Sziasztok!
Para! Köszi a túra vezetést, nagyon szép helyeken jártunk!
Én elmondhatom végre, hogy a kedvenceim közé tartozik már a Gyöngyös-Mátraháza útvonal az aszfalton (ez azért nagy szó, mert tavaj, még a Fenyõgyöngyéig sem tudtam feltekerni). Szóval tényleg klasz volt. Hamar bemelegedtünk, Mátrafürdõn már le is vetköztünk, aztán erdészeti úton gurultunk nagyot lefelé, aztán megint ösvényen felfelé, libasorban. Csodálatos a mátra így õsszel. Az utak szárazak voltak, csak egy-két helyen volt sár, de az kiadós volt, sokan meg is járták. Galyatetõn a nagy izzadság után csonttá fagytunk. Lefelé az aszfalton a hideg tartott vissza a száguldozástól.
Aztán voltak a Mátrára jellemzõ köves nagy lejtõk, itt baromira féltem, már régóta nem merek lefelé menni, mindig elesek, mert a kövek kifordítják az elsõ kerekem. Hála Mucinak, aki a fékkaromat elérhetõ távolságba emelte, újra élvezem a gurulásokat. Összehasonlíthatatlan biztonságosabb érzés, ha markolhatom a kormányt fékezés közben. ;D
A kisvasút nyomvonala eszméletlen jó volt és az az egy nyomtávú ösvény is a bánya után.
Én általában a sor végén haladtam, jó volt hallgatni a Para Jihhá-it, innen tudtam, hogy megint nagy lejtõ, vagy valami meglepi következik. ;D Ja és az is érdekes volt, amikor elértünk egy eszméletlen emelkedõt, ahol a bringát már teljesen hátulról tólva tudtam felküzdeni a hegyoldalon, Thommey meg símán feltekert.

És az is megmaradt bennem, ahogy kerülgetem lefelé a köveket, próbálom az ideális nyomvonalat követni a nyeregbõl hátraülve és egyszercsak elhúz mellettem Zed a csillagrombolójával, kényelmesen ülve a nyeregben, szép laza ívekben jobbra-balra kanyarogva.
Tényleg para túrái már találkozó számba mennek, 18-an voltunk, az ország több pontjáról.

Sajnos sietnünk kellett a vonathoz, nem élvezhettük ki teljesen a cukrászda adta élvezeteket.

Nagyon jó volt ismét veletek, azt hiszem, ha nem is volt napsütés a túra alatt nem lehetett panaszunk az idõjárásra.
Aszta: mielõbbi gyógyulást kívánok, remélem nem történt komolyabb baj a térdeddel.
Pixel! Nem létezik, hogy nem jók a képek, mutasd meg õket! Az enyémek tényleg olyanok, amilyenek, sötétek. Azért szívesen odaadnám valakinek, hátha tud kezdeni velük valamit (kivilágosítani, vagy ilyesmi :

).