Sziasztok!
Szombat reggel... anyukám ébreszt... pedig még 5 óra sincs! Hát akkor minek?? Ja, indul a vonat... megyek a Mátrába... MEGYEK A MÁTRÁBA!! ;D
"Kis" vonatozás után Orsival megérkeztünk Vámosgyörkre, ahonnan Para, a barátnõje és a barátnõjének a barátnõjének csatlakoztával rövidesen megérkeztünk Gyöngyösre. Itt találkoztunk két autónyi bringással, akik, mint kiderült, valahova a Kékesre akartak menni, így hát csatlakoztunk hozzájuk

(vagy õk hozzánk?)
Elindultunk fölfelé... föl a semmibe. Semmit sem lehetett látni a környezõ hegyekbõl, elõször csak azt hittem, hogy csak párás a szemüvegem, de rájöttem, hogy itt másról van szó, a köd teljesen ellepte a vidéket (ami aztán végig elkísért az utunkon - no nem a táj, hanem a köd).
A hó már a Sástó környékén jelen volt, igaz, ott még csak nyomokban, de Mátraházán már abszolút mindent ellepett, a faágak is roskadoztak eme nemes víztõl. Ez a látvány nekünk (szerintem nyugodtan mondhatom többesszámban) gyönyörûséget okozott, míg lehet, hogy az ágaknak meg halált...
Tekerve-tolva (igen, én toltam is, és nem fogom a külsõimre

) végül csak felértük a Kékesre, ahonnan az út merre másfelé mehetett volna, mint lefeleeee. Hát felfelé

De aztán pár tíz/száz méter hóban szerencsétlenkedés (miután egyszer lelép az ember a hóba, a láb a pedálon olyan lesz, mint mezítláb az eggbeater-en... csúszik veszettül (bár lehet, hogy csak nekem :

)) után végre jött a megérdemelt downhilles rész 8) Nekem nagyon tetszett...

Ezután hullámvasút, fel-le-fel-le... Nekem a fék érdekesen fogott, havas felni után kellett némi idõ míg újra éreztem, hogy van fékem... Ez a tulajdonság okozott is meglepetést, amikor ezt elfelejtettem és már belendültem kellõen, viszont ott volt egy embernyi szikla elõttem...
Közben elértük a hóhatárt, a hó eltûnt az ösvényrõl, ennek köszönhetõen lehetett küldeni rendesen, viszont jobbra-balra még volt hó... felejthetetlen a látvány, az érzés

Majd kiértünk egy nagyobb utacskára, itt viszont már nem volt hó, mert az átalakult, maradt a sár. Néha bevillant pár kép, amiket láttam a Mecsek (Mocsok?) Maratonról... respekt az azt teljesítõknek mégegyszer

.
Ilyen saras, avaros részen mentünk lefelé, amíg elértük az Ilona vízesést. Ott egy kis (?) bicaj cipelés következett. Majd vízesés gyönyörködés és pici pihi. Az Ilona-vízesés után nem sokkal kiértünk elõbb csak macskaköves (ahh.... milyen lehetett ez a Mongúzzal...[itt egy nyálcsorgatós smile]

), majd száraz betonozott útra... mit mondjak... szokatlan érzés volt

Ez az út vezetett el Parádra, a cukiig (errõl majd a többike mesélnek, mennyire volt finom), ahonnan életem egyik leghosszabb 6 km-e következett. Kicsit talán eléheztem, vizem nem volt (de adott pixel - köszi

), nagyon álmos voltam és fáradt. Az idõ haladtával kisebb csoportokra szakadtunk. Minden bajom volt. A vaksötétség és a köd miatt olyan érzésem volt, mintha egy helyben tekernék. A remény, hogy egyszer feljutok Mátraházára, teljesen elveszett. Csak tekertünk-tekertünk... Aztán hirtelen megláttunk, hogy mintha kicsit világosabb köd lenne elõttünk! Ezek szerint már ott volnánk! Aztán elmegy mellettünk egy autó, amivel a világosság is elvész.
Végül aztán feljutottunk (magam részérõl nem kis szenvedés árán - így jár az, aki több, mint 1 hónapja nem tekert), ahol végre volt egy kút (hogy a francba nem fagy be?). Azt hittem, hogy innen egyszerûen csak begurulunk Gyöngyösre. Tévedtem, hogy olyan egyszerûen. Valaki a Holdat kikapcsolta, és hatalmas ködöt is eresztett ránk. A hátsó váltóm nem mûködött, valószínüleg befagyott. Szóval elindultunk lefele. Nem volt egy egyszerû móka. Csak Marci villogóját és halványan a sávelválasztó csíkokat láttam. Közben persze autók jönnek elõrõl hátulról. Ami szembejön, az persze elvakít. És akkor az esés esetleírás az én szemszögembõl: egyszer az egyik autó megelõzte már a csapat egy részét, ott jött mögöttem. Zavart, örültem volna, ha elmegy. Talán Marci is, aki elõttem ment, így érezte. Eztán kicsit jobban lehúzódtunk, mint kellett volna, le az út mellé, aztán valahogy össze is akadtunk, meg nemtom hogy volt pontosan, lényeg, hogy elestünk. Szerencsére az autós megállt. Az hogy anyázott, az olyan természetes volt számomra... (elvégre itthon vagyunk, vagy nem?

).
Aztán Mátrafüreden megálltunk egy picit, pont egy büfénél (micsoda véletlenek

), ahol életmentõ és nagyon finom forrócsoki kapható

. Innen már "csak" egy köpés volt hátra Gyöngyösig, ami talán világosban nem is lenne olyan izgi, de most sötét volt, leghátul mentem, elõttem Csubeenak sem volt lámpája, ráadásul a bicikliút kb 1 m széles volt... Uhh.. izgi
KÖSZÖNET(nagyjából idõrendben)
Elõször is köszönöm Parafereenek, hogy minket bringázásra buzdított egy ilyen gyöngyörû napon (némi iróniával, a köd nem kellett volna

).
Köszönöm Orsinak, hogy elviselt a közel 7 órás vonatozás során.
Köszönet Pixelnek a fotókért.
Köszönet Cheesy-nek azért a talán kicsit sós (hadd kötekedjek már egy picit;)), de nagyszerû (!) és FORRÓ levesért, ami nagyon jólesett!!
És végül, de nem utolsó sorban (bár idõrendileg igen) Tyito "Raktáros" Lacinak a száraz cipõért és Rasnak a száraz zokniért!!
És különben is... MINDENKINEK MINDENT!

:-*
BRUCE
u.i.1: Para: amikor indultam, nulláztam a km órámat, visszaérve pedig 73km-t mutatott.... nem, mint max. sebesség!
u.i.2: most jut eszembe, hogy egy csomó mindent kihagytam, pl. hogy hogy is léptem abba a fagyos vízbe.... de mindegy.... ha mindenki ír valamit végül semmi sem fog hiányozni....
u.i.3: egy szemét kallerre sem emlékszem... talán fontos, hogy mi hogy állunk hozzájuk, hogy mi mennyire vagyunk bunkók... :