Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

sigma lighster lehet, hogy jó lenne neked

elég nagy a fényereje, amit nagyon jól ki is használ a jól megalkotott foncsorozása miatt

ráadásul a gyakorlatban is elmegy 10 óra felett 4 enelooppal

az ára 8 ropesz körül van

Köszi.Utána olvastam,és tényleg egész jó vélemények vannak róla.Találtam pár fotót is róla mûködés közben,és jónak tûnik.Úgyhogy szerintem meg is rendelem! :)

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Természetesen az 1800lumen, az a szokásos színtiszta hazugság: ha elosztod 2-vel, akkor kb. a led lument kapod, (+ a chip melegedése, meg az optika is még leszed belõle valamennyit...) Ettõl függetlenül, bõven elég fénye van, még kissebb fokozaton is! :D
Azt hiszem Pinyó vett valami ilyesmit, a P7-es Megacshine után. Mikor Teleholdason néztük, az utóbbinak terepen kicsit kellemesebben terülõ, egyenletesebb fénye van, viszont az új lámpa spotja távolabb világít... ha jól rémlik.

A MagicShine csak a dobozpapírja szerint volt SSC P7, amúgy Cree XM-L T-bin volt benne.
A klónnak valóban sokkal szûkebb nyalábja van, nekem speciel nem tetszik.

Épp tegnap történt: a MagicShine-nak két tépõzárból áll a tartója (a klónnak csak egy), ebbõl tegnap az egyik elfáradt és leszakadt.
Mondjuk egyfolytában csak ezt használom, a klón akkor kell, ha együtt megyek a gyerekkel, de ilyen alkalom nem nagyon van.
Illetve ilyen alkalom lesz szerintem holnap, pénteken a "Teleholdas".

Télleg, ha már megemlítettem:

[Telehódas Topik Túrák]

139. telehódas HHH
Hely: Budapest
Dátum: 2012. augusztus 31. (péntek)
Idõpont: 20:00
Találkozó: Batthyány tér Duna felöli oldala, a HÉV feljáró mellett
Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyõgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók.
Program (Extra): Visszaúton zsíroskenyér hagymával, üdítõ, dinnyézés, miazmás (csak hozott anyagból, mert Rekettyés már nincs).
Kötelezõ kiegészítõk: lámpa elõre, hátra!!

Ajánlott kiegészítõk: bukó, pulóver, bundabugyi - az nem, stb.
Mindenkit szeretettel vár a "Rendezõség"!
Értelmi szerzõ: robi

Szervezõ: esetleges, alapjáraton dhpage

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Országútihoz szeretnék valami normális lámpát venni,amivel tényleg lehet is látni jól kivilágítatlan úton is.Most ilyet használok:Q5 Cree led nagy fényerejû kerékpár lámpa szett! - Vatera.hu de lehetne erõsebb a fénye,ráadásul rászkódásra sokszor villog,de volt hogy ki is kapcsolt,szóval valami rendes lámpát szeretnék.10 ezer alatt lehet normális lámpát kapni bicikliboltban amivel tényleg jól lehet látni,vagy felejtõs az összes ilyen olcsóbb bicikliboltban kapható lámpa?
Köszi!

sigma lighster lehet, hogy jó lenne neked

elég nagy a fényereje, amit nagyon jól ki is használ a jól megalkotott foncsorozása miatt

ráadásul a gyakorlatban is elmegy 10 óra felett 4 enelooppal

az ára 8 ropesz körül van

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Sziasztok!

Országútihoz szeretnék valami normális lámpát venni,amivel tényleg lehet is látni jól kivilágítatlan úton is.Most ilyet használok:Q5 Cree led nagy fényerejû kerékpár lámpa szett! - Vatera.hu de lehetne erõsebb a fénye,ráadásul rászkódásra sokszor villog,de volt hogy ki is kapcsolt,szóval valami rendes lámpát szeretnék.10 ezer alatt lehet normális lámpát kapni bicikliboltban amivel tényleg jól lehet látni,vagy felejtõs az összes ilyen olcsóbb bicikliboltban kapható lámpa?
Köszi!

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Ez nem Magicshine, hanem annak az olcsóbb klónja!

Nyilván csúsztatás, de nem az számít. Éjjel az erdõben, normál tempóval lehet montizni vele. Nekem ennyi elég.

Természetesen az 1800lumen, az a szokásos színtiszta hazugság: ha elosztod 2-vel, akkor kb. a led lument kapod, (+ a chip melegedése, meg az optika is még leszed belõle valamennyit...) Ettõl függetlenül, bõven elég fénye van, még kissebb fokozaton is! :D
Azt hiszem Pinyó vett valami ilyesmit, a P7-es Megacshine után. Mikor Teleholdason néztük, az utóbbinak terepen kicsit kellemesebben terülõ, egyenletesebb fénye van, viszont az új lámpa spotja távolabb világít... ha jól rémlik.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
A CREE XML T6 LED-del max 1000 lument tudhat,
és a CREE XML U2 LED-del kb 1200-at.

