Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás lányok márpedig vannak...
Indította
findli
, 2002. március 05. 23:17
Írta 2003. július 22. - 13:22

Írta 2003. július 22. - 13:06

Heló Evribodri! 
Most értem fel Szegedrõl, és nagy dilemmában vagyok. Valjon menjek hálózsákot vásárolni, vagy inkább ne? Most éppen szemerkél az esõ, amire aztán végképp nem számítottam :'(
Persze a vonaton végig tûzött a nap, két tatyóval meg a becajjal elég szerencsétlen látvány voltam
Lensz: Írnál nekem egy sms-t ha indulsz, mert akkor talán én is utnak eredek. Én nem aludhatok kint, mert holnap meló, de azért ráérek, és a krumplit is bealufóliáztam:)
Ki hoz tûzszerszámot , meg fejszét???

Most értem fel Szegedrõl, és nagy dilemmában vagyok. Valjon menjek hálózsákot vásárolni, vagy inkább ne? Most éppen szemerkél az esõ, amire aztán végképp nem számítottam :'(
Persze a vonaton végig tûzött a nap, két tatyóval meg a becajjal elég szerencsétlen látvány voltam

Lensz: Írnál nekem egy sms-t ha indulsz, mert akkor talán én is utnak eredek. Én nem aludhatok kint, mert holnap meló, de azért ráérek, és a krumplit is bealufóliáztam:)
Ki hoz tûzszerszámot , meg fejszét???
Írta 2003. július 22. - 11:45

Igen az kb 1 óraja volt itt Tatabánya felett! 
Esett kicsit meg villámlott, kis áramszünet azt vége ...
Viszont azóta sem tisztult ki ... ilyen undorító nyomott szürke idõ van és csöpörög is kicsit ...

Esett kicsit meg villámlott, kis áramszünet azt vége ...

Viszont azóta sem tisztult ki ... ilyen undorító nyomott szürke idõ van és csöpörög is kicsit ...
Írta 2003. július 22. - 11:41

Sajnos a Pilis fölött most egybefüggõ, sötétszürke felhõzetet látok, ami azt jelenti, hogy ott valószinûleg esik.
De még van hat óránk, hogy mindez eltisztuljon.
De még van hat óránk, hogy mindez eltisztuljon.
Írta 2003. július 22. - 11:13

Feleim szümtükkel, látjátok mik vogymuk:
bicikli, por és izzadság vogymuk...
Aki viszont SSS-re jön, az számitson úgy, hogy nemcsak por, de lehet, hogy sár/esõ is lesz, és hozzon magával ilyenirányú védõfelszereléseket.
Ha ma du.esik az esõ, akkor senki se induljon el.
Ha csak szemerkél, az még Ok.
Bár remélem, hogy a zivatar megvárja a holnapot!
bicikli, por és izzadság vogymuk...
Aki viszont SSS-re jön, az számitson úgy, hogy nemcsak por, de lehet, hogy sár/esõ is lesz, és hozzon magával ilyenirányú védõfelszereléseket.
Ha ma du.esik az esõ, akkor senki se induljon el.
Ha csak szemerkél, az még Ok.
Bár remélem, hogy a zivatar megvárja a holnapot!
Írta 2003. július 22. - 08:21

Szasz'
Én utánna számoltam, és uszkve 5-6litert ittam a TiszaMaratonon vasárnap... mondanom sem kell, egyszer sem távozott a hivatalos helyen egy csepp sem... :
mondjuk nem is 10fok volt...
(érzem is, hahhh! meg látom is!! ;D vivát montis barnulás...)
Én utánna számoltam, és uszkve 5-6litert ittam a TiszaMaratonon vasárnap... mondanom sem kell, egyszer sem távozott a hivatalos helyen egy csepp sem... :

mondjuk nem is 10fok volt...

Írta 2003. július 21. - 16:59

Az órám valahol elspórolt kb. 10-20 km-t ??? A többiekét alapul véve 30-at mehettünk az erdõben, a vége úgy 90-100 km volt.
A 6 lityi azért nem maradt benn, nagy része a bõrömön át távozott. ;D
Már alig várom a holnapot. Aludjon még kinn valaki, légyszilégyszilégyszi.
Lens: jobbulást. Talán majd holnap a tábortûznél inhalálhatsz.
A 6 lityi azért nem maradt benn, nagy része a bõrömön át távozott. ;D
Már alig várom a holnapot. Aludjon még kinn valaki, légyszilégyszilégyszi.

