Jaj srácok, lássátok már, hogy az egészet olyan oldalról közelítettem meg, hogy aki abszolute nem használ lámpát (egy-két ilyen.. köhh.. egyént láttam is a téma nyitása környékén kommentelni), az is belássa, hogy fontos! A hátsó nagyon, elõre meg minimum a szalag, hamár nem telik lámpára..
"az ideális valóban a fény + reflektáló felületek használata", ezt megerõsítem.
Viszont:
Nem használok elsõ lámpát, így könnyen el tudom képzelni, hogy mások is drága, kényelmetlen megoldásnak tartják. Ráadásul azok a szerkentyûk, amik oldalirányba (és fölfele) is világítanak, zavaróak. Helyette a minimum egy fényvisszaverõ szalag
...
Lámpa meg kell, igen, pusztán pár jótanáccsal próbáltam ellátni a népest. :]
..szerintem ez a "felesleges és drága"
'szinte minek is..' kifejezésmód volt fura.
Amit Pinyo-nak írtál kétesélyesen az is érdekes.
Na valyon ki volt a hibás ha az egyikük nincs kivilágítva?
Ezek szerint neked volt lámpád, mégis majdnem nekedment.. akkor eleve béndzsa volt valamelyikõtök. :] Csak tippeltem..
Nem volt jó tipp! :air:
Na errõl egy vicc jutott eszembe ami nagyon ide vág.
Van egy házaspár, emennek nyaralni.Megáll mellettük egy külföldi és kérdez angolul valamit, -õk csak fejcsóválva értetlenül halgatják..Aztán megkérdezi németül, majd olaszul, franciául és oroszul, aztán bevágódik a kocsijába és elviharzik.
Megszólal a férj: Látod anyukám azért nekünk is meg kéne tanulni legalább egy idegen nyelvet. Mire az asszony: ..minek !?... Ez' is hányat tudott, aztán mégsem mentek vele semmire! LonGleY: Azért neked is kéne venni valami lámpát elõre..
Igaz, Pinyónak is volt, aztán mégsem ment vele semmire... -így gondolod?-
Mégegy idevágó:
Betelefonálnak az autópályáról a rádió élõadásba: az M7-esen egy õrült száguld szembe a forgalommal.Mire az megszólal... méghogy egy!?? ..az összes!!!Ez egy kicsit OFF-nak tûnik de én inkább tanmesének szántam.
Tudod milyen az amikor feltûnik elõtted egy sötét bringa a semmibõl a villódzó városi fénykavalkádban?
Elõször csak a villódzó háttér fényeket látod,
aztán mint egy sötét denevérsziluett átsuhan
(jobb esetben) melletted.
Éjszaka bringán nem jó Betment játszani.
Még biciklivel is nehezen lehet kikerülni az ilyent, hát még autóval.
Én inkább az utat választom, ahol nincsenek keresztbe szállingózó - bár agyonvilágított - ufóbicajosok, fõképp babakocsijukat tologató hidrogénpics@'k. ...
Hidd el, én nem ebbe az ufókategóriába sorollak, de tény, hogy létezik.
Az "ufó" bringás viszont én vagyok és igen nagy megelégedéssel használom azt a fényt, sõt van mégújabb ami 10-szer olyan erõs..
Természetesen arra nagy súlyt fektetek, hogy ne vakítson a lámpa.
A fényemnek 1/3 része használható városi világításként biztonságosan, az 63db led.
Azzal meg tudok világítani valakit nyakig
(de akár egészen az orráig) sziporkázik a fénytõl, mint a filmgyárban, onnan felfele sötétben marad. Amikor kérdezem vakítja-e arra "nem" a válasz.
A másik két sor az már vakítana, mint az autók országúti fényszórója,
azokat viszont külterületre a hegyek közé készítettem.
Közben látom, újabb h.sz. érkezett.
(Utólag is elnézést, hogy nem tudtam szó nélkül hagyni, de itt ezt nem lehetett.)
Szerintem nincs miért elnézést kérned mert valóban
életveszélyes dolog éjszaka kivilágítatlan bringával közlekedni.
Ez a topik viszont errõl szól, mit hogyan célszerü csinálni.
Nem lenne jó ha a tapasztalatlan most elsõ útjaikra induló bringások azt a nézetet tennék magukévá, hogy "minek".
Arra késõbb úgyis rájön mindenki, hogy valójában miért kell a fény,
de nem mindegy, hogy megtanulja, esetleg a saját kárán megtapasztalja.