Ezt találtam a belérõl, én még nem láttam közelebbrõl. Pic-ekhez sajnos nem konyítok, de a ledmeghajtó IC-k teljesítménye PWM vezérléssel biztos hogy leszabályozható...Köszi az aksi tippet, szerintem a védelemmel ellátott megér +50centet aksinként. Úgy látom errõl a típusról egész jó véleménnyel vannak.
A lámpát egyenlõre nem szándékozom megbuherálni, elég macerás lenne az árammérõ söntöket kultúrált módon kivezetni és kapcsolgatni, ráadásul úgy hogy a vízállósága se romoljon le. A vezérlõ szoftverét lenne inkább jobb megbuherálni úgy hogy a villogó mód helyett egy még kisebb fényerõs állás lenne.
Bár a leghasználhatóbb szerintem a következõ módon lenne szerintem: kikapcsolt állapotban egy katt -> bekapcs. Bekapcsolt állapotban csak két fényerõ lenne (fényszóró, tompított) ahol egy nyomással az oda-vissza váltás menne, a kikapcsolás pedig egy hosszú nyomással történne.
Azt lehet tudni milyen mikrovezérlõ vezérli a lámpát? A Microchip gyártmányú PIC-ekre szoktam programot fejleszteni.
Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Írta 2011. november 07. - 22:49

Írta 2011. november 07. - 22:23

Köszi az aksi tippet, szerintem a védelemmel ellátott megér +50centet aksinként. Úgy látom errõl a típusról egész jó véleménnyel vannak.kék trustfire cella védelem nélkül (nekem ilyenek vannak, elégedett vagyok vele)
trustfire cella védelemmel
komplett 7,2V, 5,2Ah-s akkupack védelemmel
Komplett akksipack beszerzése helyett valószínûleg jobban jársz, ha veszel még egy lámpaszettet (legfeljebb bónuszként eladod a lámpafejet akkupack nélkül)
-Ha az eredeti akkupackot megbontod, és a bennelevõ cellákra párhuzamosan kötsz 2-2 +cellát, akkor megúszol egy új védõáramkör beszerzést, viszont mindig 2× akkora sújt kell cipelned, 2× annyi ideig tart a töltés, viszont 2× addig bírja a merítést is!... (Mielött rákötöd az új cellákat, ~egyenlítsd ki a feszültségeiket néhány 10-ed ohmos ellenálláson kersztül, különben dróttal direktbe kötve esetleg túl nagy kiegyenlítõáram jöhet létre!)
-Leg költség kímélõbb lenne, a lámpa elektonikájába belenyúlnod: valahol kéne benne lennie egy 10-ed ohm környéki áram érzékelõ ellenállásnak. Azt ahányszoros értékûre növeled, elvileg annyiszorosan nõ az üzemidõd (csökken az áram) /esetleg egy + kapcsolóval rövidre zárhatóra csinálni az új, sorosan kötött kiegészítõ ellenállás tagot, -így elérhetõ az eredeti, nagyáramú üzemmód is-.
A lámpát egyenlõre nem szándékozom megbuherálni, elég macerás lenne az árammérõ söntöket kultúrált módon kivezetni és kapcsolgatni, ráadásul úgy hogy a vízállósága se romoljon le. A vezérlõ szoftverét lenne inkább jobb megbuherálni úgy hogy a villogó mód helyett egy még kisebb fényerõs állás lenne.
Bár a leghasználhatóbb szerintem a következõ módon lenne szerintem: kikapcsolt állapotban egy katt -> bekapcs. Bekapcsolt állapotban csak két fényerõ lenne (fényszóró, tompított) ahol egy nyomással az oda-vissza váltás menne, a kikapcsolás pedig egy hosszú nyomással történne.
Azt lehet tudni milyen mikrovezérlõ vezérli a lámpát? A Microchip gyártmányú PIC-ekre szoktam programot fejleszteni.
Írta 2011. november 07. - 21:54

meg ha lesz türelmem, akkor a többi Cateye lámpáról is, ami itt van a kirakatban.
a kukát azért céloztam meg, hogy látszdjon valami a képen

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. november 07. - 21:10

Írta 2011. november 07. - 21:00

A leírás szerint 250 lumen a fénye. Ilyen kicsi szögben vetítve azért kell, hogy látsszon távolabb is.
Ebben én egyetlen hibát látok. Kormányra rögzítve túl szûk a fénye, nagyon imbolyog az út egy keskeny részén, meg sem lehet választani, pontosan hová essen, legfeljebb annyit mozog amennyit imbolyog a kormány.
Fejlámpának sisakon tudnám elképzelni jól használhatóan, mert akkor oda fordítod ahová kell.
Sisakon, lehetne vele pásztázni, keresgélni.
Tényleg nem rossz (a leírás alapján) de kormányra túl szûk.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2011. november 07. - 17:54

a kuka a képen a fényképezõ optikájához képest 5m-re van

pici, USB-s tölthetõ, li-ion akkus.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. november 07. - 11:52

kék trustfire cella védelem nélkül (nekem ilyenek vannak, elégedett vagyok vele)A megadott teljesítményeket meg nem 'kis' hanem nagyon is nagy fenntartással kezelem, pont ezért tettem fel a kérdést. Az nyilvánvaló hogy a névleges kapacitást egyik sem éri el, ezért olyat keresek ami legalább többé-kevésbé megközelíti azt. Azokat szeretném elkerülni amik még az 50%-ot sem tudják, meg amik a 10. feltöltés után megpusztulnak. Tavaszig van idõ, addig még az aksi is megérkezne
trustfire cella védelemmel
komplett 7,2V, 5,2Ah-s akkupack védelemmel
Komplett akksipack beszerzése helyett valószínûleg jobban jársz, ha veszel még egy lámpaszettet (legfeljebb bónuszként eladod a lámpafejet akkupack nélkül)
-Ha az eredeti akkupackot megbontod, és a bennelevõ cellákra párhuzamosan kötsz 2-2 +cellát, akkor megúszol egy új védõáramkör beszerzést, viszont mindig 2× akkora sújt kell cipelned, 2× annyi ideig tart a töltés, viszont 2× addig bírja a merítést is!... (Mielött rákötöd az új cellákat, ~egyenlítsd ki a feszültségeiket néhány 10-ed ohmos ellenálláson kersztül, különben dróttal direktbe kötve esetleg túl nagy kiegyenlítõáram jöhet létre!)

-Leg költség kímélõbb lenne, a lámpa elektonikájába belenyúlnod: valahol kéne benne lennie egy 10-ed ohm környéki áram érzékelõ ellenállásnak. Azt ahányszoros értékûre növeled, elvileg annyiszorosan nõ az üzemidõd (csökken az áram) /esetleg egy + kapcsolóval rövidre zárhatóra csinálni az új, sorosan kötött kiegészítõ ellenállás tagot, -így elérhetõ az eredeti, nagyáramú üzemmód is-.

Írta 2011. november 06. - 23:02

Még nem teszteltem mennyit mûködik, de 10-12 órára lenne szükség. Ez természetesen nem a napi közlekedéshez meg az egynapos túrákhoz kellene (ahhoz a jelenlegi is bõven megfelel), hanem a nyári többnapos éjszakákba nyúló vadkempinges túrákhoz (itt ugye nincs hova bedugni a töltõt), meg a 24 órás tekeréshez (nyáron azért rövidebbek az éjszakák). Valószínûleg a kisebbik fényerõn is elegendõ lenne ez az idõ, nem szándékozom terepre menni.
A megadott teljesítményeket meg nem 'kis' hanem nagyon is nagy fenntartással kezelem, pont ezért tettem fel a kérdést. Az nyilvánvaló hogy a névleges kapacitást egyik sem éri el, ezért olyat keresek ami legalább többé-kevésbé megközelíti azt. Azokat szeretném elkerülni amik még az 50%-ot sem tudják, meg amik a 10. feltöltés után megpusztulnak. Tavaszig van idõ, addig még az aksi is megérkezne
Valamilyen külföldi webshopban láttam hogy a Magicshine is elkezdte gyártani a kulacstartóba helyezhetõ akksikat, ahogy a Lupine is csinálja.
Az áruház neve nem jut eszembe, de azt tudom hogy 17500mAh volt a teljesítménye ami azért megsokszorozza az üzemidõt. Persze az ára is több számjegybõl állt.

Írta 2011. november 06. - 22:53

Még nem teszteltem mennyit mûködik, de 10-12 órára lenne szükség. Ez természetesen nem a napi közlekedéshez meg az egynapos túrákhoz kellene (ahhoz a jelenlegi is bõven megfelel), hanem a nyári többnapos éjszakákba nyúló vadkempinges túrákhoz (itt ugye nincs hova bedugni a töltõt), meg a 24 órás tekeréshez (nyáron azért rövidebbek az éjszakák). Valószínûleg a kisebbik fényerõn is elegendõ lenne ez az idõ, nem szándékozom terepre menni.Most jövök lámpás tekerésbõl, minden haveromnak 808as van. Megmondanád, hány óra az a mûködési idõ, amit kevésnek gondolsz ? És mennyi lenne szerinted az ideális ?
Amúgy, a DX-en megadott teljesítményeket kezeld egy "kis" fenntartással. Vagy vegyél többet, elég olcsó úgy is.
A megadott teljesítményeket meg nem 'kis' hanem nagyon is nagy fenntartással kezelem, pont ezért tettem fel a kérdést. Az nyilvánvaló hogy a névleges kapacitást egyik sem éri el, ezért olyat keresek ami legalább többé-kevésbé megközelíti azt. Azokat szeretném elkerülni amik még az 50%-ot sem tudják, meg amik a 10. feltöltés után megpusztulnak. Tavaszig van idõ, addig még az aksi is megérkezne

Írta 2011. november 05. - 23:56

Amúgy, a DX-en megadott teljesítményeket kezeld egy "kis" fenntartással. Vagy vegyél többet, elég olcsó úgy is.
Írta 2011. november 05. - 23:43

Írta 2011. november 05. - 19:46

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
A videókból és képekbõl ítélve a Sigma Lightster jobb, mint az általam sokat használt Author X-guard 5. Beújítok egy ilyen Sigma-ra.
Tudtommal itt a legolcsóbb.

