Forditve bekotve? Labai?
Igen, az elõfordul, hogy elnéztem én is de már jobban oda figyelek.
Majd megnezem, most pihenozok
A zold led erdekelni kezdett 
Attól kellemesebb a szine, sõt még a fényérzet is nagyobb, szerintem.
Viszont a piros színbõl is kevesebb van a fehér ledek fényében mint az a természetes színérzethez kellene.
A pirosat viszont csak teljesen külön körben lehet megtáplálni mert kb 2V körül érzik jól magukat a fehér 3,2-3,6 Voltjával szemben.
Pl. ha 4 ceruza elemmel mûködik a lámpád (az 6V, akkunál 4,8V) akkor 2 pirosat sorosan
is lehet kötni és egy külön ellenállást még sorba mert úgy 4V-ról is mehet és kisebb az ellenálláson a veszteség.
Hja van meg 4 db 125os ledem meg 4db 70es. Ezekkel kell majd meg kezdeni+ a 2db 50-essel. S kezdhetek beszerezni meg ledeket:)
Ezekkel úgy szoktam próba összeállításokat építeni, hogy veszek elõre kífúrkált próbapanelt és
elõször csak befûzõm a ledeket, hogyan helyezkedne el.
A kivezetéseket a próbához nem is forrsztom a panelba hanem csak egymáshoz,
ahogy be kell kötni, aztán megtáplálom és nézem, hogy milyen fénye van.
Ha valamelyik összeállítás megtetszik akkor úgy összerakom véglegesen.
Össze lehet építeni különbõzõ széttartásu ledeket, mert
az kiszolgálja a közeli nagyobb széttartásu igényt
megvilágítja a közepes távot és a távoli fényt is megadja.
Ilyenkor hozzá szoktam tenni a tanácsok mellé, hogy valami hõvezetõ fémmel össze kell kötni a
ledek negatív kivezetéseit a huzalláb töve közelében, de inkább azt mondom, hogy
ne hajtsd jobban a gyári adat +25 de max. +50%-ánál (25-30mA) és akkor
nem feltétlen fontos komolyabb hõvezetéssel foglalkozni.
Majd szólok ha megérkeznek a piros zöld 15-17cd-s ledek és ha érdekel akkor lehet érte menni.
Itt valahol korábban leírtam a címet, de azt hiszem voltál már Péternél ledért ..a Naphegy téren..
Azért ott jóval olcsóbb mint az alkatrész boltokban és erõsebb is a fénye mert nem elfekvõ készletbõl árulja.