Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
9815 hozzászólás a témában

jenõ

jenõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Yessssss! Tudtam én, hogy érdemes emberemmel este az ágyban biciklit rajzoltatni, eképpen magamba szívni eme közlekedõedény lényegi elemeit! ;D
Hihetetlen, hogy már nem csak plussz egy dobásom, de egy piros (! istenem! a kedvenc színem!! de honnan tudtad, ezt, sittes????) hangszórókészlet boldog tulajdonosa is vagyok! ;D

Amúgy megnyugtatásul: fejbõl nyomtam a mûszaki adatokat. A "sígytovábbot" pedig csak keresd tovább, ott van az is a biciklin, de lehet, hogy nem egy darabban találod meg, és mindenkinél eltérõ kinézetû/súlyú/anyagú lehet... ;)

Byke

Byke

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás
Szia Kriszta:

Balaton körút? Jól hallottam? Kis barátaink remekül kiépítették az utat :DDD... a teljes túra kb...200km magasságában van, és ebbõl szentem kb 70 km NEM bringás uton ...nagyon kell figyelni, mert pl É-i parton ha nincs bringa út, akkor mész az Autok mellett, és keskeny az út, jobb szélen fehér csík van festve, és domború szal... nah a lényeg, hogy Bukót midnenképp vigyél, meg kitartást, a sok anyázó autos ellen :))

Kellemes Túrázást...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

de talán hamarosan jön a mi kedvenc Lensverünk

'jenõ: :-* :-* :) :-*

Kriszta: elõszöris üdv a topikban.

A túrához: mindenképpen vágj bele, de saját több éves tapasztalatomból mondom néked: vegyél föl sisakot. Ezt az ember sem nem játékból, sem nem szórakoz(ottság)ásból veszi föl. Annak idején én is ellenálltam, de most már 2 éve egyfolytában rajtam van.

A szereléshez: ha van hozzá kedved, elszántságod, erõd -akkor el lehet sajátitani. Én már több egyszerû mûvelet elvégzésére képes vagyok (pl. lánccsere, fékpofák cseréje, stb...), pedig valaha teljesen nulláról kezdtem.
Ehhez azonban sok gyakorlás és még több kitartás szükséges.

Ja és egyébként: csak két napot hagyok ki, és máris mennyit ugrott a topik! Hihetetlen.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

'jenõ - aki már képes felsorolni egy bicikli fõ részeit - hogyaszongya: két kerék, váz, nyereg, kormány, sígytovább ;D ;D ;D

Mivel helyesen válaszolt a kérdésre, jutalomból még 1x dobhat! 8)

És 'jenõ tied a piros hangszórókészlet is! :D
Annyit árulj el, hogy ugye ezeket nem könyvbõl nézted? :)

Izééé... :-[ :-[
Kicsit zavarba jöttem....
...nem találom a bicajleírásomban a sígytovábbot.... :-[ :-[
lehet, hogy nem is adtak hozzá? :o

mindjárt megyek oszt csinálok egy nagy balhét! >:(

_kriszta_

_kriszta_

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Köszi Master, talán majd legközelebb. Lehet hogy egész úton ütlegelni fogom magam érte, de akkor is nekivágok! :)

A bringaszerelést mindig árgus szemekkel figyelem, nagyjából már ráhibázok egyes miegymások neveire. ;D

Heh.. a múltkor tisztogattam a drágámat és a hátsó racsnira (? :)) tekeredve találtam valami drótdarabot - illetékestõl késõbb azért megkérdeztem, hogy ez ugye nem volt alkatrész?..

Hát, így.

;D

jenõ

jenõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Egy vallomással tartozom: _csak_ ezért a plussz 1 dobásért akartam megismerni a kerékpár részeit.
Megérte. Köszönöm mindenkinek aki lehetõvé tette.
;D ;D ;D

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás

'jenõ - aki már képes felsorolni egy bicikli fõ részeit - hogyaszongya: két kerék, váz, nyereg, kormány, sígytovább ;D ;D ;D

Mivel helyesen válaszolt a kérdésre, jutalomból még 1x dobhat! 8)

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
[glow=red,2,300]Sziasztok lányok.[/glow] DM-on befutójánál fogjátok várni a BEFUTÓKAT? ;D Ezt jól megaszontam! :-[ Akkor még 1x. Tehát jöttök a DM-ra? Jó buli lesz!!! Már csak kettõt kell aludni! ;D Estére maradtok? Vissza mikor, merre és hogyan fogtok jönni?

