Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8736 replies to this topic

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Azért a távolságokat csak nem figyelik annyira, hogy méregessék.
Esetleg volt már valaki akit centivel ellenõriztek, hogy minden az elõírt távolságra és magasságban van?
Nem nagyon tudom elképzelni.

Talán csak annyit nézek, hogy lámpák, csengõ, prizmák, kettõ fék és kiskutya füle meg van-e,
ill. mellék úton az alkohol keringésben egyre csökkenõ vér mennyiség százaléka nem túl alacsony-e az alkoholhoz képest.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
A rendõrök készletének fontos tartozéka a colostok, vagy a mérõszalag. Na menjenek már a jó büdös.....:mad:

Ridley Noah Fast 

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Megvan!

Feltöltött kép
" kerékre oldalsó (borostyán sárga színû) fényvisszaverõt (küllõprizmát) úgy, hogy annak távolsága a kerékabroncstól 0,10-0,15 méter legyen."

Forrás: https://sites.google...-felszereltsege

" (9) A kerékpár világító és fényjelzõ berendezéseit a következõképpen kell elhelyezni:

a) Az (1) bekezdés

- d) pontjában említett lámpát,

- e) pontjában említett hátsó (piros színû) helyzetjelzõ lámpát és

- f) pontjában említett hátsó (piros színû) fényvisszaverõ(ke)t, valamint a
(2) bekezdésben említett elsõ (fehér) fényvisszaverõt a kerékpár hosszirányú függõleges felezõsíkjában úgy, hogy

- az úttesthez 0,35 méternél közelebb,

- a lámpák az úttesttõl 0,90 méternél távolabb,

- a fényvisszaverõk az úttesttõl 0,60 méternél távolabb ne legyenek.

B) Az (1) bekezdés g) pontjában említett, kerékre oldalsó (borostyán sárga színû) fényvisszaverõt (küllõprizmát) úgy,
hogy annak távolsága a kerékabroncstól 0,10-0,15 méter legyen.

c) A (2) bekezdésben említett szélességjelzõt úgy, hogy az a kerékpár hosszirányú függõleges felezõsíkjától balra 0,30-0,40 méterre és az úttest szintjétõl 0,35-0,60 méterre legyen.
"

Tufa

Tufa

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Értem, köszi :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts

Sziasztok
Küllõ prizma helyett van valaki aki felni csíkot használ? Fényvisszaverõs fajtát. Mit szól-szólhat hozzá a rendõr?

Meg valami olyasmi is benne van a törvényben, hogy borostyánsárga kell hogy legyen a prizma. A felnicsíkok általában fehérek.
Nekem van mind a kettõbõl a keréken - biztos ami biztos.
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Küllõ prizma helyett van valaki aki felni csíkot használ? Fényvisszaverõs fajtát. Mit szól-szólhat hozzá a rendõr?

Szerintem nem értékelik, mert a törvény betûje azt is leírja, hogy milyen magasan kell lennie a küllõn.
Most épp nem találom a részletes cikket, de ha a küllõn van, akkor már sz'tem nem méregeti a helyzetét.

Sanya35

Sanya35

vendég

• fórumtag
  • 15 posts

A lehetõ legjobb töltõt vetted, olvasd el a használati utasítást, minden le van benne írva.

:)
Ez kb. 1,5 éve volt, de köszi :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Megváltam tõle és vettem egy VC IPC-1L töltõt.
Ezen az újon nem tudom, milyen a kisütés, illetve hogyan állítható a töltõáram.

A lehetõ legjobb töltõt vetted, olvasd el a használati utasítást, minden le van benne írva.

Tufa

Tufa

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Sziasztok

Sanya35

Sanya35

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Volt nekem is ilyen Lidl töltõm (illetve nem pont ilyen, hanem egy régebbi verzió), abban az nem tetszett, hogy nem feszültséghatárig sütötte ki az akkukat, hanem idõre (15 vagy 30 perc, már nem emlékszem pontosan). Fényképezõgép pl: 1,22 volt környékére merít, onnan az adott idõ alatt nem tudta kisütni rendesen az akksikat. Másik, hogy a töltõáramot a berakott cellák száma alapján állította be. 2db Ni-Mh = 1A, 4db Ni-Mh = 500mA ..... Megváltam tõle és vettem egy VC IPC-1L töltõt.
Ezen az újon nem tudom, milyen a kisütés, illetve hogyan állítható a töltõáram.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
nekem ez a lild-os most azt csinalja hogy beteszem az aksit refresheli majd battery defectet jelez.
ha a tolton hagyom atvalt toltesre majd jelzi hogy feltoltotte.
(zsir ujak az aksik es a 12bol legalabb 8 nal jelez defectet.minden kompatibilitasi feltetelt betartok.)

a leiras nem mesel a battery defect jelzesrol csak a tobbirol.
en ertelmezem felre a defect szo jelenteset?kereknel sem jelent jot gondolom itt sem jelent mast.

