Szerintem a Cateye lmpában cserélj ledeket.Hali mindenkinek! A 24 órás versenyre szeretném ha ajánlana valaki nekem egy lámpát. Villogóm meg elsõ lámpám már van(egy LED-es cateye) viszont kellene még valami jó fejlámpa hogy kicsit kompenzálja a cateye elég gyenge fényerejét.
Akár a foncsort kiveheted vagy megfúrhatod és a gyári ellenállásra betehetsz kétszer annyit.
Mindegyik mellé egyet-egyet be tehetsz a fentebb említett 50 candeásból.
Persze a benne lévõket ki kell venni. A (+ -) ra vigyázni kell.
Akkor legalább nem lesz túlhajtva mint gyárilag és a fénye is legalább 5-8 -szor akkora lesz.
10x-est nem mondok mert nem hajtjuk túl mivel az a gyors halált jelenti a lednek.
Valahol néhány lappal hátrébb megtalálod annak a magán forgalmazónak a linkjét ahol ezeket be lehet szerezni. Valami olyant kell keresned, hogy "->ITT<-".. arra kell kattintani és megnyílik a lap ahol a tel. és cím van.
Közben megkerestem és a címre kattintva bejön az "ITT":
http://forum.bikemag.hu/showpost.php?p=415913&postcount=1716
A led amit kérni kell, az az elõzõ hsz.-ban szerepelt vastagon szedett szöveg.
Ha az nincs az, akkor 5mm 20fok 50candela is megteszi, az is nagyon erõs, a cateye lámpa eredetijéhez képest 5-szörös fényü, de kicsit szûkebb mint a másik.
Na meg a szine, amit írtam róla.
Apropó, fejlámpa...
A Verseny utcai piacon a szélesebb vége (Keleti pu. felé 3/4 részen, ahol beszûkül)a belsõ szélén egy helyen láttam 19 ledes fejlámpát (gumipántos), ha jól emlékszem 1200,-Ftért. Persze biztosan arra is ráférne egy ledfrissítés mert a gyári lámpák mindíg le vannak maradva ebbõl a szempontból.
Ja és ledcserénél ledek számával megszorzandó a 20-25mA, annyi folyhat át rajtuk,
több nem tesz jót, habár rövid ideig nagyobb fényt adna, aztán lassan tönkre tenné a ledeket.