a barlangász vs. brinágs barátságosan sörözõs focimeccs ZÖLD UTAT kapott!
a barlangász haver válasza:
"...összeszedek egy részeges barlangász futball csapatot addigra..."
;D no comment...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás lányok márpedig vannak...
Indította
findli
, 2002. március 05. 23:17
Írta 2003. június 30. - 15:36

Írta 2003. június 30. - 15:11

Uff uff uff, mirõl maradtam én le….
:'(
De jó is lehetett Nektek vasárnap!
Én csak a HHHra jutottam el, illetve Pilisborosjenõig. A Mátrával biztosan nem lehet összehasonlítani, de azért a Virágos nyeregbõl a 10es útig vezetõ lejtõzés engem is feldobott. 8)
Egyébként úgy tervezem, hogy szerda este relatíve korán eljövök a munkából (5 órakor), és nekivágok a DM utvonalának.
Van kedve valakinek csatlakozni egy kis esti tekeréshez?
18:15 re leszek a Szépvölgyi út aljában (Duna parti bicikliúton), innen föl a HHHra, de mivel az idõ szorít, a csúcsot kikerülöm a szintúton (Z+, Z). Virágos nyeregtõl ( kb 18:50) ismét a rendes útvonalon, terveim szerint egészen a Királykúti nyeregig menné(n)k, ahol már sötétedni fog, meg késõ is (kb 9 óra) lesz. Innen tehát aszfalton Sikároson keresztül Szentendrén át visszafelé veszem az irányt.

De jó is lehetett Nektek vasárnap!
Én csak a HHHra jutottam el, illetve Pilisborosjenõig. A Mátrával biztosan nem lehet összehasonlítani, de azért a Virágos nyeregbõl a 10es útig vezetõ lejtõzés engem is feldobott. 8)
Egyébként úgy tervezem, hogy szerda este relatíve korán eljövök a munkából (5 órakor), és nekivágok a DM utvonalának.
Van kedve valakinek csatlakozni egy kis esti tekeréshez?
18:15 re leszek a Szépvölgyi út aljában (Duna parti bicikliúton), innen föl a HHHra, de mivel az idõ szorít, a csúcsot kikerülöm a szintúton (Z+, Z). Virágos nyeregtõl ( kb 18:50) ismét a rendes útvonalon, terveim szerint egészen a Királykúti nyeregig menné(n)k, ahol már sötétedni fog, meg késõ is (kb 9 óra) lesz. Innen tehát aszfalton Sikároson keresztül Szentendrén át visszafelé veszem az irányt.
Írta 2003. június 30. - 14:24

Írta 2003. június 30. - 14:02

Osztom a velemenyt, Z kocka rulez!
Eccer majd kiprobalom teloval is :| (Epp az elobb hivtak a szervizbol, hogy 25ezer lesz a telom javitasa
)
Thommey: koszi a belsot, legkozelebb talalkozunk, visszaadom.

Thommey: koszi a belsot, legkozelebb talalkozunk, visszaadom.
Írta 2003. június 30. - 13:57

