Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Írta 2013. szeptember 19. - 23:56

Írta 2013. szeptember 19. - 23:08

De majd valamikor csinálunk egy fotós tesztet is

Írta 2013. szeptember 19. - 22:55

Írta 2013. szeptember 19. - 22:44

Nekem se az erdõben ment szét az akksivédõ elektronika, hanem az asztalon hülyéskedés közben. Elõtte pont egy kültéri izzót cseréltem vele...
Ja, és egy normális lámpával ismerõs terepen közel nappali sebességet lehet elérni sokkal nagyobb élményfaktorral

És nem egyenes dózerútra gondolok...
Írta 2013. szeptember 19. - 22:33

Nyilván 100 képletes... elég ha 20-30-nál elmegy a lámpa. Egy techikás, keskeny kanyarban, ahol az ösvény mellett vízmosás van, vagy meredek, letöréses helyen. Ezért lesz mégegy lámpám és lefelé csak kettõvel megyek (eddig is így volt a két kis lámpámmal).
Biztosan nagyon rendes az Õrangyalom, mert nekem csak gyors de kb. egyenes szakaszokon jött ki a kábel, simán megálltam mindig. (persze nagyon ideges lettem és megijedtem !!)
Amúgy, nagyon sokat szoktunk csapatostul éjszaka tekerni és soha, senkinek nem volt ilyen gondja, mit amit te itt vizionálsz. Az én kábelem is csak kb. 3x, 4x jött ki de azt tudtam, hogy kijár. Egy-egy esetben lemerült valakinek az aksija de az meg látszott elõre, jelezte a színes led a lámpán, így Õ lejött a többiek fényével. De el nem romlott senkinek sem a lámpája. (MagicShine és Hozé lámpák) Persze elõfordulhat meghibásodás de nagyon kicsi az esély rá.
Írta 2013. szeptember 19. - 22:25

Semmi. Megrántod a féket és megállsz. Az utolsó fényes kép az útról megmarad a szemedben/agyadban de mondom, ebbõl nem lett balesetem. Többször jártam így terepen, mert az akksiból néha kijött a kábelem. Egy ideig egy darab szigszalaggal körbetekertem összekapcsolás után, aztán meguntam és megcsináltattam.
A 100as tempót természetesen csak képletesen írta dartsos sporttárs.
----------
Segítsetek már, lécci !
Azon filózom, szerintetek 7 db XM-L leddel már ki lehet merészkedni könnyebb terepre ? :confused:
Vagy ez még édes kevés ?![]()
UltraFire U-L2 7 x Cree XM-L2 T6 3-Mode 4000lm Cool White Bike Light - Black (4 x 18650) - Free Shipping - DealExtreme
Terepre már ezzel is ki lehet menni olyan 25km/h tempóig, nekem ilyen van, amit én most fontosabbnak tartok még egyet a kormányra, hogy más szögbõl is meglegyen világítva az út a kontrasztosság miatt, a nagyon felülrõl jövõ fehér fény miatt(sisakon helyezkedik el) nyomvájú széleit például rosszul látom.
http://www.ebay.com/itm/400536707838
Írta 2013. szeptember 19. - 22:18

4000 lumen elég-e? Nem tudom ezeknél a kínai lámpáknál mennyire reális, amit megadnak, gyanítom nem. Ha 2500-at tud, akkor bõven. A 2 órás akku üzemidõ nekem nem tûnik reálisnak. A 7db LED-es felépítés viszont annyira nem tetszik.
Írta 2013. szeptember 19. - 21:58

A 100as tempót természetesen csak képletesen írta dartsos sporttárs.
----------
Segítsetek már, lécci !
Azon filózom, szerintetek 7 db XM-L leddel már ki lehet merészkedni könnyebb terepre ? :confused:
Vagy ez még édes kevés ?

http://dx.com/p/ultr...-x-18650-241291
Írta 2013. szeptember 19. - 20:21

Írta 2013. szeptember 19. - 20:03

Szia! Fel tudnál tölteni néhány fényképet arról, hogy a te lámpád este az erdõben vagy úton mekkora fényt ad alacsony/közepes/max módban?
Hello!
Most jelenleg nem, mert az akksiját már szétbombáztam, mert 5 percet birt egy töltéssel(1 cella zárlatos lett), és most várom az új akksikat, hogy akkupakkot csináljak hozzá.
3 üzemmódja egyébként annyi, hogy alsó led, 2 felsõ led, öszes led, és villogó, de azt nem használom, mert a fél bolygó megvakulna....
Szerintem szükségtelen a kép....túlzottan is nagy fénye van, nincs olyan élethelyzet, ahova kevés lenne....hegyrõl lefele 100-al is zúzhatsz lefele, akkoris látsz magad elõtt mindent.
Tökstötétben mint emlitettem, kb. 100 méteres az a látótávolság, amin belül mindent nappali fényben látok kb., de városon belül, forgalomban árnyékolni kell valamivel, mert senki nem nézi jó szemmel ezt a fényerõsséget, és nagyon elvakitja az embert.
Írta 2013. szeptember 19. - 19:38

