Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8736 replies to this topic

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Értelek. :)

Nézz szét az ebay-en, szállítással 30$ körül szokott lenni, én legalábbis kb. annyiért vettem.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
  • LocationKelenföld
Értelek. :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts
Ezek nagyjából mind ugyanazok a lámpák. Kb. csukott szemmel választhatsz, a mûködése, minõsége csak itt fog kiderülni.
A MagicShine-nál nagyjából biztosan tudjuk, milyen minõséget kapsz - ezeknél már nagyobb lutri de nem szokott ezekkel sem gond lenni.
Marci

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
  • LocationKelenföld
Köszönöm az információt.

Ha jól értem, ez egy ligában játszik a sokat emlegetett T6-al. (Persze ez elfogyott.)
T6 Water Resistant XML-T6 3-Mode 930-Lumen White LED Bike Light with Battery Pack Set - Free Shipping - DealExtreme

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts
Ilyen van havernak. Ez a MagicShine "kínai utánzata". A fénye egy árnyalattal "kékebb", mint az eredetinek de nem zavaró, azt mondom észrevehetetlen. Nem terül szét annyira a fénye, egy kicsit szûkebb a mezõ. De ez is csak árnyalatnyi, teljesen jól használható.
Viszont az aksiról nem tudok semmit, már nagyon régen találkoztam a sráccal. Szerintem azzal sem lehet nagy gond.
Ennyiért nagyon megéri.
Marci

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
  • LocationKelenföld

Természetesen az 1800lumen, az a szokásos színtiszta hazugság: ha elosztod 2-vel, akkor kb. a led lument kapod, (+ a chip melegedése, meg az optika is még leszed belõle valamennyit...) Ettõl függetlenül, bõven elég fénye van, még kissebb fokozaton is! :D
Azt hiszem Pinyó vett valami ilyesmit, a P7-es Megacshine után. Mikor Teleholdason néztük, az utóbbinak terepen kicsit kellemesebben terülõ, egyenletesebb fénye van, viszont az új lámpa spotja távolabb világít... ha jól rémlik.

Sziasztok!
Épp a P7-esrõl kérdezném a hozzáértõket, van-e bármi negatív tapasztalatotok vele, illetve megéri-e az árát?

P7 Water Resistant SSC-P7 3-Mode 900~1200-Lumen White LED Bike Light with Battery Pack Set - Free Shipping - DealExtreme

Köszönöm elõre is.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Télleg, ha már megemlítettem:
[Telehódas Topik Túrák]

Már jó rég készülök csatlakozni valamielyik túrátokhoz, de sehogy nem jön össze. Remélem a következõ már menni fog.
Elviszem majd magammal a két klónlámpám, az egyik maradt gyári, a másikba egy kedves indexes kolléga (Nemozoli) belevarázsolt egy lencsét, gyönyörû homogén fénye van. Az eredeti megy szúrófénynek sisakra, a szórt meg kormányra. A 24 óráson remekül szerepelt, asszem éjjel mentem a legjobb köröket.

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 posts

sigma lighster lehet, hogy jó lenne neked

elég nagy a fényereje, amit nagyon jól ki is használ a jól megalkotott foncsorozása miatt

ráadásul a gyakorlatban is elmegy 10 óra felett 4 enelooppal

az ára 8 ropesz körül van

Köszi.Utána olvastam,és tényleg egész jó vélemények vannak róla.Találtam pár fotót is róla mûködés közben,és jónak tûnik.Úgyhogy szerintem meg is rendelem! :)

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Természetesen az 1800lumen, az a szokásos színtiszta hazugság: ha elosztod 2-vel, akkor kb. a led lument kapod, (+ a chip melegedése, meg az optika is még leszed belõle valamennyit...) Ettõl függetlenül, bõven elég fénye van, még kissebb fokozaton is! :D
Azt hiszem Pinyó vett valami ilyesmit, a P7-es Megacshine után. Mikor Teleholdason néztük, az utóbbinak terepen kicsit kellemesebben terülõ, egyenletesebb fénye van, viszont az új lámpa spotja távolabb világít... ha jól rémlik.

A MagicShine csak a dobozpapírja szerint volt SSC P7, amúgy Cree XM-L T-bin volt benne.
A klónnak valóban sokkal szûkebb nyalábja van, nekem speciel nem tetszik.

Épp tegnap történt: a MagicShine-nak két tépõzárból áll a tartója (a klónnak csak egy), ebbõl tegnap az egyik elfáradt és leszakadt.
Mondjuk egyfolytában csak ezt használom, a klón akkor kell, ha együtt megyek a gyerekkel, de ilyen alkalom nem nagyon van.
Illetve ilyen alkalom lesz szerintem holnap, pénteken a "Teleholdas".

Télleg, ha már megemlítettem:

[Telehódas Topik Túrák]

139. telehódas HHH
Hely: Budapest
Dátum: 2012. augusztus 31. (péntek)
Idõpont: 20:00
Találkozó: Batthyány tér Duna felöli oldala, a HÉV feljáró mellett
Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyõgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók.
Program (Extra): Visszaúton zsíroskenyér hagymával, üdítõ, dinnyézés, miazmás (csak hozott anyagból, mert Rekettyés már nincs).
Kötelezõ kiegészítõk: lámpa elõre, hátra!!