Hát nekem is csodálatos élmény marad ez a túrha. Minden méteren valami szépségben gyönyörködhettem.
Legjobban mégis a lefelé tetszett ezúttal, és nem azért, mert lefelé mentünk, hanem azért, mert olyan klassz változatos, szivdobbantóan izgalmas volt!
Volt amikor én is meg tudtam ereszteni, és szélvészként száguldani a köves ösvényen. Olyan érzés kapott el, hogy repülök az erdôben.
Vicces volt, amikor az Ilona-forrásban találtunk hosszú, fehér férgeket. Mikor az egyiket kivettük és figyelni kezdtük, az elkezdett maga körül tekergôzni, s hamarosan az egyenes féreg helyében már egy nagy pántlika fityegett a kezünkben. Közben rövidre zártuk aképpen, hogy két végét csatlakoztattuk egymáshoz (dzzzzz-dzzzzz hangok kiséretében). Aztán gyorsan visszadobtuk a patakba, nehogy meghalljon ott nekünk. (mert már kissé betegnek t?nt)
Miután pedig Paráék elhagyták a hamburgerest Gyöngyösön, Zed,Thommey és én még beültünk a cukiba, és ott ettünk fagyit és kapuccsínót. Fagyiból kétszer is! ;D
Para, nagyon köszi az idegenvezetést, igazán klassz volt ez a nap!
Legjobban mégis a lefelé tetszett ezúttal, és nem azért, mert lefelé mentünk, hanem azért, mert olyan klassz változatos, szivdobbantóan izgalmas volt!
Volt amikor én is meg tudtam ereszteni, és szélvészként száguldani a köves ösvényen. Olyan érzés kapott el, hogy repülök az erdôben.
Vicces volt, amikor az Ilona-forrásban találtunk hosszú, fehér férgeket. Mikor az egyiket kivettük és figyelni kezdtük, az elkezdett maga körül tekergôzni, s hamarosan az egyenes féreg helyében már egy nagy pántlika fityegett a kezünkben. Közben rövidre zártuk aképpen, hogy két végét csatlakoztattuk egymáshoz (dzzzzz-dzzzzz hangok kiséretében). Aztán gyorsan visszadobtuk a patakba, nehogy meghalljon ott nekünk. (mert már kissé betegnek t?nt)
Miután pedig Paráék elhagyták a hamburgerest Gyöngyösön, Zed,Thommey és én még beültünk a cukiba, és ott ettünk fagyit és kapuccsínót. Fagyiból kétszer is! ;D
Para, nagyon köszi az idegenvezetést, igazán klassz volt ez a nap!
Írta 2003. június 30. - 12:59

még vmi...
azt hiszem elmondhatom, hogy az ilyen túrákért kezdtem el 7éve a montizást...
részemrõl tuti az idei még egyszer visszatérés... 8)
azt hiszem elmondhatom, hogy az ilyen túrákért kezdtem el 7éve a montizást...
részemrõl tuti az idei még egyszer visszatérés... 8)
Írta 2003. június 30. - 12:53

