Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
9815 hozzászólás a témában

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
jó lehetett... :)
én ma nyelvvizsgáztam, aztán este elmentünk korizni
olyan jó volt :) :) :) :) nyáron koriztam utoljára, úgyhogy tökre elfáradtam
sztem úszás után második kedvenc sportom :)

ja, nyelvvizsgán a szövegértés asszem világkörüli bicajtúrázókról szólt

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Élménybeszámoló a mai túráról:
Egyedül Pixel jött el az igérkezõk közül, igy ketten vágtunk neki a reggeli ködnek és párának. Akkor még nem sejtettük, hogy mi vár ránk, de ha tudjuk, még nagyobb kedvvel tekerünk. Pár fokos hideg, kis sár, az utakon tócsák: ez volt jellemzõ utunkra, amig el nem értük a Dömörkapui úti sorompót. Mikor szembejött velünk az erdészet fülig behavazott jeep-je kicsit megsejtettük,hogy mi vár ránk. A sorompó után az út latyakos lett, majd hócsíkos. Ám a hó ott félig már olvadt volt és simán át lehetett rajta gázolni. A Sikárosi erdészház környékén futók kezdtek el szállingózni velünk szembe: kiderült,hogy futóverseny van, és arra gondoltam, hogy talán Bors is ott lehet valahol, hiszen mondta, irta is, hogy azon a környéken lesz. S mivel õ folyton futómaratonokon futkos, gondoltam: biztosan itt lesz. Néztük is, de nem láttuk. A Sikárositól az út már végig emelkedik a prédikálószéki elágig. A kocsinyomok közötti részek most már egyre fehérebbek lettek, és a fák is be voltak havazva. Az elágnál már egész szép hóréteg fogadott. Innen kezdõdött az igazi móka, mert a terepút teljesen havas volt. Szerencsére egy terepjáró kicsit megnyomta az utat, igy könnyebben tudtunk tekerni a több centis hóban. Elõttünk, mögöttünk futók száguldoztak tova: volt aki úgy szökellt, akár egy õzgida, volt aki úgy zihált akár egy ökör a fogatban. Sokan a futók közül még szurkoltak is nekünk látva küzdelmünket a hóban felfelé: "Nyomjátok", "Hajrá", "Ez igen" - ilyesmik hangzottak el, mi meg cserébe biztattuk õket és hajráztunk, hiszen ilyen hol olvadt-hóban, hol-kemény hóban, ticsi-tocsi, csúszka terepen azért nem semmi lefutni 30km-t (ez volt a hosszú táv, a rövid pedig 15). A Prédi-szerpentinen futottunk össze az indexes Fishtax-szal, pontosabban õ futott, mi meg tekertünk. Vidáman üdvözöltük egymást, majd folytattuk az utat felfelé. Ott ahol a Duna-marci elmegy jobbra, mi továbbmentünk fölfele, és onnan a tekerés is egyre jobban ment, ugyanis a hó mélyebb és szárazabb lett: már jobban kapaszkodtak a gumik. A Prédin hiába próbáltam megtalálni a kulacsomat a kb. 6 centis hóban, talán majd tavasszal meglelem! Kulacstalanul gurultunk vissza ott ahol följöttünk. Útközben a hócsapdák, laza hórétegek igencsak megvezették gumijainkat, és ha létezik ilyesmi bringázásnál, hát össze-vissza kalimpáltunk a kerekekkel. Pixel több esés-figurát is elõadott, de mivel puhára esett, nem adta fel. A betonra visszaérve folytattuk a mászást Dobikövi felé: a