Lens: jobbulást. Talán majd holnap a tábortûznél inhalálhatsz.
Írta 2003. július 21. - 16:47

HKT már csak ilyen, ha egyszer beindul...mint az ágyugolyó. 
Egyébként hol van ez a cikk a Zergétõl?
Era: és te hány km-t mentél?
Ez a 6 l azért egy kicsit sok 1 üritéssel! ;D
Én szivesen kint aludnék holnap, csak nem szeretnék többet kockáztatni. Elég volt a maratonon betegen elindulni!
Akkor holnap este 6kor tali van!

Egyébként hol van ez a cikk a Zergétõl?
Era: és te hány km-t mentél?
Ez a 6 l azért egy kicsit sok 1 üritéssel! ;D
Én szivesen kint aludnék holnap, csak nem szeretnék többet kockáztatni. Elég volt a maratonon betegen elindulni!
Akkor holnap este 6kor tali van!
Írta 2003. július 21. - 15:31

HKT:
Biztosan jól mér a te bike-computered ?????????
Az a salzkammerguti 88Km/h (?!?) lefelé elég hihetetlenül hangzik. Vagy neked 3 mágnes van a kerekeden ??
Csak mert én is ott voltam egy 6 fõs bandával , és a többieknek is 72 körül volt a Vmax.
De egyébként ez nem vitatéma.
A Duna-Maraton után egy 7el azért még egyéb különbségeket is észre vettem a 2 rendezés között, de ez más lapra (topicra) tartozik.
Egyébként a rendezöség felhivta a figyelmet (igaz németül) , hogy a közforgalmú utakon a Kresz szabályai szerint kell közlekedni, ott , ahol nem zárták le nekünk teljesen az utakat.
Nekem semmiféle gondom nem volt az autókkal.
üdv : MARCI
Biztosan jól mér a te bike-computered ?????????
Az a salzkammerguti 88Km/h (?!?) lefelé elég hihetetlenül hangzik. Vagy neked 3 mágnes van a kerekeden ??
Csak mert én is ott voltam egy 6 fõs bandával , és a többieknek is 72 körül volt a Vmax.
De egyébként ez nem vitatéma.
A Duna-Maraton után egy 7el azért még egyéb különbségeket is észre vettem a 2 rendezés között, de ez más lapra (topicra) tartozik.
Egyébként a rendezöség felhivta a figyelmet (igaz németül) , hogy a közforgalmú utakon a Kresz szabályai szerint kell közlekedni, ott , ahol nem zárták le nekünk teljesen az utakat.
Nekem semmiféle gondom nem volt az autókkal.
üdv : MARCI
Írta 2003. július 21. - 15:25

era: voltunk túrázni, de technikai okok miatt csak majdnem délben tudtunk indulni, így csak 65 kilcsi lett a vége, mert a Piszince tetejére nem mentünk idõhiány miatt. :-\ De így is fárasztó volt, jobban kikészített mint a DM. Igaz, hogy iszonyat pára volt és nekem a Conti DoubleFighter-em nem birta a sarat. Csúszkált rendesen. ;D
Ha érdekel, csináltunk képeket: http://kep.tar.hu/anoano
Igen duplán van az ano mert valaki már lenyúlta a nevemet ... :'( :-\ >
Ha érdekel, csináltunk képeket: http://kep.tar.hu/anoano
Igen duplán van az ano mert valaki már lenyúlta a nevemet ... :'( :-\ >

