Egyébként ez a fény "mánia" nálam úgy alalult ki, hogy még régen, amikor nem voltak komolyabb világításra alkalmas LED-ek, akkor 3 Wattos kerékpáros izzókkal, először egyről agydinamóval (agygenerátorral),
aztán később már elemről akkuról, legfeljebb kettővel sorosan 12 Voltról próbáltam boldogulni a sötétben.
Emlékszem, fent a Budai hg.-ben, HHH-n, János.., Széchenyi hegyen éjszaka, jó volt ha szűken gyengén néhány méterre láttam magam elé a régi lámpával gyengén megvilágított területen.
Sokszor azt sem láttam, merre visz az út járhatóbb része, mert a lámpa elém világított, de abból nem derült ki, hogy nincs-e jobb út mellettem.
Lehet, hogy épp egy útszéli bokor felé tartottam és azt válogattam, melyik a kisebb, amikor ott futott mellettem a járható út, de csak akkor láttam, ha arra fordítottam a kereket, amivel együtt fordult a lámpa is.
Szóval normális világítás nélkül nem lehet szabadon kerékpározni éjszaka!
Aztán lassan egyre erősebb lámpákat tettem fel.
Volt, amikor 20Wattos halogén izzó volt fent egy mikrokapcsolóval, de az is csak annyira volt elég, hogy egy pillanatra kürülnézzek, mert a nem túl erős akkut nagyon merítette.
Ezért vágytam az egyre erősebb fényű megoldásokra
és végül elértünk a lehetőségek végtelen tárházához.
Ma már csak az nem jut jó lámpához, aki nem akar. 😉
Itt már csak az egyéni igényeken múlik, hogy csinálsz-e mobil közvilágítást a bringára, esetleg csak egy erősebb fejlámpával keresed az utat magad körül.
Előre a kormányra mindenképp érdemes legalább egy jelző fényt felszerelni, még a használhatóan erős fejlámpa mellett is.
A másik, amit szintén lényegesnek tartok, hogy legalább egy tartalék lámpa legyen a fehérből is és a vörös fényűből is, mert ezekkel bármi történhet út közben, még ha csak egy-egy szilikonos villogó is, amit nem használunk másra, legyen tartalék energia benne, végszükség esetére.
A hátsó lámpából mindig kettőt kapcsolok be, de milyen jól tettem múltkor is!
Később néztem, egyik hátsó mem működött. Tartalék elem viszont volt nálam.
Balu1 módosította - 2020. november 03. - 14:07