Nem szabad a lámpa kategóriákat keverni.Nos mit mondjak a lamparol. Inkabb csalodott vagyok, mint nem
Ok gondoltam, hogy nem valtom meg a vilagot, na de..
A hat ledes fejlámpát (0,4-0,6W hajtástól függõen) nem szabad összevetni a többtíz Wattos luxeoncsoporttal.
Még akkor sem jöhet egymás közelébe ha a tiéd a kisebb áramu hajtás mellett világíthat 70-80 lumen/W -al 20-23 mA körül,
(a hatásfok jelleggörbén ez látható).
Azt pontosan meg lehet látni, hogy a huzalkivezetésü led hatásfoka is csökken nagyobb meghajtás esetén,
amíg a nagyon meghajtott luxeonok a különösen nagy áramu meghajtás miatt viszont
max. 40-50lumen/W-al alakítják fénnyé a betáplált energiát, hiszen az a luxeon
kb. 20W összteljesítménnyel fût és világít.
Ebbõl a hõ az átalakított teljesítmény elég nagy részét kiteszi.

Ha volna 12-14W körüli összteljesítményü (nem túlhajtott) huzallábas akkor már össze lehetne vetni a fényerõt (saccra).
Természetesen a ledek számán nagyon sok múlik.hmm Felfelemeg ok volt a fejlampa. Bar mar gondolkozok, hogy ki kellene belole csapni a 35os ledeket es 70eseket belevagni.
Vagy meg megvarom a Cateye lampabol mi lesz a 125os ledek cserejevel. De sok csodat ott sem varok.
kisebb széttartásu leddel távolabbra látsz de kisebb a megvilágított terület.
Esetleg kombinálni is lehetne a szélesebb és szûk fényü ledet, ha van helye több darabnak (nem csak 6 v. 10db legyen)
..vagy power led kell de valamivel kajakosabb akksival (a fent leírtak miatt).
Látni szeretnék = több led.Nekem nem kell Pinyo, meg Wolfheart meretu lampa, de latni azert szeretnek.
Használj 40 ledet, (50cd-s és 125cd-s kombinációt).Az O lampajuk mellett az enyem sehol sem volt
Ezt eddig is tudtam, de tapasztalat akkor is keseru:)
Az 50-es közelebbre nagyon jó, a 125-ös viszont messzire visz.
Pl. 25db 50cd-s és 15db 125cd-s.
Akkor már látsz annyit amennyi neked kell, akár lefelé is.
(persze 20Wattosokkal való összehasonlítás nélkül)

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére