Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás

Tegnap megvettem a kiszemelt Magicshine 872-es lámpát.Eddigi lámpáimmal össze sem lehet hasonlitani,nem egy kategória (mondjuk az ára sem)!
Egy kérdésem lenne azokhoz,akik használnak ilyen,vagy ehhez hasonló lámpát:
Ha nincs használatban a lámpa,szét kell húzni a kábelt(ki kell húzni az akksiból a lámpa kábelét?),hogy ne világitson egyfolytában a töltés-visszajelzõ,vagy elhanyagolható annak a fogyasztása,szóval maradhat napokig úgy?

Helló!

Én kb. 1 éve használom az MJ872-est többnyire országúton és általában minimum fényerõn. Cateye és sigma lámpám is van, de fényerõben és lefedettségben nem mérhetõ hozzájuk. A lámpát általában a bringán hagyom, de az akksit behozom a melegbe így 2-3 edzést (~4-5h) kibír egy töltéssel.

Szerintem jól választottál!

Repvez

Repvez

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

Én ezeket hanyagolnám. Elég zsengének tûnnek. AA meg AAA elemmel hajtott gyerekjátékok, jó drágán.
Itt kezdõdnek a lámpák amivel látsz is: CREE XML XM-L T6 LED Bike Bicycle Light HeadLight HeadLamp 1200LM 9W | eBay

Pont ezekrõl a lámpákrók akartam kérdezni. Sok helyen láttam ugyan ezeket a lámpákat,de eltérõ lumen értékekkel.Ezek csak reklámfogások vagy a valóságban is eltérnek egymástól? A tényleges fényerõt mihez lehetne hasonlitani,mert ez a lumen érték egy kicsit olyan megfoghatatlan fogalom igy önmagában.
Nagyon tetszik ez a lámpa, föleg hogy fejlámpaként is használható és, hogy tölthetõ aksis. Ezeknél a lámpáknál mire kell figyelni vásárláskor? Mert láttam különbözö ledekkel is ,de ha jól tudom ez az XML-T6-os a legujabb verzió. Honnan tudom a legolcsobban beszerezni ?
A DX.com-ról milyen vélemyének vannak megbizható és mennyi a várható postázási idõ?

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Tegnap megvettem a kiszemelt Magicshine 872-es lámpát.Eddigi lámpáimmal össze sem lehet hasonlitani,nem egy kategória (mondjuk az ára sem)!
Egy kérdésem lenne azokhoz,akik használnak ilyen,vagy ehhez hasonló lámpát:
Ha nincs használatban a lámpa,szét kell húzni a kábelt(ki kell húzni az akksiból a lámpa kábelét?),hogy ne világitson egyfolytában a töltés-visszajelzõ,vagy elhanyagolható annak a fogyasztása,szóval maradhat napokig úgy?
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

kewa

kewa

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Egy kicsi segítséget szeretnék kérni..

Kaptam egy Blackburn elsõ lámpát. Ha bekapcsolom.. vagy folyamatos világításra vagy villogásra, 7 perc után kikapcsol. Olvastam, hogy a lámpa demó módban lehet.. ezt ugy lehet kikapcsolni, hogy folyamatosan nyomom a bekapcsoló gombot.. ki is kapcsol a lámpa.. ha világitás közben teszem kb 10 másodperc mulva.. de ha ujra bekapcsolom megint csak 7 perc mulva kikapcsol... mit tehetek.. messzire dobni nem akarom... tud segíteni valaki?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Csak attól függ hogy normálisan használod vagy direkt a szemükbe akarsz világítani. Egyébként szvsz talán a 2/3a igaz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
MJ872-es leirásában szerepel,hogy 63celsius fölött automatikusan lejjebb kapcsol.
Kell nekem (kivilágitatlan) országútra 1600Lumen fényerõ?Autósok mennyire örülnek egy ilyen lámpának?
You'll never walk alone!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Esetleg még alternativa lehet a 808E is...evvel a szériával 2 problémát olvastam:
nagyon melegszik, törik a kábel.

A kábelt nem tudom de a melegedésrõl általánosságban annyit tudok mondani, hogy álló levegõn nagyon fel tud forrósodni egy ilyen lámpa.
ugyanaz menet közben csak langyosodik. Szóval nagyon sok múlik a levegõ áramlásán, a haladáson.

Konkrétan azt a darabot nem ismerem, de ez általánosan mindenre igaz.
Menet közben nem forrósodhat fel túlságosan, viszont álló helyzetben érdemes kisebb fokozatra kapcsolni, ha van rajta ilyen, mert akkor kevés lehet a hõ leadása.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Sheriff

Sheriff

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Pótlámpának a legjobb egy ledes fejlámpa, nemcsak az elromlott lámpát helyettesíti, de éjszakai szerelésnél is jól jön. Volt, hogy megálltam segíteni egy autósnak, aki vaksötétben tapogatott a motortérben.
Spindel bike a király. Legalábbis, csak az van. :)

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Magicshine MJ-838B lámpával van valakinek tapasztalata?használ valaki ilyet innen a fórumról?
MJ872-t nézegettem eddig,de ha nem muszáj nem adnék ki ennyi pénzt lámpáért...(ott még mindig nyitott kérdés,hogy megér-e a nagyobb akku +5000-et?)
Esetleg még alternativa lehet a 808E is...evvel a szériával 2 problémát olvastam:
nagyon melegszik
törik a kábel.Ez lehetséges,hogy a korai szériánál volt probléma,és azóta orvosolta a gyártó,vagy ne reménykedjek ilyenekben?
You'll never walk alone!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Újítottam egy ilyen szettet: 3-Mode 2-LED Red + White Light Tie-On Bike Light Keychains - Black (Pair / 1 x CR2032) - Worldwide Free Shipping - DX

Bejönnek ezek a kis helyzetjelzõk.

Szerintem ilyesmit mindenkinek kellene magával hordani mert ha a rendes lámpa valamiért nem mûködik (lemerül v. tönkremegy v. bármi adódik) akkor ott egy fehér és egy vörös tartalék fény. Nekem a kormány szarvra rá van húzva egy-egy ilyen fehér és piros, hogy velem legyen. Ha meg netán szükség lenne rá akkor valami jó helyre fel aggatom és mégis van valami fényem. A józsefvárosi kínai piacon 4-500 Ft egy pár hasonlóból.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Ezt meg szúrónak vettem. 2db 18650-es van párhuzamosan kötve, így már piszok sokáig bírja, fõleg fél kakaón.
CREE XM-L T6 LED 1400 Lumen 3 Mode Adjustable Focus Headlamp+AC Charger | eBay

Feltöltött kép

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Bocs ez leves ez a hsz! Dupláztam véletlenül.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Újítottam egy ilyen szettet: 3-Mode 2-LED Red + White Light Tie-On Bike Light Keychains - Black (Pair / 1 x CR2032) - Worldwide Free Shipping - DX

Bejönnek ezek a kis helyzetjelzõk.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Akkor mennyi lehet a reális? 500 megvan?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Simán megéri, egyáltalán nem gagyi.
De innen olcsóbb lenne: SSC P7 1200Lm LED Outdooor LED Light Bicycle HeadLight Cycling HeadLamp | eBay

Csak a pontosság kedvéért, az utóbb linkelt lámpában a felirat ellenére nem SSC P7 led, hanem CREE XM-L látható...
Feltöltött kép
De szerintem nem jársz rosszul! :) (persze 1200lumen hülyeség...)

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 hozzászólás
Köszi a válaszokat :) írogattam priviket

CUBE... your life!!!

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Na megvettem a Sigma Lightster-t és tegnap sikerült is kipróbálnom!

Azért ezzel a lámpával már lehet látni a töksötét ország/bicikli úton! Az én 25 km/h-s tempómhoz mindenképp elegendõ fénye van!! Nagyon jó a lencséje, a vetítési képe... bár horizontálisan világíthatna talán egy kicsit szélesebb szögben, a kanyarok kicsit vakrepülésnek számítanak.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

ha valakinek adok kp, rendel nekem egyet? nincs paypal....

PM bro!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ha valakinek adok kp, rendel nekem egyet? nincs paypal....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

+4.59 GBP a posta. Kb. 7.700 Ft a vége.

Pontosan, ennyi volt a fizetendõ.