Egyelõre az érdekelne, hogy a ráírtaktól függetlenül, elfogadható áron valódi 2000 lumen körüli lámpát tudok-e találni.
Minõségi akkumlátort és töltõt itthon nem kapok?
Volt nekem egy Lupine Betty-m egy rövid ideig, az 1850 lumenes, 22 fokos lencsés változat. Próbálgattam az XPG-s Wilmával (1000 lumen, spot lencse), aztán eladtam, mert rájöttem, hogy kissé túlzás arra, amire használnám (meg nem tetszett az sem, hogy nem volt távkapcsolója, mint a régi modelleknek). De két szempontból mégiscsak jó ennyi fény:
1. A Betty teljes fényerõn olyan volt, mintha napsütésben tekernék. Ezt nehéz elmagyarázni, de teljesen természetesnek tûnt a fénye, nem tudom, hogy csak a ledek színe miatt, vagy a szóráskép miatt, vagy miért. Ezt a nézetemet osztotta például egy futó, akivel a Jánoshegyen "futottam össze", a hátam mögül jött, és önfeledten kiabált, hogy micsoda fénye van ennek a lámpának.
2. Ha nedves a talaj, akkor a fényerõ duplája kell minimum ahhoz, hogy ugyanolyan jól láss, mint szárazon. Így már nem is tûnik olyan butaságnak az 1000 lumenes lámpa, még hogyha egyébként 500 lument használsz is belõle normál körülmények között...
ui: ha 3000 lumen KELL, különben megölnek, akkor én biztosan a 880-as Magicshine-ból vennék két darabot - egyet a kormányra, egyet a sisakra. Ezek egyenként reálisan olyan 1500 lument tudnak, és a fényképek alapján nagyon jó a szórásuk.
A kínai sokezer lumenes csodalámpák adatait elsõ lépésben oszd el kettõvel, ez egy jó becslés lehet arra, hogy ideális körülmények között mennyit tudhat. Az 1000 lumen per XML led nem számol a meghajtás és a lencse miatti fényveszteséggel, valamint a hõ miatti teljesítménycsökkenéssel. Számtalan ilyen lámpát szedtek ízekre az mtbr szakirányú fórumain, rendszeres panasz pl. a hõvezetõ paszta teljes hiánya, a forrasztások minõsége, stb. Ettõl a lámpa maga még mûködhet, viszont az akkumulátorcellák híresen gagyi minõségûek, ritka az a pakk, ami egy évig mûködik. Persze lehet, hogy te pont kifogod a tutit, és akkor szuperolcsón lesz szuperlámpád... :-)

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére