Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

Én ezeket hanyagolnám. Elég zsengének tûnnek. AA meg AAA elemmel hajtott gyerekjátékok, jó drágán.
Itt kezdõdnek a lámpák amivel látsz is: CREE XML XM-L T6 LED Bike Bicycle Light HeadLight HeadLamp 1200LM 9W | eBay

Ez miért ilyen olcsó? A többi hasonló drágább...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
nemrég lehetett kapni a lidliben lámpaszettet és az elsõ lámpája egész hasonló a lighsteréhez, persze valamivel bénább a foncsorozása, meg az építési minõsége is elmarad, de 3 év garis.

Ha téged érdekel, akkor eladom neked (megvan a blokkja is), nem is volt használva, csak egyszer fél órát. Az asszony minden nap teker, ezért lehet neki mégiscsak megveszem a lighstert, mert az masszívabb. Viszont alkalmi tekeréshez nagyon jó a lidlis, és 2700-ért vettem az egész szettet.

Ha érdekel írj privátot.

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás

volt/van itthon kettõ hasonló is, de egyrészt bekrepált mind a kettõ, zabálták az elemet, és egyáltalán nincsenek foncsorozva

a ligshter pedig bringához van kitalálva, egész más a vetítési képe, nem kell egy bumszli tartókonzolt felszerelni hozzá, szerintem sokkal használhatóbb az ilyen normál zseblámpánál

Egyet értek! Nekem is van egy, de egy nagyobb döccenõnél lerepül a kormányról, egész egyszerûen nem erre lettek ezek kitalálva! Ellenben tény, hogy az alap ötlet jó csak konkrétan ehhez a lámpához nem ír kerékpáros tartókonzolt,hogy lenne a csomagban, így nem felel meg a célnak.Annak aki néha elugrik kerekezni elegendõ lenne, csak ne villogtasson!:cool2:
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A Sigma nem rossz lámpa de szerintem ennek sokkal nagyobb fénye van: Akkumultoros Q3 Cree Led lmpa tltkkel Hidd el, nem egy pályán játszanak. A boltban meg is nézheted, kapcsolgathatod.
Fókuszálható, villogni is tud (ez sokkal feltûnõbb - véleményem szerint), hosszú üzemidõ, li-ion aksi.....és olcsóbb is.

volt/van itthon kettõ hasonló is, de egyrészt bekrepált mind a kettõ, zabálták az elemet, és egyáltalán nincsenek foncsorozva

a ligshter pedig bringához van kitalálva, egész más a vetítési képe, nem kell egy bumszli tartókonzolt felszerelni hozzá, szerintem sokkal használhatóbb az ilyen normál zseblámpánál

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Igen villogni is tud, csak a sok barom arra nem jön rá hogy pláne sötétben ez a szembe jövõnek már baromira zavaró. Sõt ha még jó erõs is a lápája akkor már veszélyes is.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Elõre.
Látni :)
Ezen a kettõn gondolkodom elsõ körben:
BBB HIGHINTEGRATE ELSÕ LÁMPA (FEKETE) - Bringa Butik Webáruház
SIGMA LIGHTSTER ELSÕ LÁMPA - Bringa Butik Webáruház

A Sigma nem rossz lámpa de szerintem ennek sokkal nagyobb fénye van: Akkumultoros Q3 Cree Led lmpa tltkkel Hidd el, nem egy pályán játszanak. A boltban meg is nézheted, kapcsolgathatod.
Fókuszálható, villogni is tud (ez sokkal feltûnõbb - véleményem szerint), hosszú üzemidõ, li-ion aksi.....és olcsóbb is.
Marci

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás

Honnan tudod hogy jobb a Sigma? Volt BBB HIGHINTEGRATE-d is? :)

Nem, egyik sem volt, csak olvasom a specifikációit. :)Nekem ILYEN lámpám van.
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Igen azért én jeleztem is már az elsõ kérdésnél, hogy alkalomszerû használatra kell országútra és bringaútra... tehát nem sportcélokra az erdõbe :)

akkor a lighster tökéletes választás :)

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

sigma elég jó, szerintem töksötétben is jól használható

kérdés persze, hogy este is terepezni akarsz-e sport céllal, vagy csak mondjuk közlekedni, esetleg este gurulni egy lazát

Igen azért én jeleztem is már az elsõ kérdésnél, hogy alkalomszerû használatra kell országútra és bringaútra... tehát nem sportcélokra az erdõbe :)

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

Szóval vannak vélemények és ellenvélemények!:) Ha mindenképpen a kettõ közül kellene választanom(és te is ragaszkodsz hozzá) én a Sigmát venném meg. Olcsóbb is és jobban világít.

