Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
9815 hozzászólás a témában

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
Hát lassan énis kezdek magamhoz térni, és egyre több foltot fedezek fel magamon
De borzalmasan fantasztiksuan nagyon jó volt !!!!!!
így utolag eséseimet -amibõl azért volt egy pár ;D- éveztem a legjobban

Ezút szeretném megköszönni Tyitonak a segítséget ha õ nincs még mindig a hegyen küszködök :-[

Alig várom, a köv alkalmat, ha nem bánnnyátok hogy valaki visszaveti kissé a tempót :-\

:-* mindenkinek mindenért

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Folytatom a beszámolómat:
Tehát végre fölértünk Mátraházára, és már fél 6 volt. Parának pedig el kellett érnie a 6 órás gyöngyösi vonatot. Igy visszagondolva nem tudom, hogy ért le fél óra alatt, Para kérlek meséld el. Te mennyit láttál abban az iszonyatos ködben? Hogy tudtál haladni?
Na szóval, Hori, Para, cheesy,Ras és Pixel elôre mentek, mi meg - ors, Tyitó, Csubee, Bruce, mrc, lensver- x idôvel késôbb indultunk el.
Hogy ezután mi következett, csak nehezen irható le, de mivel ez volt túránk legbrutálisabb, legszadistább szakasza, megpróbálom visszaadni a hangulatot.
A kis ácsorgás miatt megfagyott rajtunk minden izzadság. Jeges szél fújt merev arcunkba, és jégszilánkokat vágott hozzánk (nem hópehely volt, mert annál kisebb volt), ezért folytonosan hunyorogni kellett, a szemüvegeseknek még rosszabb volt.
Az úton egyetlen biztos pont volt: a középen kigyózó elválasztó vonal, de még az is ide-oda kanyargott, mert szerpentinen mentünk. Az út többi része nem látszott. Hiába volt hatunk közül három embernek elôl fénye: a fényszórók nem világitottak meg semmit, csak egy áthatolhatatlan, tejszerü falat: ugyanis olyan köd volt, hogy az orrunkig se láttunk. A kocsikat csak már igen közelrôl vettük észre. Az ô észlelésük még rosszabb volt. Ha szembe jött egy, az nem volt jó, mert elvakitott, és arra a rövid idôre semmit se láttunk. Ha hátulról, az jó volt, mert nagy fényszórói végre látni engedték a teljes utat elôttünk, ám mikor elhaladt, a sötétség még mélyebb lett, és egy pillanatig megint nem láttunk semmit.

Amikor nem jött kocsi, mindenki az út közepén ment, és próbált nem lesodródni az útról, ami meglepô módon néha igencsak nehéznek bizonyult. Néha valahogyan a kanyarok mágnesként vonzottak minket, és ennek meg is lett az eredménye. Elôször mrc haladt elôl, utána Bruce, én és Csubee. Ors és Tyitó lemaradva mögöttünk. Hirtelen mrc lesodródott az útról, és mikor vissza akart jönni, a padka megfogta, közben Bruce hátulról belement. Aztán már csak azt láttam, hogy mrc bringával együtt az út bal oldalára csúszott, Bruce eldobva bringáját elôttem kapálózott, én meg Csubee is majdnem elzúgtunk, mert már közel voltunk. Közben 3 kocsi jött hátulról, és az iszonyatos köd miatt csak az utolsó pillanatban vették észre, hogy a fekvô Bruce a jobb sávot elfoglalja. Hálistennek nem jöttek valami gyorsan, igy normálisan meg tudtak állni. És persze, tipikusan magyar módon, a rohadt szemetek, ahelyett, hogy érdeklôdtek volna, nem-e esett valakinek baja, úgy elkezdtek anyázni, hogy az nem igaz. Én közben mrc-t szólongattam, aki a bal oldalon még mindig feküdt, és próbált felállni. Féltem hogy valami baja esett, és gyülöltem a kocsiban ülô bunkókat, hogy azoknak ez eszébe se jut. Pedig Marci épp nem úgy nézett ki, mint aki hú de jól érzi magát! Képzeljétek el, mindegyik kocsi lehúzta az ablakát, és mindegyikbôl szitkok özöne zúdult ránk. Mintha csak szórakoznánk velük, és direkt eléjük feküdnénk az úton. Miután elhajtottak, kiderült, hogy senkinek semmi baja, egy kis ijedségen kivül. Közben beértek minket Tyitóék is, és kiderült, hogy Orsi is elesett, ugyanazon ok miatt (a centrifugális erô lekényszeritette az útról)