Írta 2003. július 21. - 14:47

Tegnap a Börzsönyben voltunk túrán. Kicsit aggódtam az elején, hogy bírom-e majd a srácokkal a tempót, de rendesek voltak, végig figyeltek rám és hozzám igazították a tempót. (El is határoztam, beszerzek egy kolompot, hogy tudják, ha már beértem õket, ne kelljen állandóan keresgélniük.) Találtunk jó dagonyázó helyet, küzdöttünk a fékekre tapadt sárral, és egy oázist is a hegy tetején. Jó lett volna átforrósodott, fáradt testünknek (és a saras bringáknak is) beleugrani a hûs vizû medencébe. Helyette jól beebédeltünk.
Az összes útbaesõ kocsmát meglátogattuk. Fogyasztás: sör, boroskóla, rostos üdítõ, ja és szusszanásként pár szál cigaretta.
A felfelékkel megszenvedtem, de a gurulások nagyon jók voltak (gyönyörû tisztásokon, árnyas ösvényeken haladtunk), kivéve a nagymarosi szemét- és cigánytelepes lejtõt. Ott inkább toltam.
Nagymaros – Komp – Visegrád – Paprét (azt hittem itt a végem, de feltekertem, aztán pulcsi és ereszd el a féket) – Szentendre – Római part (egy pár percre beültünk felfrissülni: 1 óra is volt az) – Csepel. A napi folyadékfelvételem 6 liter volt, és csak egyszer ürítettem.
Roobi: köszi a túrát, nagyon jól éreztem magam. Máskorismégilyet!!!
Ano: megycsináltátok a 100 km-es túrát? Milyen volt a talaj? Ti is dagonyáztatok?
SSS: Akkor holnap 18:00-kor az Újpesti Vasúti Összekötõ hídnál? És rajtam kívül alszik még kint valaki?
Az összes útbaesõ kocsmát meglátogattuk. Fogyasztás: sör, boroskóla, rostos üdítõ, ja és szusszanásként pár szál cigaretta.
A felfelékkel megszenvedtem, de a gurulások nagyon jók voltak (gyönyörû tisztásokon, árnyas ösvényeken haladtunk), kivéve a nagymarosi szemét- és cigánytelepes lejtõt. Ott inkább toltam.
Nagymaros – Komp – Visegrád – Paprét (azt hittem itt a végem, de feltekertem, aztán pulcsi és ereszd el a féket) – Szentendre – Római part (egy pár percre beültünk felfrissülni: 1 óra is volt az) – Csepel. A napi folyadékfelvételem 6 liter volt, és csak egyszer ürítettem.
Roobi: köszi a túrát, nagyon jól éreztem magam. Máskorismégilyet!!!
Ano: megycsináltátok a 100 km-es túrát? Milyen volt a talaj? Ti is dagonyáztatok?
SSS: Akkor holnap 18:00-kor az Újpesti Vasúti Összekötõ hídnál? És rajtam kívül alszik még kint valaki?
Írta 2003. július 21. - 11:36

