Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
9815 replies to this topic

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
Nos faterom is éppen most akar venni digigépet ... és az a gép is felkerült a lehetségesek közé, mint amit Charon vett!! Szal szerintetek érdemes azt venni, vagy van sokkal jobb esetleg picivel drágábban?? ::)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
8) jaja...

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts
Ma este megyünk Parával a HO-SHOWra, akinek van kedve csatlakozhat. KB 1/4 6ra leszünk ott.

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts

nem 460mm csak 420mm
és tényleg tudja...
ugyanaz a Leica optika van benne mint az FZ1ben és az FZ2ben... ezek még 2 MP az egy cska automata a 2 már tud manuálist is...

Nem ugyan az. A FZ1 és 2 egészen kompaktt az FZ10 már nagyobb lesz, mivel a 4Mpixel nem fért el a korábbi méretben.
DE!
Még ebben is kicsi a CCD 1/2.5" így tudják csak elfogadható méretben megoldani a nagy fényerõt. (jellemzõ CCD méret ebben a kategóriában (1/2, 1/1.8, 2/3)
A 420 mm valójában talán csak 60mm (ami 420mm ekvivalens kisfilmes méretben)
Ennek ellenére a F2.8 nem rossz teljesítmény egy 12x zoom lencsétõl, de azért érdemes megnézni egy nyitott blendével készült kép szélét is. A tesztképeket valószínüleg nem így csinálták.
A kisebb CCD zajosabb képeket is eredményez általában. (lásd pl Charon leveles fotóját teljes felbontásba, az árnyékos részen ott is szmötyis a kép. De ez csak teljes febontás mellet látható közvetlenül.
Pixel képeit lehet etalonnak nézni, abban majnem filmkocka méretû a CCD, igaz így megint nagy és nehéz a cucc)

Ha nálunk is ennyire olcsó lesz, akkor érdemes lehet megvenni. A képstabilizátor nagyon jó dolog lehet.
Sok bakonyi képemen hiányzott... :'(

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts
Mellon akkor ha megyünk szombaton hivsz majd? hogy hol és mikor? vagy átjösz Erához este ?? ??

sopron

sopron

törzsvendég

• fórumtag
  • 433 posts
Igaza van Pixelnek. Elég nehéz elhinni, hogy 420mm-nél F2.8-at tud. Nem tudom mennyibe került a géped, mert én csak az analóghoz értek, de a profi canon vagy sigma ex optikák ha csak 200mm-nél tudnak 2.8-as fényerõt, akkor használtan is több mint 200e Ft-ba kerülnek. Tudom, hogy digitálisnál kissé eltolódnak a számok, de ezt nehezen tudom elhinni.

A többieknek: a 200, meg 420mm-ek az objektívek gyújtótávolságait jelzik (eredeteileg a lencse és a film távolsága), az f számok pedig az objektív fényerejét mutatják. Minél kisebb ez a szám, annál több fényt tud beengedni az objektív, azaz annál nagyobb sötétben is tudsz fotózni. A 2.8-as vagy ennél jobb (f2.0, f1.8, f1.4...) fényerõ pedig már csak a profi objektívek sajátja.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts

Én ilyet szeretnék..

460mm-nél F2.8?????? Ezt megnézném magamnak :)

nem 460mm csak 420mm
és tényleg tudja...
ugyanaz a Leica optika van benne mint az FZ1ben és az FZ2ben... ezek még 2 MP az egy cska automata a 2 már tud manuálist is...

az FZ10 meg 4 MP, király optika, képstabilizátor 600dolcsis ajánlott áron...
vannak tesztképek egy két japán oldalon...

szerintem nemrossz

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 posts
Lassan fotós topikot is nyithatunk a hegymászós mellé :)

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 posts
Pix: Jó neked, hogy tudod mi az az F2.8 ;D
Én nem konyítok ezekhez a masinákhoz, de nagyon érdekel. Egyszer kitaníthatnál engem. ::)
Lensz, Seti, Era: Szegedi tudosítóim szerint mégis csak lesz keróm a hétvégére.
Meg kéne beszélni a találkozót szombatra, és vasárnapra is. Tesómék 11 körül érkeznek meg. Ha lesznek nem jó, mert úgy emlékszem találkozód van, akkor utánatok megyünk.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

Eddig próbáltam követni az emelkedett eszmecseréket, de itt már elvesztettem a fonalat! ::) ;)

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 posts

Én ilyet szeretnék..

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Charon! Gratula a géphez! Amúgy én is egy pentax mz50et nyúzok ;) (és sztem is "nehéz" ezt a túrákhoz cipelni... ezért nem is szoktam vinni :()

Magyarországi tárhely-jelentés:
kép.tár: talán jó is lenne, de mindig bexarik, ugye
extra: mstanában sokat hal, de amúgy pop-up hirdetést lehet kérni és van FTP szervere. És talán korlátlan is ::) (de ebben nem vagyok biztos)
freeweb: a framesek között sztem mostanában a legjobb. Gyors, megbízható, FTP feltöltés lehetõsége, illetve php és cgi futtatási lehetõség (némi korlátozással)
uw: 40mega, frames hirdetés, ugyanúgy korlátozott php, és 5 megab. mysql adatbázist is kapsz. Asszem itt is van FTP feltöltési lehetõség.
nexus: ezt úgy is ismered.... :)

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Charon!
Tudom, tudom
csak hát kölcsöngép, és nem ástam bele magam a menükbe. Majd ha egyszer lesz saját...

edit:
nem olyan nagy hátrány az ha a tár nem mûködik, legalábbis amíg zenél a banner. Hû de rohadt idegesítõ...

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
Én ilyet szeretnék.. remélem tavasszal már az ára meg az elterjedtsége is megfelelõ lesz a beruházáshoz.. addig meg siratom a Niterideremet amit végülis nemveszek egyelõre....

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Sajna én se tudom feltölteni a fotókat! :(

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ja. 512 mega cf card, amit 487 megának lát, de még 2 megás képekkel számolva is... hmm. lövöldözhetek szabadon...

edit1: Az hogy a fenébe lehet, hogy Prefi képe bejött, de a tárról semmi más?????????????

edit2: Egy tesztkép tegnap reggelrõl. Mondom tesztkép, nem kritizálni kell! ;) ;D A mérete és minõsége a beállítható maximum, ilyeneket lehet majd elkérni, ha valakinek kell a késõbbiekben. ezentúl csak kicsi képeket fogok megosztani. (Csak legyen hol. :P)
Vigyázat 1844kilobyte! Emitt

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Lensver, nem az a fõ gond, hogy nagy, hiszen tudok kicsit is csinálni belõle, meg a minõséget is tudom rontani azonos képméret mellett, hanem, hogy a tár megint (napok óta) behalt.
Megnézem a webshotsot asszem...
De ha van más tárhely, vagy szolgáltató, akár html cuccostól sem riadok vissza. (Ha valaki javasolna.) Na meg várom a médiatárXtrát is by zOrg apánk.

Prefi: dátumozást ha lehet ne.... az nagyon csúnya ::)

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
elsõ próbálkozásaim egyike:

http://kep.tar.hu/sz.../pic3794592.jpg

:-\ :-\

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Hát nem semmi Charon! Itt az ideje, hogy én is beszerezzek valami hasonlót! Nagyon szépek azok a képek. Azt mondod, hogy mivel nagy a kép, nem tudod föltenni a netre. Node lehet kicsinyiteni is, nem?

Most pedig irány a hétvégi fotók, amiket szintén kicsinyiteni kell egy kissé! :P

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts

Ilyet lehet pölö fotózni vele.

ehhhhhhhh... :o :o :o

charon bébi, ha vannak ilyen minõségû fotóid, akkor ne kímélj... ha jövõhéten ütközünk a wincsikkel, akkor toljad rá ezeket... --> naptár2004... ::)

péef voltam...