Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Írta 2012. szeptember 20. - 01:55
Csak azért kérdem, mert haveroknak a MagicShine 1 ledes lámpája van ugyan ezzel az aksival de az sem bír ki egy éjszakát.
De én nem értek hozzá, csak kérdezek.
Írta 2012. szeptember 19. - 18:20
Köszi, egészen jól vagyok, jövõ hétre hosszabb utakat is ütemeztem már!(Fehérvárra és vissza)Örülök, h vagy!!, és remélem már jól is!!?? Lehet, h peches voltál azzal a lámpával. Amit meg vettél az brutál! Nekem az nem tetszett benne, h nem olyan hosszúéletû az akkuja. Persze Te tudod mennyit akarsz éjszakánkét bájkolni.
Ha nem használom maxon, hanem mondjuk 50%-on akkor egy éjszaka bírja, aztán késõbb meg akarom venni mellé a hátsó testvérét akkor pedig a két aksit cserélni lehet, mert a hátsó sokkal kevesebbet eszik így a lemerült elsõ hátulra kerül, ott még sokáig bírja, a hátsó pedig elõre ami pedig szinte még fullon van. Így akár 2 éjszakát is át lehet vészelni töltés nélkül.
Nem, a nyúl az!...
KROSS EVADO 3.0 2012
Írta 2012. szeptember 19. - 18:13
Örülök, h vagy!!, és remélem már jól is!!?? Lehet, h peches voltál azzal a lámpával. Amit meg vettél az brutál! Nekem az nem tetszett benne, h nem olyan hosszúéletû az akkuja. Persze Te tudod mennyit akarsz éjszakánkét bájkolni.Valós lehet éppen, de hogy milyen a minõsége....háááát....
Vettem egy 11000Ft-os lámpát az ebay-rõl egyszer tudtam használni! A töltõ bedöglött, a lámpa hátulján a kontroll ledek nem megfelelõen mûködnek és így túlmerítik az aksit. Ez egy lipo aksi esetében halálos. (Az is igaz, hogy egyes vélemények szerint el van látva védelemmel a lámpa.) Bár a legutóbbi tanács erre az volt itt a topicban, hogy sz@rjam le. Azért eléggé zavar, hogy kidobtam ezt a pénzt! Mérgemben most pedig vettem egy ILYET Remélem beválik, bár mi már láttunk ilyet a Balaton kis körön a múltkor éjjel...akkor tetszett
Ridley Noah Fast
Írta 2012. szeptember 19. - 17:44
Szerintetek ez valós lehet?
New 2xLED DRL Daytime Running Light Working Lights Eagle Eye Light Lamp 3W 12V|eBay
pontosabban az, h ez a LED 3W-os és a ház megfelelõ hûtést adhat neki?
Valós lehet éppen, de hogy milyen a minõsége....háááát....
Vettem egy 11000Ft-os lámpát az ebay-rõl egyszer tudtam használni! A töltõ bedöglött, a lámpa hátulján a kontroll ledek nem megfelelõen mûködnek és így túlmerítik az aksit. Ez egy lipo aksi esetében halálos. (Az is igaz, hogy egyes vélemények szerint el van látva védelemmel a lámpa.) Bár a legutóbbi tanács erre az volt itt a topicban, hogy sz@rjam le. Azért eléggé zavar, hogy kidobtam ezt a pénzt! Mérgemben most pedig vettem egy ILYET Remélem beválik, bár mi már láttunk ilyet a Balaton kis körön a múltkor éjjel...akkor tetszett
Nem, a nyúl az!...
KROSS EVADO 3.0 2012
Írta 2012. szeptember 16. - 22:08
Pedig kisebbnek tûnt, akkor elnézést. De ettõl még nem fog bemenni egy 18650-re berendezkedett fejlámpába. Mindenesetre jó tudni hogy van ilyen is.A 26650-es nagyobb,nem 18mm az átmérõje hanem 26mm. Úgy jön ide,hogy a 26650-es tud 4000mA, a kisebbõl nem tudsz kivenni 4000mA-ert.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2012. szeptember 16. - 21:04
Írta 2012. szeptember 16. - 20:59
A 26650-es amit említesz, az még kisebb cella. Akkor hogy van ez?Akik értenek hozzá azok megmondták lehetetlen ekkora áramot ilyen kis cellába beletölteni.
Másrészt az nem helyettesítheti a 18650-est már csak mérete miatt sem, így nem is értem hogy jön ide.
Írta 2012. szeptember 16. - 20:52
Kéne nekem egy kis segítség 18650-es akksikkal kapcsolatban.
Alapjáraton ezt néztem ki: 2 x UltraFire 3.7V 18650 4000mAh led Rechargeable Flashlight Torch Battery new | eBay
Aztán észrevettem, hogy mióta utoljára vettem, azóta van 4200mAh-s is: 1pcs UltraFire 18650 4200mAh Protected Li-ion Rechargeable Battery 3.7V | eBay
Utána meg nem kis meglepetésemre találtam egy olyat, ami nem 3.7V hanem 4.2V. Ilyen is van?
2PCS UltraFire 18650 4200mAh 4.2V Rechargeable Lithium Battery Red | eBay
Igazából amit tudni szeretnék az az, hogy mi az elméleti max. határa mAh-ban ezeknek a 18650-eseknek? Mert van egy olyan érzésem, hogy egy határ felett már hazugság és csak ráírják a nagyobb teljesítményt, nagyobb pénzért természetesen.
Illetve mi ez a 4.2V? Vagy ez csak elírás lehet?
Milyet érdemes venni most? Fejlámpába kellenének, mert tönkrement az egyik amit használtam eddig. Köszi!!!
Szia!
Ultra fire 4000mA ezt én nem venném meg. Én vettem és 1300mA-nél nagyobb áramot nem tudtam beletölteni. Akik értenek hozzá azok megmondták lehetetlen ekkora áramot ilyen kis cellába beletölteni. Samsung az már reális,kapsz Magyarországon is. Én Panasonic típust vettem,6 dolcsi darabja és az 2800-3200mA tud. Nézd meg,hogy a 26650 jobb tipus tudja a 4000mA.
Írta 2012. szeptember 16. - 20:50
Szerk.: Módosítanék mert van "overcharge-" és "discharge protection" is a leírásban. Mindettõl függetlenül szerintem nem gáz a kettõ, amelyik érzékenyebb az kapcsol le elõbb.Az akksin lévõ védelem túlmerülés ellen van és nem túltöltés ellen. A töltõben van túltöltés elleni védelem.
Így ezek nem kavarodnak össze.
Ha alumínium akkor megfelelõ lehet a hõelvezetése.Szerintetek ez valós lehet?
New 2xLED DRL Daytime Running Light Working Lights Eagle Eye Light Lamp 3W 12V|eBay
Írta 2012. szeptember 16. - 20:41
Ridley Noah Fast
Írta 2012. szeptember 16. - 20:33
Így ezek nem kavarodnak össze.
Írta 2012. szeptember 16. - 20:12
de ezért a pénzért nyugodtan csúsztathatnak
az ilyen aksikkal kapcsolatban lenne nekem is kérdésem:
lehet ugye kapni 'protected' változatokat is, mi van akkor, ha egy ilyen aksit olyan töltõbe rakom, amelyik a névleges 4,2 V-nál leszabályoz...szóval a kétféle védelem nem kavarja meg egymást?
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2012. szeptember 16. - 19:56
Írta 2012. szeptember 16. - 19:47
Tulajdonképpen ugyanarról a típusról van szó.
A 4,3-ról korábban írtak, a fejlesztés eredménye.
...a 4200 mAh nekem is gyanús.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2012. szeptember 16. - 18:00
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. szeptember 16. - 17:46
Írta 2012. szeptember 16. - 17:05
Alapjáraton ezt néztem ki: 2 x UltraFire 3.7V 18650 4000mAh led Rechargeable Flashlight Torch Battery new | eBay
Aztán észrevettem, hogy mióta utoljára vettem, azóta van 4200mAh-s is: 1pcs UltraFire 18650 4200mAh Protected Li-ion Rechargeable Battery 3.7V | eBay
Utána meg nem kis meglepetésemre találtam egy olyat, ami nem 3.7V hanem 4.2V. Ilyen is van?
2PCS UltraFire 18650 4200mAh 4.2V Rechargeable Lithium Battery Red | eBay
Igazából amit tudni szeretnék az az, hogy mi az elméleti max. határa mAh-ban ezeknek a 18650-eseknek? Mert van egy olyan érzésem, hogy egy határ felett már hazugság és csak ráírják a nagyobb teljesítményt, nagyobb pénzért természetesen.
Illetve mi ez a 4.2V? Vagy ez csak elírás lehet?
Milyet érdemes venni most? Fejlámpába kellenének, mert tönkrement az egyik amit használtam eddig. Köszi!!!
Írta 2012. szeptember 13. - 21:16
Írta 2012. szeptember 13. - 20:24
Esetleg fotót, vagy linket nem tudnál róla?
Ez az a lámpaszett : Crivit LED kerékpárlámpa készlet, Crivit LED kerékpárlámpa készlet akció, Lidl Központi és keleti régió 2012. augusztus
Van Lighster-em is, valóban nagyon hasonlít a fényéhez ez a Lidl-s lámpa. Én is próbaszerencse alapon vettem meg a szettet és kellemesen csalódtam benne.
Írta 2012. szeptember 13. - 19:55
Esetleg fotót, vagy linket nem tudnál róla?...a lidliben volt egy lámpa szett, 20 lux világítás elõl, hátsólámpa, elemek 2700 Ft-ért, 3 év garival.
Az elsõ lámpa viszont mûködés közben egész jó. Az optikájának a vetítése olyasmi mint a lighsteré, bár kicsit több a szórt fénye minden irányban (nem biztos, hogy ez jó), a színhõmérséklete is hasonló. Szóval lehet vele látni rendesen...