Ezután még nehezebb volt haladni, mert már bennünk volt a félsz. Még mindig nem láttunk semmit, és figyelhettük, ahogy egyesek félelmetesen kisodrónak (néha), a semmibôl felbukkanó kanyarokban. Sokszor furcsa érzés fogott el: ez akkor történt, amikor már régóta nem jött kocsi, és mereven koncentráltam az elôttem haladók piros villogóira, és a fehér választóvonalra. Úgy éreztem, hogy a külsô világ megsz?nt, és valamiféle furcsa dimenzióban haladnék, valami puha anyagban. A tér hullámzik körülöttem, és én próbálok követni egy fehér vonalat és sok kicsi piros villogó pöttyöt, de miért is?? Miért koncentrálok, mért nem engedem el, mikor oly vonzó ott az a sötétség. Puhán rámtelepedne, és becsukhatnám a szememet, aludhatnék. De aztán rájöttem, hogy én most egy bringatúrán vagyok, nem pedig idôtlen ürutazást vagy idôugrást hajtok végre, és továbbkoncentráltam.
Végtelennek tünt utunk lefele a sötétben és harcunk a centrifugális erôvel, de végre feltüntek az elsô halovány fények, majd egyre több és már a köd is halvány volt. Mikor leértünk Mátrafüredre, meg kellett állni, mert már többen is ki voltak idegileg is, meg kezileg is (=lefagyott az ujjuk, lábuk) Bruce elôször forró teát akart önteni fájó, fagyott lábára, de szerencsére meggondolta magát, és csak zoknit cserélt. Onnan már negyedóra alatt leértünk a kocsikhoz és a minket váró többiekhez. Cheesy-ék forró levessel vártak minket a célban, akár egy TT-n ;D, és ez bizonyisten életmentô volt!
Köszönöm nektek a figyelmet, nagyon aranyosak vagytok. Köszi a levest, azt hogy hoztatok zacsis tésztát (bár azt már nem fôztünk), ja és gázmelegitôt, és köszönjük Tyitó a kicsi malac-ajándékokat, amiket mindegyikônk kezébe nyomkodtál a búcsúnál. Igazán meghatódtam kedvességeteken.
Hori neked köszi a házhoz való szállitást, a jó zenét (a CD-t is ;) ), az almás pitét, és kicsit furi vaniliás?péksütit, Marci, neked a telcsit.
Parának a fantasztikus túrát és mindenkinek, hogy ott volt, hogy társam volt eme ôrültségben, ebben a feledhetetlen élményben.

Egy hibát követtem el: azt hogy biztam abban, hogy még világosban a kocsikhoz érünk, és ezért a két erôs ledes lámpámat és hátsó villogómat is otthon hagytam! Ilyen meggondolatlan nem lehetek többet. Plussz télre kell venni sisaklámpát is, mert egy, vagy akár 4 Cateye lámpa sem elég elôre ilyenkor.

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Most néztük végig a fûtött lakásban ;D Csubeeval a PiXelcsinálta képeket! Jééé... Így nem is fáztam annyira! ;D

PiXel: köszi a gyors élményképeket! ;)

Üdv.:Tyito

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 hozzászólás
Végre!
Tegnap óta kûzdök ezzel az új fórummal, mert mindig kidobott. De most - hogy miért, azt nem tudom - , végre engem is regisztrált egyedként kezel.
Köszi mindenkinek a tegnapi emlékezetes túrát, fõként Horinak a szállítást, az almás pitét és a társaságot, Cheesynek a lélekmelegítõ E-gulyást ( ;)), Tytonak a Jagermeister-ellátmányt, mindenki másnak pedig, hogy ott volt.
Felkerültek ám a képek is, a nagy köd miatt nem lettek túl jók, de nem ez a lényeg :)
http://kep.tar.hu/ex...ml?aid=27539631

Itt pedig a múlt heti pilisi kalandozás képei:
http://kep.tar.hu/ex...ml?aid=27539373

roobi

roobi

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Ha esetleg hallottátok most szakadt meg a szívem: egy ilyen adventure és kihagytam. Sajna nekem a szombat mindig munkát jelent. :'(
Jó olvasni, hogy kinek-kinek mit jelentett ez a túra, a szépség és az élmények. El tudom képzelni a sielõk pofiját kõzetig leesett állal. ahogy bámulnak benneteket a sípályán. Minden elismerésem az egész csapatnak jó kis jeges-heves hétvégét csaptatok. Esetleg valaki fotózott? Szürke életemet színesítsétek néhány archív fotográfiával, please!

