Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Írta 2011. november 03. - 23:19

Nem te voltál elájulva, hogy a Blackburn Flea milyen jó kis lámpa ? Hát, nekem úgy tûnt, a 135ös annál jóval erõsebb fényû.
Írta 2011. november 03. - 21:30

Végülis a semminél több és látszani is elég.Balu !
Azért azt tisztázzuk le, hogy aki egy ilyen Cateye lámpát vásárol, annak nem éjszakai extrém terepbringázás a célja vele. Vagy van, aki szerint ez arra lett tervezve ???
Ezért nem igazán tudtam rá mit mondani, mert ha feljavítjuk akkor is nagyon gyenge lenne, ezt igyekeztem körbe járni.nekem van ilyen +50-es HL-EL135-öm, töksötétben a római parton haza tudtam vele jönni.
de csak erõs "derengés" amit nyújt, nem mondanám "világításnak"
Kicsi fogyasztás, kevés fény, de arra mindenképp jó, ha valahol kimerül egy használható fényû lámpa, akkor van mit bekapcsolni mint tartalékot és nem kaszálnak el.nekem 2 ilyenem volt, az egyiken egy autó áthajtott, a másikat nem találom pár hónapja, pedig jó régen vettem õket
haverom konrétan 4 év után most cserélte ki benne a gyári elemeket!!!!
Igaz, arra még a fény visszaverõ matrica is jó a vázon keréken, elöl-hátul, ha minden más aktív forrás kimerült.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2011. november 03. - 19:19

nekem van ilyen +50-es HL-EL135-öm, töksötétben a római parton haza tudtam vele jönni.
viszont villogni baromi jó, könnyen észrevesznek a városban.
nekem 2 ilyenem volt, az egyiken egy autó áthajtott, a másikat nem találom pár hónapja, pedig jó régen vettem õket
haverom konrétan 4 év után most cserélte ki benne a gyári elemeket!!!! jó, nem naponta használta, de azért használta
villogni nagyon jó, de világítani csak szükség helyzetben jó
Írta 2011. november 03. - 18:26

Feltéve, hogy ugyanaz a hiba.
Van benne egy lecseppentett vezérlõ chip amihez megy a nyomógomb. Arra van kötve a tranzisztor.
Annak van három kivezetése. A lámpa áramkörét lehet követni, a harmadik meg a vezérlés.
A lámpa kört fixre kötöd és akkor ki-be dugásra mûködik.
Köszi!

Írta 2011. november 03. - 17:13

viszont villogni baromi jó, könnyen észrevesznek a városban.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. november 03. - 16:57

Azért azt tisztázzuk le, hogy aki egy ilyen Cateye lámpát vásárol, annak nem éjszakai extrém terepbringázás a célja vele. Vagy van, aki szerint ez arra lett tervezve ??? Ilyen célokra való feltuningozáshoz sem jó alap - szerintem.
Sala amúgy is úgy kezdte, hogy csak ledet akar cserélni benne. Semmi többet nem tervezett a lámpával.
A ledcserét meg már elvégezte a gyár az újabb kiadásban.
Írta 2011. november 03. - 12:52

Ennyi fényecske sz'tem hátizsákban keresgéléshez elég, na meg, hogy lássanak.Most voltam a BringaButik-ban és néztük ennek a lámpának az új kiadását. Erõsebb ledeket raktak bele. Ugyan úgy néz ki, csak van a dobozán egy "+50%" matrica. Nagyon jó fénye volt, érdemes megnézni.
Töksötét ismeretlen helyen bizony nagyon is kevés lenne a haladáshoz.
Írta 2011. november 03. - 12:47

Feltéve, hogy ugyanaz a hiba.Ha jól értelmezem akkor a kapcsolóra kötött tranzisztort kell kiiktatni?
Van benne egy lecseppentett vezérlõ chip amihez megy a nyomógomb. Arra van kötve a tranzisztor.
Annak van három kivezetése. A lámpa áramkörét lehet követni, a harmadik meg a vezérlés.
A lámpa kört fixre kötöd és akkor ki-be dugásra mûködik.
Írta 2011. november 03. - 00:24

Most voltam a BringaButik-ban és néztük ennek a lámpának az új kiadását. Erõsebb ledeket raktak bele. Ugyan úgy néz ki, csak van a dobozán egy "+50%" matrica. Nagyon jó fénye volt, érdemes megnézni.HL135 lámpámban szeretnék ledet cserélni, ajánlj kérlek valamit! esetleg beszerezhetõségrõl is (link, cim, bármi)
De ha SuffniTuning-ban gondolkozol mindenképp, akkor nem szóltam.
Ez talán mond valamit:
HL-EL135 | CATEYE
Írta 2011. november 02. - 23:58

