A 170 mA-es mi szerepet játszik az egészben? Ahogy értelmeztem a leírásodat és lerajzoltam, a szerint a kapcsoló nélkül is van egy állandóan folyó 170 mA a körben.
bocsi, láma vagyok ezekszerint
Tisztelt DöG úr!
legfeljebb azzal van némi tennivaló, hogy a középen kilépõ fény ne vesszen kárba.
Ja mégegy.Azt a széthúzó fresnelt nem vízszintesen kellene tenni?
Az úgy kellene mûködjön, hogy szét húzza a fényt az út szélességében.
Mégegy kérdés: a ledet hogyan rögzítetted, hogy biztosan jó legyen a hõkontaktus?
Egy erdõben az nem olyan sok, legfeljebb ha fókuszálod... 2000 Ft a kikiáltási ára
Hmmm. Kell az a 200 lm fényerõ?
Éppen ma vettem fél marékkal ezekbõl mert tényleg jók ide. De legalább 4 akku az kell sorban.Balu1! Még egy kérdésem lenne. Pontosan milyen típusú multifuse biztit használtál? Nem vagyok elektronikai szaki -még
-, nem szeretnék rosszat venni.
Itt találkozhattál olyan emberek véleményével akik élõben próbálták ezeket a lámpákat.Én is belevágom a fejszémet egy fejlámpa készítésébe (és leszögezem, lelkes amatõr vagyok).
Visszaolvastam 28 oldalt és sok okosat találtam
De azért maradt kérdésem.
Például, hogy amit csináltál fejlámpát, Balu1, az nagyon elegendõ fényt ad?

Nem is fogyasztás lenne sok hanem ahogy észre vettem az újabb huzal kivezetésü ledeket nem szerelik a legújabb hatékony led chip-el,És érdemes egy vagy két p4-est beépíteni, vagy van huzallábas led, amibõl kicsivel több is tud ennyi fényt? Vagy azoknak már túl nagy lenne a fogyasztása?
Ok, csak kérdezz.Sok kérdésem lesz még, érzem én...
Köszi elõre is!
Még nekem is többször át kell tervezni ha valami nagyon újat építek, nem mintha elsõre nem mûködne,...ha most kezdeném totál máshogy csinálnék szinte mindent...
Hát ez volt a tanulópénz... jó drágán.
Sz`tem élével a fény felé nézõ vékony lapos (átlátszó) lapokkal lehetne a perem felõlMég ki kell találni, hogy rögzíthetõ a tükör közepébe, s ki kell prószálni.

Esetleg energia átvivõ rendszereken dolgozol, hogy ilyen "szakmába" vágó ötleted jött elõ?
Ez jóóó :rofl: nem is azon fetrengek :icon_razztrafóolajjal feltölt, hermetikusan lezár, könnyûségnek búcsút mond...
Így már értem.Balu1:
A ventit azért tartom fontosnak a lámpába mert kb 2-2,5W hõt termel menet közben. Mint már korábban említettem a cucc egy régi bádoglámpába van teljesen zártan beleépítve...