Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Írta 2011. november 05. - 23:56
Amúgy, a DX-en megadott teljesítményeket kezeld egy "kis" fenntartással. Vagy vegyél többet, elég olcsó úgy is.
Írta 2011. november 05. - 23:43
Írta 2011. november 05. - 19:46
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
A videókból és képekbõl ítélve a Sigma Lightster jobb, mint az általam sokat használt Author X-guard 5. Beújítok egy ilyen Sigma-ra.
Tudtommal itt a legolcsóbb.
SIGMA LIGHTSTER ELSÕ LÁMPA - Bringa Butik Webáruház
Írta 2011. november 05. - 09:20
A videókból és képekbõl ítélve a Sigma Lightster jobb, mint az általam sokat használt Author X-guard 5. Beújítok egy ilyen Sigma-ra.
Írta 2011. november 05. - 00:11
Még hogy nem a legjobb? Teljesen jó tesztfotónak. Jobb nem is lehetne..Na elkészültek a képek, a minõség nem a legjobb meg ezek közvilágításnál vannak, de azért a lényeg látszik, ~7600 Ft-ért szerintem jó vétel
Na meg a lámpa is.. nem semmi ! Ha csak azt nézzük, hogy ennyire jól megvilágítja az utat
ahol a közvilágítási lámpák is látszanak Ez melyik is, a Sigma Lightster 4 db AA elemmel?
Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy vannak fokozatok az egyes lámpák maximum fényében és többnyire ettõl többszörözõdött meg az áruk.. Itt ezt nem látom az árban.
A ..135-ös eléggé lent van, még ha az újabb változatot is nézzük.
A Flea kicsi, aranyos és ahhoz képest jól világít. Sötétben, nem száguldósan még látni is lehet mellette.
A Flea hátrányát is meg kell említenem, mielõtt reklám embernek néz valaki, hogy agyon dicsérem.
(Az a magasztalás fõleg Flea kontra ..135 összehasonlításnak szólt) Rövid útra viszont tényleg jó lehet.
Vagy ha csak látszani kell akkor többre.
A Flea 1 óra nagy fényû üzemet bír, utána tölteni kell. Csak akkor válaszd ha ennél biztosan gyorsabban haza érsz, különben sötétben hagy. Vagy be kell osztani a villogó és kis fényû, nagy fényû üzem arányát. Szóval itt már kell agyalni és drukkolni hogyan is, ha több órára vagy a céltól tök sötétben (ahol villogó nem jó mert látni kellene), hogy elég legyen. Erre nincs megoldás.
Ez a lámpa itt fent (lent) a fotón, szerintem magáért beszél,
ha ilyen fény mellett még 15 órán keresztül mûködik.
Felteszek egy régebben készült videót, amin a lámpám látszik (fej + kormány lámpa).
Eléggé beremegõs a felvétel enyhe terepen lefelé, de a lényeg a mi szempontunkból így is látszik.
Amikor bekapcsolom, megtámadnak a szúnyogok.
Jánoshegyrõl lefelé lámpával
Mivel a kamera nem annyira érzékeny mint a szemünk, ezért
a videón kicsit világosítottam, hogy az árnyalatok hasonlóan jöjjenek mint a valóságban.
Most ez következik:
Jánoshegyrõl lefelé lámpával - 2. változat, közelebb ahhoz ahogy a szemünk látja a lámpa fényt
A második videón a kilátó túl világosnak látszik, de a bicikli lámpa fénye közelebb áll a valósághoz,
sõt kicsivel jobban, világosabban látszik élõben a sötétben a lámpa fény.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2011. november 04. - 19:46

Írta 2011. november 04. - 14:20
Várom a képet. Eddig õ az esélyes.
Egyébként a tartókonzol stabil, hosszú életû??
A tartója szerintem nagyon jó.
Képet megpróbálok este intézni, tud valaki segíteni milyen beállítások mellett érdemes lámpafényt fotózni?
mod.: ezt most találtam, ilyen a fénye
http://www.derfaltra...usleuchtung.jpg
De majd teszek fel saját fotót is.
Írta 2011. november 04. - 14:14
Megpróbálom haverét lefényképezni utána felrakom ide, csak fotón sokat romlik a fénye, de élõbe tényleg brutál, szerintem 10e alatt elemesbõl most ez a legjobb vétel.
Várom a képet. Eddig õ az esélyes.
Egyébként a tartókonzol stabil, hosszú életû??
