en is szivesebben barkacsolok, mintsem hogy azonnal a boltba rohanjak. 6200-ert lehet jo lampat barkacsolni?
A Cree-e ~1300,-Ft
Az alu kínai lámpa közepén egy powerled utánzattal toknak, 400-600-800,-
kinek mennyiért sikerül megvenni v. lealkudni.
Optika 7-800,-Ft (régi cree-hez való). az újabb kevesebbe kerül de annyit is ér.
Aztán az akku.
(Használhatsz külsõ akku tartót amibe kajakosabb cellák bele férnek. ~200,-Ft)
Na meg a rengeteg idõ és munka amíg ez össze áll lámpaként.
Számold össze.
A lényeg most következik!
Azzal együtt, hogy az anyag költség felébe sem kerül, még sokkal jobban világít mint a gyári láémpák.
Ha vissza olvasol, régebben kettõ lámpát õssze raktam, illetve hármat és nagyon meg voltak vele elégedve.
Amibe a cree-e.. p4 powerled volt (2 rúdlámpa egy-egy leddel), az három fokozatának a legkisebb állásával levilágított egy myo xp-t.
Más..
Tegnap végülis feltekertem a Jani hegyre (pedig fogadkoztam, hogy edzetlenül fel nem tekerek).
Szóval feltekertem! Úgy terveztem, addig megyek amíg úgy látok mint a közvilágítás mellett.
Egyszer csak a kilátó alatt találtam magam.
Off: (valaki a kilátótól lefelé út alján nagyon csúnyán össze törte magát, ott állt a mentõ) Szóval kegyetlen jó fénye van a tavalyi 200 ledes lámpámnak.
Néhány ember látta és álmélkodtak rajta, "mi a fene ez, hogy ekkora fénye van". ..meg gratula ..húdejó lámpád van ..jó a lámpád stb.
Azért a jó öreg huzal lábasok is kitesznek magukért.
El ne feledjem a kérdésed, hol lehet találni építési leírást..
Erre nagyon nehéz konkrét választ adni. Legegyszerûbben azt írhatnám, hogy itt a fórumban mindenhol az utóbbi két ..vagy három évben.
A Cree-e powerledes leírások fõleg múlt év okt-nov környéklétõl lehetnek megtalálhatók.
Arra nem árt figyelni, hogy esetlegesen nem teljesen kész próbálkozásaim fejlesztés stádiumában is megtalálhatók és utána többszörös módosítással kapta meg a végleges formáját, pl a led hõelvezetése.