Hello!
Nekem ilyen 3 ledes lámpám van, igaz nem ilyen márkájú.
A fénye hatalmas...töksötétben kb. 100 méter amit elõre belátok....ezt ne úgy értsd, hogy éppen elvilágit addig...ez az a táv, amin belül ha jó a szemed, még a kis kavicsot is meglátod az úton.
Veszélyesen nagy a fénye, én inkább csak a 2 felsõ ledet használom, és leárnyékolom, hogy a szembejövõt ne vakitsa, mert 2 napig mig árnyékolás nélkül mászkáltam, sorba villogtak rám...és szembeállva vele megállapitottam, hogy ebbe nem lehet belenézni, mert kisüti a szemet.
Akksit valószinüleg valami ipari hulladékot kapsz hozzá, télen 2-3 led használata mellett 1-1.5 óra....erõsen javaslok hozzá egy jobb akkucellákból összeállitott akkupakkot.
Szia! Fel tudnál tölteni néhány fényképet arról, hogy a te lámpád este az erdõben vagy úton mekkora fényt ad alacsony/közepes/max módban?
Írta 2013. szeptember 19. - 07:06

Írta 2013. szeptember 19. - 00:20

Írta 2013. szeptember 18. - 23:59

(mondjuk megesküdtem volna, hogy ide is beraktam már ezt a képet, de úgy tûnik mégse)
És igen olyan "szõrösen" volt "beforrasztva" a csatlakozás... Mondjuk ez mûködött majdnem egy évig.
Írta 2013. szeptember 18. - 22:10

Írta 2013. szeptember 18. - 21:43

Ezt azért kérdeztem, mert találtam egy képet, ami szerint ilyen nagy fényt tud adni ez a lámpa:
SingFire SF-544 CREE XM-L-T6 4-Mode 2500lm White LED Bicycle Light - DX | Flickr - Photo Sharing!
Szóval a kérdés az, hogy kamu ez a kép, vagy valóban ilyen nagy fényt ad a lámpa? (Valaki meg tudja erõsíteni?) Mivel errõl a lámpáról az interneten sehol sem lehet találni tesztképet/tesztvideót mûködés közben.
Hello!
Nekem ilyen 3 ledes lámpám van, igaz nem ilyen márkájú.
A fénye hatalmas...töksötétben kb. 100 méter amit elõre belátok....ezt ne úgy értsd, hogy éppen elvilágit addig...ez az a táv, amin belül ha jó a szemed, még a kis kavicsot is meglátod az úton.
Veszélyesen nagy a fénye, én inkább csak a 2 felsõ ledet használom, és leárnyékolom, hogy a szembejövõt ne vakitsa, mert 2 napig mig árnyékolás nélkül mászkáltam, sorba villogtak rám...és szembeállva vele megállapitottam, hogy ebbe nem lehet belenézni, mert kisüti a szemet.
Akksit valószinüleg valami ipari hulladékot kapsz hozzá, télen 2-3 led használata mellett 1-1.5 óra....erõsen javaslok hozzá egy jobb akkucellákból összeállitott akkupakkot.
Írta 2013. szeptember 18. - 21:33

A lámpát nem, de a benne levõ ledeket ismerem! 3×XM-L led~2500lumen, a fénymennyiség kb. reális lehet (=2-3db halogénes autólámpa; 2×23Wattos kompaktfénycsõ...).Ezt azért kérdeztem, mert találtam egy képet, ami szerint ilyen nagy fényt tud adni ez a lámpa:
SingFire SF-544 CREE XM-L-T6 4-Mode 2500lm White LED Bicycle Light - DX | Flickr - Photo Sharing!
Szóval a kérdés az, hogy kamu ez a kép, vagy valóban ilyen nagy fényt ad a lámpa? (Valaki meg tudja erõsíteni?) Mivel errõl a lámpáról az interneten sehol sem lehet találni tesztképet/tesztvideót mûködés közben.

Írta 2013. szeptember 18. - 19:17

Van itt valakinek ilyen lámpája?
Buy SingFire SF-544 CREE XM-L-T6 4-Mode 2500lm White LED Bicycle Light - Black (4 x 18650)
Ezt azért kérdeztem, mert találtam egy képet, ami szerint ilyen nagy fényt tud adni ez a lámpa:
Írta 2013. szeptember 16. - 23:59

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2013. szeptember 16. - 23:27

Buy SingFire SF-544 CREE XM-L-T6 4-Mode 2500lm White LED Bicycle Light - Black (4 x 18650)