Kakashegyin egyre kevesebb betont találtunk, és egyre több havas részt, ami viszont megvezetett minket. Addig a pontig tekertünk, ahol a Kék elmegy jobbra, föl a csúcsra, és ott rákanyarodtunk. Itt futók közt folytattuk utunkat, - némelyikük már alig tudott járni is, annyira kivolt! Egyébként nem csoda, mivel a hosszú távosoknak föl kellett menniük a Vadállóköveken (!!! Respect - ilyen idõben meg fõleg!), aztán meg a Kék meredek szakaszán. Akik a múlt heti túrán résztvettek, emlékeznek, milyen meredek volt lefele. Nahát képzeljük el, hogy azon fölgyalogolni úgy, hogy közben veszettül csúszik a hó. Ugyanis egy kicsit olvadt a hó, és folyton a fejünkre hullottak kisebb-nagyobb darabok. Egyszer Pixel magas tónusban sikoltott föl, mivel a nyakába szakadt egy hódarab. Miután föltoltuk a sziklás szakaszon - ahol csak embertelen erõfeszitéssel lehetett volna föltekerni - visszaültünk a bicajra, és onnan már egyszeri megállással föltekertünk Dobikövi csúcsára. Itt gyönyörû, szûz hó volt, igazi téli, behavazott táj. Iszonyat jó érzés volt ott menni. Fönt meglátogattuk a futóverseny finisét. Közben felhivott a Bors, és kiderült, hogy mégse a Pilisbe ment, hanem a Bakonyban túráznak: ott viszont egy mm-nyi hó sincsen. Ekkor megláttam a Lõrincz Olivért, amint lazán ácsorog és biztatja a befutókat. Szóba elegyedtünk, és jót mosolyogtam, mikor mondta,hogy megnyerte a rövid távot. "De ez most komoly"- mondta õ. Ekkor fogtam csak föl, hogy nem tódit és hogy tényleg részt vett. Csak olyan szerkóban ácsorgott, ami azt jelezte, már alaposan átöltözött. Nagyot néztünk Pix-szel és gratuláltunk, hogy ilyen terepen ilyen jól ment. Õ meg azt mondta, hogy õrültek vagyunk, hogy ilyenkor tekerünk és nehogy terepre menjünk, mert nagyon gáz. Mondtuk, hogy már késõ, és nagyon is élveztük.
Egyébként tényleg nehéz lehetett a verseny igy, hogy leesett a hó és gratula minden indulónak.
Kb. egy órát töltöttünk a dobogókõi faházas büfében, mire valamennyire átjárt minket a tûzhely (nomeg a fekete cica) melege.Egészen az indulás pillanatáig úgy csináltunk, mint akik tartva magukat az eredeti tervhez a Pilis-szerpentin és Hosszú-hegy felé veszik az irányt, ám ahogy felültünk a bringára, egy rövid helyesléssel ("Inkább menjünk most már haza") visszafordultunk és lepattogtunk a csúszós sziklákon a Kakashegyire. Pár koca-gyalogos hülyének nézett, de azért félreálltak, mert a csúszkálási gradációnk félelmetes volt. Pixel egy újabb esési formulát mutatott be.
A Dömör-kapui úton lassabban haladtunk a szokásosnál, a hócsikok miatt. Én addigra már teljesen átmelegedtem és még élénken élt bennem a havas terep felemelõ érzése. Sajnálhatja, aki nem jött velünk, mert igazán nagyon mulatság, szórakozás és ámulat volt ez a kiruccanás.
Egyébként az 1.8-as Panaracer Fire Xc Pro nem havas tekerésre való, vagy legalábbis nem ilyen puha hóban, mivel egyfolytában megvezette az egyenletlen hó. Pixel se járt jobban a simára kopott Contijaival.