egyebkent furcsa mod elso toltes utan kivittem az autot es kb a masodik tank benzin utan (kb 20 perc hasznalat) a vevoben! kimerultek az elemek.
igaz ott csak 4 elem van mig az adoban 8.de akkor is fura es ijeszto mert ilyenkor iranyithatatlana valik az auto es csak az adoban van merules figyelmezteto.
lehet kell egy multimeter.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Én is beruháztam egy lidl féle töltõre.
Érdekes volt (de teljesen érthetõ), hogy az egyébként együtt használt és együtt töltött aksikat a cellánkénti töltéskor másképpen kezelte. Tetszik.
Arra leszek még kíváncsi, hogy mit szól majd néhány régebbi, elhasználódott aksihoz (üresjárati feszültségük alapján még jó, de a használat során gyanúsan hamar lemerültek).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Cella állapotát rövid idejû áramméréssel szoktam tesztelni (rövidzár!). Frissen töltve, 5-10A fölött még biztos jó erõben van a cella (újszerû állapot). 2-3A még elmegy; alatta vagy nincs feltöltve rendesen az akku (régen töltött, memo effektus...

Így szoktam nézni én is, de sohasem hagyom rajta sokáig.
Kijelzi az értéket és le is veszem a mérõ vezetéket.

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Szépen elmagyaráztad de nekem még ez is kínai volt. :) De ez nem a te hibád !
Szóval, ezt a lemerítést most próbáljuk meg teljesen kispolgári, elektronikához kicsit sem értõ lúzer szintjére lefordítani ! AA aksikkal, mikor a fényképezõgépem már azt mondja, hogy "Cserélje ki az elemeket!" mi a teendõm, hogy merítsem õket az újratöltés elõtt ? Én eddig úgy csináltam, hogy beraktam õket egy elemlámpába és hagytam, amíg világított. Mikor kialudt a lámpa, vártam kicsit és újra bekapcsoltam, mert ekkor "feltámadtak" az aksik és megint világított a lámpa egy ideig.
Ez kb. használható módszer vagy valahogy máshogy kéne ?

Itt egy házilag is elkészíthetõ akku kisütõ kapcsolás, leírással: hobbielektronika.hu/cikkek/nikkel_akkumulatorok_kisutese.

OFF:
Cella állapotát rövid idejû áramméréssel szoktam tesztelni (rövidzár!). Frissen töltve, 5-10A fölött még biztos jó erõben van a cella (újszerû állapot). 2-3A még elmegy; alatta vagy nincs feltöltve rendesen az akku (régen töltött, memo effektus... (a rövidzár rajta hagyásakor szépen felmegy a zárlati áram) -vigyázni, nehogy túlforrósodjon a cella!!!-; vagy öreg a cella (kisütés/töltés után sem tud A-es áramot produkálni) /órába, kisrádióba még jó lessz.../
Egyébként erõsen kisütött akkunak megnõ a belsõ ellenállása, így AA cella esetén árammérõvel (rövidzár) kisütéskor figyelve könnyebben észlelhetõ a túlmerítési határ (rohamosan csökken a rövidzárlati áram), mint a cella végfeszültséget nézve...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

megvettem a lidl-os toltot.a bajcsyn meg volt 5-6db.
...
nagyon koszonom a tippet.

Akkor ez jó vétel volt. Igazán nincs mit.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

szepen felismerte a glitter akkukat eloszor refresh-elte majd szepen feltoltotte mindet.
ki is lett probalva es nem volt veluk gond.

azt hiszem hamarosan az osszes elemet akkura cserelem ha mar van egy jo tolto.olcsobb mint elemeket venni.

az alacsony önkisülésû aksik meg hasonlóan jól használhatóak, mint az elemek

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
szepen felismerte a glitter akkukat eloszor refresh-elte majd szepen feltoltotte mindet.
ki is lett probalva es nem volt veluk gond.

azt hiszem hamarosan az osszes elemet akkura cserelem ha mar van egy jo tolto.olcsobb mint elemeket venni.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

A töltõm egy elég egyszerû modell, nincs rajta kisütõ funkció, ezért szarakodok a lámpás merítéssel. Csak a fényképezõ miatt meg nem akarok új töltõt venni.

Pedig meggondolandó. AA és AAA akkukat mindig fogsz tölteni, amíg világ a világ. Azok elég sok féle dologba mûködnek.
Akár fotós cucchoz vagy lámpába, esetleg újabb holmiba is lehet olyan. Szerintem megéri beruházni egy jó darabba ami már biztonságosan kezeli az akkukat.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Már írtam régebben is,hogy milyen jó a Sigma Pava lámpám,akukkal és elemekkel is,érdekelne hogy másnál is jól szuperál-e?Bocsi ha hülyén fogalmaztam volna meg a kérdésemet.Csak érdekelne más tapasztalata is meg a véleménye is.

Neke van, öcsémtõl kaptam. A rögzítése borzalom, a fénye szép. Magamnak inkább Cateye-t vennék

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts
A fényképezõ elemcserekor megkérdezi, éppen mit rakok bele, aksit v. elemet. A töltõm egy elég egyszerû modell, nincs rajta kisütõ funkció, ezért szarakodok a lámpás merítéssel. Csak a fényképezõ miatt meg nem akarok új töltõt venni. Úgyis már 7 éves a gép, ki tudja, meddig megy még.
Szóval, azt mondod, nem kell õket totálisan lemeríteni ? O.k., így teszek legközelebb.
Köszi !
Marci