Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
9815 replies to this topic

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Hú Para, ez igen. Bocs, hogy közbevágok, látom, még nem végeztél az irással, de minden elismerésem a 173km-hez!!!
Csak egyet nem értek: hát nem vittél magaddal még 100 Ft-ot sem, amibôl tudtál volna magadnak venni valami ital féleséget ott, ahol nem volt kút!?  ;D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
...

Gyöngyös határától kerékpár út vezet felfele, amire minden arra tekerõ figyelmét felhívom! Nekem pár évvel ezelõttrõl van emlékem errõl, amikor 20 mellettünk elhaladó autósból 10 úgy húzott el mellettünk, hogy a kormányom és a visszapillantó tükör közé nem fért volna be a kezem, míg másik 5, úgy ment el, hopgy még az sem fért volna oda. A fenn maradó 5 közül 3 ránk ordibált, 2 pedig valszeg elmélázott amikor mellénk ért, így nem akart letaszajtani minekt az útról... Hogy most nem nekem van a legnagyobb visszapillantó-tükör gyûjteményem asszem csak a szerencsénknek és a reflexeinknek köszönhetjük... Szóval irány a kerékpár út, melynek az az elõnye i smeg van, hogy nagy részt árnyékosban halad. Ez egészen Mátrafüredig visz, ameddig is már elcsal alattunk pár métert felfele... (csípem az olyan utakat, melyekre ránézel, és azt mondod: jééé! ez vízszintes! oszt' közben egy patás nemiszerve...) Itt ismét nem találtam vizet, csak egy nagy halom nyüzsgõ, ugrándozó, kocogó, comb-felsõ-középig érõ-oldalt-felvágott rövidgatyás futni készülõt, pontosabban "csúcstámadásra" készülõt... Ben Gay illata volt még a fenyõfának is... Én meg csak kapkodtam a fejem (no nem a Ben GAytõl... tudni illik... az úgy volt... hogy, szóval... nem csak férfiak készülõdtek ott...  ::) ööö.. ezt nem Én írtam!  ;D )
Nagy nehezen túl jutottam a csoporton, és mivel még egy kulacsnyi vizem volt nem kezdtem el keresgélni... Emlékeimben kotorásztva tudtam, hogy pár kilóméterre feljebb van a Sásá-tó, ahol van egy kút is. Így hát neki feszültem a hegynek ismét. Sás-tó elõtt pont itató állomást állítottak fel, amminél elég nagy kísértés éreztem, hogy felkapjak egy vízzel teli poharat... deaztán megláttam a rend õrét, ammint peckesen feszeng az egyenruhájában és a minmum 40fokos hõségben, így lemondtam errõpl az akciómról... A tóparton aztán megpillantottam a kutat... nem! a KUTAAAAAT! igen, így helyes... ;D Dobtam le a sisakot, a kesztyût, a lovat, mindent-mindent...De rákellett hamar jönnöm, hogy ma napijegyem van a vizes-kálváriára... :( Ugyanis hiába feküdtem rá a kútra, majd a karjára, hiába próbáltam ki rajta a legkülönbözõbb harci fogásokat, hiába próbáltam testi-, majd lelki terrorral fenyegetõzni.... egy csepp víz, annyi sem jött ki belõle... :( Az igaz, hogy a lábától egy saras kis mederben valamyenyicske víz volt, de a kútból nem jött... ("nem jön elõ, ez tény, nem de tény, ennyi pénzért bolond lennék ácsorogni Én, hogy ezt hol hallottam nem tudom, de rúgjon meg egy ló, lehet egy macska is megalkuvóóó")

...

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Nasóval... Lassan akkor belekezdek a srófákba, s regélek nektek egy bigaz történetet Jancsiról és...izé...szóval egy igaz történetet odaátról... egy túráról, mely nem akármilyen volt... hanem hosszúúúúúúúúú...  :P

ETAPPE: 173km(!!)
Szintkülönbség: kábé 900m
Útvonal:
Gödöllõ --> Aszód --> Hatvan --> Hort --> Gyöngyös --> Mátrafüred --> Mátraháza --> Galyatetõ --> Mátrakeresztes --> Hasznos --> Pásztó --> Hatvan --> Aszód --> Gödöllõ

Szombat, reggel 7óra...
A mobil rendíthetetlen csörgött, és ráadásul fenemód rezgett, mint egy zárlatos vibrátor az asztalomon... Nem volt mit tenni... elszántan felkelltem, fújtam egy nagyot amikor megláttam a tükörben gyûrött és kissé fáradt orcám, majd lemenetem boltba, és befejeztem a készülõdést. 3/4 8kor a kapuban lenulláztam a kilóméter órám, még egyzser megkérdeztem magamtól, akarom-e... IGEN... akkor ezennnel férj és...ööö... majd nem... ;) Szóval neki indultam... a jó kis edzõkörömnek... na ja... Én kétlábú, magam intelligens földi lénynek tartó emberszabású...
A hõmérséklet, köszönhetõen az elég nagyobbacska bárányfelhõzetnek még nem volt vészes, ráadásnak (mikor máskor, hamár egész héten nem tette...) elkezdett fújni a szél. Két tele kulaccsal, és egy tartalék fél literes palackkal a hátitatyómban indultam neki... Hatvanba érve már eltûntek a felhõk, és a víz is a kulacsaimból... De sebaj! Hisz ez egy nagy város... Aha... És itt kezdõdött el a kálváriám... ugyanis akárhogyis oly széééép nagy, NAGY Hatvan városa, hiába, EGY KÖZKIFOLYÓ SINCS talpon e vidéken... :-P Egy szó mint száz: akár kit is faggattam, nem tudott közkifolyóól a városban!!! Már-már a guta kerülgetett a város széle felé, amikor ármányos, gaz és alád gondolat kezdett rendezõdni nagy kapacitású  ::) mmicroprocesszorom memória bitjei közt... Eme gondfolat egyben egy ember-ismereti teszt is volt. Mivel a kert-város részben jártam már, és több helyen megjelentek a kapuban a vágott virágot áruló nénikék... Így hát az egyik ilyennél egyzser csak lefékeztem, és rögötn rákérdeztem:
-"Nem tud véletlen a környéken valahol egy közkifolyát néne? Mert elfogyott a vizem és..."
-"Ó, hát nehogy keresgéljen itt Édesfiam! Itt van a kertben a kút, és töltsön belõle! De elõbb engedjen kicsit ki, nehogy meleg vizet vigyen!"
:D :D :D Mondanom sem kell, hogy leplezendõ orcámon az "ez-az!" és "végre..." érzelmek elegyeként megjelent vigyort el kellett kissé hajolnom, de illedelmesen megköszöntem, és vételeztem a hideg, pontosabban: HIDEG! vízbõl... Innen is puszilom a nénit!  :-*
Ezek után neki indultam ismét az útnak... Jól haladtam, annak ellenére, hogy a szél 9-10-11óráról fújt, váltakozóan, akárcsak az Én teljesítményem... 8) Ennek ellenére (vagy épp ezért...) miután közel 5km-t tekertem autóúton! (dupla sávos, osztott pályás...!) az autósok nem kis meglepetésére, és Gyöngyösre értem (szumma 55km), akkor 28,7km/h-s átlagsebességet mutatott az órám... Vizem fogytán, és a megmaradt mennyiség a vizelet hõmérsékletével vetekedett... A kálváriám folytatódott... ugyanis Gyöngyös-Hatvan egy kutya! Nincs kút... Egyre rutinosabban fogok neki az alternatív víz-lelõhelyek kutatására... Most egy fagyizó "jött szembe velem"... A kis csaj kedvesen mosolygott, majd töltött vizet nekem (Neki is PUSSZI  :-*), és közben még el is diskuráltunk... :)

...

aszta

aszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 298 posts
Vasárnap túráztunk az Indexes KT2-vel a Pilisben. Képek itt: http://kep.tar.hu/zengei3

Üdv,
AsztA

aszta

aszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 298 posts
About the sütögetés: Én másnap mindenféle emberi tevékenységre alkalmatlan voltam, tehát legközelebb lexívesebben úgy idõzíteném, hogy másnap lehessen dögleni. Tehát mongyuk péntek éjjel vagy szombat éjjel.

Miccóltok?

AsztA

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Sziasztok.....................

mihelyst oda jutok írok... lesz mit...............................................  :-X

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Megyó, Thommey, gratula nektek a Nagykovihoz. Ha lehet, tartsatok majd beszámolót!

Bors: miért éppen bors? Nézegesd a topikunkat, és ha tudtok, gyertek el a következõ éjjeli sütögetésünkre. Remélem a vizsgák jól sikerültek!

Para: hova tűntél? Ugye túlélted a túrádat? Azért majd meséld el, miféle kalandokban volt részed!

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 posts
Aki akar holnap jönni Nagykoviba, az 9-kor legyen a Pedalomán elõtt!!!(bár ezt ki fogja még most elolvasni???)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Ginger: hát alkalmanként én ücsörgöm abban a bisztróban, éspedig meleg koradélutánokon ha jobb dolgom nem akad, vagy várni kell valamire. Ha látsz egy piros sárga cangát, kiálts, mert még mindig nem láttalak! :-*

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 posts
Sütögetés rulla!

Az a baj, hogy jövõhéttõl én is a melósok közé számitok, és marha korán kell kelnem!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Csibe, nekem sajna nem jó a hétfô éjjel, bár tényleg klassz lenne elmenni. Igazándiból, sütögetés szempontjából a legjobb a jövô hét utáni hét lenne jó. Többiek?

Csibe

Csibe

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Sziasztok!

Hát igen igen. A kedd este valóban jól sikerült. Finom volt a kaja, szép volt az este és hideg volt az éjszaka :(. Hát így jár aki szabad ég alatt alszik. Ja Trifo: Kösz a polifomot.  ;) Jól jött ami azt illeti. Most már tényleg kéne venni egy háló zsákot. :-[ Mit szólnátok ahoz ,hogy a következõ ilyen szabadtéri találkát teliholdkor csináljuk?Ha Anak megint elhozza a mini teleszkópját, este van mit nézni. Ha gondoljátok megbeszélhetjük? Na szevasztok!

......................Csibe.................

Ginger

Ginger

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Ja és gratulálok minden sikeres vizsgázónak. Még nyomokban emlékszem milyen vacak is az ilyen szép idõben.

Ginger

Ginger

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Sziasztok!

Trifo: velem találkoztál az Erzsébet hyd aljában ma délután. Bocsi, hogy nem álltam meg, de nagyon siettem. Láttam, hogy már sikerül ismét ugrálnod.
Remélem nekem is hamarosan lesz egy SPD cipõm és pedálom. A klipsz néha nagyon veszélyes tud lenni.

Remélem mindenki nagy elszántsággal készül a DM-re. Én az energiáimat inkább a Bükk-re tartogatom. A túl nagy meleg és a tömeg eléggé elriaszt a DM-tõl.
Ki szokott a Döbrentei téri bisztróba járni? Én minden délután 3 óra 10 körül arra járok haza. De most egy hétig nem, mert a tengerben fogom magam áztatni.
Ginger

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 posts
HALI!

Újra itt! Véget ért a vizsgaidõszakom, úgyhogy már csak a lustaságom lehet, ami visszatart a tekeréstõl!

Ma Lensverrel kint voltunk a Rómain, és összefutottunk Anakkal, õ is jönne jövõhéten DM bejárásra! Még ha úgy is sikerül, ahogy AsztA mondta ;D ;D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Mellon: inkább ne nyissunk egy ilyen topicot ;D bôven elég volt olvasni igy is a Vole fikázós topikot. ;) ;D

Era2: én eddig is bátran töltöttem éjszakáimat melletted,és mindig füldugóval!

Rave: jó vitorlázást, aztán majd mesélj! Bár én is tehetném.

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts
Annyira megtetszett a szentendrei kiruccanás, hogy tegnap megismételtem (igaz a hegynek felfele rész, meg a tûz kimaradt), sikerült megint 2 után hazaérnem, így az álomkór kezdõdik elõröl. Sebaj, egyszer csak egyenesbe jövök, de a ma esti bulin biztos bealszok a pad alá.