NA szasz' ;D
Hát ami tegnap volt... ahhhhh... igaz hogy reggel a felkarjaim és combjaim azon érzést stimulálták agyam tekervényeinek vmely megfelelõ zugában mely a kerék alá került bogárt is artra készteti, hogy hosszan...nagyon hosszan feküdjön... :
Szóval tegnap, vasárnap megtettük végre... Igaz, a Gyöngyösi V.P.U.ról kicsit több mint 1 óra késéssel indultunk... Natiék egy dobozzal próbálkoztak legyõzni a levegõ azopn tulajdonságát, melyet légellenállásnak nevezünk 8)
Szóval 8an, (Mrc és KeX felõl semmi hír nem volt... ;D errõl majd még késõbb...)Nati, Zed, Thommey, Nati 4 miskolci ismerõse, és jómagam vágtunk neki a hegynek... Ahhoz, hogy a kétszer már betervezett, de nem-jutott-rá-idõ-szakaszhoz eljussunk kicsit változtattam az itineren, így nem Sástóig tekertünk aszfalton, hanem egész a Görgõbükki-útig, ami szintén aszfaltozott, vagyis sok helyen van rajta foltokban... Ez túlnyomórészt lejtett, azaz jó 45-50es tempóban nyomattuk idõnként fantasztikus kilátás mellett a környezõ hegyekre és völgyekre... Terveim szerint a Csórréti-víztározóig mentünk volna le az aszfalton, majd ott kicsit visszább a KÉK túristán tovább már ösvényen... no igen... Térképen jól is mutatott mindez... csak hogy a valóságban egy kisebb, 2méteres drótkerítés fogadott minket a víztározó elõtt jóval... mondhatni cs*csre futottunk, mászhattunk vissaz az úton a Z+-ig, ami igaz nem volt messze... Inenntõl már terepen kaptattunk felfele... Szomorú, de a letaglózott hegyen, pontosabban annak szélén, folytatják a fakitermelést, kitudja meddig... Itt a rönkökre leültünk kajcsizni, iagz eleinte kissé nagy volt a hangzavar, de meghoztuk a munkások étvágyát és elvonultak csendes üzemmódba... Kajcsi közben Zeden felül kerekedett az állati erõ, és eltépte a nyeregcsõ rögzítõ csavarját... ;D így innentõl állóképesség fejlesztõ menetbe fogott... 2óra környékén értünk fel Galyatetõre, ahol szomorúan konstatáltuk, hogy a hambis büfé zárva... A társaság így beült a teraszos étterembe, ahol a pincér kedvesen minden mondatának rejtekeiben tudtunkra hozta, mily megtiszteltetésnek vehetjük, hogy beülhettünk oda..
A társaaság már nagy sztrapacska rendelésben volt, amikor két elcsigázott montis közeledett felfele a KÉKrõl... KeX és MRC személyében 8) történt ugyanis, hogy Õkis fenn voltak a pesti vonaton, csak a közepén, és hát elfelejtettek leszállni Vámosgyörkön.. :
Hibájukat Füzesabonyban egy gyors leszállással próbálták korrigálni. Az elsõ vonattal vissaztértek Vámosgyörkre, és onnan aszfalton próbáltak utánnunk eredni, ami annyira jól sikerült, többekközt a mi 1órás csúszásunkkal együtt, hogy egy 5-7perces hátránnyal érkeztek fel galyára. A nagy sztrapacskázás befejeztével 10helyett csak 9en indultunk neki a Szén-patak vgynek... Zed ugyanis aszfalton legurult a pályaudvarra inkább...
Na szóval... szén-patak vgye... AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH! 8) és akkor még finoman foglamaztam... :
mrc kérte írjam majd le: QRVA KÖVES VOLT... ;D gondolom... :
Az egész egy nagyon király meredek zuhanással kezdõdik kanyargós, köves, gyökeres, galyas földútnál talán kicsit keskenyebb csapáson, majd kicsit szelidül a meredeksége, de több a kõ és a fa... jiiiiiiihááááááááá... aztán meg jön a régi vasút töltése, és a támpfák idõrágta maradványai, amin szószerint végig zakatolni!!! ;D ;D ;D bassssssszus de király volt! és hogy teljes legyen a gyönyör: jöttek sorban a hídak... vagyis amik megmaradtak belõlük vagy raktak helyettük... eleinte... aztán volt hogy nem volt :
;D általában híd alatt értendõ pár korhadásban végsõstádiumban levõ támpa keresztben a patakon... ;D a végén Thommeyval nyomtuk õrülten nyeregbõl... és már az volta szar, ha volt normális híd ;D kegyetlenül fantasztikus vadregényes hely az egész... az az ösvány, amire azt mondod: na itt sem járt az utóbi egy-két hónapban, vagy régebben senki a vadakon kívül...
Menetközben kjutottunk egy lámpaoltós fenyvesalagút után egy tisztásra, melyen térdig érõ fû volt, és az ösvény szélében tökéletesen megbúvó tûzrakóhely kirakó kövek... csak arra vártak már hónapok óta, hogy arra járjon pár eszement kerékpáros, és jóóól elkapják a pedáljukat ;D Thommey és Én még észrevettük, és hátra is kiabáltunk, de KeXnek nem sikerült az elkerülhetetlen... A fémes csattanást hallva hátrakaptam a fejem, de még akkor is KeX a levegõben táncolt... ;D majd jó 4méterrel arrébb magára húzva földet, kerékpárt, s még pár apró dolgot landolt a magasfûben, melyben csak a két kiálló kerék jelezte, hogy hol is van pontosan :
Szerintem 9.8pontos volt a bukfenc
Szerencsére minden komolyabb következmény nélkül megúszta... Nem tudom mennyit jöhettünk a vgyben, sem idõben, sem kmben, de tény, hogy iszonyat jó volt, annak ellenére is, hogy brutálisan köves az egész... egy merõ kõtenger lehetne, ha nem csak az útiirányunkban lenne a kiterjedése, így viszont max merõ kõpatakocska... ;D Fél5 körül lyukadtunk ki Lajosháza kisvasút megállójában, ahol valószínû az elég fárasztó koncentrálásnak köszönhetõen majd nem elég csúnyácska balesetünk volt... Thommey blokkolta az állat svinjét, amibe hátuilról beleszállt Nati, egybõl bemutatva egy 180fokost... de mivel senki nem tudott volna mit kezdeni annyi fegyverrel, meg aztán hovatennisem tudtuk, hagytuk a fenébe ;D na, a lényeg, hogy hál'istennek semmi baj nem lett... Rövid térkép szemle és rávezetés után :
a Z jelzésen indultunk tova... felfele
Megkóstltuk az ILona-forrást, elhaladtunk egy Cserkõ-bánya mellett (ahol mellesleg a VIGYÁZAT! VESZÉLYES MÉLYSÉG! tábla uszkve két méterre volt kitûzve a falszélétõl... és a robbantási pontok 4-5méterre húzódtak az ösványtõl... :-/ ) majd levezetõ mezõn tekertünk át, végül egy rövid laza emelkedõ után begurultunk szerencsére csak Mátrafüredre...
Gyöngyösön még megrohamoztuk a Manhat**** Burgert, és a többség a 6órási vonattal elhagyta a várost 8)
Hát kb. ez a sztori részemrõl... ami tuti:
A TÚRA ÚTVONAL AZ ÖRÖKÖS KEDVENCEK KÖZÉ AVANZSÁLTA MAGÁT... 8) yeah baby yeah... még most is folyik a nyálam ha rá gondolok... már pedig a billentyûzetem elnézve elég sûrûn, mondhatni folyamatosan arra gondolok ;D
Hát ami tegnap volt... ahhhhh... igaz hogy reggel a felkarjaim és combjaim azon érzést stimulálták agyam tekervényeinek vmely megfelelõ zugában mely a kerék alá került bogárt is artra készteti, hogy hosszan...nagyon hosszan feküdjön... :