Írta 2011. november 04. - 14:04
Megpróbálom haverét lefényképezni utána felrakom ide, csak fotón sokat romlik a fénye, de élõbe tényleg brutál, szerintem 10e alatt elemesbõl most ez a legjobb vétel.
jah... jó fénye van
bár nekem akadt némi mûszaki jellegû gondom vele (leolvadt az egész a picsába), de remélem csak egyedi eset volt
Írta 2011. november 04. - 13:52
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2011. november 04. - 13:49
"Sigma Lightster
Nagyon jó szórt fényt ad 10 métert simán bevilágít"
A leírtak alapján el tudom képzelni, hogy ez már tényleg elég kemény.
A 4 db AA elembe van energia. Ha azzal 15 órát megy akkor annak fénye is lehet bõven.
Írta 2011. november 04. - 13:48
Igen, láttam a Flea fényét és majdnem olyan erõs, mint az én nagy lámpám egyik csóvája takarékon.
A Fleaban 4 led van és 40 lumen fény teljesítményt ad le, gyári adat szerint. Az ledenként 10 lumen.
Valamilyen speciális Nichia led van benne. 100 mA áramot vesz fel teljes fényerõn, az ledenként 25 mA .
Az is elképzelhetõ, hogy külön a Flea gyártóinak a megrendelésére készült a jó hatásfokú huzal kivezetésû led, vagyis csak a lámpa gyártó megrendelésére és kiszolgálására készült.
Viszont ha csak azt nézzük, hogy hol tartanak a led gyártók, és
a legkorszerûbb fejlesztésû led kristályból betokoztatnak kicsi huzal lábas lednyi chipeket,
akkor máris valahol ott tartunk a huzal lábas leddel a korszerû technológia csúcsa közelében.
Az kérdés, hogy azután kereskedelmi forgalomba kerül-e egyáltalán ilyen mint alkatrész.
A HL-EL135 -ös lámpához ismét kerestem adatot, ami eléggé ellentmondásos, mert 60% plusz fényerõt említenek és fényerõ értékként 80 candelát adtak meg 120 helyett.
"Új, szélesebb fénysugár, nagyobb fényerõ.
Folyamatos/villogó üzemmód. 80 candela "
Forrás ehhez: Cateye HL-EL135 elsõ világítás
Lehet ez a hirdetés hibája, de kerekítsünk felfelé. Legyen 150 candela és a széttartás 24 fok széttartás, ami elég nagy. Az így túlbecsült fényáram hozzávetõlegesen 20,595 lumen lenne. Ezzel szemben a kicsi Flea 40 lumennel világít.
Viszont ha az ..EL135 -nél, 120 lumen 20 fokos széttartással számolunk (régebbi ledekkel), akkor becsült fényáram mindössze 11 lumen.
Akárhogy is, bármilyen jóindulattal számolgatom a ..135-öst és próbálom össze vetni a Flea 40 lumenjével, sehogyan nem lesz annál több, de még közel annyi sem. Azért a kis Flea mégis csak a kis Flea..
Flea, ahoz képest mekkora és mennyibe kerül, fasza lámpa.
Illetve neki szintén adnék egy esélyt, ha olcsó és jó fényû pilács kell: http://www.biker.hu/...-2_0-elso-lampa
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2011. november 04. - 13:44
Nagyon jó szórt fényt ad 10 métert simán bevilágít"
A leírtak alapján el tudom képzelni, hogy ez már tényleg elég kemény.
A 4 db AA elembe van energia. Ha azzal 15 órát megy akkor annak fénye is lehet bõven.
Írta 2011. november 04. - 13:38
Sziasztok!
Segitséget kérnék elsõ lámpa vásárláshoz. Volt egy Author X-Guard 5 elsõ lámpám, amit szerettem, de sajnos elhagytam.
Author X-Guard 5 LED lámpa teszt, kerékpár, bicikli, ár
Gondoltam veszek belõle újra, de elõtte megkérdeznélek benneteket, hogy tudtok e újabb fejlesztésû jófajta lámpát ajánlani. Fontos, hogy látni is szeretnék vele, ill. a külön aksis megoldásúak nem érdekelnek.
Sigma Lightster
Nagyon jó szórt fényt ad 10 métert simán bevilágít, 4 ceruzával kb 15 órát elmegy.
Jobb képet nem találtam de ami a dobozán van az valós nem feljavított.
http://www.derfaltra...BD/2414/OVP.jpg
Írta 2011. november 04. - 13:37
Ami ledes és még fogyaszt is annak fénye is kell legyen.
