..Sajnos telihódasra nem tudtam menni, de ma kivittem a Margit szigetre. Élesben eddig még nem próbáltam, egész meglepõdtem a fényerején..
Ezzel én is így voltam. Telihóódas helyett a partmenti dzsungelben a keró úton fotóztam.
Utána Békáson a házak között próbálgattam tovább.
Amikor jött valaki akkor levettem a fényt magam elé, de nem mindíg sikerült idõben.
Az egyik ház mellõl kibukkant egy kutyasétáltató és gyorsabban a szeme elé kapta
a kezét mint és le tudtam volna venni a fényt, de nem szólt semmit.
Aztán távolabb már láttam, hogy jön egy néni kutyával így volt idõm tompítani magam elé.
A kis tömzsi kutty balra jobbra dülöngélve utánam iramodott.
Elg volt a fejlámpával vissza pillantani rá, máris nyüszítve oldalazva hátrálni kezdett.
Szóval ekkora fénnyel már tanulni kell a közlekedést, pontosabban a fény forgalomban való használatát.
Illetve úgy kell megépíteni, hogy már ösztön szinten kezelni tudjuk ha jön szembe valaki v. valami jármû.
Ez már veszélyes ha nem tudjuk urani a fényt bizonyos helyzetekben.
Nem akarok elvakítani senkit, viszont azért kell próbálgatni mi a sok vagy elég
mert abból lehet levonni következtetést a további építésre vonatkozóan.
..egy nézelõdõ már így is látássérülésre panaszkodott.(: A hideg, kékes fény eléggé szokatlan, de amúgy ok.
Ha megnézed a fotókat az enyémnek nem annyira kékes a fénye.
Ez részben az Sz.P. féle ledeknek köszönhetõ. Ezen kívül a néhány fehér ledenként beépített egy-egy szín kiegészítõ zöld és vörös ledek is kegyenlítik valamennyire.
A legújabb napfény közeli fehér ledeknél már nem lényeges a
kiegészítõ színek használata mert annak a fénye sokkal természetesebb.
Tetszett, hogy lesik az emberek.(:
Az nekem is ismerõs. :cool2:
Yedi meg fénykard, jesszuszmaria meg mindent mondanak a láttán.
Igaz, még az elõzõrõl kaptam a legtöbb ilyen véleményt, ami ennek a fénynek csak közel 10%-át világította.
Ja az AXA dinamó pedig nagyon über, erõs és viszonylag hatékony is. De a lenagyobb elõnye mégis az alacsonyabb lélektani romboló hatása, ugyanis csendes.
Azt mennyiért vetted és hol?
Mennyi a súlya?
Mekkorát fékez üresen? (észrevehetõ-e?)
Mekkorát amikor terheled? (jóval nehezebb tekerni?)
Azt tudom, hogy a dörzsdinamó retttenetes ellenállást jelent
ha az ember egy párszáz km után hazafelé gurul fáradtan egy lankás emelkedõn.
Amikor még nem volt más akkor megtapasztaltam.