Ezzekkel már szépen látsz teljes sötétben, akár holdfogyatkozáskor is. Feltöltött kép

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Ez nem Magicshine, hanem annak az olcsóbb klónja!

Nyilván csúsztatás, de nem az számít. Éjjel az erdõben, normál tempóval lehet montizni vele. Nekem ennyi elég.

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás

CREE XML T6 LED Bicycle bike HeadLight Lamp Flashlight Light Headlamp 1800 Lumen | eBay

A vaterás is kínai, mint majdnem minden a világon.

létezik,hogy ez 1800 lumen?? a 4 cree ledes nagytesó tud 1600-at(MJ-872), vagy csak van egy kis kínai csúsztatás? :D (köszönöm a linket! :) )
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
CREE XML T6 LED Bicycle bike HeadLight Lamp Flashlight Light Headlamp 1800 Lumen | eBay

A vaterás is kínai, mint majdnem minden a világon.

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás

Ilyenem van. Atom fenye van, erdõben is elég. Nagyon drága, az ebay-en 40 dollár körül meg lehet kapni.

Meg tudnál dobni egy ebay-os linkkel ? Mert én néztem de ennyiért nem találtam sajnos. Volt egy olcsóbb kínai verzió, de arra oda is van írva, hogy nem eredeti termék. És hát a nem eredeti kínai cuccokkal vannak fenntartásaim! :D Találtam egy 40 dollárosat de ahhoz nem adnak aksit. Amihez van aksi az 130 dolcsi körül van. A 80 dolcsis pedig a kínai cucc.
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

4db 18650-el mennek.
New 6400mAh 8.4v Battery Pack for CREE XML-T6 LED or SSC P7 Head Lamp/Bike Lamp

Az adatokból kb 50Wh teljesítményt lehet kiszámolni, (az akku cellák átlag feszültségével és nem a csúcs feszültséggel) számolok.
Az már szép, idõben is! közel 5 óra üzemidõt jelent fullon. Ha meg takarékon megy akkor sokkal többet.

CREE XM-L T6 Emitter
Lumen max.: 975

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Az akkut nem írják, hogy milyen és hány cella.
Ha jól tudom, az ilyenekhez 18650-es akkuból
2 db-os egység szokott mellé pakolva lenni egy kis csomagban.

4db 18650-el mennek.
New 6400mAh 8.4v Battery Pack for CREE XML-T6 LED or SSC P7 Head Lamp/Bike Lamp | eBay

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Egészen jó lehet, habár nem országúton mert ott vakíthat 1000-1200 lumen max-al.
Éppen tegnap írta valaki másik fórumon, hogy nem onnan vakította el valaki a forgalomban?
http://forum.wikitec...=987490#p987490

XM-L led lehet benne, a chip méretébõl ítélve.
http://n1.vatera.hu/.../c616_3_big.jpg

Az akkut nem írják, hogy milyen és hány cella.
Ha jól tudom, az ilyenekhez 18650-es akkuból
2 db-os egység szokott mellé pakolva lenni egy kis csomagban.

Az kb 16Wh teljesítmény környékén tárol,
ami másfél - kettõ óra közötti idõn belül
mûködhet folyamatosan a legnagyobb fényerõn.
Persze nem kell végig reflektorozni.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Nagyon drága, az ebay-en 40 dollár körül meg lehet kapni.

Így van, valószínûleg az arc is onnan vette csak üzletel vele.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Errõl mi a véleményetek?: Kerékpár lámpa-INGYEN POSTA !! - Vatera.hu

Ilyenem van. Atom fenye van, erdõben is elég. Nagyon drága, az ebay-en 40 dollár körül meg lehet kapni.

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Errõl mi a véleményetek?: Kerékpár lámpa-INGYEN POSTA !! - Vatera.hu
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Kössz. Az a pár tized Volt éppen a munkapont leghasznosabb szakaszára esik.
Hja, így könnyû, mondom én, persze biztos sokat kellett ehhez tervezgetni és kísérletezni a gyártónak.
Talán azon sem kell sokat gondolkodni, hogy ki támogathatta õket anyagilag.. Minden technika a hadi iparból indul.

Még valami más.
Most, aug. 20.-án éjszaka láttam egy bringán egy igazán jó fényerejû, akarom mondani
ahogy divatosan írják a lámpa adatlapokon, LUX megvilágítási értékkel rendelkezõ lámpát!
Csak azt felejtik el közölni az adatlapokon, hogy az adott jó LUX értkû megvilágítást
mekkora területen teljesíti. Így persze teljesen értelmetlen lesz az egész.

A következõ képen egy lámpa, viccesen kicsi területet megvilágító erõs fénye látható.
A másik képen a fény foltot felnagyítottam képszerkesztõvel, hogy szemléltessem,
mennyiben különbözik két teljesen azonos LUX értékü megvilágítottsággal jellemezhetõ felület látványa.

