Ennek 3000,-Ft alatt lenne az ára? Úgy látom az oldalon.
Ennyit csak a két akku megér és hol van még a lámpa és a töltõ. Azok az ajándékok az akkuhoz?

Ha így van akkor árban nagyon megéri.
Ami az 1800 lument illeti, jó lesz az 8-900 lumennek is, persze azzal együtt is kiváló, az árához képest különösen.
Házilag össze pakolt akkunál érdemes (hõre csökkenõ átmérõjû) zsugorcsõvel leszigetelni az akkukat és multifuse "öngyógyuló" biztosítékot érdemes rátenni a pozitív kivezetésre jól elszigetelve. A zsugorcsövet jó ha ráteszed a pozitív oldalon az akku negatív peremének a végére kb 2-3 centi szélességben, hogy a csõ beburkolja az egész elérhetõ negatív burkolat részt kicsivel túl hajolva rajta, a pozitív kivezetés körül.
Aztán a pozitív kivezetésre rá lehet forrasztani 1.6 -1.8A-es a multifuse biztosítékot rövid lábbal.
A kivezetéseket szorosan a lapos multifuse oldalai mellé lehet kicsi félkörben tekerni rövid kivezetéssel (negyed-fél menetnyit).
Arra is lehet egészen vékony zsugorcsövet rámelegíteni.
Az alkatrészre rá illõ méretût szintén érdemes rámelegíteni, ha a kivezetésekre már rátettük az oda illõt.
Amikor ez meg van, akkor az egész cellát multifuse-val együtt még egy zsugorcsõbe szoktam burkolni (már amikor ilyent csináltam) minden cellánál.
Így már kerülhet akár zárlatba is bárhol, semmi nem fog történni. Próbáltam, és tökéletesen megvéd a rövidzár hatásától és a cellánkénti esélyétõl is.
Mivel oltható a lítium tûz? Jó kérdés. Egy biztos, vízzel semmiképp! Viszont pl. homokkal.
LiPo Fire - YouTube Ilyenkor nem könnyû bármit is tenni.
Vagy esetleg el kell hajítani jó messzire, olyan helyre aminek nem árt a tûz, ha ilyen gond miatt kezd szikrázni és tüzesedni.
Nyáron üres kandalló tûz terében szokták tárolni egyes (félõsebb = elõvigyázatosabb) modellezõk a Li-polimer akkuikat.
Vagy ilyesmiben tárolják és töltik:
Graupner LiPo security bag 400x300x140Turnigy Lipo Bunker - Lipoly Safety Charge BoxA lítum-ion akku nem annyira hevesen reagál a rövidzárlatra, azért is a Li-polimer akkukhoz ajánlják a biztonsági dobozt.
Nekem van egy szorosan záródó fém "sarokcsiszoló doboza" és abba pakoltam bele az ilyen dolgokat, mûanyag rekeszekbe.
Leginkább csak akkor lehet ezzel gond, ha nincs biztonságosan szigetelve a cella és valami össze zárja a pólusait.
Viszont ha úgy leszigeteled ahogy írtam és ellátod biztosítékkal, akkor legfeljebb a cellán belül lehet még zárlat, aminek igen kicsi az esélye.
Akkor is csak egyetlen cella lehet érintett, mert a többit leválasztja a minden egyes cellára épített multifuse.
Így nem lehet óriási, minden cellára kiterjedõ akku pakk zárlat és tûz. Eddig itt még nem is hallottunk ilyenrõl senkitõl élõben.
Nagyon kicsi az esélye, ha csak nem növeljük meg magunk egy hibás, bizonytalan vagy rosszul szigetelt bekötéssel.