Szóval tegnap, vasárnap megtettük végre... Igaz, a Gyöngyösi V.P.U.ról kicsit több mint 1 óra késéssel indultunk... Natiék egy dobozzal próbálkoztak legyõzni a levegõ azopn tulajdonságát, melyet légellenállásnak nevezünk 8)
Szóval 8an, (Mrc és KeX felõl semmi hír nem volt... ;D errõl majd még késõbb...)Nati, Zed, Thommey, Nati 4 miskolci ismerõse, és jómagam vágtunk neki a hegynek... Ahhoz, hogy a kétszer már betervezett, de nem-jutott-rá-idõ-szakaszhoz eljussunk kicsit változtattam az itineren, így nem Sástóig tekertünk aszfalton, hanem egész a Görgõbükki-útig, ami szintén aszfaltozott, vagyis sok helyen van rajta foltokban... Ez túlnyomórészt lejtett, azaz jó 45-50es tempóban nyomattuk idõnként fantasztikus kilátás mellett a környezõ hegyekre és völgyekre... Terveim szerint a Csórréti-víztározóig mentünk volna le az aszfalton, majd ott kicsit visszább a KÉK túristán tovább már ösvényen... no igen... Térképen jól is mutatott mindez... csak hogy a valóságban egy kisebb, 2méteres drótkerítés fogadott minket a víztározó elõtt jóval... mondhatni cs*csre futottunk, mászhattunk vissaz az úton a Z+-ig, ami igaz nem volt messze... Inenntõl már terepen kaptattunk felfele... Szomorú, de a letaglózott hegyen, pontosabban annak szélén, folytatják a fakitermelést, kitudja meddig... Itt a rönkökre leültünk kajcsizni, iagz eleinte kissé nagy volt a hangzavar, de meghoztuk a munkások étvágyát és elvonultak csendes üzemmódba... Kajcsi közben Zeden felül kerekedett az állati erõ, és eltépte a nyeregcsõ rögzítõ csavarját... ;D így innentõl állóképesség fejlesztõ menetbe fogott... 2óra környékén értünk fel Galyatetõre, ahol szomorúan konstatáltuk, hogy a hambis büfé zárva... A társaság így beült a teraszos étterembe, ahol a pincér kedvesen minden mondatának rejtekeiben tudtunkra hozta, mily megtiszteltetésnek vehetjük, hogy beülhettünk oda..