Igazán sajnáltuk, hogy nincs nálunk fotógép, mert a természet igencsak szép volt ma a fehér lepelbe burkolózott fákkal, havas utakkal, tarkitva a kipirult futókkal.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Sárgummák még fönt vannak, úgyhogy gond nem lehet!

Azt csak hiszi kedves Hölgyem! ;)
Én már láttam olyan fotót, ahol egy pocsolyába bevezetett egy keréknyom, de ki már nem.... ;D ;D ;D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

edit: a Géza nagybetû te hülye: mégegy ilyen és kicsaplak a fórumról seggfejkém

Unatkozol Rás, hogy magadat is kimoderálod? ;D ;D ;D

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
na, sopron (azaz ádám) milyen volt?
én majd csak 6 hét múlva tudok nyilatkozni. De azért még vagy 20 p-et adhatott volna az a szép szõke néni...

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 hozzászólás
A fene egye meg az esõt >:(
Jól keresztbe tett nekem.
Tesóm reggel felhívott, hogy nem jönnek, mert Szegeden szakad az esõ. Na puff, lõttek a hétvégémnek. Bicó nélkül nehezen tartok veletek.
Azért Ti érezzétek csak jól magatokat, és meséljetek.
Utálom az idõjárárst, és az idõjárásjelentõket is. :P
Azt hiszem beszerzek egy békát. ;D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Már látom a sorsomat: egyedül keresem a kulacsomat a Prédin. Hát ez van. Majd tudósitok,hogy milyen volt a terep. Sárgummák még fönt vannak, úgyhogy gond nem lehet!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
itt is.. :-\
nagyon jó votl a túraidõzítésem ;)

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 hozzászólás
Esik >:(

bors

bors

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Nat: holnap én is nagyjából ezen a környéken járok, de Dobogókõrõl indulok a Prédikálószékre, majd le a Sikárosi rétre és vissza Dobogókõre. Remélem összefutunk! Ha nem, esõmentes túrát!

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
Izé lehet, hogy a bátyám is eljön a Pilisbe tekeregni, még nem teljesen bringafüggõ, úgyhogy lehet nem fogja bírni a kiképzést, akkor legfeljebb majd leválok vele az "alpha squad" ról. Persze csak ha nem gond... Mármint, hogy elhozom Õt is :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Isten hozott közöttünk, Grimus! A hó nem akadály, sõt: a Para-féle túrhát kizárólag csak hóban tartjuk meg. Arra te is tudsz jönni már, ha sikerül gatyát szerezned! ;D

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
bakonyi betyárok: Géza elérhetõségét meg tudná nekem adni valaki?
felpakolnám az általa készített videjókat meg képeket ha sikerül összehozni!

jöhet priviben is ;)

edit: a Géza nagybetû te hülye: mégegy ilyen és kicsaplak a fórumról seggfejkém

;D ;D ;D

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
Ha jó idõ lesz, akkor én 90 %, h megyek Veletek.

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Bejelentkezem. Lensver hívott meg ide, õneki csak annyit, hogy váltottunk pár privátot, amiben némi félreértést értettem félre...
Erával egyszer tekertem, mégpedig Klastrompusztára, többed magammal. örülök, hogy biciklis lányok márpedig vannak ;D
Ha lesz melegebb ruhám, akkor mehetünk tekerni, egyenlõre low price termo nadrágot keresek...
Jó tekerést a hétvégére, vigyázzatok a hóval; jön!

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 hozzászólás
Holnap mi csak csatlakozni bírunk, mert tesóék Szegedrõl gyünnek. Majd hívlak Lensz. ;)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
a kromatikus aberráció a lencsék hullámhosszfüggõ törésmutatójából adódó színhiba...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
A kromatikus aberráció az, amikor valaminek a kontúrján inverzbe megy át a fény? Vagyis olyan világos, fénylõ kontúrt kap? ??? ;D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

És persze D60 rulez!!

Ööö... egyáltalán nem azt akarom mondani, hogy rossz gép a D60 (sõõt..), de pixel: nem vagy te egy kicsit elfogult??? ::) ;)

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 hozzászólás
Ha pár hétig olvasgatja valaki az indexen a digitális fényképezés topikot, hamar megérti ezeket az alapkifejezéseket! Ha pedig a Kromatikus Aberráció nevû szörnyetegtõl sem menekül el, akkor jó esélye van rá, hogy profivá váljon ;D
És persze D60 rulez!!