Honnan tudod hogy jobb a Sigma? Volt BBB HIGHINTEGRATE-d is? :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
sigma elég jó, szerintem töksötétben is jól használható

kérdés persze, hogy este is terepezni akarsz-e sport céllal, vagy csak mondjuk közlekedni, esetleg este gurulni egy lazát

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Szóval vannak vélemények és ellenvélemények!:) Ha mindenképpen a kettõ közül kellene választanom(és te is ragaszkodsz hozzá) én a Sigmát venném meg. Olcsóbb is és jobban világít.
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Én nemrég vettem egy sigma lightstert,és azért ezzel már lehet is látni.Persze nem csinál nappali fényt,de országúton nincs is annyira szükség rá sztem.Igaz kicsit lehetne erõsebb,de ha az ember nem megy csak mitudomén max 25 körül akkor sztem elég.
itt pl vannak róla képek hogy mit tud:Iron Rider: Commuter light review - Sigma Lightster v. Planet Bike Blaze 2 Watt
nik_and_tos: Sigma Lightster beamshot
Mondjuk ez alá tényleg nem érdemes adni,ez a minimum ha látni is akarsz .Az eddigi pár ezer forintos lámpáimnál azért sokkal jobb...

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás

Elõre.

Én is így kezdtem, aztán szép lassan rájössz hogy látni jó(tudom hogy pénz kérdése, de inkább spórolj egy kicsit).Feleslegesen kísérleteztem több lámpával is, aztán a végén csak megvettem azt amivel látni is lehet. Az 1 W-os gyertyaláng pedig maradt vészvilágításnak.Inkább vegyél 1 hónappal késõbb EGY normálisat, mint elköltesz egy csomó pénzt olyanra, amivel nem leszel megelégedve.Saját hibámból merítettem!:)
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Én ezeket hanyagolnám. Elég zsengének tûnnek. AA meg AAA elemmel hajtott gyerekjátékok, jó drágán.
Itt kezdõdnek a lámpák amivel látsz is: CREE XML XM-L T6 LED Bike Bicycle Light HeadLight HeadLamp 1200LM 9W | eBay

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

Elõre vagy hátra? Látni vagy látszani?

Elõre.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Sziasztok!

Max 10e Ft-ért milyen lámpát ajánlotok? Nem szeretnék Dealextreme-s csodákat rendelni, itthonról szeretnék választani.
Alkalomszerû bringázásra, országúton, kerékpárúton

Elõre vagy hátra? Látni vagy látszani?

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Sziasztok!

Max 10e Ft-ért milyen lámpát ajánlotok? Nem szeretnék Dealextreme-s csodákat rendelni, itthonról szeretnék választani.
Alkalomszerû bringázásra, országúton, kerékpárúton

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás

Az 50%-os tesztet már kipróbáltad és tapasztalatból beszélsz ? Vagy csak elméletben tudod egyenlõre mondani, hogy végigbír egy éjszakát ? Csak nehogy megdöbbenj egy hosszú túrán. Azért valami lámpa legyen még nálad vész esetére.
Csak azért kérdem, mert haveroknak a MagicShine 1 ledes lámpája van ugyan ezzel az aksival de az sem bír ki egy éjszakát.
De én nem értek hozzá, csak kérdezek.

Egyenlõre majdnem elmélet, azért csak majdnem, mert a Balaton kiskörön volt az egyik srácnak és az végig ezzel világított! A magam részérõl pedig nekem ez bõven elég, mivel egész éjjel ritkán biciklizem, inkább csak 1-2 órát tekerek sötétben.(van egy 1W-os kis KLS lámpám vész esetére-de szomorú lennék ha kellene:) )

zeezoltano: persze, igazad van, olyan nekem is van természetesen, de miért ne venném meg, ha nekem tetszik ?:o
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Köszi, egészen jól vagyok, jövõ hétre hosszabb utakat is ütemeztem már!(Fehérvárra és vissza)
Ha nem használom maxon, hanem mondjuk 50%-on akkor egy éjszaka bírja, aztán késõbb meg akarom venni mellé a hátsó testvérét akkor pedig a két aksit cserélni lehet, mert a hátsó sokkal kevesebbet eszik így a lemerült elsõ hátulra kerül, ott még sokáig bírja, a hátsó pedig elõre ami pedig szinte még fullon van. Így akár 2 éjszakát is át lehet vészelni töltés nélkül.

A hátsó tök felesleges, vannak nagyon jól látható hátsó lámpák töredék áron-
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!