SIGMA LIGHTSTER ELSÕ LÁMPA - Bringa Butik Webáruház
Írta 2011. november 05. - 09:20

A videókból és képekbõl ítélve a Sigma Lightster jobb, mint az általam sokat használt Author X-guard 5. Beújítok egy ilyen Sigma-ra.
Írta 2011. november 05. - 00:11

Még hogy nem a legjobb? Teljesen jó tesztfotónak. Jobb nem is lehetne..Na elkészültek a képek, a minõség nem a legjobb meg ezek közvilágításnál vannak, de azért a lényeg látszik, ~7600 Ft-ért szerintem jó vétel
Na meg a lámpa is.. nem semmi ! Ha csak azt nézzük, hogy ennyire jól megvilágítja az utat
ahol a közvilágítási lámpák is látszanak Ez melyik is, a Sigma Lightster 4 db AA elemmel?
Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy vannak fokozatok az egyes lámpák maximum fényében és többnyire ettõl többszörözõdött meg az áruk.. Itt ezt nem látom az árban.
A ..135-ös eléggé lent van, még ha az újabb változatot is nézzük.
A Flea kicsi, aranyos és ahhoz képest jól világít. Sötétben, nem száguldósan még látni is lehet mellette.
A Flea hátrányát is meg kell említenem, mielõtt reklám embernek néz valaki, hogy agyon dicsérem.
(Az a magasztalás fõleg Flea kontra ..135 összehasonlításnak szólt) Rövid útra viszont tényleg jó lehet.
Vagy ha csak látszani kell akkor többre.
A Flea 1 óra nagy fényû üzemet bír, utána tölteni kell. Csak akkor válaszd ha ennél biztosan gyorsabban haza érsz, különben sötétben hagy. Vagy be kell osztani a villogó és kis fényû, nagy fényû üzem arányát. Szóval itt már kell agyalni és drukkolni hogyan is, ha több órára vagy a céltól tök sötétben (ahol villogó nem jó mert látni kellene), hogy elég legyen. Erre nincs megoldás.
Ez a lámpa itt fent (lent) a fotón, szerintem magáért beszél,
ha ilyen fény mellett még 15 órán keresztül mûködik.
Felteszek egy régebben készült videót, amin a lámpám látszik (fej + kormány lámpa).
Eléggé beremegõs a felvétel enyhe terepen lefelé, de a lényeg a mi szempontunkból így is látszik.
Amikor bekapcsolom, megtámadnak a szúnyogok.

Jánoshegyrõl lefelé lámpával
Mivel a kamera nem annyira érzékeny mint a szemünk, ezért
a videón kicsit világosítottam, hogy az árnyalatok hasonlóan jöjjenek mint a valóságban.
Most ez következik:
Jánoshegyrõl lefelé lámpával - 2. változat, közelebb ahhoz ahogy a szemünk látja a lámpa fényt
A második videón a kilátó túl világosnak látszik, de a bicikli lámpa fénye közelebb áll a valósághoz,
sõt kicsivel jobban, világosabban látszik élõben a sötétben a lámpa fény.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2011. november 04. - 19:46

Írta 2011. november 04. - 14:20

Várom a képet. Eddig õ az esélyes.
Egyébként a tartókonzol stabil, hosszú életû??
A tartója szerintem nagyon jó.
Képet megpróbálok este intézni, tud valaki segíteni milyen beállítások mellett érdemes lámpafényt fotózni?

mod.: ezt most találtam, ilyen a fénye
http://www.derfaltra...usleuchtung.jpg
De majd teszek fel saját fotót is.

Írta 2011. november 04. - 14:14

Megpróbálom haverét lefényképezni utána felrakom ide, csak fotón sokat romlik a fénye, de élõbe tényleg brutál, szerintem 10e alatt elemesbõl most ez a legjobb vétel.
Várom a képet. Eddig õ az esélyes.
Egyébként a tartókonzol stabil, hosszú életû??
Írta 2011. november 04. - 14:04

Megpróbálom haverét lefényképezni utána felrakom ide, csak fotón sokat romlik a fénye, de élõbe tényleg brutál, szerintem 10e alatt elemesbõl most ez a legjobb vétel.
jah... jó fénye van
bár nekem akadt némi mûszaki jellegû gondom vele (leolvadt az egész a picsába), de remélem csak egyedi eset volt
Írta 2011. november 04. - 13:52

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2011. november 04. - 13:49

"Sigma Lightster
Nagyon jó szórt fényt ad 10 métert simán bevilágít"
A leírtak alapján el tudom képzelni, hogy ez már tényleg elég kemény.
A 4 db AA elembe van energia. Ha azzal 15 órát megy akkor annak fénye is lehet bõven.