[glow=red,2,300]Kriszta![/glow] Hagyd a francba a Balatoni túrát. Gyere velünk Erdélybe! Az jobb lesz! :P Higgy nekem.

jenõ

jenõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
na igen a kerékpár, mint mûszaki ojjjektum.... ;D
az ebbe a témakörbe tartozó dolgokat szerintem sokkal jobb élõ személytõl elsajátítani, mint könyvõl, mert pl egy defektet ha eccer megcsinálsz, akkor tuti több fogalmad lesz a "kerék" fedõnevû részletrõl, mintha 5 szakkönyvet átnyálazol... ráadásul sokkal viccesebb is, mert ugyebár a kezdõ , ráadásul nõnemû egyed felteszi a naivabbnál naivabb kérdéseket - majd elsõsegélyben részesíti az "okos" kérdésekbõl kifolyólag sokkot kapott öreg rókát :P ;)
eggyel bíztatlak: a kerósok _imádnak_ beszélni a biciklijükrõl, így jó esélyed van viszonylag hamar elsajátítani a cuccok nevét, funkcióját, csak keveregj eleget ilyen társaságban! ;)

szóval a mûszaki tudomány olyan mint a kosz: minél többet vagy a bicikliddel, annál több ragad rád róla.
persze ehhez kell egy kis egészséges szintû érdeklõdés is... 8)

jenõ

jenõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Jenõ: Menjünk együtt!!! Rajtnál majd egyeztetünk.

Akinek van kedve csatlakozzon! Kb. 60 kilcsi.

hejj, de jó! :D
Elõre, lovaginák!!! ;D ;D ;D

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Jenõ: Menjünk együtt!!! Rajtnál majd egyeztetünk.

Akinek van kedve csatlakozzon! Kb. 60 kilcsi.

_kriszta_

_kriszta_

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Hát igen... az autósoktól már elõre a frász gyön rám!
Lehetõleg piásan vagy álmosan jár majd pont arra, az tuti. De szombat esténként kamionstop van, ugye? Az is valami.

Jajj, ezt a bukó dolgot annyit mondjátok, és tudom hogy igazatok is van... néha mondjuk jól jött volna nekem is...

'jenõ: azért ahhoz képest hogy április óta nyomod, igen jó helyeken jártál már! :)

És csajok ti értetek a pacikhoz? Szóval nem jöttök zavarba egy kulcskészlet láttán? Már odáig eljutottam hogy vegyek egy bringaszerelõ könyvecskét, de minimális dolgokat javítgattam még csak. Jó lenne érteni is hozzá, nem csak nyúzni...

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
_kriszta_: két évvel ezelõtt voltam túrázni cuccokkal, sátorral, egyéb encsömbemcsömmel.
Csoda szuper élmények voltak! A leszorítós autóstól (egy sorban mentünk) a kiszáradásig.
Ebbõl az okból röviden csak csatlakoznék az elõttem szólókhoz: innivaló inkább több legyen, a forgalmasabb utak elkerülése ajánlott, BUKÓ pedig KÖTELEZÕ!!! Felénk az a legszomorúbb, hogy amíg minden nap bicajjal jártam HMVhelyre (25 Km) mindig a 2×2sávoson akartak elkaszálni. (ez az útszakasznak a felét teszi ki!)

_kriszta_

_kriszta_

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Köszi Era, szerencsére a cuccokal nem kell majd sz**ni, a többiek másnap hozzák le kocsival, mert ha már leküzdjük magunkat, hát ott is maradunk egy hétre (Zamárdi). ;D
Leszünk ott vagy 15-en egy kis telken, tiszta valóságsó lesz az egész! ;D Szóval odafele tényleg csak kaja-víz-szerszámok-pulcsi-pénz kell, mert este indulunk és sztem a mi tempónkkal csak reggelre érünk majd oda.

