Nézem a led adatait..
- Áram 1 W 350 mA
- Fényerõsség 25 Lumen
A 25 lumen fényû a lehetõ leggyengébb teljesítményled amit csak el tudok képzelni.
Amikor gyenge, rossz hatásfokú ledekrõl beszélek, akkor 40 lumenesre gondolok Wattonként. Ez pedig 25. A halogénnél kicsivel jobb. Szerintem cseréld ki sürgõsen valami led mércével mérhetõ jobbra! Abból is legalább 3 Watt fölött érdemes lennie (mint mondod is) ahhoz, hogy tényleg használható fénye legyen.
Pl. egy XP-G ledet már 1000,-Ft alatt, különbözõ árakon lehetett kapni egy idõben. Most nem tudom mennyi és itthon hol árulják.
Annak kb. 130 lm a fénye 1 Watton és 5-6 W körül bírja (1.5A).
Ami korszerû ledben a csúcs az a 25 lumennel szemben 130 - 150 lumen Wattonként.
Akár a kínai piacon lehet már kapni olyan lámpát is amiben 1200,-ért tényleg relatív jó fényû és használható led van és még szép is.
Kb 200 lumenes lehet, lencsével fókuszálva és zoomos. Igaz, nem kormányra szerelhetõ és nem is vízálló, viszont lencsével szépen vetít.
Ha más nem de már a ledet megéri belõle másik lámpába felhasználni, ha azt nézem, hogy a 25 lumenes led úgy magában is ennyibe került a link szerint.
Ja ami még kimaradt, a foncsor helyett v. mellett legalább próbának tegyél elé egy erõsen domború (sík-domború) nagyító lencsét, próbálgatva, közelebb-távolabb tartva. Csak ismerd meg mennyi fényt vetít úgy. Szerintem többet de élesen határolt lehet a fény körvonala. Ha elég nagy kört vetít, akkor nem zavaró, csak ha szûkre állítod a fénykévét.
Érdemes legalább kipróbálni az ilyen trükköket, hogy lásd a lehetõségeket, mit lehet még kihozni másképp.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..