Era, Lens: 2 tizenéves lánnyal lakok együtt, akik ékszerteknõsök, nagyon butákok, de szeretnivalóak. :) Õket kell lefektetni (lámpát oltani), amennyiben egyátalán este idõben hazaérek, hogy bekapcsoljam a lámpájukat. Szegények, csak néztek, hogy miért van éjszaka tök világos? :-[

Era: Azon csodálkozom, hogy a csigák miért nem menekültek el mellõled? (lehet, hogy inkább öngyilkosok lettek?  :o  ;))
Ja Lens jól nyomogatja a pedáljait. Nyitunk egy topicot, „Beszéljük ki Lenst” címmel?  ;D
Egyébként Findlány is hiába panaszkodik, amíg be nem várt minket az emelkedõn, csak igen messzirõl szemlélhettem a hátsóját ( ::) mármint a hátsó-kerekét ugyebár  ::)).
(Még szerencse, hogy így elfiúsodott a „bringás lányok” csapat, különben végkép gyilkos tempóban mentünk volna  ;) )

Szénakupac rulez.  :)
Erdélyben aludtam egyszer egy csûrben 4 méter szénán. Nincs az a matrac, ami felveszi azzal a versenyt!

A jövõ hétvégi DM bejárást mikorra tervezitek? Én is beneveznék rá. Bár a Tó de Gyömrõ is jövõ hétvégén lesz.

Trifo: Te mikor felejtetted el az ugrálást? De legalább könnyû téged már messzirõl felismerni. Ha látok egy bringást, aki úgy halad mint egy béka, akkor tudom, hogy az biztosan Te vagy ;-)
Ha túlélem a DM-t én is veszek SPD-t, és megpróbálok ugrándozni. Most csak a sípcsontomat amortizálom, mert elég kopott a cipõtalpam, és a pedál sem túl tüsis, folyton lecsúszik a pedálról a lábam.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
;D ;D ;D :D :D :) :-[ ??? ::) :D ;)
és ezután mindenki bátran töltheti az éjszakát a társaságomban kinn a szabadban (persze füldugó ajánlott)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Sziasztok!

Era, a csigagyilkos vadkanriogató. Mondjuk, és is majdnem sikítva menekültem, mikor meghallottam a hortyogást. Aztán rájötte, hogy semmi gond, pont ez a hang teszi számunkra biztonságossá a helyet. Csak aludni nehéz mellette :)

Örömhír - legalábbis nekem - hogy megvan az új SPD cipõm, új stoplival együtt. És most újra felfedeztem, hogy mennyire nagyon jó ugrálni  ;D ;D ;D

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Lensver:
Tegnap nekiálltam annak az útnak amit a múlt héten "hú-de-beszoptam"  ;D. Mostanra viszont teljesen benõtte csalán! Tekertem egy 20 métert, majd ordítva vissza, és folytattam a másfél kilcsis egynapos terepjárónyomban tekerve a derékig érõ fûben vissza. Mint a kába légy a miróban. Az emelkedõn egyszercsak nem hallottam a pulzusomat a fülemben (mi van, meghaltam?!) pedig a légzésem még okés volt. Fél percbe telt, mire "számolható" lett. Méghogy 220 mínusz életkor... inkább 300!
Ezen felbuzdulva pedig azt a híg teát, ami még a kulacsomban maradt, a fejemre öntöttem. Majd áttekertem - félve- egy méhészeti telepen, vagy min.
Végül abszolút máshova lyukadtam ki, mint ahova számítottam (Parasztbácsihoz: Tessék mondani bátyám, most tulajdonképpen melyik faluhoz vagyok legközelebb? Nagykáta? Köszönöm! Magamban: Basszus!). Megint sötétben értem haza, de azt már aszfalton izzítottam be a naplementébe tekerve. Itt viszont meg kezdett hûlni a lég, és a csurgó izzadtság (35-40-es tempónál) jól áthûtött, most fáj is torkom.

Te mit csinálsz, hogy ne fájjon másnap minden ujjad?