Ismet itt a cim. Ujabb 3 foto. Mindig csakaprankent lepegetek elore:)
http://bringazas.blo...6/03/lampa.html
A lámpán látszik, hogy mindenképp jól alakul, de a fotókon csak akkor látszik a különbség ha egy kicsit (mindegyiket egyformán) alulexponálod.
Persze csak annyira, hogy ne fehéredjen ki teljesen a megvilágított felület képe.
A "jól" exponált tesztfotókon a lámpa fénye annyira fehér, hogy nem látszik különbség az árnyalatnyi eltérések között.
A valtozas annyi, hogy osszehasonlitottam a bringalampam a fejlampa mostani allapotaval.
Tegnap beleraktam egy 50 cd-s ledet is. Rendben van a kapcsolas is. Most mar csak 1 dolog zavar, hogy 1 led valamiert nem vilagit (mar beraks utan sem vilagitott). Ki kell szednem megneznem jo-e amit beraktam, vagy a forrasztas nem tokeletes [nincs erintkezes], nemtom.
Azóta sikerült rendbe hozni?
Balu: te az optikat teljesen kikaptad a korabban emlitett javitott Cateyebol? Mert nezem, teljesen ossze van epitve a panellal a tukor resz a bringalampanal.
Abban a lámpában nem volt optika, csak a ledek elején ami van gyárilag.
A tükröt ki kellett venni mert így is éppen csak befért a 7 led.
Na meg egy átlátszó sík mûanyag lap volt elõtte ami a fénynek legalább 20%-át lekapta indulásképpen.
Azért iktattam ki.
..erdemes a 27 ledes lampaban cserelgetni a ledeket a panelban [nekem 27x11cd-s ledek vannak benne gyarilag=297 cd osszerovel], vagy venni kell olyan panel, amiben benne van mar az uj 35os led?
Olyant érdemes venni amiben van 40-50cd-s led, vagy érdemes olyanra cserélni.
...akkor már ne 35-öst tegyél bele, a fénybõl sohasem elég.
Esetleg néhány 18cd-s zöld ledet be lehet tenni a fehérek közé mert kellemesebb lesz a fénye.
Ez3ek megkaphatják ugyanazt a feszültséget mint a fehérek, legalábbis én párhuzamosan kötöttem (mértem közben) és jó.
Még megjegyzem:
A 40cd-s 25° széttartással világít.
Az 50cd-s 20° széttartásu.
A 125cd-s szúrófényü 12° széttartásu.
Ha erdemes a kisebb panellal is foglalkozni, akkor hulyeseg, ha 3-4 70 cd-s ledre cserelek ki par ledet?
A 70-es az nem 12° széttartásu?
Az helyett inkább használj 125 candelás ledet.
Végülis ezt olyan alapon érdemes eldönteni, hogy hány fok széttartásut használj, hogy mennyit szeretnél szélesebben világítani és mennyit távolra szúrófénnyel.
Fejlámpában a szúrófény a lényegesebb, persze ha valamennyit szélesen világít az sem baj.
Végülis ahova nézel oda vetül az általad tervezett formáju fénycsóva.
A 12°-os led erõs fényü, messzire visz de kis területet világít meg.
A 25°-os már közelben gyorsabban gyengül, viszont az út egészét látod egyben a fényénél.
Sõt, most találtunk olyan ledet ami összfényerõben vagy 5-szörös fényteljesítménnyel világít,
150mA-el hajtható és 50° a széttartása. Az ára kicsit borsosnak tûnik (600,-pénz) .
Ennél a fényerõ csak 42cd de nagyon szélesen világít körben.
Beillesztek ide egy általam összeállított adatlapot az említett ledek egy részérõl fotóval:
A képen szereplõ értékek a neten elérhetõ infókra alapulnak,
vagyis a pontossága ennek megfelelõen pontos (vagy sem).