Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Még nem teszteltem mennyit mûködik, de 10-12 órára lenne szükség. Ez természetesen nem a napi közlekedéshez meg az egynapos túrákhoz kellene (ahhoz a jelenlegi is bõven megfelel), hanem a nyári többnapos éjszakákba nyúló vadkempinges túrákhoz (itt ugye nincs hova bedugni a töltõt), meg a 24 órás tekeréshez (nyáron azért rövidebbek az éjszakák). Valószínûleg a kisebbik fényerõn is elegendõ lenne ez az idõ, nem szándékozom terepre menni.
A megadott teljesítményeket meg nem 'kis' hanem nagyon is nagy fenntartással kezelem, pont ezért tettem fel a kérdést. Az nyilvánvaló hogy a névleges kapacitást egyik sem éri el, ezért olyat keresek ami legalább többé-kevésbé megközelíti azt. Azokat szeretném elkerülni amik még az 50%-ot sem tudják, meg amik a 10. feltöltés után megpusztulnak. Tavaszig van idõ, addig még az aksi is megérkezne :D

Valamilyen külföldi webshopban láttam hogy a Magicshine is elkezdte gyártani a kulacstartóba helyezhetõ akksikat, ahogy a Lupine is csinálja.
Az áruház neve nem jut eszembe, de azt tudom hogy 17500mAh volt a teljesítménye ami azért megsokszorozza az üzemidõt. Persze az ára is több számjegybõl állt. :)

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Most jövök lámpás tekerésbõl, minden haveromnak 808as van. Megmondanád, hány óra az a mûködési idõ, amit kevésnek gondolsz ? És mennyi lenne szerinted az ideális ?
Amúgy, a DX-en megadott teljesítményeket kezeld egy "kis" fenntartással. Vagy vegyél többet, elég olcsó úgy is.

Még nem teszteltem mennyit mûködik, de 10-12 órára lenne szükség. Ez természetesen nem a napi közlekedéshez meg az egynapos túrákhoz kellene (ahhoz a jelenlegi is bõven megfelel), hanem a nyári többnapos éjszakákba nyúló vadkempinges túrákhoz (itt ugye nincs hova bedugni a töltõt), meg a 24 órás tekeréshez (nyáron azért rövidebbek az éjszakák). Valószínûleg a kisebbik fényerõn is elegendõ lenne ez az idõ, nem szándékozom terepre menni.
A megadott teljesítményeket meg nem 'kis' hanem nagyon is nagy fenntartással kezelem, pont ezért tettem fel a kérdést. Az nyilvánvaló hogy a névleges kapacitást egyik sem éri el, ezért olyat keresek ami legalább többé-kevésbé megközelíti azt. Azokat szeretném elkerülni amik még az 50%-ot sem tudják, meg amik a 10. feltöltés után megpusztulnak. Tavaszig van idõ, addig még az aksi is megérkezne :D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás
Most jövök lámpás tekerésbõl, minden haveromnak 808as van. Megmondanád, hány óra az a mûködési idõ, amit kevésnek gondolsz ? És mennyi lenne szerinted az ideális ?
Amúgy, a DX-en megadott teljesítményeket kezeld egy "kis" fenntartással. Vagy vegyél többet, elég olcsó úgy is.
Marci

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás
Pár napja nekem is megérkezett az MJ-808E. Az eddigi lámpáimhoz képest tényleg ég és föld. Ami viszont egy hosszabb út során szûk keresztmetszet lehet az a mûködési idõ egy feltöltéssel, ami még a kisebbik fényerõn sem túl sok. Arra gondoltam hogy össze kellene rakni még egy akkupakkot, amit a többnapos vagy egész éjszakás túrákra magammal tudnék vinni. A DX-en rengeteg különbözõ típusú 18650-es lítiumos aksicella kapható, egy kábeltoldót szétvágva a csatlakozás is könnyen megoldható. A kérdésem az lenne hogy kinek van tapasztalata melyik aksit lenne érdemes megrendelni.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
A videókból és képekbõl ítélve a Sigma Lightster jobb, mint az általam sokat használt Author X-guard 5. Beújítok egy ilyen Sigma-ra.

Tudtommal itt a legolcsóbb. :)
SIGMA LIGHTSTER ELSÕ LÁMPA - Bringa Butik Webáruház

dhcodoki

dhcodoki

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
A videókból és képekbõl ítélve a Sigma Lightster jobb, mint az általam sokat használt Author X-guard 5. Beújítok egy ilyen Sigma-ra.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Na elkészültek a képek, a minõség nem a legjobb meg ezek közvilágításnál vannak, de azért a lényeg látszik, ~7600 Ft-ért szerintem jó vétel :)

Még hogy nem a legjobb? Teljesen jó tesztfotónak. Jobb nem is lehetne..
Na meg a lámpa is.. nem semmi ! Ha csak azt nézzük, hogy ennyire jól megvilágítja az utat
ahol a közvilágítási lámpák is látszanak Ez melyik is, a Sigma Lightster 4 db AA elemmel?

Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy vannak fokozatok az egyes lámpák maximum fényében és többnyire ettõl többszörözõdött meg az áruk.. Itt ezt nem látom az árban.

A ..135-ös eléggé lent van, még ha az újabb változatot is nézzük.

A Flea kicsi, aranyos és ahhoz képest jól világít. Sötétben, nem száguldósan még látni is lehet mellette.
A Flea hátrányát is meg kell említenem, mielõtt reklám embernek néz valaki, hogy agyon dicsérem.
(Az a magasztalás fõleg Flea kontra ..135 összehasonlításnak szólt) Rövid útra viszont tényleg jó lehet.
Vagy ha csak látszani kell akkor többre.

A Flea 1 óra nagy fényû üzemet bír, utána tölteni kell. Csak akkor válaszd ha ennél biztosan gyorsabban haza érsz, különben sötétben hagy. Vagy be kell osztani a villogó és kis fényû, nagy fényû üzem arányát. Szóval itt már kell agyalni és drukkolni hogyan is, ha több órára vagy a céltól tök sötétben (ahol villogó nem jó mert látni kellene), hogy elég legyen. Erre nincs megoldás.

Ez a lámpa itt fent (lent) a fotón, szerintem magáért beszél,
ha ilyen fény mellett még 15 órán keresztül mûködik.

Felteszek egy régebben készült videót, amin a lámpám látszik (fej + kormány lámpa).
Eléggé beremegõs a felvétel enyhe terepen lefelé, de a lényeg a mi szempontunkból így is látszik.
Amikor bekapcsolom, megtámadnak a szúnyogok. :)

Jánoshegyrõl lefelé lámpával

Mivel a kamera nem annyira érzékeny mint a szemünk, ezért
a videón kicsit világosítottam, hogy az árnyalatok hasonlóan jöjjenek mint a valóságban.
Most ez következik:

Jánoshegyrõl lefelé lámpával - 2. változat, közelebb ahhoz ahogy a szemünk látja a lámpa fényt

A második videón a kilátó túl világosnak látszik, de a bicikli lámpa fénye közelebb áll a valósághoz,
sõt kicsivel jobban, világosabban látszik élõben a sötétben a lámpa fény.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Na elkészültek a képek, a minõség nem a legjobb meg ezek közvilágításnál vannak, de azért a lényeg látszik, ~7600 Ft-ért szerintem jó vétel :)
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Várom a képet. Eddig õ az esélyes.
Egyébként a tartókonzol stabil, hosszú életû??

A tartója szerintem nagyon jó.
Képet megpróbálok este intézni, tud valaki segíteni milyen beállítások mellett érdemes lámpafényt fotózni?:)

mod.: ezt most találtam, ilyen a fénye
http://www.derfaltra...usleuchtung.jpg

De majd teszek fel saját fotót is. :)

dhcodoki

dhcodoki

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

Megpróbálom haverét lefényképezni utána felrakom ide, csak fotón sokat romlik a fénye, de élõbe tényleg brutál, szerintem 10e alatt elemesbõl most ez a legjobb vétel.

Várom a képet. Eddig õ az esélyes.
Egyébként a tartókonzol stabil, hosszú életû??

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Megpróbálom haverét lefényképezni utána felrakom ide, csak fotón sokat romlik a fénye, de élõbe tényleg brutál, szerintem 10e alatt elemesbõl most ez a legjobb vétel.

jah... jó fénye van

bár nekem akadt némi mûszaki jellegû gondom vele (leolvadt az egész a picsába), de remélem csak egyedi eset volt

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Csatlakozom, személyes kedvenc.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

"Sigma Lightster
Nagyon jó szórt fényt ad 10 métert simán bevilágít"

A leírtak alapján el tudom képzelni, hogy ez már tényleg elég kemény.
A 4 db AA elembe van energia. Ha azzal 15 órát megy akkor annak fénye is lehet bõven.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Igen, láttam a Flea fényét és majdnem olyan erõs, mint az én nagy lámpám egyik csóvája takarékon.

A Fleaban 4 led van és 40 lumen fény teljesítményt ad le, gyári adat szerint. Az ledenként 10 lumen.
Valamilyen speciális Nichia led van benne. 100 mA áramot vesz fel teljes fényerõn, az ledenként 25 mA .
Az is elképzelhetõ, hogy külön a Flea gyártóinak a megrendelésére készült a jó hatásfokú huzal kivezetésû led, vagyis csak a lámpa gyártó megrendelésére és kiszolgálására készült.

Viszont ha csak azt nézzük, hogy hol tartanak a led gyártók, és
a legkorszerûbb fejlesztésû led kristályból betokoztatnak kicsi huzal lábas lednyi chipeket,
akkor máris valahol ott tartunk a huzal lábas leddel a korszerû technológia csúcsa közelében.
Az kérdés, hogy azután kereskedelmi forgalomba kerül-e egyáltalán ilyen mint alkatrész.

A HL-EL135 -ös lámpához ismét kerestem adatot, ami eléggé ellentmondásos, mert 60% plusz fényerõt említenek és fényerõ értékként 80 candelát adtak meg 120 helyett.

"Új, szélesebb fénysugár, nagyobb fényerõ.
Folyamatos/villogó üzemmód. 80 candela
"

Forrás ehhez: Cateye HL-EL135 elsõ világítás

Lehet ez a hirdetés hibája, de kerekítsünk felfelé. Legyen 150 candela és a széttartás 24 fok széttartás, ami elég nagy. Az így túlbecsült fényáram hozzávetõlegesen 20,595 lumen lenne. Ezzel szemben a kicsi Flea 40 lumennel világít.

Viszont ha az ..EL135 -nél, 120 lumen 20 fokos széttartással számolunk (régebbi ledekkel), akkor becsült fényáram mindössze 11 lumen.

Akárhogy is, bármilyen jóindulattal számolgatom a ..135-öst és próbálom össze vetni a Flea 40 lumenjével, sehogyan nem lesz annál több, de még közel annyi sem. Azért a kis Flea mégis csak a kis Flea..
:)

Flea, ahoz képest mekkora és mennyibe kerül, fasza lámpa.
Illetve neki szintén adnék egy esélyt, ha olcsó és jó fényû pilács kell: http://www.biker.hu/...-2_0-elso-lampa

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
"Sigma Lightster
Nagyon jó szórt fényt ad 10 métert simán bevilágít"

A leírtak alapján el tudom képzelni, hogy ez már tényleg elég kemény.
A 4 db AA elembe van energia. Ha azzal 15 órát megy akkor annak fénye is lehet bõven.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Sziasztok!

Segitséget kérnék elsõ lámpa vásárláshoz. Volt egy Author X-Guard 5 elsõ lámpám, amit szerettem, de sajnos elhagytam.
Author X-Guard 5 LED lámpa teszt, kerékpár, bicikli, ár

Gondoltam veszek belõle újra, de elõtte megkérdeznélek benneteket, hogy tudtok e újabb fejlesztésû jófajta lámpát ajánlani. Fontos, hogy látni is szeretnék vele, ill. a külön aksis megoldásúak nem érdekelnek.