MTB, jaja. Jó régi, de imádom! :)

jenõ

jenõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Szia _Kriszta_!

Láttam a kérésedet a másik topicban, de sajna én nem igazán vagyok kompetens a témában - idén április közepe óta bringázok, eddigi leghosszabb menetem Szilvásvárad-Bánkút-Eger (kb. 60 km, igaz erdõn-mezõn át ;D) volt.... így aztán túrázás ügyben nem okoskodnék... de talán hamarosan jön a mi kedvenc Lensverünk - és akkor aztán minden fontos dologra fényderûl! ;) :D

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Szia Kriszta!
Sajnos nincs tapasztalatom a bringás túrázásban. Minimális csomagokkal tekerek csak. Gondolom nálad is ez lesz a lényeg, kicsi, könnyû felszerelések. És minél több pénzed van, annál kevesebb cuccot kell vonszolnod magaddal. Ilyen melegben viszont biztosan szükséged lesz sok folyadékra és a táplálék, talán mint a versenyeken, könnyen emészthetõ energiadús táplálék. Az autókat meg messzirõl kerüljétek, talán inkább mellékutakon tekerjetek - talán szebbek is. Bukót akkor is vegyél, ha fõ a fejed, nehogy valami baj legyen. A kivilágítás is fontos, ne csak láss, légy látható is, lámpák, prizmák. És a hátadon viszed a csomagod, vagy van csomagtartód? Milyen a bringád? MTB?
Nem írígyellek, én is nemrégiben jöttem meg a Balcsi felvidékérõl. Én leutaztam, és ott tekeregtem a hegyekben, kerékpár utakon. A Balcsi északi részén már majdnem végig van kerékpár út!!!
Vannak klasz szabadstrandok (Tihanyi fsz. keleti oldalában), ahol felfrissülhettek. És érdemes bemenni a Káli medencébe is. Gyönyörû vidék. Nekem folyadék és gyümölcs hiányom volt.
Hát csak azért írtam, hogy ne maradjon kérdésed megválaszolatlanul. :-* era

_kriszta_

_kriszta_

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Nnnyahátakkor szaisztok itt is! (Sajna egy másik topicban rám sem bagóznak, nade nem adom fel! :))

Tekerünk Balcsira pár hét múlva, kérlek meséljetek valamit, milyen jó-rossz élményeitek voltak hosszabb túrákon. (Reggel óta olvasgatom a hozzászólásokat... ehhhh... meló helyett... ;D az úgysem szalad el...)

Tavaly tavasszal téptem ki a bátyám alól a bringáját, tehát viszonylag új vagyok, viszont annál lelkesebb. Szóval ha beledöglöm is letekerek, de jó volna néhány trükk birtokába jutni elõtte...

Elõre is nagyon köszi!

_kriszta_

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Mi Ádámmal Csobánkáig mentünk, kb 1/4 9re értünk oda. Mivel csak nekem volt lámpám, nem mentünk tovább, hanem aszfalton pici hátszéllell száguldottunk vissza 30 feletti tempóban. Még egy outist is leelõztünk, aki alapozó tempóban koválygott a pomázi úton.

A pálya a Virágos nyeregbõl le különösen poros, de Csobánka elötti rész is csont száraz volt, pedig itt a gödörkben sokáig szokot víz maradni.
Ha holnap nem esik, akkor semmi sár nem lesz, mindent beszív a száraz föld, és nagyon jó pálya lesz.
Így én egyelõre örülök az esõnek :)

jenõ

jenõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
De kedves Charon! Neked _magától_ nem mûködik a fantáziád??? ne szomoríccsá' mán el! ;D

Az iszapbírkózásnak általad megidézett vállfaját csakis emberemmel vállalom, de ha túl sok esõt idézel meg bátor versenyzõinknek, még elõfordulhat, hogy lekaratézlak! ;D ;D ;D

erõsjenõ ;D

/akik már látták hihhetetlen karizmaimat, azoknak kéretik nem hangosan röhögni! ;D/

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

be kell valljam, még sosem volt részem nagy dagonyában így birizgálja a afntáziámat a dolog ;) ;D

Megmozgattad a fantáziámat...... ....iszapbirkózás..... ;) is lesz?