Ajánlott kiegészítõk: bukó, pulóver, bundabugyi - az nem, stb.
Mindenkit szeretettel vár a "Rendezõség"!
Értelmi szerzõ: robi

Szervezõ: esetleges, alapjáraton dhpage

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Sziasztok!

Országútihoz szeretnék valami normális lámpát venni,amivel tényleg lehet is látni jól kivilágítatlan úton is.Most ilyet használok:Q5 Cree led nagy fényerejû kerékpár lámpa szett! - Vatera.hu de lehetne erõsebb a fénye,ráadásul rászkódásra sokszor villog,de volt hogy ki is kapcsolt,szóval valami rendes lámpát szeretnék.10 ezer alatt lehet normális lámpát kapni bicikliboltban amivel tényleg jól lehet látni,vagy felejtõs az összes ilyen olcsóbb bicikliboltban kapható lámpa?
Köszi!

sigma lighster lehet, hogy jó lenne neked

elég nagy a fényereje, amit nagyon jól ki is használ a jól megalkotott foncsorozása miatt

ráadásul a gyakorlatban is elmegy 10 óra felett 4 enelooppal

az ára 8 ropesz körül van

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Sziasztok!

Országútihoz szeretnék valami normális lámpát venni,amivel tényleg lehet is látni jól kivilágítatlan úton is.Most ilyet használok:Q5 Cree led nagy fényerejû kerékpár lámpa szett! - Vatera.hu de lehetne erõsebb a fénye,ráadásul rászkódásra sokszor villog,de volt hogy ki is kapcsolt,szóval valami rendes lámpát szeretnék.10 ezer alatt lehet normális lámpát kapni bicikliboltban amivel tényleg jól lehet látni,vagy felejtõs az összes ilyen olcsóbb bicikliboltban kapható lámpa?
Köszi!

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Ez nem Magicshine, hanem annak az olcsóbb klónja!

Nyilván csúsztatás, de nem az számít. Éjjel az erdõben, normál tempóval lehet montizni vele. Nekem ennyi elég.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
A CREE XML T6 LED-del max 1000 lument tudhat,
és a CREE XML U2 LED-del kb 1200-at.

Ezzekkel már szépen látsz teljes sötétben, akár holdfogyatkozáskor is. Posted Image

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Ez nem Magicshine, hanem annak az olcsóbb klónja!

Nyilván csúsztatás, de nem az számít. Éjjel az erdõben, normál tempóval lehet montizni vele. Nekem ennyi elég.

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

CREE XML T6 LED Bicycle bike HeadLight Lamp Flashlight Light Headlamp 1800 Lumen | eBay

A vaterás is kínai, mint majdnem minden a világon.

létezik,hogy ez 1800 lumen?? a 4 cree ledes nagytesó tud 1600-at(MJ-872), vagy csak van egy kis kínai csúsztatás? :D (köszönöm a linket! :) )
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
CREE XML T6 LED Bicycle bike HeadLight Lamp Flashlight Light Headlamp 1800 Lumen | eBay

A vaterás is kínai, mint majdnem minden a világon.

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

Ilyenem van. Atom fenye van, erdõben is elég. Nagyon drága, az ebay-en 40 dollár körül meg lehet kapni.

Meg tudnál dobni egy ebay-os linkkel ? Mert én néztem de ennyiért nem találtam sajnos. Volt egy olcsóbb kínai verzió, de arra oda is van írva, hogy nem eredeti termék. És hát a nem eredeti kínai cuccokkal vannak fenntartásaim! :D Találtam egy 40 dollárosat de ahhoz nem adnak aksit. Amihez van aksi az 130 dolcsi körül van. A 80 dolcsis pedig a kínai cucc.
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

4db 18650-el mennek.
New 6400mAh 8.4v Battery Pack for CREE XML-T6 LED or SSC P7 Head Lamp/Bike Lamp

Az adatokból kb 50Wh teljesítményt lehet kiszámolni, (az akku cellák átlag feszültségével és nem a csúcs feszültséggel) számolok.
Az már szép, idõben is! közel 5 óra üzemidõt jelent fullon. Ha meg takarékon megy akkor sokkal többet.

CREE XM-L T6 Emitter
Lumen max.: 975

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

Az akkut nem írják, hogy milyen és hány cella.
Ha jól tudom, az ilyenekhez 18650-es akkuból
2 db-os egység szokott mellé pakolva lenni egy kis csomagban.

4db 18650-el mennek.
New 6400mAh 8.4v Battery Pack for CREE XML-T6 LED or SSC P7 Head Lamp/Bike Lamp | eBay

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Egészen jó lehet, habár nem országúton mert ott vakíthat 1000-1200 lumen max-al.
Éppen tegnap írta valaki másik fórumon, hogy nem onnan vakította el valaki a forgalomban?
http://forum.wikitec...=987490#p987490

XM-L led lehet benne, a chip méretébõl ítélve.
http://n1.vatera.hu/.../c616_3_big.jpg

Az akkut nem írják, hogy milyen és hány cella.
Ha jól tudom, az ilyenekhez 18650-es akkuból
2 db-os egység szokott mellé pakolva lenni egy kis csomagban.

Az kb 16Wh teljesítmény környékén tárol,
ami másfél - kettõ óra közötti idõn belül
mûködhet folyamatosan a legnagyobb fényerõn.
Persze nem kell végig reflektorozni.