Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
9815 hozzászólás a témában

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

láttunk friss keréknyomokat, az egyik rendesen be is mászott az erdõbe ;D

;D ;D Az lehet, hogy én voltam.... Ahol van egy kisebb elág a fenyvesben, ott? Majd lesz kép róla, ha felismered szólj! ;D ;D 8)

Para:
Uram, igen, Uram!
:'(
Na jó, majd Kedvesem odaadja valamikor hazafele... 8)
A havas képnek nem jó az a leugrom-a-hegyoldalt képed?

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Mellon: készültek, de nem sok, mert lemerült az aksi :(

azért van egy-kettõ ;) ATOM ezt-meg-lehet-ugrani bemutatójából is van egy-kettõ übermayer :)

fotóidra nagggyon kíváncsi vagyok...

Charon: a mesterúr nekem szólt? ::) mert akkor a válaszom: el sem engedték... :(

amúgy egyre vészesebben fogy az idõnk... már mint hogy anaptárhoz havas fotókat tudjunk csinálni... de ez az átkozott idõjárás nem akarja... :(

péef

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Változó.
Ha a Zoombrowserrel megnyitod az elmentett képeket, akkor látod, hogy minél mit használtam.
Van ahol P-ben van és csak a fóluszpont/fényméréssel játszok, van ahol exp.korr is van. Van ahol AV-ben van, ha éppen arra tervezek. Full M-hez több idõ kell, és még így is van olyan, hogy nem úgy néz ki az lcd-n, ahogy a monitoron.
Arról nem is beszélve, hogy otthon az 17-es Iiyama moncsin, bent a fõnök 21-es Samsungján, meg most a 15-ös kissz@r DTK-n még a színek is totál mások.
Az otthoni színhûsége eddig a legjobb, szal megint az lesz, hogy ma éjjel képeket fogok szerkesztgetni....

Ami abszolút kiakaszt - és eddig egyetlen hibának fogom fel, az a fókuszálási képessége a gépnek. Az lcd-n eleve nem lehet olyan szépen látni, hogy mi éles, mi nem, de a makrofotóknál pölö majd idegbajt kaptam, mert a háttér is mindig éles volt... (2.8-as rekesznél) Az erdõs képeknél meg hajajj!
Vagy megtanulok manuál élességet állítani, vagy nemtommilesz... :P
Vagy csak több türelem és idõ kéne? ::)

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Nohát :o
Tarthattunk volna egy kis összejövetelt a a Mátrában... És odaadhattam volna Charonnak a lámpadobozt, az is ott volt a Mátrában. 8)

Mi vasárnap délután jöttünk le a K+ -on és láttunk friss keréknyomokat, az egyik rendesen be is mászott az erdõbe ;D
(A fenyves részen nem volt avar)
Alig volt sár, K+-ról teljesen száraz kerékel értünk le az erdészeti útra. Az persze egy picit saras volt, mert kijárták.

A Pilisben köd volt?
Arrafelé lehetett választani. Ha úgy tetszet alámerültünk egy kicsit, majd feljöttünk a napsütésbe. Éjszaka meg a meg (a Görgõbükki úton) rengeteg csillagot, lehetett látni, és a Tejút is gyönyõrûen látszott.

Még én sem néztem mega képeimet, de azt hiszem lesz egy-két jó ködös kép...

Ugrálós képek készültek tegnap?

Uff Nati, tetszk az új logód :D (bár lehet, hogy már nem olyan új, de én csak most vettem észre)

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
Charon: ezeket a képeket teljesen automatikus beállítással fotóztad, vagy manuálisan állítgattad?

Nekem valahogy nem megy még a manuálisan beállítás ... :'( :'(

Habár csináltam vasárnap is képeket, csak még nem töltöttem fel ... azok kicsit jobbak lettek mint a szombatiak :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Amit most rakosgatok fel azok eredeti, oridzsin képek, ahogy azt a kamerából kicsalogattam. (a panoráma az illesztett) Ha megcsináltam a kicsiket is, akkor két album lesz fent: nagy és kicsiképes.
De akinek kell, annak majd letölthetõvé teszem, vagy felírom. Mester úrnak visszafogták a netjét megint?

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
öö... Charon bá'... esetleg oridzsi méretben szidin ezeket Nekem? ::)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ez még csak a panorámakép.
Van nagyobb felbontásban jobb is, csak még át kell méreteznem õket, hogy a tár megegye: mit csináljak egy 3 megás képpel???????????? ;D ;D ;D

Na jó. A kedvenceimet, amikhez (talán) bûn hozzányúlni fotósoppal, feltöltöm hatalmasban. (Ha befér a tárba)

Majd ide rakom õket:
Hatalmas kökény - 1.7 mega
Mátra õsszel - 2.5 mega (nincs elforgatva)
Hóbogyó makrója - 1.2 mega
10% - 2 mega
Erdõ - 2.5 mega (nincs elforgatva)
Erdõ erdésszel ;) - 2.5 mega
Szili ökörködése egy faággal - 1.5 mega (Mellon ez az a hely?)
Kis ember nagy botal jár... ;) - 1.6 mega
Fenyvesbõl kifele menet - 1.4 mega (nincs forgatva)
Fényjáték - 1.9 mega (nincs forgatva)
Naplemente a felhõk felett 1 - mérete alig 560k!!!
Naplemente 2 - kezdjünk el exp.korr. játszani... - 520k
Naplemente 3 - 517k
Naplemente 4: mintha havas táj lenne... - 584k
Naplemente 4 - kicsit más hangulatban - 563k
Napra koncentrálva egy kicsit - 566k
Kicsit jobban odafigyelve... - 567k
Kompozíció faágakkal - 687k
Téli táj? - 665k
Jön a sötétség... - 432k

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Basszus Charon az ilyen képek láttán, könny szökik a szembembe és az jut eszembe, hogy csak kell lennie valaminek ott fent.... ::)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
:o :o :'( basszus... jó lehetett... 8)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

ui: elhoztam végrea telómat :D

Milyetis? ::) (Csak, hogy tudjak örülni veled.) :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Bowdenházszakajtó Nagy Paraferenc ;) Kezdjél irigykedni.

Túrhabeszámoló.

Egyben és épen (hihi: kinek mit jelent ez) hazaértünk mi is frenetikusan jó Mátrabeli túránkról.
Csak 3x mentünk fel a Kékesre (aszfalton), de a e u áááááÁÁÁÁÁÁÁLLLLAAAAAAT jóóóóó volt.
Végre kiélhettem minden - na jó, majdnem minden mászhatnékomat, ugyanis Fürednél parkolunk le, de a lefelék sem voltak gyengék. Volt egy piros vonal, egy kék kereszt, öklömnyi kövek, meg kisebbek, meg nagyobbak, hogy még Szilinek a dörtdzsámper3-al is fájt a kezecskéje a végére.
Na de kicsit részletesebben:
Alapállapotban mindenhol köd vala egészen Gyömrõtõl Mátrafüredig, mind odakint, mind a kocsiban. Jó zúzós trashmetál (?) zene mûködött a zautóban, amilyet még sosem hallottam, de rájöttem, hogy autóban fullface bukót viselni nem felesleges badarság, ha a sofõr 80 felett elkezdi rázni a fejét a zene ritmusára... ;D
A kazetta másik oldalára fordításkor kicsit bejött valami rádióból egy mondat: Magyarországon egyre több a depressziós ember. - Majd újra trash. Szóval mi most nagyon depisek voltunk. ;D ;D :D ;D :D ;D
Egész gyorsan felszerelkeztünk és elkezdettünk tekerni felfele Sástó, Mátraháza, 10%, kevesebb százalék és társai, régen éreztem magam ilyen jól emelkedõn. Ahogy haladunk felfele, egyre szebb lett az idõ, sütött a nap, sisaktól, pulóverektõl gyorsan megszabadultunk. Bár Thommey tutira nagytányéron ment volna, én már annak is örültem, hogy nem kellett közép-középnél mászósabba tennem egész nap.
Elsõre felmentünk egészen a csúcsig, hogy legyenek sztárfotók, meg gondoltam, tájfotót, csak hát a völgybõl gyakorlatilag semmit nem lehetett látni, mert egy fehér paplanszerû izé volt a helyén...
Lefele a piros vonalat választottuk, a többiek unszolására én is leengedtem a nyergemet, de igen hamar kiderült, hogy a cc-s dh-zik azt jelenti, hogy leengedett nyereggel tekerünk az emelkedõn felfele.
Az igazi lejtõ már jobban tetszett: kõ kõ hátán, meglehetõsen instabil konfigurációban várva, hogy rámenjek, majd akkor random jobbra vagy balra elmozdulva 20 centit kicsit... rádöbbentsen, hogy legközelebb kölcsönkérjek térd-lábszárvédõt! A jobb térdem a csúcstól alig fél kilcsire már szépen be volt dagadva pedig csak egyszer térdeltem le a természet eme remekmûve elõtt.
A nemtommilyen rétnél gyönyörû ködfalba ütköztünk, majd kerítést másztunk, majd ködbe burkolt köveken nevettünk nagyokat, majd még mindig köd, oké stop. Szemüvegtörlés, jó ez sem segít, na jó menjünk tovább. :)
Kellemese szlalomozás következett egy enyhén lejtõ részen, olyan igazi northshore érzés, helyenként abszulút szingültrek, hogy a fenébe is kéne már venni egy sisakkamerát!!! 8)
A második mászás után a piros keresztet (vöröskereszt ;)) választottuk. Ja nem, kék kereszt, vagy mégsem? De igen kék kereszt. Ez az a fajta ösvény, ahol az avar minden kövecskét jótékonyan betakar. És ettõl az embert néha bizony átugorja a bringája. A sokszínû avart hamarosan fekete fenyõerdõ váltotta fel, majd kacskaringós ösvényeken gurulva egy kisiskoláscsoporton vágtunk keresztül, aztán elegántosan egy kézzel kormányozva kicsit videózgattam a lejtmenetet - szerencsére nem estem el. Mire felpakoltam újra, a többiek már rég messze jártak, így nekem kellet bemutatnom a következõ adag túristának, hogy "Hogyan jönnek ezek itt le bringával? Itt nem lehet."
De igen. Produkáltam egy elsõ keréken gurulást (nem szándékos), aztán egy káromkodást (szándékos ;)), és hangos ováció és ejha-basszus kíséretében tovább görgettem kerekeimet a vízmosásban.
A harmadik, mely sorrendben a harmadik vala már lámpák felszerelésével kezdõdött. A hatalmas köd (igen megint) és a közelgõ sötét nem sok jóval kecsegtetett, de azért nekivágtunk. Szili sajnos már nagyon szenvedett, mert elöl csak egy 38-as fogaskereke van, de meglepõ hõsiességgel bírta. Amiért mindenféleképpen megérte feltekerni arra a naplemente szemet gyönyörködtetõ látványa ad magyarázatot. Mátraháza alatt egy jobbos panorámakanyarban a völgy fele tekintve abban, mintha valami tenger lenne, hullámzott az egybefüggõ felhõtömeg, a hegycsúcsok szigetek, a hegylábak, mint öblök, a nap mindezek tetejébe mint valami sárgásvörös király, az egészet megkoronázva.
Készítettem egy panorámaképet is, meglepõen jó lett, majd megosztom a jónéppel.
Nagy nehezen elszakadva a látványtól a többiek után indultunk Lórival, majd (mivel nála volt a kocsikulcs) Õ visszafordult Mátraházáról, én meg feltekertem csúcsra. Szili és újdonsült DH-s babérokra törõ CC-s barátunk Zsolt neki mertek vágni megint a keresztnek, míg én inkább megnéztem a sípálya tetejét, és onnan aszfalton döngetem lefele. Odafent persze a szokásos vita megvolt egy bringásgyûlölõ kilátóépítõ fószerral, akinek már az is fájt, hogy a bikeomat (ami szerinte kizárt dolog, hogy 50e forintnál többe került) magam mellett betoltam az õ területére, és nem dobtam le a sárba csak úgy...
Na szóval agyamat kicsit felb.va beöltöztem kamásliba, kesztyûbe és nekiengedtem a nekiengedhetõt. A maximumom csak 60 lett, de ez még az abszulút biztonságos, fékezhetõ tempó volt. Nagyon hideg, és nagyon csúszós volt a fránya aszfalt, helyenként avarral bevonva, hogy a kanyarok némileg nehezítettek legyenek.
Az aksis ketáj lámpics megfelelõen messzire világított, de a Mátraháza és füred közötti tejfehér köddel már õ sem tudott megbirkózni. A látótávolság itt 3 azaz három méter volt: csak a felezõvonalat láttam, azon tudtam haladni. A szembejövõ autók is hasonló stratégiát követtek, ami párszor nagy meglepetést okozott mindkettõnknek...
Végül sikerült mindannyiunknak egyben leérnünk, és felpakolni a kocsira, valamint némi forraltbor behörpintését követõen a folyamatos ködben egyszercsak hazajutni.
Képek hamarosan az albumomban, addig is egy széles kép a naplementérõl:
http://kep.tar.hu/ra.../pic3863294.jpg
Ja és videókat is rakok majd fel!!!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
péef: akkor tárgytalan....