Tyito: jelentem már kissé "keményedik" néha.... ;D ;D ;D

addig is maradok tisztelettel:roobi

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Jöjjön hát a beszámolóm, avagy a sztori a la Lensver:

A pesti különitmény 8 után indult el a Keletibôl Hori kocsijával, benne: mrc, Ras, Pixel és Lensver, öt bringa a tetôn. Idôközben a szögödi különitmény már Budapestet súrolta kocsijával, ahol tartózkodott Tyitó, cheesy és Csubee. Para kedvesével ekkortájt szállt fel a vonatra, Ors és Bruce pedig már a debreceni vonaton zötykölôdött egy ideje.
De tiz óra tájt végre mindenki együtt volt a gyöngyösi pu-n. Az öltözködés kissé elhúzódott, ezért már közel voltunk a 11-hez, mikor útrakeltünk.
---Intermezzo: Tyitó: hol volt ott napsütés, mert én csak a szürke felhôket láttam, melyek tejszerüen kúsztak le a hegygyerinceken! Szerintem egyszer sem sütött ki a nap a túra ideje alatt! ----
Mátraházáig betonon mentünk (itt már mindent hó boritott), majd miután egy jót mulattunk az ottani kis büfé elôtt (mrc lefejelte a büfé felfüggesztett rácsát ;D, lám milyen jó, hogy volt rajta bukó!) felindultunk a Kékesre. A csapat becsületére legyen mondva: mind a 11-en fölküszködtük magunkat a sipályán. Az én Contim kiválóan tapadt a letaposott hóra, de a slick gumisok már nem mondhatták el ugyanezt, és néha megszenvedtek. Néhányan azért végigtekertük a pálya 3/4-én. Közben mindenhonnan elképedt pillantások páztáztak rajtunk. Találkoztunk 4 lefele tartó snowboardossal, néhány sielôvel, és rengeteg családdal, kutyával meg szánkóval.
A Kékesen nem sokáig ácsorogtunk, mert iszonyatosan hideg kezdett lenni, többünknek lefagyott keze lába, igy ahogy megvolt a csapat, indultunk is tovább. Ami ekkor következett, emlékezetes marad számunkra még sokáig.
;D Egy normális idôben is nehezen járható single track-en nyomultunk egymás után libasorban. Ez az ösvény nemcsak keskeny volt, de sokszor ferdén lejtett balra is, alattunk meg már szakadék volt, sokszor a szó szoros értelmében. Az ösvény járhatóságát sziklák, sikos gyökerek, kidôlt fák tették idônként nehezen vagy egyáltalán nem tekerhetôvé. Mindezt persze hó fedte, mert itt igazi tél tombolt. A fák ágai is mind-mind fehérek voltak, s ez a fehérség szinte összeolvadt az ég világos szürkéjével.
Aki bátor volt, az csodás pillanatokat élhetett át lefele az ösvényen száguldva, zseniügyességgel rántva félre a kormányt az utolsó pillanatban egy elôtte belbukkanó ökölnyi, kétökölnyi szikláról, vagy emelve át a cangát egy sikos gyökéren.
A single track egy széles sóderes erdei útra vitt ki minket, ami most tiszta sár,levél és hó keveréke volt. Itt aztán voltak bukták rendesen. Para elsô kereke egyszercsak elt?nt teljesen egy levélcsapdában, ô maga meg szétterült a leveleken, félig besüppedve.
A legtöbb esésben azonban a szegediek büszkélkedhetnek, mert ôk lépten-nyomon elestek, néha igen vicces pózokat öltve. ;D ;D
Az Ilona (?) vizesésnél szegény ors is elesett, úgy hogy a bringa ráugrott hátulról. A vizesés túloldalán leültünk kicsit pihizni, mert a sok brutál tolástól kivoltunk már egy kicsit.
A levegô hômérséklete azonban nem hagyott minket sokáig egy helyben, mert sok kis éles fog gyanánt kezdett átizzadt ruhánk alá behatolni a hideg. Indultunk tovább, a patak vonalát követve, ahol Bruce egyik lábával totál belelépett a jeges patakba, Tyitó elsô kereke megszorult egy kôben és egy ideig elnem-mozditható állapotba került, pár száz méterrel odébb meg Ras zúgott egy akkorát, hogy úgy kellett a helyére rugdosnia a kerekét.
Ezután nyugodtabb helyre értünk ki: egy betonútra ami elvezetett minket Parádra (ha jól emlékszem). Közben egyes szerencsések láthattak egy út mentén vécézô nagy nôi segget, teljesen meztelenül. (egy cigánycsapat keretében) Innen már végig betonon mentünk, mert totál sötétben nem volt kedvünk a téli erdôben botorkálni.
Következô megállónk egy cuki volt, ami pont akkor zárt be, amikor mi odaértünk, de Tyitó kedves szavai, és az éhes, átázott arcok látványa megtették a hatásukat. A boltos néni beengedett minket, és mindenki fincsi sütikkel tömhette meg üres bendôjét.
Egyre növekvô sötétségben folytattuk utunkat. Hamarosan megkezdtük utolsó mászásunkat, ami Mátraházára vitt minket vissza. Az út 6km-en át megállás nélkül emelkedett, és ahogy leszállt a sötétség, úgy éreztük, sosem ér véget a fölfele tekerés. Már nem láttunk semmit, csak az út csikja rémlett elôttünk, meg társaink villogói. Én az élbolyban haladtam az út feléig, ám aztán leszakadtam, mert nem birtam már a tempót. Igy abban az élményben lehetett részem, hogy érezhettem a téli erdôt és hegyet. Éreztem, mert mintha átfolyt volna rajtam a táj: a magas fák sötét sziluettje néha mintha belôlem nôtt volna ki. Szinte a kezembe vehettem a sürü sötétet, és a téli illatokat. A csend is s?r? volt, szinte anyaggá vált. Nehéz ezt szavakkal kifejezni, de aki már átélte, érteni fogja.