Sigma Lightster :)
Nagyon jó szórt fényt ad 10 métert simán bevilágít, 4 ceruzával kb 15 órát elmegy.
Jobb képet nem találtam de ami a dobozán van az valós nem feljavított. :)
http://www.derfaltra...BD/2414/OVP.jpg

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Úgy látom, ennek elég koncentrált fénye van. Lencsével vetíti a fényt éles határ vonallal ezért ahova vetít ott látsz mellette. Erre enged következtetni az öt led és a 20 óra (nem 80 óra feletti) folyamatos üzemidõ.

Ami ledes és még fogyaszt is annak fénye is kell legyen.
Talán még az állhat mellette, hogy ennek a fényét megszoktad.
Feltöltött kép

Azért várjuk meg, hogy ki mit látott még hasonlót vagy jobbat ebben a kategóriában.

dhcodoki

dhcodoki

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Sziasztok!

Segitséget kérnék elsõ lámpa vásárláshoz. Volt egy Author X-Guard 5 elsõ lámpám, amit szerettem, de sajnos elhagytam.
Author X-Guard 5 LED lámpa teszt, kerékpár, bicikli, ár

Gondoltam veszek belõle újra, de elõtte megkérdeznélek benneteket, hogy tudtok e újabb fejlesztésû jófajta lámpát ajánlani. Fontos, hogy látni is szeretnék vele, ill. a külön aksis megoldásúak nem érdekelnek.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

villogni nagyon jó, de világítani csak szükség helyzetben jó

igen, ezt irtam én is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Igen, láttam a Flea fényét és majdnem olyan erõs, mint az én nagy lámpám egyik csóvája takarékon.

A Fleaban 4 led van és 40 lumen fény teljesítményt ad le, gyári adat szerint. Az ledenként 10 lumen.
Valamilyen speciális Nichia led van benne. 100 mA áramot vesz fel teljes fényerõn, az ledenként 25 mA .
Az is elképzelhetõ, hogy külön a Flea gyártóinak a megrendelésére készült a jó hatásfokú huzal kivezetésû led, vagyis csak a lámpa gyártó megrendelésére és kiszolgálására készült.

Viszont ha csak azt nézzük, hogy hol tartanak a led gyártók, és
a legkorszerûbb fejlesztésû led kristályból betokoztatnak kicsi huzal lábas lednyi chipeket,
akkor máris valahol ott tartunk a huzal lábas leddel a korszerû technológia csúcsa közelében.
Az kérdés, hogy azután kereskedelmi forgalomba kerül-e egyáltalán ilyen mint alkatrész.

A HL-EL135 -ös lámpához ismét kerestem adatot, ami eléggé ellentmondásos, mert 60% plusz fényerõt említenek és fényerõ értékként 80 candelát adtak meg 120 helyett.

"Új, szélesebb fénysugár, nagyobb fényerõ.
Folyamatos/villogó üzemmód. 80 candela
"

Forrás ehhez: Cateye HL-EL135 elsõ világítás

Lehet ez a hirdetés hibája, de kerekítsünk felfelé. Legyen 150 candela és a széttartás 24 fok széttartás, ami elég nagy. Az így túlbecsült fényáram hozzávetõlegesen 20,595 lumen lenne. Ezzel szemben a kicsi Flea 40 lumennel világít.

Viszont ha az ..EL135 -nél, 120 lumen 20 fokos széttartással számolunk (régebbi ledekkel), akkor becsült fényáram mindössze 11 lumen.

Akárhogy is, bármilyen jóindulattal számolgatom a ..135-öst és próbálom össze vetni a Flea 40 lumenjével, sehogyan nem lesz annál több, de még közel annyi sem. Azért a kis Flea mégis csak a kis Flea..
:)