Ahoy, sziasztok!
Hétvégén voltam egy napos túrára Kékesen, gondoltam megosztom élményeim veletek... 8)
Örültök, mi?
Szombat reggel 8kor indultunk vonattal, majd GYöngyösrõl, ahol a Mátra Maratonos nap után ezen a napon is füstölt a kuka, tovább busszal Mátraházáig. Itt már sûrû, enyhén szitáló pára felhõ fogadott minket, és kellemes 14-15fok. Szóval olyan igazi englis-i idõ... Részemrõl szeretem az ilyet. Az erdõben a színek élénkek, alig találkozol vkivel, és az, hogy ráadásul õsz van, totál rátett egy lapáttal a hangulatra. Minden csodálatosan sárga, barna, piros, és zöld színekben pompázott. Nem csak a fák, hanem a föld is, anyni avar volt...
Mátraházáról elindultunk Kékesnek, a déli sípályán... 5percenként idegesítve a többieket, ahogy elmondtam: "itt ment a MátraMaraton...látjátok?" 8)
Fantasztikus látvány volt, amikor imitt-amott a fák közé befújt a szél, magával sodorva a 'tejet'... Jó egy órányi séta alatt értünk fel a toronyhoz, melyet csak onnan tudtunk, hogy ki volt írva a táblára. A toronyból ugyanis csak a bajáratot láttuk... Gondoltunk egyett, hátha a kilátó része mára felhõ felett van: gyerünk fel! Mondanom sem kell, kicsit kiakasztott, hogy 300Ft volt a beugró... >

Fizet... Liftbe beszáll... Elindul... Megérkezünk... Lift ajtó kinyílik... Kilép az elõtérbe... Külsûtérre nyíló ajtót kinyit... Hátratántorodik... ;D "Mikor üvegezték be a kilátót körbe? ráadásul tejüveggel??" ;D
Azért körbe sétáltunk, megcsodáltuk a "tájat" ;D és csak eztán mentünk le az egy emelettel lejjebb levõ körpresszóba. Nahhh, ide is jutott a tejüvegbõl ;D Úgy hogy leültünk a Markaznak "nézõ" ablak mellé, és megittunk egy capuccinot(ami nagyon fincsi volt, csak langyi, és 130HuF) Egyébként itt a presszóban közel 8000db!!! kisüveg gyûjtemény van kirakva, remélem jól sikerül majd az itt készült fotók legtöbbje. Volt egy-két nagyon érdekes külsejû is...
Hosszas melegedés után, ismét csak neki indultunk, terveink szerint Disznó-kõnek, a KÉK túristaúton. Egy ideig nem is volt gond, csak aztán hirtelen elénk terült egy szikla... ööö... Hol az út?? ;D Annyira avar lep mmindent, hogy egyszerûen észrevehetetlen néhol az ösvény! A KÉK úton rákellett jönnöm, hogy nagyon rég jártam a mátrában tekerni (MM nem számít), és nagyon hiányzik.... PÓTOLANDÓk listájára került... 8)
Disznó-kõbõl végül csak a Sas-kõi Vikágháborús emlékmû lett, itt ismét megcsodáltuk a milyen-is-a-tejbe-burkolódzott -táj effektet, amjd vissazfordultunmk, hogy félúton Kélkesnek, a KÉK+ jelzésen induljunk el lefele. Ahhh... itt ismét dobogott a szívem... OLYAN ÁLLAT AZ AZ ÖSVÉNY!!! Kezeim görcsösen markolták volna a kormányt ;D
A KÉK+ után a SÁRGA+en haladtunk tovább, mely szinte végig vízsszintesen halad, de nagyon gyönyörû helyeken. Itt majd nem ráléptem egy kb.15centis foltos szalamandrára... Hihetelen szép ez az állat... KÉsõbb még két szalamandrával találkoztuk az úton.
Mindeközben totál eleredt az esõ, de végeredményben már nem számított nekünk, lassan ugyan, de átáztunk.
Fél4re értünk vissaz a mátraházi buszmegállóhoz, ahol fagyoskodva kicsit megpróbáltunk átöltözni szárazba, ami nem igazán jött össze, mivel a hátizsákjaink sem bírták a végére a kiképzést, és beáztak.
Gyöngyösre leérve másfélóránk volt még a vonatig, és mivel a várótermet nem fûtik!!! kerestünk egy cukrászdát. Lens: a gyöngyösi, mátrafüredi úton levõ cukrászda minõsítése 2/5!

De arra jó volt, hogy melegben legyünk.
Végülis egy csodálatos túra volt, és már az sem számított, hogy a végén szakadt az esõ...
Remélem jól sikerülnek a fotók, majd feltolom õket, ha érdekel vkit.
és mivel nincs messze, még idén máég egyszer megtámadom így a hegyet!
Társulókat várom
Csõváz... és hátszél!