Ha jól látom, errõl a lámpáról van szó.
- 3 fehér LED fényforrás
- Új, szélesebb fénysugár, nagyobb fényerõ
- Folyamatos / villogó üzemmód
- 120 candela fényerõ
- 80 / 320 óra feletti üzemidõ
- Memóriacellás kapcsológomb: hosszan nyomva kikapcsol, röviden nyomva a korábbi funkcióban kapcsol be ismét
- AA x 2 db ceruzaelem Ezzel az az egyik gond, hogy kettõ db másfél Voltos elemrõl mûködik. Ez önmagában kevés a led megfelelõ mûködéséhez. Az így meglévõ feszültséget egy gyárilag benne lévõ elektronika emeli arra a szintre amirõl a ledek képesek jól világítani. Ennek az áramkörnek adott a teljesítménye.
Az önmagában valamennyit jelentene, ha jobb hatásfokú ledeket tennél bele.
Mivel huzal kivezetésû ledek vannak benne ha jól saccolom, ezért ahhoz nem kell külön optika, vagyis csak hasonló méretû huzal kivezetésüre lehetne cserélni. Az jó kérdés, hogy ilyent hol lehet kapni ami jó hatásfokú, most nem tudom. A dealextreme-n árulnak mindenfélét de azok többnyire elég gyengék, jóval gyengébbek mint kellene. Esetleg a vaterán van még huzal lábas led, de ezek is eleve gyengébbek mint ami benne van.
Most néztem.
Régebben foglalkoztam huzal lábas ledekkel. Van még belõle valamennyi.
Ami nekem most a legerõsebb fényû az 50 candela 20 fok széttartás mellett.
Ebbõl 3 db 150 candela. A gyári viszont 120 candela (3 X 40 cd), szóval jelentéktelen lenne a különbség.
Abból tudok adni ha kell.
Amivel egyáltalán találkoztam 5 mm-esben a 20-30 mA-en mûködõ huzal kivezetésû ledek közül a legerõsebb és legszélesebb fényû 50 cd 24 fokos volt. Azzal építettem még akkoriban azt a közel 200 ledes lámpát, mint elérhetõ legjobból, aminek tényleg volt fénye (kb 1000 lumen körül).
Küldenék az 50 cd-s ból ha tényleg segítene de nem sok javulást várhatuk tõle.
Szerintem nem nagyon éri meg annak a lámpának, a feljavításával foglalkozni.
A következõt inkább csak elvileg mondom. Esetleg egy led modult lehetne hasonló megoldásként nem kis átalakítással beépíteni, de ahhoz valami megfelelõ hûtõbordával is ki kellene egészíteni a lámpát. Ez megint képtelenségnek látszik mert ez sem illene oda. olvasd a link megnyitásakor a végén a vásárlói jegyzeteket.
3V~18V Input 3W Cree Drop-in Module (supports Surefire 6P) - Free Shipping - DealExtreme Ezzel az lenne a gond, hogy itt 3V az induló feszültség ami lassan merül, viszont a led modul igénye 3V-tól kezdõdik. Elég nagy fogyasztása lenne de világítana rendesen, ha 3-18V közötti feszültséggel el lehetne látni..
Szóval nem két ceruza elemhez való.
Sajnálom, hogy igazán használható ötlettel nem tudtam segíteni.