Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Írta 2012. szeptember 13. - 10:05
Ennyiért rápróbáltam, mondom, ha nagyon szar, akkor majd eladom, 3 év garival amúgy meg nem kockáztatok nagyot.
Nos... az elsõ lámpa elég gagyin van megépítve, a lighsterhez viszonyítva csapnivaló a minõsége (a 3 év gari miatt ezen mondjuk nem idegeskedem). A hátsóval nincs gond, rendesen össze van rakva, de villogni nem tud, csak bazi erõsen világítani, viszont rendesen meg van foncsorozva.
Az elsõ lámpa viszont mûködés közben egész jó. Az optikájának a vetítése olyasmi mint a lighsteré, bár kicsit több a szórt fénye minden irányban (nem biztos, hogy ez jó), a színhõmérséklete is hasonló. Szóval lehet vele látni rendesen. A 10 luxos üzemmódja is hasznos, nem tudom mennyivel bír így többet az aksija, de valamivel biztos, és még így is erõsen világít. Villogni nem tud, de már így is vakít mint az állat. A tartóján a pecek ránézésre elég gyenge, az elég szopás lesz ha letörik. Van rajta töltõ csatlakozó, töltõ viszont nincs. Meg az amúgy is haszontalan tulajdonság ha már nem eleve lítiumos aksival van szerelve.
Szóval, aki kurva olcsón akar rendes, nem csak láthatósági világítást annak tényleg tudom ajánlani, fõleg az említett 3 év garancia mellett (elvileg vízálló is). 2700-ért benne az elsõ+hátsó lámpa+elemek, azzal együtt is, hogy pl a sigma lighster egyértelmûen jobban megépített és minõségibb lámpa.
Amúgy vettem csomagtartóra való világítást az intersportban (cytec) és az kurva jó. Faszán össze van rakva és brutális ereje van a hátsó lámpának. A B+M hátsó lámpái minimum dupla ennyibe kerülnek, de nem tudnak villogni.
Írta 2012. szeptember 12. - 19:51
Ha simán 1akksi-védelem nélkül-1led feszültség felállás lenne (konverter nélkül), akkor a végefelé rohamosan kezdene leesni a fényerõ... mikor már gyengén látsz vele, és akkor lekapcsolod nem lessz baj... Ha védelemmel ellátott cellát használsz, akkor még simán jó fényerõnél van hirtelen "lámpaoltás", bennt reked még 5-10% tartalék a cellában.Azon gondolkodom, ha az aksi lemerül, leesik a feszültség tehát a LED nyitófeszültsége alá esik így az kialszik. Vajon a LED alszik ki elõbb, mielõtt baj lenne, vagy annyira lecsökken a feszkó, hogy itt már az aksi is károsodik?(természetesen ha lemerül azonnal töltöm, tudom mennyire érzékenyek a mély kisütésre ezek az aksik).
Ha olvassa ezt egy elektronikában jártasabb fórumtárs, okfejthetné nekem.. nagyon köszönöm elõre is!
Ellenben Ezeknél a lámpáknál 2akksifesznyirõl hajt 1 ledet egy lefelé konvertáló elektronika; maga a ledmeghajtó IC simán káros mértékig meríthetné az akksikat. Viszont (úgy tudom), e lámpák mindegyikében van túlmerülés védelem, ami lehet az akkupackba épített cellavédelem, és/(vagy) a konvertert vezérlõ mikrokontroller feszültség figyelése...
Írta 2012. szeptember 12. - 00:51
.Vajon a LED alszik ki elõbb, mielõtt baj lenne, vagy annyira lecsökken a feszkó, hogy itt már az aksi is károsodik?(természetesen ha lemerül azonnal töltöm, tudom mennyire érzékenyek a mély kisütésre ezek az aksik).
Ha olvassa ezt egy elektronikában jártasabb fórumtárs, okfejthetné nekem.. nagyon köszönöm elõre is!
Ez attól is függ, hogy az akku cellák el vannak-e látva külön védelemmel. Van amelyiken van egy kis panel a végén, ami véd az ellen is. Azt nem lehet tudni ez ilyen-e.
Egyébként már jártam úgy, hogy elég mélyen kisült lítium ion cella és fel lehetett tölteni kézi vezérléssel, jóval kisebb árammal indulva, végül használható lett.
