Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
9815 hozzászólás a témában

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
Ha esetleg érint valakit: itt már 7 ágra süt a napocska :)

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 hozzászólás
Heló Evribodri! :D
Most értem fel Szegedrõl, és nagy dilemmában vagyok. Valjon menjek hálózsákot vásárolni, vagy inkább ne? Most éppen szemerkél az esõ, amire aztán végképp nem számítottam :'(
Persze a vonaton végig tûzött a nap, két tatyóval meg a becajjal elég szerencsétlen látvány voltam :P

Lensz: Írnál nekem egy sms-t ha indulsz, mert akkor talán én is utnak eredek. Én nem aludhatok kint, mert holnap meló, de azért ráérek, és a krumplit is bealufóliáztam:)
Ki hoz tûzszerszámot , meg fejszét???

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
Igen az kb 1 óraja volt itt Tatabánya felett! :)
Esett kicsit meg villámlott, kis áramszünet azt vége ... ;)
Viszont azóta sem tisztult ki ... ilyen undorító nyomott szürke idõ van és csöpörög is kicsit ...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Sajnos a Pilis fölött most egybefüggõ, sötétszürke felhõzetet látok, ami azt jelenti, hogy ott valószinûleg esik.
De még van hat óránk, hogy mindez eltisztuljon.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Feleim szümtükkel, látjátok mik vogymuk:
bicikli, por és izzadság vogymuk...

Aki viszont SSS-re jön, az számitson úgy, hogy nemcsak por, de lehet, hogy sár/esõ is lesz, és hozzon magával ilyenirányú védõfelszereléseket.

Ha ma du.esik az esõ, akkor senki se induljon el.
Ha csak szemerkél, az még Ok.
Bár remélem, hogy a zivatar megvárja a holnapot!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Szasz'

Én utánna számoltam, és uszkve 5-6litert ittam a TiszaMaratonon vasárnap... mondanom sem kell, egyszer sem távozott a hivatalos helyen egy csepp sem... ::)

mondjuk nem is 10fok volt... ;) (érzem is, hahhh! meg látom is!! ;D vivát montis barnulás...)

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Az órám valahol elspórolt kb. 10-20 km-t ??? A többiekét alapul véve 30-at mehettünk az erdõben, a vége úgy 90-100 km volt.
A 6 lityi azért nem maradt benn, nagy része a bõrömön át távozott. ;D
Már alig várom a holnapot. Aludjon még kinn valaki, légyszilégyszilégyszi. :)

Lens: jobbulást. Talán majd holnap a tábortûznél inhalálhatsz.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
HKT már csak ilyen, ha egyszer beindul...mint az ágyugolyó. ;)

Egyébként hol van ez a cikk a Zergétõl?

Era: és te hány km-t mentél?
Ez a 6 l azért egy kicsit sok 1 üritéssel! ;D

Én szivesen kint aludnék holnap, csak nem szeretnék többet kockáztatni. Elég volt a maratonon betegen elindulni!
Akkor holnap este 6kor tali van!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.691 hozzászólás
HKT:
Biztosan jól mér a te bike-computered ?????????
Az a salzkammerguti 88Km/h (?!?) lefelé elég hihetetlenül hangzik. Vagy neked 3 mágnes van a kerekeden ??
Csak mert én is ott voltam egy 6 fõs bandával , és a többieknek is 72 körül volt a Vmax.
De egyébként ez nem vitatéma.
A Duna-Maraton után egy 7el azért még egyéb különbségeket is észre vettem a 2 rendezés között, de ez más lapra (topicra) tartozik.
Egyébként a rendezöség felhivta a figyelmet (igaz németül) , hogy a közforgalmú utakon a Kresz szabályai szerint kell közlekedni, ott , ahol nem zárták le nekünk teljesen az utakat.
Nekem semmiféle gondom nem volt az autókkal.
üdv : MARCI