Jenõ: csatlakozok :-*

ui: elhoztam végrea telómat :D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
most látom csak:

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT 'JENÕ! :-*

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
igen... igen...
:)

szóval igen AVID, igen a fémszövés tartja...

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Para: ha jól emléxem, neked bowdenes Avid féked van. Nem jól emlékszem? A bowdenházban meg ugye nem a müanyag a lényeg, hanem a belül lévõ fém szerkezet (szorosra tekercselt spirál). Annak kell megtartani a bowdenhúzás ellenerejét. A külsõ müanyag csak azért kell, hogy szebb legyen, meg ne menjen bele a víz. A belsõ teflon meg azért, hogy jobban csússzon. Na ennyit az okoskodásról :)

A lényeg az, hogy ismét bringás embernek érzem magam, mert hosszú idõ után ismét nyereg volt a lábam között. Issteniiiii volt, még akkor is, ha csak 20km volt este a Parlament körül meg a Margit szigeten. Mégmégmégmég!

--Trifo

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
:D najó... fingom sincs millen anyagból van... csak érdekes volt, ahogy szilánkosan elkezdett töredezni... :-/

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
ömm a bovdenháznak pont merevnek kéne lennie nem?...
nomármost ált ha merev ridegebb is az átlagnál....

nemennyünk bele :D
amúgyis a müanyagok általában ridegen törnek (nem hinném hogy PP vagy PE a bowdenház inkább PVC...)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
ezzel tisztában vagyok... de Nálam a +10°C nem hideg... legalábbis nem annyira, hogy egy rugalmas anyag rideggé válljon... ::)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
Para: a hidegben ridegebben törnek a dolgok: ez pl müanyagra fokozottan áll...