Sõt, volt olyan akku is a kezemben, amit tönkrement laptop akkukból raktam össze és egyes cellák teljesen zérón voltak, esetleg 1V körüli-alatti fesz volt bennük. Elég jól (nagyon jól!) mûködtek még utána.
Szerintem valami kicsi lámpát kellene azért hordanod magaddal minden eshetõségre (sz'tem minden bringásnak), ha mást nem akkor egy szilikon villogót.
Ha minden más veszett, akkor legalább tolva ki juthass a töksötét erdõbõl és haza gurulhass vele, ha bármi gond adódik.
Már én hordok ilyent, amióta egyszer leszakadt a hátsó lámpa vezetéke tõbõl. Sõt, akkor már volt nálam ilyen. A kínai piacon a fedett részen 4-500,-Ft egy pár.
Alkalmi árusításon 800-ért adják 2 LED Silicone Bicycle Bike Safety Warning Light from Dinodirect.com - YouTube
Kerékpár boltokban asszem 1400-3400,- körül.
http://www.bikedisco...efun-ssl324.jpg
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2012. szeptember 11. - 23:14
Írta 2012. szeptember 11. - 22:39
Azon gondolkodom, ha az aksi lemerül, leesik a feszültség tehát a LED nyitófeszültsége alá esik így az kialszik. Vajon a LED alszik ki elõbb, mielõtt baj lenne, vagy annyira lecsökken a feszkó, hogy itt már az aksi is károsodik?(természetesen ha lemerül azonnal töltöm, tudom mennyire érzékenyek a mély kisütésre ezek az aksik).
Nem, a nyúl az!...
KROSS EVADO 3.0 2012
Írta 2012. szeptember 10. - 22:34
Nem, a nyúl az!...
KROSS EVADO 3.0 2012
Írta 2012. szeptember 10. - 22:32
Van két hasonló, egyik sem csinálja. Próbáltad teljesen lemeríteni, csurig tölteni, nem változik?Tapasztalat valakinél?
Írta 2012. szeptember 10. - 22:22
A lámpa egyébként überbrutál módon világít azzal nincs gond, csak ez nem tûnik logikusnak.:confused:
Nem, a nyúl az!...
KROSS EVADO 3.0 2012
Írta 2012. szeptember 05. - 07:16
Mondjuk, ezeket jó tudni de te nem lámpát építeni akarsz, hanem venni egy készet. A kínaiak meg nem mindig azt a ledet rakják bele, amit ráírnak. A különbséget inkább akkor látnád, ha egymás mellett néznél 2-3 lámpát.
Haveréknak van MagicShine lámpája SSC P7 leddel és van ugyanannak a félárú kiadása - sajnos nem tudom milyen leddel. Árnyalatnyi a különbség egymás mellett, magában nézve az olcsóbb is nagyon jó fényû.
A lényeg: Bármelyiket veszed, tutira brutál jó fénye lesz, mehetsz vele nyugodtan terepre.
Na, tegnap végre rövidre zártam az ügyet, megcsíptem egy MagicShine feliratos sima 808-as kódjelû darabot. Remélem igazad lesz, egyelõre nagyon tetszik, így, szobai körülmények közt.
A cimbim hamarosan vesz egy "félárút", ugyanilyen SSC P7-es leddel, majd beszámolok az esetleges eltérésekrõl.
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Írta 2012. szeptember 04. - 21:14
Ezt érdemes még figyelembe venni, választáskor.
Egyébként ezek már mind jól használhatók.
Persze leginkább forgalom nélküli helyen, különben
csak kissé lefelé és takarék fényû üzemben, különben nagyon vakíthat.
Az idézet forrása: http://forum.wikitec...=987490#p987490Vajon ki volt az a címzetes marha, akit ma este 8:30-kor láttam szembe jönni a budai rakparton, és mindenkit elvakított kb. 20 W-nyi szórt fénnyel? Ugye nem fórumtag?
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2012. szeptember 04. - 00:01
Haveréknak van MagicShine lámpája SSC P7 leddel és van ugyanannak a félárú kiadása - sajnos nem tudom milyen leddel. Árnyalatnyi a különbség egymás mellett, magában nézve az olcsóbb is nagyon jó fényû.
A lényeg: Bármelyiket veszed, tutira brutál jó fénye lesz, mehetsz vele nyugodtan terepre.