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
era: voltunk túrázni, de technikai okok miatt csak majdnem délben tudtunk indulni, így csak 65 kilcsi lett a vége, mert a Piszince tetejére nem mentünk idõhiány miatt. :-\ De így is fárasztó volt, jobban kikészített mint a DM. Igaz, hogy iszonyat pára volt és nekem a Conti DoubleFighter-em nem birta a sarat. Csúszkált rendesen. ;D
Ha érdekel, csináltunk képeket: http://kep.tar.hu/anoano
Igen duplán van az ano mert valaki már lenyúlta a nevemet ... :'( :-\ >:(

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Tegnap a Börzsönyben voltunk túrán. Kicsit aggódtam az elején, hogy bírom-e majd a srácokkal a tempót, de rendesek voltak, végig figyeltek rám és hozzám igazították a tempót. (El is határoztam, beszerzek egy kolompot, hogy tudják, ha már beértem õket, ne kelljen állandóan keresgélniük.) Találtunk jó dagonyázó helyet, küzdöttünk a fékekre tapadt sárral, és egy oázist is a hegy tetején. Jó lett volna átforrósodott, fáradt testünknek (és a saras bringáknak is) beleugrani a hûs vizû medencébe. Helyette jól beebédeltünk.
Az összes útbaesõ kocsmát meglátogattuk. Fogyasztás: sör, boroskóla, rostos üdítõ, ja és szusszanásként pár szál cigaretta.
A felfelékkel megszenvedtem, de a gurulások nagyon jók voltak (gyönyörû tisztásokon, árnyas ösvényeken haladtunk), kivéve a nagymarosi szemét- és cigánytelepes lejtõt. Ott inkább toltam.
Nagymaros – Komp – Visegrád – Paprét (azt hittem itt a végem, de feltekertem, aztán pulcsi és ereszd el a féket) – Szentendre – Római part (egy pár percre beültünk felfrissülni: 1 óra is volt az) – Csepel. A napi folyadékfelvételem 6 liter volt, és csak egyszer ürítettem.
Roobi: köszi a túrát, nagyon jól éreztem magam. Máskorismégilyet!!!

Ano: megycsináltátok a 100 km-es túrát? Milyen volt a talaj? Ti is dagonyáztatok?

SSS: Akkor holnap 18:00-kor az Újpesti Vasúti Összekötõ hídnál? És rajtam kívül alszik még kint valaki?

HKT

HKT

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
2003. július 11-12-13 Salzkammergut Maraton

220 km – 100 km – 47 km – 27 km

www.salzkammergut-trophy.at
E-Mail: tourismus@bad-goisern.at

Az osztrák térképen kell keresni Bad Goisernt kisfalut, ahol a rajt-cél terület található. Budapesttõl 550 km-re kell elutaznunk a maratonra.
A verseny klasszikus távja a 100 km, a kuriózumnak számító 220 km-es táv is csalogató lehet. Aki a 220 km-en indul (szint: 6750 méter), annak benne van a 47 km-es (szint: 1750 méter) és a 100 km-es (szint: 2900 méter) útvonal is, és persze még egy olyan 73 km, amit csak õk teljesítenek. A 27 kilométeren 1050 méter a szintkülönbség, „light”-os a pálya, a 100-as eleje van benne a többi távból.
Rajtoltatáskor a 47 és a 100 kilométernél megszûrték már a tömeget, hogy ne kavarodjanak az elit versenyzõk, a hobby versenyzõk és a túrázók. A 100-ason éles rajt után hosszú betonos emelkedõ következett, ami rendesen széthúzta az induló sorokat, majd bedurvult a pálya gyökeres lefelé jött, be a faluba majd a következõbe. Beton-beton, de néha 88 km/ órával lefelé. A 100 kilométeren indulóknak 35 km-t kellett várniuk az elsõ igazi mászásra, ami 550 méterrõl a Hallstatti tótól mászott fel 1400 méterre. Ekkora mászást hazánkban nagyon nehezen tudnánk reprodukálni, pláne, ha belevesszük, hogy ennek a mászásnak több mint a felét csak kistányéron tudtam leküzdeni. Volt benne egy betonos szakasz is, amin csak 22-30-as áttételbe tekertem fel de az utolsó két kilométer volt a hab a tortán ebben a mászásban, mivel cipelni kellett a sziklákon felfelé a bicót, tolni sem lehetett a sziklák miatt. Ezt követõ mászás, csak 550 métert jelentett, már piskóta volt teljesíteni.
Nekem ez volt az elsõ külföldi maratonom, és ráadásul egy héttel a Duna Maraton után, így még frissen össze tudom hasonlítani õket. Ami más egy itthoni maratonhoz képest az egyrészt a táj. Nyáron elég jó érzés egy nagy tó mellett tekerni, úgy, hogy látom a hegyek tetején a havas gleccsert, ez itthon nincs ugyebár. A másik legszembetûnõbb különbség a terep. 70%-ban murva-murva, 20 % beton, 10 % erdei földút, vagy fû. Az itthoni maratonok igazi terepen mennek, erdõben, sziklákon, sárban. Itt pedig fehér murva, felfelé kikapar, lefelé kisodródsz de a táj és az itatózónák kárpótolnak. A 32 Eurós nevezés ugyan nem olcsó, de a 100 kilin 7 itatóállomás van verseny közben és egy a célban, ahol magadhoz vehetsz vizet (szénsav nélkül, szopókás fejjel), izotóniás italt, energiaitalt, kávét, banánt, energiacsokit, narancsszeletet, sütit. Ja a nevezéshez még hozzá kell sajna számolni egy 45 eurós chip-pet kaucióval, amin nyomon követnek a versenyen, utána ebbõl 40 eurót visszakapsz verseny után. A pálya kijelölése már-már tökéletes, bár a falukban a betonutakat nem zárják le a forgalom elöl, én is tapasztaltam sajnos, így nem várt helyzetek itt is akadhatnak. A 10 ezer forintos nevezésért részletes térképet is kapsz a verseny részletes útvonalról, plusz pólót, tombolát és másnap az interneten is megnézheted a helyezésedet.

A cikk arról hogy Zerge hogyan látta. ;)
Õ végül 19.lett 100-on, kellõen lehagyva a Corrateces Janit és Gábort ! A rajt elõtt közösen megbeszélték hogy ez legyen a döntõ a nem eldöntött Duna Maraton helyett. Zerge bizonyított....

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ááá!
Tudtátok,h már EZERszer lehetett olvasni a baromságaimat a Fórumon,kedves barátaim? Kicsit több,mint egy év alatt jött össze...Erre mondják,h kis lépés az emberiségnek,de nagy lépés az emberi hülyeségnek :)
és talán ha anno nincs Fórum,akkor most nem lenne Lorkaaaaaa...

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
:D :D :D
AZ!!!!!
extended version, radio változatban már meg van, és vocal mix variációkban d.u.ra 8)

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
Paraferee: az a reklám amikor az arab skac összetöri az autóját, meg elefántot ültet rá???
Mert ha az, akkor engem is érdekelne!! ;)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
OFF
RAVE!!!!!!!!!!!!!!!!!

MEG SZEREZTEM A PÖÜZSÓ REKLÁM ZENÉJÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉT!!!!!!!!!!!!!

Csekk privi!

8)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hát azt hiszem, mi nem vagyunk azok a seggrázós csajszik.

Még egyszer akkor, csak úgy emlékeztetõnek: holnap 18kor SSS-re gyülekvész az UVH budai részénél!
Én szerintem nem fogok ottaludni, a megfázás miatt.
Eddig elõreláthatólag ennyien leszünk:

Aszta+Josefa, Pixel+Ildi, Muci+Ors, Era, Mellon, Kahlesz, Master
Ha valakit kihagytam bocs, de nem vagyok valami friss szellemileg most.

guga

guga

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
http://guga.hu/egyebek/bikeride.gif

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

dél körül kellene felérni talán.( nem szeretnék korán kelni) :)

Az elsõ rajt 10:00-kor van. A következõ (az enyém is) 11:30. Az elit ff és u23 14:00-kor.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
rave: NE BAZZZ! :o :'(