Talán még az állhat mellette, hogy ennek a fényét megszoktad.

Azért várjuk meg, hogy ki mit látott még hasonlót vagy jobbat ebben a kategóriában.
Írta 2011. november 04. - 12:22
Segitséget kérnék elsõ lámpa vásárláshoz. Volt egy Author X-Guard 5 elsõ lámpám, amit szerettem, de sajnos elhagytam.
Author X-Guard 5 LED lámpa teszt, kerékpár, bicikli, ár
Gondoltam veszek belõle újra, de elõtte megkérdeznélek benneteket, hogy tudtok e újabb fejlesztésû jófajta lámpát ajánlani. Fontos, hogy látni is szeretnék vele, ill. a külön aksis megoldásúak nem érdekelnek.
Írta 2011. november 04. - 10:24
igen, ezt irtam én is.villogni nagyon jó, de világítani csak szükség helyzetben jó
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. november 04. - 05:31
A Fleaban 4 led van és 40 lumen fény teljesítményt ad le, gyári adat szerint. Az ledenként 10 lumen.
Valamilyen speciális Nichia led van benne. 100 mA áramot vesz fel teljes fényerõn, az ledenként 25 mA .
Az is elképzelhetõ, hogy külön a Flea gyártóinak a megrendelésére készült a jó hatásfokú huzal kivezetésû led, vagyis csak a lámpa gyártó megrendelésére és kiszolgálására készült.
Viszont ha csak azt nézzük, hogy hol tartanak a led gyártók, és
a legkorszerûbb fejlesztésû led kristályból betokoztatnak kicsi huzal lábas lednyi chipeket,
akkor máris valahol ott tartunk a huzal lábas leddel a korszerû technológia csúcsa közelében.
Az kérdés, hogy azután kereskedelmi forgalomba kerül-e egyáltalán ilyen mint alkatrész.
A HL-EL135 -ös lámpához ismét kerestem adatot, ami eléggé ellentmondásos, mert 60% plusz fényerõt említenek és fényerõ értékként 80 candelát adtak meg 120 helyett.
"Új, szélesebb fénysugár, nagyobb fényerõ.
Folyamatos/villogó üzemmód. 80 candela "
Forrás ehhez: Cateye HL-EL135 elsõ világítás
Lehet ez a hirdetés hibája, de kerekítsünk felfelé. Legyen 150 candela és a széttartás 24 fok széttartás, ami elég nagy. Az így túlbecsült fényáram hozzávetõlegesen 20,595 lumen lenne. Ezzel szemben a kicsi Flea 40 lumennel világít.
Viszont ha az ..EL135 -nél, 120 lumen 20 fokos széttartással számolunk (régebbi ledekkel), akkor becsült fényáram mindössze 11 lumen.
Akárhogy is, bármilyen jóindulattal számolgatom a ..135-öst és próbálom össze vetni a Flea 40 lumenjével, sehogyan nem lesz annál több, de még közel annyi sem. Azért a kis Flea mégis csak a kis Flea..
Írta 2011. november 03. - 23:19
Nem te voltál elájulva, hogy a Blackburn Flea milyen jó kis lámpa ? Hát, nekem úgy tûnt, a 135ös annál jóval erõsebb fényû.
Írta 2011. november 03. - 21:30
Végülis a semminél több és látszani is elég.Balu !
Azért azt tisztázzuk le, hogy aki egy ilyen Cateye lámpát vásárol, annak nem éjszakai extrém terepbringázás a célja vele. Vagy van, aki szerint ez arra lett tervezve ???
Ezért nem igazán tudtam rá mit mondani, mert ha feljavítjuk akkor is nagyon gyenge lenne, ezt igyekeztem körbe járni.nekem van ilyen +50-es HL-EL135-öm, töksötétben a római parton haza tudtam vele jönni.
de csak erõs "derengés" amit nyújt, nem mondanám "világításnak"
Kicsi fogyasztás, kevés fény, de arra mindenképp jó, ha valahol kimerül egy használható fényû lámpa, akkor van mit bekapcsolni mint tartalékot és nem kaszálnak el.nekem 2 ilyenem volt, az egyiken egy autó áthajtott, a másikat nem találom pár hónapja, pedig jó régen vettem õket
haverom konrétan 4 év után most cserélte ki benne a gyári elemeket!!!!
Igaz, arra még a fény visszaverõ matrica is jó a vázon keréken, elöl-hátul, ha minden más aktív forrás kimerült.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére