Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nemtom mér, de ha én megzsírzom a láncom utólagosan, hirtelen belemászik a por, és eszméletlen módon elkezd nyulni (1-2 hét és kuka) úgyhogy az enyém nyikorog :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nem mostad ki rendesen. brigéciol után én melegvizzel leöblitem, kiszáritom, és utána kenés

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
Brigéciol után egybõl beolajoztam. De az egész hajtás hangja nem tetszik(olyan mintha diót darálnék).
Holnap teszek még egy próbát.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
brigéciol után MEG KELL kenni a láncot.
én sonax lánczsirt használok, nagyjából minden szemre egy pici (csepp) megy. olajból is hasonló lehet. spray-ek közül én egyet sem, olajok közül a rohloff láncolajat. igaz, abnormálisan szedi a koszt össze, de eszméletlen jól ken.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
Megtisztítottam a láncom a sokak által ajánlott brigéciollal. Majdnem olyan mint újkorában, de ha hajlogatom akkor sajna ropognak benne a porszemek. Ezeket, hogyan tudom szépen eltávolítani?

Motorex Dry Lube-ból mennyit tegyek a láncra? Boltban azt mondták, minden szemre egy cseppet. Az jó? Nem túl sok?(nem akarom, hogy "vizes" legyen az egész)

Spray-k közül melyiket ajánljátok láncra?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

ez lehet attól, hogy 8as láncot használok a 9es helyett?

szerinted? ;)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
lehet....

nekem nagytányér a nagy helyén van és nem gond, mondjuk 1esbe ritkán váltok
de ha középen van a tányér nem kéne gáz legyen egyik állás sem, csak rakj fel rendes láncot

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Dh-soktól szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudjátok úgy beállítani az egész hajtást, hogy ha elöl láncterelõ van, hátul váltsa mind a 9 sebességet. Nálam iszonyat nagy a keresztezés, pedig elöl a husin középre van rakva a nagytányér (40es). Ja és sram x.7es váltóm van. Sokszor ugrál a lánc, ez lehet attól, hogy 8as láncot használok a 9es helyett?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Akarom mondani 104, már rájöttem:)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
A hussefeltnek is 103-as a lyukköre, ugye?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Én 1.90 vagyok, és mindegyiket szeretem.:)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

minek rajz egy kör alakú lemezhez meg 4/5 lyukhoz? a többi nem lényeg. olyat csinálj, ami tetszik

Nem is a rajz a lényeg hanem a kinézete, de lényegtelen majd megtervezem. Az anyag viszont fontos! Hol lehet pl ipari mûanyagot, vagy fél centi körüli alu lapot beszerezni?
Azt az öt (tulajdonképpen 10) mm-t igencsak észre lehet vennni egy hajtókarnál, inkább olyat vegyél amit megszoktál. Én 180cm vagyok és a 170mm-s volt a legjobb, triálra jobb volt a 165, most meg (sajnos) 175 van, de hosszúnak érzem. Monduk ezeket már írtam. Megszokás és kész.

Ride everywhere.

.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
akkor lehet, hogy a 170-es is jó neked. akik nagyobb vázat használnak (nem 12"-eset) de viszonylag alacsonyak, azoknak jó a 170-es kar. (bár nekemis az van, és 185 cm vagyok :) - de ez más kategória)
5 mm-t nem nagyon lehet észrevenni, szóvat egetverõ hibát nem fogsz elkövetni egyik választásával sem. ennek ellenére én mégis a kisebbre szavazok.

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
171 cm magas vagyok.

Bringa:
Caprine Boomer '04 XC -re használom, jó sokat tekerek (nem DH, nem Trial)

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
jobb, a hosszabb, kivéve, ha nagyon alacson vagy
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Pontosan milyen bringára lesz?
Like a rock...

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
OK! :-)

Már csak egy utolsó kérdés lefekvés elõtt:
170 vagy 175 mm hosszú legyen a hajtókar?

Gondolom jobb a hosszabb, mert nagyobb az erõkar...
Vagy rosszul látom a helyzetet?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts

És melyik szerintetek a jobb, melyiket éri meg megvenni Deore LX '05 (FC-M580) vagy Hone (FC-M600)?

(Úgynéztem az ár az közel ugyanaz.)

Pont ugyanaz az mind a 2.Csak színben van eltérés.Parasztvakítás, bár lehet hogy a jövõben megváltozik majd.1-2 ezressel drágább asszem a Hone.Ha a hone-nak a színe megér ennyit rajta.Ha nem akkor LX.Abból a 2e-bõl meg veszel sört.

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
És melyik szerintetek a jobb, melyiket éri meg megvenni Deore LX '05 (FC-M580) vagy Hone (FC-M600)?

(Úgynéztem az ár az közel ugyanaz.)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Pontosan!