Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

Gesa

Gesa

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Nemo!

Szeretnék egy eredeti Nemo lámpát karácsonyra, lehet rendelni?

Üdv: Gesa /ZeRGe-SOF/

Nemozoli

Nemozoli

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Szia Nemo,
Ezen azért nem lesz kapcsoló, mert lesz rajta potméter, aki akarja azzal gyak.nullára tudja levenni a fényerõt.
(A potméter meg azért, hogy lehessen gazdálkodni az akkuval,
meg a barlangász ismerõsöm szerint nekik az jól jön, mert a fény igény egy
barlangban sokkal szélesebb skála, mint az erdõben)

A biztonságos rögzítésed érdekelne, mi eddig az "O" gyûrûs rögzítést találtuk
a leleguniverzálisabbnak.
Ha jobb van, nem állunk ellen.

Potméter nálam is van, ha kell (a mostani kormánylámpámon egy többfokozatú kapcsoló helyettesíti, ami különbözõ ellenállásokat kapcsol az áramkör vezérléséhez), de a "végsõ" ki- és bekapcsolást a Ti lámpátoknál akkor is a csatlakozóval kell végezni, ami hosszabb távon anyagfáradáshoz vezethet, én a csatlakozókkal szívtam mindig a legtöbbet...

A biztonságos rögzítés nálam (ami univerzális sisak/kormányrögzítrés is lehet egyben) a winchester-fejmozgató mágneses kapcsolat. A bringás sisakra egy vékony fémlemezt kell csak rögzíteni (pl. kábelkötegelõvel), a bringa-kormányon egy normál lámpabilincs van, szintén egy kis fémlemzzel, erre tapad a mágnes. A gyors és könnyû fel- és leszerelésen túl ennek megvan az az elõnye is, hogy egy esetleges eséskor a lámpa nem törik szét a sisakkal együtt, mert hirtelen erõs behatásra leválik a lámpa (mint amikor kiold a síkötés a lécen eséskor).

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
Hozé mester, azt meg tudod mondani hogy mik a minimum és a maximum idõtartamok az aksikkal?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Szívesen!

Megnéztem a Hozé-lámpa paramétereit, és én is ilyen árban szoktam kihozni kb. a 3 LED-es lámpát, viszont az enyémen van kikapcsolási lehetõség (a csatlakozó ne terhelõdjön feleslegesen a ki-be húzogatással) és megoldom a biztonságos rögzítést is... :-)

3 LED már tökéletesen elég az éjszakai erdõben történõ vágtázásra is.

Némó

Szia Nemo,
Ezen azért nem lesz kapcsoló, mert lesz rajta potméter, aki akarja azzal gyak.nullára tudja levenni a fényerõt.
(A potméter meg azért, hogy lehessen gazdálkodni az akkuval,
meg a barlangász ismerõsöm szerint nekik az jól jön, mert a fény igény egy
barlangban sokkal szélesebb skála, mint az erdõben)

A biztonságos rögzítésed érdekelne, mi eddig az "O" gyûrûs rögzítést találtuk
a leleguniverzálisabbnak.
Ha jobb van, nem állunk ellen.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Nem akartam a másik topicba beszemetelni:
Jol értettem hogy a kétféle aksi ugyanolyan jo áramot ad le, jo ideig, csak az élettartamban, a sulyban és a kényességben van különbség?

a zselés 560g, és 1.2 AH, a lítiumos gondolom sokkal könnyebb, és 2AH.
tehát majd' kétszer tovább tart azonos fényerõvel, és a zseléssel is több órát bír.

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás

Szívesen!

Megnéztem a Hozé-lámpa paramétereit, és én is ilyen árban szoktam kihozni kb. a 3 LED-es lámpát, viszont az enyémen van kikapcsolási lehetõség (a csatlakozó ne terhelõdjön feleslegesen a ki-be húzogatással) és megoldom a biztonságos rögzítést is... :-)

Némó

Tegnap még éjjel 10 körül világitgattam vele a szomszéd ház ablakaiba meg ilyenek. Azt hiszem nincsenek minõségi kifogásaim :D :D
Sajna nincs idõm pár napig elmenni este tekerni :( ugyhogy ilyenekbe élem ki magam...

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
Nem akartam a másik topicba beszemetelni:
Jol értettem hogy a kétféle aksi ugyanolyan jo áramot ad le, jo ideig, csak az élettartamban, a sulyban és a kényességben van különbség?

Nemozoli

Nemozoli

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Nomost, elmondom hogy nagyon komoly lett... Iszonyat fénye van. Balga modon belenéztem, azota félszemmel nyomom...
Elképzeltem ugyanezt 3 Leddel és nem 160 mA-en hajtva, hanem mondjuk 400-500-on. Huha kemény lesz ez a Hozé-lámpa...
Erõsen várom.

KÖSZI NÉMOZOLI!!!

Szívesen!

Némó

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Légyszi, ha nem gond, akkor címszavakban leírnátok mit fog tartalmazni a Hozé féle lámpacsomag, és milyen lesz: milyen led_mennyi_;akksi_;és az ár
Köszönöm szépen.
_még meggondolom, hogy beszálljak-e,hátha nem lesz több ilyen alkalom_

lett egy külön topicja pont ma, ott az indító hozzászólásból remekül lejön!

http://www.forum.bik...read.php?t=2936

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Légyszi, ha nem gond, akkor címszavakban leírnátok mit fog tartalmazni a Hozé féle lámpacsomag, és milyen lesz: milyen led_mennyi_;akksi_;és az ár
Köszönöm szépen.
_még meggondolom, hogy beszálljak-e,hátha nem lesz több ilyen alkalom_

ÖMM, ASSZEM MEGTALÁLTAM_ MÁSIK TOPIC_ XD XD XD
"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I'd be at the bottom to catch them."

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás

Bírd csak még holnapig, közben délután óta teljesen átdolgoztam a lámpát...
...de azért ne ijedj meg, semmi rossz nem történt vele, csak azóta észrevettem, hogy a borító plexi maga is nagyító-hatásúra van csiszolva, így a csupasz tükörrel tökéletes szórást jól elrontotta, gyakorlatilag egy középen lyukas kört vetített, ha rátettem a borítást is. Ezt nem hagyhattam annyiban... úgyhogy szétszedtem az egészet és rátettem helyette a LED-re egy szûk optikát, annak úgyis jobb a fénye, mint a tükörnek, most annak a fényét nagyítja a borító, de azt már nem sikerül középen kilyukasztania :-)

Nomost, elmondom hogy nagyon komoly lett... Iszonyat fénye van. Balga modon belenéztem, azota félszemmel nyomom...
Elképzeltem ugyanezt 3 Leddel és nem 160 mA-en hajtva, hanem mondjuk 400-500-on. Huha kemény lesz ez a Hozé-lámpa...
Erõsen várom.

KÖSZI NÉMOZOLI!!!

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

L. "Lámpa project 1.0"

így kell ezt csinálni! (a reklámot)
amúgy várom, biztos zsír lesz!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
L. "Lámpa project 1.0"

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Hozé fater: fejlemény?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
áhá, tehát ez a sima xr optika, és egészen olcsó is. egy méretet tudna mondani valaki magáról az optikáról meg a tartóról (átmérõ és mélység érdekel, minél pontosaban)..amúgy ez az optika jó akkor spotnak?

meg valami szórós optika is kéne, hogy közelre is lássak...

Nemozoli

Nemozoli

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Kedves Zoltán

Hivatalosan is állatkinzásnak és emberiség elleni büntettnek könyveltem el, hogy ma nem tudtam a karmaim közé kaprintani a lámpámat.
Erõs lelki tartásomnak és 10 év barlangi meditációnak köszönhetem csak, hogy kibirom holnapig.
:D :D :D

Bírd csak még holnapig, közben délután óta teljesen átdolgoztam a lámpát...
...de azért ne ijedj meg, semmi rossz nem történt vele, csak azóta észrevettem, hogy a borító plexi maga is nagyító-hatásúra van csiszolva, így a csupasz tükörrel tökéletes szórást jól elrontotta, gyakorlatilag egy középen lyukas kört vetített, ha rátettem a borítást is. Ezt nem hagyhattam annyiban... úgyhogy szétszedtem az egészet és rátettem helyette a LED-re egy szûk optikát, annak úgyis jobb a fénye, mint a tükörnek, most annak a fényét nagyítja a borító, de azt már nem sikerül középen kilyukasztania :-)

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás

Szia!
Dehogynem, én voltam ott! Amúgy meg már kész is van a lámpád Cree-esítése... :-D magam is meglepõdtem, hogy mennyivel fényesebb, mint a Cateye sajátja, mivel a Cree-k nem igazán úgy szórnak, mint a többi LED, inkább elõrefelé, kisebb szögben. emiatt nem fekszik nekik annyira a tükör. A Cateye gyári elektronikája 160 mA-t ereszt rá, így a hatásfok is elég jó...

Némó

Kedves Zoltán

Hivatalosan is állatkinzásnak és emberiség elleni büntettnek könyveltem el, hogy ma nem tudtam a karmaim közé kaprintani a lámpámat.
Erõs lelki tartásomnak és 10 év barlangi meditációnak köszönhetem csak, hogy kibirom holnapig.
:D :D :D

Nemozoli

Nemozoli

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Szia NémoZoli

Üdv itt "nálunk"!!!!

Tegnap 17.31kor nem velem voltál az Arany Jánosnál?? ;) (vagy akkor nagyon hamar hazaértél...)

Szia!
Dehogynem, én voltam ott! Amúgy meg már kész is van a lámpád Cree-esítése... :-D magam is meglepõdtem, hogy mennyivel fényesebb, mint a Cateye sajátja, mivel a Cree-k nem igazán úgy szórnak, mint a többi LED, inkább elõrefelé, kisebb szögben. emiatt nem fekszik nekik annyira a tükör. A Cateye gyári elektronikája 160 mA-t ereszt rá, így a hatásfok is elég jó...

Némó

Nemozoli

Nemozoli

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

a szûk látószög mit jelent? inkább spot, vagy inkább "tér"? hány fokos? és ha esetleg egy pontos típusszámot is tudnál mondani, az lenne a legjobb..:)

A szûk látószög 8 (2x4) fokos, teljesen spot-jellegû. Ha bemész a Chipcadba, akkor mondd azt, hogy "a szûk XR optika kell", vagy csak azt, hogy "XLSL-7090-247", és akkor elõfordulhat, hogy nem néznek hülyének :-D

Némó

Versus71

Versus71

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Arra lennék kiváncsi hogy valójában mit is tudhat ez a lámpa.
Esetleg valaki látta/használta már ?

http://www.cateye.co...duct_detail/462