Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Írta 2009. szeptember 01. - 19:34

yep!
Írta 2009. szeptember 01. - 17:36

Hû. :icon_redfRövidesen küldöm a teljes választ, már jegyzet tömbben kezdtem írni tegnap.
A részleteket majd késõbb..
Írta 2009. szeptember 01. - 17:30

Ez oké, nade nekem nagyteljesítményû "reflektorra" van szükségem.Hát, nem tom, én nem kínlódnék huzallábas ledekkel.
Vennék a chipcad-tõl CREE ledet. ( XREWHT-L1-WG-Q5 STAR )
Ez a STAR kivitel már sokkal szerelhetõbb, mint az EMITTER kivitel, 1170 ft és így néz ki:
http://www.led-tech....397_120_77.html
A németek drágábban veszik meg, 7 euro!
Veszel hozzá optikatartót és optikát az XRE sorozathoz valót (30+170ft) és kész. Nem kell kínlódni a sok kis led forrasztásával.

Méghozzá olyanra, amelyik nem egy kört világít meg elõttem, hanem 180 fokban mindent beterít, pontosan így:

LINK-NAGYBAN
Tudok pontosan ilyen fényerõt pontosan ilyen terítéssel csinálni ezekkel a LEDekkel?
Nekem nem a kínlódás a lényeg, én kínlódok ha kell, csak legyen az eredmény pontosan ilyen fény.
Isten ments. Mégegyszer nem...4db ceruzaakku,
Írta 2009. szeptember 01. - 17:19

Köszi, de itt sajna alig 4 cd -s a legnagyobb fényerejû LED.
Szerintem kérdezd meg õket. Nincs kint minden, amijük van.
üdv,
mad_a
Írta 2009. szeptember 01. - 17:05

Köszi, de itt sajna alig 4 cd -s a legnagyobb fényerejû LED.Esetleg próbáld meg ezen az oldalon és elérhetõségen: www.ledland.hu
üdv,
mad_a

Írta 2009. szeptember 01. - 12:42

Rövidesen küldöm a teljes választ, már jegyzet tömbben kezdtem írni tegnap.Re.
Balu!
Írtam a Szûcs Péternek, hogy kéne 200 db LED.
Még júliusban azt válaszolta, hogy mostanában nem foglalkozik huzallábas ledekkel, és hogy a szállítás miatt igen drága lenne: 90ft/db...
Hasonlóan a teljesítmény ledet ajánlom neked. Most én is azzal építek, nem véletlenül!
A részleteket majd késõbb..
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2009. szeptember 01. - 12:02

Vennék a chipcad-tõl CREE ledet. ( XREWHT-L1-WG-Q5 STAR )
Ez a STAR kivitel már sokkal szerelhetõbb, mint az EMITTER kivitel, 1170 ft és így néz ki:
http://www.led-tech....397_120_77.html
A németek drágábban veszik meg, 7 euro!
Veszel hozzá optikatartót és optikát az XRE sorozathoz valót (30+170ft) és kész. Nem kell kínlódni a sok kis led forrasztásával. 4db ceruzaakku, 1ohmos 5W-os ellenállás és full fénnyel (1A) megy. Ha kisebb fény is elég, 10 ohm-ig növeld az ellenállást. Hûtésrõl nem szabad megfeledkezni, 50x50x20mm aluborda elég neki.
Ezen a német honlapon már láttam R2-es CREE ledet, még jobb hatásfokkal, de a chipcad-nél még nincs. Gondolom, ha elfogy a régi, majd lesz.

Írta 2009. szeptember 01. - 10:47

Re.
Balu!
Még júliusban azt válaszolta, hogy mostanában nem foglalkozik huzallábas ledekkel, és hogy a szállítás miatt igen drága lenne: 90ft/db.
Azt mondta nézzek körül vaterán, hátha találok.
Erre válaszoltam neki, hogy ennek ellenére igényt tartanék rá, de erre már nem válaszolt.
Most ilyenkor mit tudok tenni?
Néztem egyébként a vaterát:
A legolcsóbb amit találtam az 99ft/db árú.
LINK
Ez ugyan az a LED ami neked van?
Megvegyem ezt? Vagy honnan vegyek?
Viszont ha ezt meg is veszem, nem találtam hozzávaló ugyanilyen de zöld meg piros LED-eket, amikkel kiegészíthetném ugyanúgy mint ahogy a tiéd van.
Esetleg próbáld meg ezen az oldalon és elérhetõségen: www.ledland.hu
üdv,
mad_a
Írta 2009. augusztus 31. - 19:31

Új bicaj vásárlása elõtt állok, és azt szeretném tudni, hogy az agydinamós megoldás milyen árkategóriában elérhetõ? Jelenleg kész trekking gépen gondolkodom 70-100k közt, és amiket néztem azok közül egyen sem volt elektromos rendszer.
A helyzetjelzõ fényeket jobban örülnék ha nem kéne konnektorról töltenem, így is elég töltenivalóm van - meg ha jól értem, a tényleges világítás céljára csak fejlámpa alkalmas, az meg úgyis elfoglal majd egy konnektort.
Vagy mennyire jelent alternatívát a küllõmágneses megoldás az agydinamó helyett? Láttam ilyen lámpáról hirdetést, csak hát az efféle innovációkkal szemben mindig bizalmatlan kicsit az ember...
Írta 2009. augusztus 31. - 17:04

Balu!
Még júliusban azt válaszolta, hogy mostanában nem foglalkozik huzallábas ledekkel, és hogy a szállítás miatt igen drága lenne: 90ft/db.
Azt mondta nézzek körül vaterán, hátha találok.
Erre válaszoltam neki, hogy ennek ellenére igényt tartanék rá, de erre már nem válaszolt.
Most ilyenkor mit tudok tenni?
Néztem egyébként a vaterát:
A legolcsóbb amit találtam az 99ft/db árú.
LINK
Ez ugyan az a LED ami neked van?
Megvegyem ezt? Vagy honnan vegyek?
Viszont ha ezt meg is veszem, nem találtam hozzávaló ugyanilyen de zöld meg piros LED-eket, amikkel kiegészíthetném ugyanúgy mint ahogy a tiéd van.
Másik:
Ezen az akkun gondolkodtam, hogy veszek belõle kettõt:
LINK
7,4V 7500mAh 13470 ft.
Azaz 26 ezerbõl lesz 12 cellám(1 cella 2500mAh), összesen 30Ah kapacitással.
Viszont ahogy most nézegettem, találtam egy ilyet is:
LINK
7,2V 6600mAh 8125 ft.
Ebbõl viszont 3-at is vehetnék ugyanabból a pénzbõl, sõt 24e-bõl.
És akkor lenne 18 cellám(1 cella 2200mAh) összesen 39,6Ah kapacitással.
Ezutóbbival úgy tûnik jobban járok, Te is inkább az utóbbit választanád?
Gondolom nincs különösebb hátránya a második konstrukciónak...
Mondjuk talán nem 70 dkg lesz, hanem majd 1 kiló, meg több helyet igényel, de ennyi, nem?
Ja meg még1 kérdés: Szerinted egy ilyen cellát maximum hány amperrel lehet terhelni?
Írta 2009. augusztus 31. - 12:44

Tehát huzallábas led - powerled:Árulja el nekem valaki mi a különbség az alábbi fogalmak között:
luxeon led
power led
nichia led
1w-os(3W-os 5w-os stb. led)
Laikusként azt tapasztaltam, hogy a gagyi lámpákba sok sok fókuszált fényû ledet tesznek. A jobbakbat viszont 1-5W-os szórt fényû ledekkel szerelik.
-Elõbbiek kis teljesítményû, optikával egybeöntöttek "normál" 20-30mA-esek, illetve "több (5)chipes" ~100mA-esek.
Míg a powerledek nagyobb teljesítmény leadására képes, hûtõfelülettel ellátottak. Rendszerint ezeken is van egy kis lencse, de ~minden esetben külön optikával együtt használandó.
Luxeon, Nichia, Cree, SSC, Osram, Citizen, Liteon... mind gyártócégek. Mindegyik cégnek különbözõ típusú, és teljesítményû powerledjei vannak pl. 1/4; 1/2; 1; 2,5; 3; 4; 5; 10; 20; 50; 100W(attosak)... Némelyik kinai gyártású lámpának, lednek megtévesztõ nevet adnak pl. 5W holott nem öt wattos led van benne, hanem valami nagyon gyenge...
-A "standard" 1W-os led (fehér, kék, ámbra színûek esetén) =350mA-es megengedhetõ áramot takar!
Írta 2009. augusztus 29. - 22:15

Írta 2009. augusztus 29. - 20:30

Csak árnyalatnyival kerül többe..... csak az már más árkategória...
Írta 2009. augusztus 29. - 19:52

Ez úgy lenne igazán jó ha volna hozzá grafikus effekt szerkesztõ és
személyre lehetne szabni ami meg jelenik, fel-le töltve, mint a pendrájvon.
Ilyent nem láttam hozzá, vagy csak én nem találtam?
Van egy olyan csomag is hozzá.... csak az már más árkategória... az asszem olyan 2000 USD...
üdv,
mad_a
Írta 2009. augusztus 29. - 19:15

személyre lehetne szabni ami meg jelenik, fel-le töltve, mint a pendrájvon.
Ilyent nem láttam hozzá, vagy csak én nem találtam?
Írta 2009. augusztus 29. - 17:58

Valaki látott már ilyet? Nekem nagyon tetszik!
rendeld meg... www.monkeylectric.com van a cseheknél és ausztriában is disztribútoruk. 65 USD körül van az alap cuccos...
üdv,
mad_a
Írta 2009. augusztus 29. - 14:14

Pontosabban egy féle animáció ment rajta. Igaz, mororbringa kerekén volt.
A felnitõl a tengely felé sárga és vöröses-kékes láng nyelvek lobogását imitálta látványosan.
Írta 2009. augusztus 29. - 13:02

Írta 2009. augusztus 28. - 15:56

"1 W Az egyik legerõsebb Author LED-es lámpa. Nagy teljesítményû, új 1W LED diódával."Az author vision-rõl vélemény?
1 Watt mint legerõsebb fény, kicsit nevetségesen hangzik..