Csõ srácok!
Egyik nap összefutottam Rave Ace-szel az utcán, tegnap meg Zöldfülûvel a munkahelyén! Épp onnan vettem fel melót, mármint a cégén belül vkitõl, mit ad isten, õ nyit ajtót! Micsoda meglepi! Ezért tök jó futárkodni! Többek között.

Eldumáltunk vagy fél órát, persze 5 percenként mondtuk egymásnak, hogy most már tényleg mennünk kell, beég a meló, tarara, tarara...

A legváratlanabb idõpontokban meg helyeken futok össze ismerõsökkel, tök buli!
Hú, ma olyan gyönyörû nap volt! Nem adnám semmi pénzért, hogy szabad vagyok és egész nap a keresztbe-kasul a városban lófrálok! De az esõnek is megvan a maga hangulata! Pl. pénteken esett és késõ délután már oltári dugó volt a városban, annyira, hogy már az Árpád-híd is belassult egy kicsit. Iszonyat jó érzés elõzgetni a kamionokat!! Pénteki õrültekházában lehet, mert nem 80-nal tépnek, hanem azért lassabban. Adrenalinbomba! Csak akkor fagyott le az arcomról az eufórikus vigyor, amikor oldalról jöttek majdnem belém, szóval nem szabad elszállni, akármilyen isteni!
Képzeljétek, tök sok a baleset mostanában. Vagy lehet, hogy pont olyan embereket ütnek el, akiket én ismerek, vagy akikkel egy sávon dolgozom, de szar érzés. Crazyt, akivel Mecseken voltam, még októberben kétszer, egymásutáni héten ütötték el, a másodikból kórház, meg röntgen lett.

De semmi baja. És nem õ volt a hibás, azt nem lehet kivédeni, ha oldalról, vagy hátulról jönnek beléd. Aztán ott van Dagadt, aki nevével ellentétben nálam alacsonyabb, nagyon vékony, de csupa szálka ember , 17 éve országútizik balesetmentesen. Õ tekerte ki a melegedõben a görgõn a 267 km/h-t. Ment az Andrássyn, zöldje volt, az Izabelláról meg gond nélkül belerongyolt egy kocsi a piros lámpán keresztül. Ez az eset eléggé szíven ütött. Mentõ vitte el, mert meg se bírt mozdulni, a pumpáját még másnap vitték be utána a Pajtiba az utcáról, olyan szinten szanaszét repült a bringája. Csütörtökön történt a baleset, pénteken már hazakönyörögte magát, kedden már bringázott, 3 nappal késõbb pénteken meg dolgozott.

Vasból van a csávó. Bár a veséjét nagyon megüthette, mert azóta is véreset pisil, de állítólag az normális, mert lassan gyógyul.
Aztán van olyan, hogy egyszer csak azt hallom a rádión, hogy "Laci, menj már be a Balesetire (épp õ kommandózott a Keleti környékén), hozd el a Gyuszi rádióját, mert tegnap elütötték..." Uff. Tegnap még velünk melózott. Úristen. Baleseti. Mi történt vele?! Szerencsére "megúszta" agyrázkódással meg kulcscsonttöréssel. Jó mi? Tegnap élõben hallhatta az egész sáv, ahogy zajlik egy kórházba szállítás. Kacsa bejelentkezett, közölte, hogy elütötték, a bringája romokban, de azért valahogy lelakatolta, õérte meg jön a mentõ. Erre Füles, a DJ:
- Laci! (megint pont õ volt ott ;D)
- Vétel
- Te úgyis ott vagy a közelben, hozd el a lakatkulcsot, meg a rádiót.
- Ok.
:

Semmi és mi történt, hogy történt. :

Jó, persze, a munkának mennie kell tovább, másik 15 ember vár a sorára, hogy bejelentkezhessen, de hát azért akkor is.
20 perc múlva, Kacsa megint bejelentkezik:
- Na, itt vannak a mentõk, akkor odaadom a kulcsot meg a rádiót Lacinak, sziasztok!
- Szia, jobbulást, meg sok szerencsét!
És ennyi. Hú de nem szeretnék ilyen szar helyzetbe kerülni.
Na, például Kacsáról azóta se tudom, mi van vele.
Egyébként nagyon megoszlanak a vélemények a futárok között is a balesetekrõl. Van aki azt mondja, hogy mindent ki lehet védeni, ha figyel az ember, meg nem keresi a bajt. És a 4 éves futárkodása alatt 1 balesete volt, azt se kocsi okozta, tehát hitelt adok a szavának. Az az egy is olyan volt, Pistirõl van szó mellesleg, hogy tél volt, fagyos az Árpád-híd a szélsõ sávban, mint ahogy most is, Pisti megcsúszott rajta, elesett, eltört a karja, az SPD-je meg, nem tudom elképzelni, hogy hogy, de beleesett a Dunába. ;D Nem pont bele, hanem a híd alatti sziget szélére, mert lement érte, kihalászta, aztán bejelentkezett, hogy ez és ez van. ;D
Pisti egy nagyon nagy arc, õ egy másik sávon van, amin én is voltam az elsõ hónapban, csak aztán átkértem magam 9-5 helyett 8-4-re, és akkor sávot is kellett váltani. Azóta is hiányoznak, Pisti is szokta mondani, meg páran, hogy kár, hogy eljöttem onnan. Az az a sáv, ahol egész nap röhögni lehet munka közben, mert tök jó a társaság, Tomó, az egyik DJ, aki ott van, baromi jó fej, szóval ott nagyon jól éreztem magam. Ezen is jó, ahol most vagyok, de ez tele van rutinos, öreg rókákkal, és munkán kívül nem igen esik szó másról. Viszont így marha sokat tanulok abból is, hogy hallom a többieket dolgozni, meg ez egy húzóerõ, hogy igenis tartanom kell a tempót velük. De Füles szerint én vagyok a legtökösebb csaj, akivel eddig a sávon dolgozott.

Mondtam neki, biztos nem dolgozott elég csajjal.

Meg azt is mondta, kell hogy legyen egy lány egy sávon, mert rendet tart, akkor a fiúk is úgy dolgoznak, mint én, mármint hogy én azért, mert lány vagyok, teljesítenem kell, õk meg nem akarnak puhányoknak tûnni. Lehet benne valami.
Állítólag ezen a héten két új lány is jön!!! Na majd beszá,olok, ha többet tudok! Hiába, ez a szakma is elnõiesedik!! ;D
Na, :-* Bocs a szófosásért, így is már el kell hogy rugdaljanak a géptõl! ;D Dehát nagyon rég voltam fórumon!
:-* Kata