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Na CSÁ,ti Puhapöcsüek és Keményf*szuak pl.lensver,Ors ;D ja,és a Fiúk!

Megvolt,legyûrtük. Asszem miattam :-[ ,egy kissé késve indulás után laza pedálcsapásokkal feltekertünk a "szikrázó napsütésben"(kis ironiával ;D) úszó Gyöngyösrõl,a szép Kékes-színben jáccó tetõre. Laza egy indítás volt.
Sztem leírhatatlan az az ábrázat,melyel némelyik síelõ illetett Bennünket (mi a f*szt csinálsz kisapám!) miközben szépen feltekertünk a sípályán. :-[
A hóban le-szakasz mindenki kedvence volt. A puha hótakaró alatt megbúvó levélhalmok takarásából Ránkleselkedõ fatörzsek tréfás piruletteket eredményeztek,melynek eredménye,néhány földközeli élmény. Szépet vízeséseztünk,hógolyóztunk és játszottunk sötétben orrunkignemlátunkködbentekerésest.
Visszaérkezéskor Cheesy gulyásrittyentése volt,sztem,a gulyás a tortán.
Télleg: a cukissüti is nagyonkirályvolt ;D

Elfáradtam,kissé átfáztam,de,ha lesz egy ilyen tekerés MMMEEEEGGGYYYEEEKKk! ;D ;D
Kössz Mindenkinek a részvételt és,hogy ilyen fájintosra sikeredett! ;)

roobi

roobi

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Na milyen volt fiúk, lányok ??? Legalább meséljetek sokat ha már mi puhapöcsüek ;D nem mentünk el. Beszámolót Nati, meg sok-sok képet és jó sztorik legyenek ám! ;) Csak ahogy szoktátok abban a stílusban. Cirkuszt és brúgót - no meg storyt- a népnek!!!
üdv:roobi

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Túlélõktõl várom a beszámolót! ;)

baliba.

baliba.

törzsvendég

• fórumtag
  • 624 hozzászólás
Az új elsõ lapja pedig EZ! ;D

Elsõ ránézésre jó! 8)

Üdv,
Baliba

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

És megkérnék valakit, hogy Charont zárja be jól vhova távol a Mátrától :)
BRUCE

Khmm. >:( :(
Na jó, úgyis dolgozom egész hétvégén, és még csak bringára se nézek. :'(

Althaar ahkm ad termu di khat! Hav khal dal a "Mátra" del dahtr taran! ;) ;D ;D ;D ;D ;D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Most már fix, hogy Debrecenbõl Orsi és én megyünk.
(persze nem 100%, mert reggel a vonathoz tekerve elüthet egy kamion.... ::))

BRUCE:
A kamionok felénk járkálnak, tudod... :D ;D De azért csak óvatosan! Reggel majdnem elütött egy A4-es a zebrán, pedig nekem zöld, neki piros volt!!!!! :P

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Emberek,én pedig felpörögve várom a fél5öt,hogy csörrenjen az óra,jelet adván annak a csodás ténynek,hogy ránkvirradt a Nap!!!

TALÁLKAAMÁTRÁBAN!!! ;D ;D ;D

Ja.... Sárgarépát hoz valaki ??? ??? ;D ;D

Tyito

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Emberek, én most nagyon ellustultam, és arra gondoltam, hogy de jó lenne legalább holnap tovább aludni, és itthon maradni heverészni. Elképzeltem, és vágyakozva gondoltam rá, hogy itthon maradok, s nem tekerek. Értitek, mily szörny? árulás fenyegetett engem?
De most már rábeszéltem megint magamat. Tudom, holnap délután már nem fogom bánni tettemet, hogy elindultam reggel!

Akkor hát tali reggel a hófedte Mátra lábainál.

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Off:
BRUCE: nálam lesz 4+1 elsövilágítás,talán jut majd belõle Neked is!
Elem nincs! Ceruza LR6 AA jelü! Hátsó világítást még dúrhatok :-\
On:
Jó éjszakát! Visz lát HOLNAP,akivel viszlát! ;D

BÁNDZÁJJJJJJJJJJ!

Tyito

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Most már fix, hogy Debrecenbõl Orsi és én megyünk.
(persze nem 100%, mert reggel a vonathoz tekerve elüthet egy kamion.... ::))

Ha van még ilyenkor valaki itt, akkor érdekelne, hogy ruhán (és persze kaján) kívül mit pakoljak még?

Továbbá... elsõ lámpám nincs. Hátsó meg elvileg van, gyakorlatilag a mûködéséhez 1 db, a ceruzánál egyel kisebb elem hiányzik. Lehet, hogy reggel sikerül majd vennem....

És megkérnék valakit, hogy Charont zárja be jól vhova távol a Mátrától :)

Holnap találkozunk...
Jóét....
BRUCE

mrc

mrc

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
Egy erdekes link:
http://matrahegy.hu/...as/idojaras.php

Kekesteton 14 centi ho van ;D

mrc

mrc

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
hmmm... fura kicsit ez a fejjel lefele forum :)
Ma sikeresen elkoltottem egy kisebb vagyont meleg cuccokra, ugyhogy holnap _mindenkepp_ ott kell lennem !
HORI: jelentkeznek a meguresedett helyre, ha meg megvan!

udv,
mrc

HORI

HORI

vendég

• fórumtag
  • 83 hozzászólás
Az elsõ benyomásom, hogy csak most tudtam írni ide bele. Lehet,hogy nem rossz!?

A lényeg, hogy ketten kimaradtak a kocsiból! Ha a listát még nem feledtétek:

1>>Pixel
2>>NAT
3>>RAS (mostmár)
4>>Valaki ide ülhet
5>>Talán én

a lényeg, hogy fél nyolcra a keletibe leszek kocsival.
HORI TEL:06-20-966-7726 (az érdeklõdõknek)

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Hát üdv Mindenkit eme furi sorok között!

Mit is mondhatnék..... Ha megszokom..... Talán jó lesz!

Nati: örülök a bicódnak és hosszú életet neki! ;)

Lámpákat viszek,elemeket hozzatok! (LR6 AA jelü ceruza)

[move] GGGYYYYEEERRRÜÜÜÜNNNNNNKK!! ;D ;D ;D [/move]