Írta 2012. szeptember 03. - 22:19
Józan paraszti ésszel "guglizva" soha nem találtam volna ilyen részletes, mindenre kiterjedõ választ erre a látszólag egyszerû kérdésre. Így már minden világos!
Szerintem nagyon nem OFF.
Írta 2012. szeptember 03. - 21:10
OFF:Épp a P7-esrõl kérdezném a hozzáértõket, van-e bármi negatív tapasztalatotok vele, illetve megéri-e az árát?
...
Ha jól értem, ez egy ligában játszik a sokat emlegetett T6-al.
-SSC P7 ledje picit régebbi fejlesztés, 4 chipes, kevésbé fókuszálható, drágább, Max=2,8A.
-CREE XM-L led 1 chipes, modernebb, olcsóbb, Max=3A.
Mind 2 led ~10 Wattos, elõbbi valamivel rosszabb hatásfokú -bár ez utóbbi, és a fény szinezete mindig "BIN" besorolás függõ /ABC, illetve szám növekedte nagyobb fényerõt jelent/...
-P7-bõl általában "C" (vagyD) binû kapható, természetes fehérhez közeli-hidegfehérben kapható
-XM-L-bõl általában T5,T6 (S2) binû kapható hidegfehér /utóbbiak rendszerint enyhén kékesek/, (melegfehér, és természetesfehér színezetûek is kaphatók: utóbbiakból csak alacsonyabb besorolásúaban kaphatóak -de kellemesebb a fényük-)
/linkelt oldalakon adatlapokon utánanézhetsz/
Megfelelõ optikával mind 2 leddel lehet jó fényû lámpát építeni, de részben izlés kérdése is, hogy kinek mi az "ideális"!
Írta 2012. augusztus 30. - 23:22
Nézz szét az ebay-en, szállítással 30$ körül szokott lenni, én legalábbis kb. annyiért vettem.Értelek.
Írta 2012. augusztus 30. - 23:13
Írta 2012. augusztus 30. - 23:07
A MagicShine-nál nagyjából biztosan tudjuk, milyen minõséget kapsz - ezeknél már nagyobb lutri de nem szokott ezekkel sem gond lenni.
Írta 2012. augusztus 30. - 22:48
Ha jól értem, ez egy ligában játszik a sokat emlegetett T6-al. (Persze ez elfogyott.)
T6 Water Resistant XML-T6 3-Mode 930-Lumen White LED Bike Light with Battery Pack Set - Free Shipping - DealExtreme
Írta 2012. augusztus 30. - 22:21
Viszont az aksiról nem tudok semmit, már nagyon régen találkoztam a sráccal. Szerintem azzal sem lehet nagy gond.
Ennyiért nagyon megéri.
Írta 2012. augusztus 30. - 21:25
Természetesen az 1800lumen, az a szokásos színtiszta hazugság: ha elosztod 2-vel, akkor kb. a led lument kapod, (+ a chip melegedése, meg az optika is még leszed belõle valamennyit...) Ettõl függetlenül, bõven elég fénye van, még kissebb fokozaton is!
Azt hiszem Pinyó vett valami ilyesmit, a P7-es Megacshine után. Mikor Teleholdason néztük, az utóbbinak terepen kicsit kellemesebben terülõ, egyenletesebb fénye van, viszont az új lámpa spotja távolabb világít... ha jól rémlik.
Sziasztok!
Épp a P7-esrõl kérdezném a hozzáértõket, van-e bármi negatív tapasztalatotok vele, illetve megéri-e az árát?
P7 Water Resistant SSC-P7 3-Mode 900~1200-Lumen White LED Bike Light with Battery Pack Set - Free Shipping - DealExtreme
Köszönöm elõre is.
Írta 2012. augusztus 30. - 16:59
Már jó rég készülök csatlakozni valamielyik túrátokhoz, de sehogy nem jön össze. Remélem a következõ már menni fog.Télleg, ha már megemlítettem:
[Telehódas Topik Túrák]
Elviszem majd magammal a két klónlámpám, az egyik maradt gyári, a másikba egy kedves indexes kolléga (Nemozoli) belevarázsolt egy lencsét, gyönyörû homogén fénye van. Az eredeti megy szúrófénynek sisakra, a szórt meg kormányra. A 24 óráson remekül szerepelt, asszem éjjel mentem a legjobb köröket.