Azért nem felesleges, mert másra használható a kormány lámpa és teljesen másra ami a fejen van. Fejre jön a keresõ fény, amivel akár oldalra is nézhetünk az erdõben, lassú felfelé kapaszkodásnál, ha valami csörtet mellettünk.Igen, egy lámpa a kormányon és a sisakon együtt valóban jobb fényt jelent. Viszont nem jelent sokkal jobb fényt, mintha csak a kormányon lenne (ezért felesleges).
Nemrég rám sötétedett Pilismarótnál, amikor mentem át a hegyen a királykúti-nyereg és Sikáros felé.
Akkor nem készültem fejlámpával és nagyon hiányzott, pedig széles a fényem a kormányon. A zoomot direkt szélesre állítottam, hogy többet lássak oldalra.
Út közben, ahogy kapaszkodtam felfelé, vaddisznók vagy valami szarvas vagy ki tudja milyen vad mehetett oldalt mellettem a fák között és hiába forgolódtam, a fény nem fordult velem fejlámpa hiányában. Ilyenkor nagyon-nagyon tud hiányozni egy olyan fény, ami arra fordul amerre a fejem.
Ez a videó máshol készült, de az a fény széttartása látszik. Nekem ez az útra ugyan elég, de az erdõbe kevés.
Az úton szinte elég is, de nem látok be vele oldalt a fák közé. Oda fejlámpa kell, és akkor tényleg mindenhol úgy látok, mint nappal.
A videón az elején egy hagyományos bringa lámpa fénye jön szembe (összehasonlításnak), aztán
utána fordulok és kapcsolom és emelem a saját fényem, majd a végén lekapcsolom megint kicsire.
Érdemes teljes képernyõs módban nézni.
http://www.youtube.com/watch?v=8ZbbzxnsEHg
Mindig ha bármilyen széles fényû kormány lámpával is indultam, rettenetes hiányérzetem volt fejlámpa nélkül, ami oda világít ahova nézek.
Akkor mindig megfogalmazódik bennem, hogy a fejlámpa az ami feltétlenül kell, mert azzal ott látok ahova éppen nézek és ahova fordítom a fejem.
Más..
A lítium akku töltõben én sem tudok jobbat, mint amiket itt korábban linkeltek.