A híresztelésekkel ellentétben, én is voltam szombaton Zeddel és Manóval. Kicsit késõbb értem az UVH-hoz, így Zedék már Szentendrén jártak. (kocsival mentek odáig) Telefonon egyeztettem velük az útirányt, majd utánuk siettem. Szerencsére minden kis boltnál megálltak reggelizni, így még a Dömörkapu felé vezetõ úton sikerült utolérnem õket, persze reggelivásárláson kaptam õket. Manóval még nem találkoztam, bemutatkozás és kaja felfalás után indultunk a Királykúti nyereg felé. Teljesen jó, lejárt havas úton haladtunk felfelé. Az út minõségébõl ítélve, kihagytuk a Prédikálószéket, Dömös felé vettük az irányt. Lefelé a murvás út minõsége változó volt, néhány kilométerig le volt tolva a hó, de csak rgy fakitermelésig. Ezen a szakaszon Manóba belekötött egy farakás, de manó egy fejesugrással kitért az agresszív rakás elõl, és lefejelte azt. A farakás megijedt, és feladta a próbálkozást. Mire Zed odaért, már egész alázatos volt Manó fejese láttán. A lefelé vezetõ további úton mindössze egy kocsi haladt elõttönk, így annak nyomában tudtunk csak haladni. Sokat kellett egyensúlyozni, élvezetes dolog volt lefelé "száguldani" a keskeny keréknyomokban. Dömösrõl gyorsan átértünk Visegrádra, innen a Paprét felé tekertünk fel. Itt, mint múltkor is, teljesen jó volt az út a rétig. No de lefelé szintén olyan rossz volt, mint múltkor is. Csak annyival volt jobb a helyzet, hogy hidegebb lévén a hó jobban megfagyott, kevésbé süllyedt alattunk, és most lefelé mentünk erre, nem felfelé, mint múlt héten. Még látszódtak a nyomaink a felsõ szakaszon, arra nemigen járt még autós, gyalogos is csak kevés. Az út alsó szakaszát a fakitermelõk gépeikkel jobban kijárták, de ettõl még elég rossz volt az is.
A HÉV megálló elõtt köszöntünk el, Zedék kocsival jöttek ugye. Valószínûleg szintén megálltak még enni valamit, mert csak a Mozaik utcánál értek utol. Ekkor láttam õket utoljára.
No hát ilyen volt a szombeti túra, röviden leírva.
Ja és fotók + itt vannak, ugyanis azok is készültek. FTP-vel töltöttem fel, nemtudommié nem sorrendben teszi fel õket. Kár.
Fotók:
http://kep.tar.hu/ho...ml?aid=27552161 Hori
Kár, hogy csak hárman voltunk, jó kis hótúra volt. No majd legközelebb!