Kb két éve találkoztam ezzel a típusu lámpával és éppen ezért kellett bele néznem mert ugyanez volt a hibája. Abban van egy elég gagyi kapcsoló tranzisztor. Amikor megnyomod a gombot akkor az kell bekapcsolja az áramot és világít. Abban a tranyó volt a hibás. Nem találtam a típusát ezért a tulaj azt kérte, hogy bedugásra-kihúzásra mûködjön. Így lett. Átkötöttem a tranyó helyét.
Persze ez csak egy hiba lehetõség ami a tiednél egészen máshol is lehet.
(Viszont mostanában nem szeretnék ilyesmivel foglalkozni, bocsánat)
Ha jól értelmezem akkor a kapcsolóra kötött tranzisztort kell kiiktatni?
Írta 2011. november 02. - 23:37

- 3 fehér LED fényforrás
- Új, szélesebb fénysugár, nagyobb fényerõ
- Folyamatos / villogó üzemmód
- 120 candela fényerõ
- 80 / 320 óra feletti üzemidõ
- Memóriacellás kapcsológomb: hosszan nyomva kikapcsol, röviden nyomva a korábbi funkcióban kapcsol be ismét
- AA x 2 db ceruzaelem
Ezzel az az egyik gond, hogy kettõ db másfél Voltos elemrõl mûködik. Ez önmagában kevés a led megfelelõ mûködéséhez. Az így meglévõ feszültséget egy gyárilag benne lévõ elektronika emeli arra a szintre amirõl a ledek képesek jól világítani. Ennek az áramkörnek adott a teljesítménye.
Az önmagában valamennyit jelentene, ha jobb hatásfokú ledeket tennél bele.
Mivel huzal kivezetésû ledek vannak benne ha jól saccolom, ezért ahhoz nem kell külön optika, vagyis csak hasonló méretû huzal kivezetésüre lehetne cserélni. Az jó kérdés, hogy ilyent hol lehet kapni ami jó hatásfokú, most nem tudom. A dealextreme-n árulnak mindenfélét de azok többnyire elég gyengék, jóval gyengébbek mint kellene. Esetleg a vaterán van még huzal lábas led, de ezek is eleve gyengébbek mint ami benne van.
Most néztem.
Régebben foglalkoztam huzal lábas ledekkel. Van még belõle valamennyi.
Ami nekem most a legerõsebb fényû az 50 candela 20 fok széttartás mellett.
Ebbõl 3 db 150 candela. A gyári viszont 120 candela (3 X 40 cd), szóval jelentéktelen lenne a különbség.
Abból tudok adni ha kell.
Amivel egyáltalán találkoztam 5 mm-esben a 20-30 mA-en mûködõ huzal kivezetésû ledek közül a legerõsebb és legszélesebb fényû 50 cd 24 fokos volt. Azzal építettem még akkoriban azt a közel 200 ledes lámpát, mint elérhetõ legjobból, aminek tényleg volt fénye (kb 1000 lumen körül).
Küldenék az 50 cd-s ból ha tényleg segítene de nem sok javulást várhatuk tõle.
Szerintem nem nagyon éri meg annak a lámpának, a feljavításával foglalkozni.
A következõt inkább csak elvileg mondom. Esetleg egy led modult lehetne hasonló megoldásként nem kis átalakítással beépíteni, de ahhoz valami megfelelõ hûtõbordával is ki kellene egészíteni a lámpát. Ez megint képtelenségnek látszik mert ez sem illene oda. olvasd a link megnyitásakor a végén a vásárlói jegyzeteket. 3V~18V Input 3W Cree Drop-in Module (supports Surefire 6P) - Free Shipping - DealExtreme
Ezzel az lenne a gond, hogy itt 3V az induló feszültség ami lassan merül, viszont a led modul igénye 3V-tól kezdõdik. Elég nagy fogyasztása lenne de világítana rendesen, ha 3-18V közötti feszültséggel el lehetne látni..
Szóval nem két ceruza elemhez való.
Sajnálom, hogy igazán használható ötlettel nem tudtam segíteni.
Írta 2011. november 02. - 20:22

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2011. november 02. - 19:59

Kb két éve találkoztam ezzel a típusu lámpával és éppen ezért kellett bele néznem mert ugyanez volt a hibája. Abban van egy elég gagyi kapcsoló tranzisztor. Amikor megnyomod a gombot akkor az kell bekapcsolja az áramot és világít. Abban a tranyó volt a hibás. Nem találtam a típusát ezért a tulaj azt kérte, hogy bedugásra-kihúzásra mûködjön. Így lett. Átkötöttem a tranyó helyét.Nem világít a Sigma Mirage Evo típusú lámpám, megnéztem egy 9V-os elemmel az izzót, azzal nincs baj.
Tudnátok esetleg valamit ajánlani mit lehetne vele csinálni, már nem garanciális...
Ja és nem is az akkupakkal van a baj mert az Evo X világít vele.
Persze ez csak egy hiba lehetõség ami a tiednél egészen máshol is lehet.
(Viszont mostanában nem szeretnék ilyesmivel foglalkozni, bocsánat)
Írta 2011. november 02. - 19:43

Én inkább hagynám a kormánylámpát ahol van, inkább vennék mellé egy külön fejlámpát! Ha csak kiegészítõ világításnak használod, pl. valami hasonló, olcsó lámpa is megfelelõ lehet...
-A kresz a fejlámpát nem ismeri el világításnak.
-Egy jó fényeloszlású kormánylámpa nem (valószínû), hogy fejlámpaként jó fényeloszlást produkálna -és viszont-.
-Ködben ~ hasznavehetetlen a fejlámpa, semmit nem látni vele. Olyankor a szemtõl (minél) távolabbi világítás aminek a fénye át tud hatolni a ködfalon...
a kresz nem érdekes, csak terepen használom a bicajt. de amúgy én is ki akarom még próbálni a pava+olcsó(bb) fejlámpa kombinációt. amúgy is kell egy fejlámpa pl ha valamit ki akarok venni a hátizsákból. egy petzl tikkina lámpám van ilyen célokra... bár azt sem tudom, hogy ezt hogy teszem fel a bukóra.
Írta 2011. november 02. - 19:34

Én inkább hagynám a kormánylámpát ahol van, inkább vennék mellé egy külön fejlámpát! Ha csak kiegészítõ világításnak használod, pl. valami hasonló, olcsó lámpa is megfelelõ lehet...szerintetek fel lehetne valahogy applikálni egy sigma pava lámpát a sisakomra? jó kis lámpa, klassz fénye van, nekem pont elég is lenne, de sajna rá kellett jönnöm, hogy a kanyarokban vak vagyok... fejlámpát kellett volna venni
-A kresz a fejlámpát nem ismeri el világításnak.
-Egy jó fényeloszlású kormánylámpa nem (valószínû), hogy fejlámpaként jó fényeloszlást produkálna -és viszont-.
-Ködben ~ hasznavehetetlen a fejlámpa, semmit nem látni vele. Olyankor a szemtõl (minél) távolabbi világítás aminek a fénye át tud hatolni a ködfalon...
Írta 2011. november 02. - 19:09

szerintetek fel lehetne valahogy applikálni egy sigma pava lámpát a sisakomra? jó kis lámpa, klassz fénye van, nekem pont elég is lenne, de sajna rá kellett jönnöm, hogy a kanyarokban vak vagyok... fejlámpát kellett volna venni

Írta 2011. november 02. - 13:57

Tudnátok esetleg valamit ajánlani mit lehetne vele csinálni, már nem garanciális...
Ja és nem is az akkupakkal van a baj mert az Evo X világít vele.
Köszi a segítséget!
Írta 2011. október 28. - 12:25

"Diablo Mk.2 kerékpáros könnyû lámpaExposure Lights: Diablo Mk2
rohadek jo.
Egyszerûen ördögi kimenet a Mk.2 Diablo. Nem lesz jobb, világosabb, vagy könnyebb, mint ez a sisak szerelt világítás. 1hrs 10 perc (900 Lumen) égési idõt meg lehet hosszabbítani a Piggyback akkumulátor vagy futni magas az azonos kimenetet Mk.5 Joystick.Cable szabad ég született a tûz a pokol - ez a Diablo."
Úgy látom meg is hosszabbíthatod az üzemidõt külön akkus gyári opcióval ha több ideig kell a világítás,
és van hozzá ujjra csatolható távkapcsoló, hogy extrém helyzetben ne kelljen a sisakhoz nyúlkálni.
Igaz, ezek külsõ vezetékek de te választhatod meg, hogy mikor mire van szükség.
Írta 2011. október 28. - 10:47

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. október 28. - 00:40

Exposure Lights: Diablo Mk2
rohadek jo. Multkor volt nalam egy Joystick Mk1, es mar attol is leraktam a hajam hogy mennyire jo, de ez kesz. 900Lumen 1ora+, es 110gramm komplett! gyakorlatilag eszre se veszed hogy a fejeden van. [rohadt jo a sisakrogzites is, pofonegyszeru es barmire fel lehet rakni]. es nincs kulso akksi, vezetek, semmi. kidolgozas minosege meg abszolut elso osztalyu.
RAUH-Welt
B E G R I F F