Na szóval... szén-patak vgye... AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH! 8) és akkor még finoman foglamaztam... :

mrc kérte írjam majd le: QRVA KÖVES VOLT... ;D gondolom... :

Az egész egy nagyon király meredek zuhanással kezdõdik kanyargós, köves, gyökeres, galyas földútnál talán kicsit keskenyebb csapáson, majd kicsit szelidül a meredeksége, de több a kõ és a fa... jiiiiiiihááááááááá... aztán meg jön a régi vasút töltése, és a támpfák idõrágta maradványai, amin szószerint végig zakatolni!!! ;D ;D ;D bassssssszus de király volt! és hogy teljes legyen a gyönyör: jöttek sorban a hídak... vagyis amik megmaradtak belõlük vagy raktak helyettük... eleinte... aztán volt hogy nem volt :

Menetközben kjutottunk egy lámpaoltós fenyvesalagút után egy tisztásra, melyen térdig érõ fû volt, és az ösvény szélében tökéletesen megbúvó tûzrakóhely kirakó kövek... csak arra vártak már hónapok óta, hogy arra járjon pár eszement kerékpáros, és jóóól elkapják a pedáljukat ;D Thommey és Én még észrevettük, és hátra is kiabáltunk, de KeXnek nem sikerült az elkerülhetetlen... A fémes csattanást hallva hátrakaptam a fejem, de még akkor is KeX a levegõben táncolt... ;D majd jó 4méterrel arrébb magára húzva földet, kerékpárt, s még pár apró dolgot landolt a magasfûben, melyben csak a két kiálló kerék jelezte, hogy hol is van pontosan :

Gyöngyösön még megrohamoztuk a Manhat**** Burgert, és a többség a 6órási vonattal elhagyta a várost 8)
Hát kb. ez a sztori részemrõl... ami tuti:
A TÚRA ÚTVONAL AZ ÖRÖKÖS KEDVENCEK KÖZÉ AVANZSÁLTA MAGÁT... 8) yeah baby yeah... még most is folyik a nyálam ha rá gondolok... már pedig a billentyûzetem elnézve elég sûrûn, mondhatni folyamatosan arra gondolok ;D
Írta 2003. június 28. - 19:03

noh, csak azért, hogy mrc nehogy lenyomjon beszólás szempontból, én is konfirmálom a dolgot ;D
Írta 2003. június 28. - 16:47

Halii
Csak megerositeskent: holnap reggel 9:40-kor ott leszek Gyongyoson!
(par napig nem voltam netkozelben, remelem nem lett lefujva a tura 8))
mrc
Csak megerositeskent: holnap reggel 9:40-kor ott leszek Gyongyoson!
(par napig nem voltam netkozelben, remelem nem lett lefujva a tura 8))
mrc
Írta 2003. június 27. - 21:14

Ez az a szörnyû, néha emlegetett Kukorica Jancsi szindróma!
Sajjna a vasárnapi túráról lemorzsolódok. :'(
Mondd! Miért lakok Én a Világ végén??
(Élt egyszer az Óperenciás tengeren és az üveghegyen túl, ott ahol a nyúl is sast vesz a hátára, egy kedves emberke. Egyszer eltûnõdött: de Qrva messze is lakok Én!)
Sajjna a vasárnapi túráról lemorzsolódok. :'(
Mondd! Miért lakok Én a Világ végén??
(Élt egyszer az Óperenciás tengeren és az üveghegyen túl, ott ahol a nyúl is sast vesz a hátára, egy kedves emberke. Egyszer eltûnõdött: de Qrva messze is lakok Én!)
Írta 2003. június 27. - 20:43

Írta 2003. június 27. - 20:13

ööö, új bikemag? esetleg néhány infómorzsát elszórnál itt nekünk az új eresztésrõl?

Írta 2003. június 27. - 19:26

trifo: he-he.... Én megyek tekerni szombaton.
De országútra megyünk, Nagytarcsára.
Jahaj, és holnap este alley cat lesz megint!!!!
Nagyon titkos az egész, senki nem tud semmi konkrétat, csak hogy este 10 Toldy mozi. Beszéltem Ccb-sekkel, hogy részletesebben informálódjak, de azt mondták, õk is csak annyit tudnak, mint én. Kíváncsi vagyok, ki szervezi valójában! Májusban voltam egy alley cat-en, azt Ccb szervezte, de csapatverseny volt, minden 4 fõs csapatban volt egy diszpécser, irtó jó buli volt! Micsoda látvány, mikor a verseny elõtt a Kodály köröndön hemzsegnek a futárok!!
8) 8)
De a holnapi egyéni verseny lesz, majd jövõ héten elmesélem, milyen volt.
Ma volt megint pajtiból Bikemag szállítás körfuvaráron, képzeljétek, most megúsztam!
Jó Mátrázást, budai hegymászást, strandolást kívánok nektek!
(Halkan megjegyzem, hogy aki sokat biciklizik, az csokibarna, és még a néger csótányok is világítanak mellette.
)
:-* Kata

Jahaj, és holnap este alley cat lesz megint!!!!

De a holnapi egyéni verseny lesz, majd jövõ héten elmesélem, milyen volt.
Ma volt megint pajtiból Bikemag szállítás körfuvaráron, képzeljétek, most megúsztam!

Jó Mátrázást, budai hegymászást, strandolást kívánok nektek!
(Halkan megjegyzem, hogy aki sokat biciklizik, az csokibarna, és még a néger csótányok is világítanak mellette.

:-* Kata
Írta 2003. június 27. - 16:42

Trifó, én szivesen mennék, de holnap a Sokoróban tekerek. Ez Gyõr közelében van. Kicsit messze innen sajnos.
Mindenkinek kellemes hétvégét kivánok!
Mindenkinek kellemes hétvégét kivánok!
Írta 2003. június 27. - 14:33

Tyito: igen kár...
Kex: A Budai hegyekbe mennék fel valahova többesben. Valami 50-60km-es távra.
--Trifo
Kex: A Budai hegyekbe mennék fel valahova többesben. Valami 50-60km-es távra.
--Trifo
Írta 2003. június 27. - 11:48

Reményem szerint menés lesz, de a két nap alatt minden eldõl. Természetesen rádcsörgök!

Írta 2003. június 27. - 11:41

Paraferee: ha felfelé a görgöbikki uton mentek, van egy forrás kb. féluton a csórréti tározó felé! könnyû elhagyni, mert közvetlen az ut mellettjobboldalt van, fõleg, -hogy lejtõs egy kicsit az ut- egy kissé lestrapált padocskával: utépitõk forrása 1976- asszem. ott lehet vizet venni. Ha sokan lesztek, ugyis észreveszi valamely sasszem ember. elvégre:
Több szem: több csipa! jó utat!
by
Több szem: több csipa! jó utat!
by
Írta 2003. június 27. - 11:33

Tyito: GyóniGabi és Csubee utolártek?
mikor derül ki hogy tudsz jönni? szombaton?
csak egy sms-t majd dobj nekem vasárnap, ha jöttök, oxa?
én reménykedem...
mikor derül ki hogy tudsz jönni? szombaton?
csak egy sms-t majd dobj nekem vasárnap, ha jöttök, oxa?
én reménykedem...
Írta 2003. június 27. - 11:28

Trifo: én mennék, de, hát, a távolság :-\
Péef: nem tom még a vasárnapot. Szeretnék, de hát...
Mellon: remélem nincs harag a képért ??? ;D ;D
Péef: nem tom még a vasárnapot. Szeretnék, de hát...
Mellon: remélem nincs harag a képért ??? ;D ;D
Írta 2003. június 27. - 11:16