Ez eredeti szerkesztéstõl mentes fotó:
Ott, az a kicsi kékes foltocska a lámpa fénye. (és ez nem vicc! ..ezért készült a fotó mert hihetetlen.)
Feltöltött kép

Ezt a második képet a demonstrációhoz szerkesztettem.
Az elõzõ fény folt alatti terület megvilágítottságának erõssége nem változott, de a területe igen.
Ez a gyakorlatban annyiszor erõsebb megvilágítást igényelne, ahányszor meg van a nagy területben a kicsi!
Ezért nem szabad elfogadni önmagában ha csak LUX értéket adnak meg valahol,
és nem lux/négyzetmétert vagy lux/négyzetdecimétert, mert nagyon nem mindegy,
hogy a megvilágító fényerõ létrehozásához egy adott teljesítmény elegendõ,
vagy annak a 100-szorosára van szükség.
"Mindössze" csak ennyi, vagy bármennyi, illetve annak a többszöröse lehet a különbség két azonos lux érték között.
(Sõt a fény beteríthetné a bringa kétszáz méteres környezetét vagy bármekkorát,
a megvilágítottság vagyis a LUX értéke mindig azonos lehetne, csak a megvilágított terület (és a teljesítmény igény) változik.
Feltöltött kép

Ezért nem jelent semmit, ha egy bicikli lámpa fényét csak LUX értékként adják meg és
semmi nem szól arról, hogy ilyenkor mekkora területen oszlik el az a fény az adott megvilátottság érték létrehozásához.

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

.
Akkor úgy látszik errõl lemaradtam, legalábbis eddig még erre nem találtam rá.
Végülis jó tudni.. csak össze ne keverje valaki, hogy melyiket mennyivel.

Boccs, az adatlap lemaradt :mad:
Panasonic UR18650ZTA 3000mAh; 4,35V-on

Csak a vezetõ gyártóknak vannak ilyen (tényleg) nagy kapacitású celláik, de ott is típus, kapacitásfüggõ, hogy melyiknél mennyi a végfesz... Szóval én is csak megbízható gyártó, leellenõrzött adatlap esetén mernék a szokásos 4,20V/+_0,05V-nál följebb menni.

OFF [/HR]Idõvel szeretnék egy komoly töltõt építeni (nagy áramú, szakaszosan töltõt / mérõt, hogy a cella, drótok, érintkezõk bizonytalan ellenállásán keletkezõ feszültségesés ne vezessen félre). Direkt több fokozatra lehetne beállítani: ~3,8V (féltöltés, hosszú élettartamú tároláshoz); -4,05V (nagy ciklusszámú töltés-kisütés, állandó jellegû napi használathoz, ~80%); <4,2500V (ha néha valamiért szükséges csurig tölteni); illetve LiFePO4-hez kissebb cellafeszültség is beállítható legyen (kb. 3,6V végfeszültség); és persze széles tartományban beállítható töltõáram...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Hozzá tenném, hogy a cégek folyamatosan fejlesztik a LiIon akku technológiájukat, adalékanyagokkal egyre feljebb tornázzák a max üzemi feszültséget (az eredeti 4,05V-ról). Így újabb celláknál nagyobb az elérhetõ cellakapacitás,:) magasabb feszültségre töltve! -Gondolom az élettartam, és stabilitás rovására-... Pl. Panasonic UR18650ZTA 3000mAh; 4,35V-on...

.
Akkor úgy látszik errõl lemaradtam, legalábbis eddig még erre nem találtam rá.
Végülis jó tudni.. csak össze ne keverje valaki, hogy melyiket mennyivel.

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

A Li-ion akku cellánál arra kell fõleg vigyázni, hogy ne töltsd 4,2 V fölé, inkább 4,15 nél ne töltsd tovább, hosszabb lesz az élettartama...

Hozzá tenném, hogy a cégek folyamatosan fejlesztik a LiIon akku technológiájukat, adalékanyagokkal egyre feljebb tornázzák a max üzemi feszültséget (az eredeti 4,05V-ról). Így újabb celláknál nagyobb az elérhetõ cellakapacitás,:) magasabb feszültségre töltve! -Gondolom az élettartam, és stabilitás rovására-... Pl. Panasonic UR18650ZTA 3000mAh; 4,35V-on...

van egy 4,5V névleges 500mA-s adapterem még régi sony walkmanbõl, de jött már ki belõle majd 1A is. egy 4,2V-os korlátot kéne rátenni és használható is lenne.

Ha maga az adapter stabilizált, akkor legcélszerûbb lenne belenyúlni, és beállítani a feszültséget.
-Kapcsolóüzemû cucc esetén -ha szabályozható-, akkor valószínûleg (LM)...431 végzi a visszaszabályozást: csak az ellenállás osztót kell picit "trimmelni" benne-.;)
-Ha egy ~3,6V-os zéner van az optónál feszültség beállításnak: akkor egy kissebb égésfeszû kék, vagy fehér ledet vele párhuzamosan kötve, talán lecsökken a kívánt szintre a feszültség:confused:
-Régebbebbi, áteresztõ üzemû tápban esetleg LM317 van: ahol szintén ellenállásosztó állítja be a kívánt feszültséget...