2003. július 11-12-13 Salzkammergut Maraton
220 km – 100 km – 47 km – 27 km
www.salzkammergut-trophy.at
E-Mail: tourismus@bad-goisern.at
Az osztrák térképen kell keresni Bad Goisernt kisfalut, ahol a rajt-cél terület található. Budapesttõl 550 km-re kell elutaznunk a maratonra.
A verseny klasszikus távja a 100 km, a kuriózumnak számító 220 km-es táv is csalogató lehet. Aki a 220 km-en indul (szint: 6750 méter), annak benne van a 47 km-es (szint: 1750 méter) és a 100 km-es (szint: 2900 méter) útvonal is, és persze még egy olyan 73 km, amit csak õk teljesítenek. A 27 kilométeren 1050 méter a szintkülönbség, „light”-os a pálya, a 100-as eleje van benne a többi távból.
Rajtoltatáskor a 47 és a 100 kilométernél megszûrték már a tömeget, hogy ne kavarodjanak az elit versenyzõk, a hobby versenyzõk és a túrázók. A 100-ason éles rajt után hosszú betonos emelkedõ következett, ami rendesen széthúzta az induló sorokat, majd bedurvult a pálya gyökeres lefelé jött, be a faluba majd a következõbe. Beton-beton, de néha 88 km/ órával lefelé. A 100 kilométeren indulóknak 35 km-t kellett várniuk az elsõ igazi mászásra, ami 550 méterrõl a Hallstatti tótól mászott fel 1400 méterre. Ekkora mászást hazánkban nagyon nehezen tudnánk reprodukálni, pláne, ha belevesszük, hogy ennek a mászásnak több mint a felét csak kistányéron tudtam leküzdeni. Volt benne egy betonos szakasz is, amin csak 22-30-as áttételbe tekertem fel de az utolsó két kilométer volt a hab a tortán ebben a mászásban, mivel cipelni kellett a sziklákon felfelé a bicót, tolni sem lehetett a sziklák miatt. Ezt követõ mászás, csak 550 métert jelentett, már piskóta volt teljesíteni.
Nekem ez volt az elsõ külföldi maratonom, és ráadásul egy héttel a Duna Maraton után, így még frissen össze tudom hasonlítani õket. Ami más egy itthoni maratonhoz képest az egyrészt a táj. Nyáron elég jó érzés egy nagy tó mellett tekerni, úgy, hogy látom a hegyek tetején a havas gleccsert, ez itthon nincs ugyebár. A másik legszembetûnõbb különbség a terep. 70%-ban murva-murva, 20 % beton, 10 % erdei földút, vagy fû. Az itthoni maratonok igazi terepen mennek, erdõben, sziklákon, sárban. Itt pedig fehér murva, felfelé kikapar, lefelé kisodródsz de a táj és az itatózónák kárpótolnak. A 32 Eurós nevezés ugyan nem olcsó, de a 100 kilin 7 itatóállomás van verseny közben és egy a célban, ahol magadhoz vehetsz vizet (szénsav nélkül, szopókás fejjel), izotóniás italt, energiaitalt, kávét, banánt, energiacsokit, narancsszeletet, sütit. Ja a nevezéshez még hozzá kell sajna számolni egy 45 eurós chip-pet kaucióval, amin nyomon követnek a versenyen, utána ebbõl 40 eurót visszakapsz verseny után. A pálya kijelölése már-már tökéletes, bár a falukban a betonutakat nem zárják le a forgalom elöl, én is tapasztaltam sajnos, így nem várt helyzetek itt is akadhatnak. A 10 ezer forintos nevezésért részletes térképet is kapsz a verseny részletes útvonalról, plusz pólót, tombolát és másnap az interneten is megnézheted a helyezésedet.
A cikk arról hogy Zerge hogyan látta.
Õ végül 19.lett 100-on, kellõen lehagyva a Corrateces Janit és Gábort ! A rajt elõtt közösen megbeszélték hogy ez legyen a döntõ a nem eldöntött Duna Maraton helyett. Zerge bizonyított....
220 km – 100 km – 47 km – 27 km
www.salzkammergut-trophy.at
E-Mail: tourismus@bad-goisern.at
Az osztrák térképen kell keresni Bad Goisernt kisfalut, ahol a rajt-cél terület található. Budapesttõl 550 km-re kell elutaznunk a maratonra.
A verseny klasszikus távja a 100 km, a kuriózumnak számító 220 km-es táv is csalogató lehet. Aki a 220 km-en indul (szint: 6750 méter), annak benne van a 47 km-es (szint: 1750 méter) és a 100 km-es (szint: 2900 méter) útvonal is, és persze még egy olyan 73 km, amit csak õk teljesítenek. A 27 kilométeren 1050 méter a szintkülönbség, „light”-os a pálya, a 100-as eleje van benne a többi távból.
Rajtoltatáskor a 47 és a 100 kilométernél megszûrték már a tömeget, hogy ne kavarodjanak az elit versenyzõk, a hobby versenyzõk és a túrázók. A 100-ason éles rajt után hosszú betonos emelkedõ következett, ami rendesen széthúzta az induló sorokat, majd bedurvult a pálya gyökeres lefelé jött, be a faluba majd a következõbe. Beton-beton, de néha 88 km/ órával lefelé. A 100 kilométeren indulóknak 35 km-t kellett várniuk az elsõ igazi mászásra, ami 550 méterrõl a Hallstatti tótól mászott fel 1400 méterre. Ekkora mászást hazánkban nagyon nehezen tudnánk reprodukálni, pláne, ha belevesszük, hogy ennek a mászásnak több mint a felét csak kistányéron tudtam leküzdeni. Volt benne egy betonos szakasz is, amin csak 22-30-as áttételbe tekertem fel de az utolsó két kilométer volt a hab a tortán ebben a mászásban, mivel cipelni kellett a sziklákon felfelé a bicót, tolni sem lehetett a sziklák miatt. Ezt követõ mászás, csak 550 métert jelentett, már piskóta volt teljesíteni.
Nekem ez volt az elsõ külföldi maratonom, és ráadásul egy héttel a Duna Maraton után, így még frissen össze tudom hasonlítani õket. Ami más egy itthoni maratonhoz képest az egyrészt a táj. Nyáron elég jó érzés egy nagy tó mellett tekerni, úgy, hogy látom a hegyek tetején a havas gleccsert, ez itthon nincs ugyebár. A másik legszembetûnõbb különbség a terep. 70%-ban murva-murva, 20 % beton, 10 % erdei földút, vagy fû. Az itthoni maratonok igazi terepen mennek, erdõben, sziklákon, sárban. Itt pedig fehér murva, felfelé kikapar, lefelé kisodródsz de a táj és az itatózónák kárpótolnak. A 32 Eurós nevezés ugyan nem olcsó, de a 100 kilin 7 itatóállomás van verseny közben és egy a célban, ahol magadhoz vehetsz vizet (szénsav nélkül, szopókás fejjel), izotóniás italt, energiaitalt, kávét, banánt, energiacsokit, narancsszeletet, sütit. Ja a nevezéshez még hozzá kell sajna számolni egy 45 eurós chip-pet kaucióval, amin nyomon követnek a versenyen, utána ebbõl 40 eurót visszakapsz verseny után. A pálya kijelölése már-már tökéletes, bár a falukban a betonutakat nem zárják le a forgalom elöl, én is tapasztaltam sajnos, így nem várt helyzetek itt is akadhatnak. A 10 ezer forintos nevezésért részletes térképet is kapsz a verseny részletes útvonalról, plusz pólót, tombolát és másnap az interneten is megnézheted a helyezésedet.
A cikk arról hogy Zerge hogyan látta.

Õ végül 19.lett 100-on, kellõen lehagyva a Corrateces Janit és Gábort ! A rajt elõtt közösen megbeszélték hogy ez legyen a döntõ a nem eldöntött Duna Maraton helyett. Zerge bizonyított....
Írta 2003. július 21. - 11:17

Ááá!
Tudtátok,h már EZERszer lehetett olvasni a baromságaimat a Fórumon,kedves barátaim? Kicsit több,mint egy év alatt jött össze...Erre mondják,h kis lépés az emberiségnek,de nagy lépés az emberi hülyeségnek
és talán ha anno nincs Fórum,akkor most nem lenne Lorkaaaaaa...
Tudtátok,h már EZERszer lehetett olvasni a baromságaimat a Fórumon,kedves barátaim? Kicsit több,mint egy év alatt jött össze...Erre mondják,h kis lépés az emberiségnek,de nagy lépés az emberi hülyeségnek

és talán ha anno nincs Fórum,akkor most nem lenne Lorkaaaaaa...
Írta 2003. július 21. - 09:27

AZ!!!!!
extended version, radio változatban már meg van, és vocal mix variációkban d.u.ra 8)
Írta 2003. július 21. - 09:15

Paraferee: az a reklám amikor az arab skac összetöri az autóját, meg elefántot ültet rá???
Mert ha az, akkor engem is érdekelne!!
Mert ha az, akkor engem is érdekelne!!

Írta 2003. július 21. - 09:08

OFF
RAVE!!!!!!!!!!!!!!!!!
MEG SZEREZTEM A PÖÜZSÓ REKLÁM ZENÉJÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉT!!!!!!!!!!!!!
Csekk privi!
8)
RAVE!!!!!!!!!!!!!!!!!
MEG SZEREZTEM A PÖÜZSÓ REKLÁM ZENÉJÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉT!!!!!!!!!!!!!
Csekk privi!
8)
Írta 2003. július 21. - 08:15

Hát azt hiszem, mi nem vagyunk azok a seggrázós csajszik.
Még egyszer akkor, csak úgy emlékeztetõnek: holnap 18kor SSS-re gyülekvész az UVH budai részénél!
Én szerintem nem fogok ottaludni, a megfázás miatt.
Eddig elõreláthatólag ennyien leszünk:
Aszta+Josefa, Pixel+Ildi, Muci+Ors, Era, Mellon, Kahlesz, Master
Ha valakit kihagytam bocs, de nem vagyok valami friss szellemileg most.
Még egyszer akkor, csak úgy emlékeztetõnek: holnap 18kor SSS-re gyülekvész az UVH budai részénél!
Én szerintem nem fogok ottaludni, a megfázás miatt.
Eddig elõreláthatólag ennyien leszünk:
Aszta+Josefa, Pixel+Ildi, Muci+Ors, Era, Mellon, Kahlesz, Master
Ha valakit kihagytam bocs, de nem vagyok valami friss szellemileg most.
Írta 2003. július 20. - 14:09

Írta 2003. július 18. - 10:36

dél körül kellene felérni talán.( nem szeretnék korán kelni)
Az elsõ rajt 10:00-kor van. A következõ (az enyém is) 11:30. Az elit ff és u23 14:00-kor.
Írta 2003. július 18. - 09:19