Ez a látszani/ látni dolog erõsen kezdi behatárolni a lehetõségeidet, mert(és ez az én személyes véleményem csupán) egy 3 W körüli led egyszerûen csak a látszani kategória! Nem állítom, hogy nem lehet látni vele, de semmi esetre sem tudja azt amire szerintem te vágysz.Az én lámpámban az általam említett ledbõl 4 db van ami közel 20W! na ezzel már bõven elvan az ember, ha 30%-on megy a lámpa arra azt mondom, hogy ezzel már látok, tehát szerintem legalább 5W-ra szükség van a "látni" kategóriához. Gondolom ezzel lesz aki nem ért egyet, de ha már költesz rá (dinamó, átfûzés, led, elektronika) mindez kerül annyiba, amibõl egy 10W- os XM-L CREE ledes aksis lámpa vígan kijön az pedig 1000 lumen! 1 km-t simán bevilágít! Gondold át, hogyan járnál jobban!Balu mindenre valaszoltal koszonom.
akkor mar ugy megyek oda batyamhoz hogy ezt a beszelgetest az orra ala dugom.
ps:ezzel a parhuzamos koteses dologgal tobb ledet is el tudna latni egy lampaburan belul a dinamo?
vagy boven eleg a lampankent egy led egy jo foncsorral es kialakitassal?
A párhuzamos kötéssel kapcsolatban : Igen ott 2 LED kellene, mert FELVÁLTVA világítanának úgy ahogy a váltó áram váltakozik, és mivel a generátor által termelt áram folyamatosan fel van használva, nem teszi tönkre az éppen nem mûködõ LED-et a fordított polaritás miatt a generátor.Tehát mindig csak egy világítana közülük váltakozva.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére