Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Posted 2020. November 01. - 14:42
Posted 2020. November 01. - 14:13
Milyen akkuval hasznalod ezt a lampat? Zolkowtol is kerdezem, mer o is mindig ezt a lampat ajanlgatja. Van harom felesleges 10 amperes 21700-as akku, amik azert feleslegesek, mert keves a fireflies pl47 meghajtasahoz, ahhoz legalabb 15 ampert is elbiro kene. Amugy vilagit a 10 amperes akkuval is, csak joval gyengebben. Amit talaltam errol a lamparol tesztet, ott 15 amperes 21700-as akkuval hasznaltak.Megint linkelem a Lumintopot, ennek mezei kínai szorítós tartója van, de eddig még nem volt gondom vele. banggood.com/Lumintop-B01-850lm-210m-USB-Rechargeable-Bike-Light-Headlight-21700-18650-Flashlight-p-1526312.html
Tehát ilyet külön is tudsz venni, és ezt a lámpát simán elbírja sz*r terepen is.
A Lumintop lámpa nekem is bevált.
Es igen, ahogy azt gondoltam, a lumintop c01 nem valt be a cserelhetetlen akku miatt. Meg a gombja miatt, ami rogton bekapcsol, ha lenyomodik. Igy tok konnyen le lehet meriteni a taskaban. Nem ertem, hogy miert igy csinaljak meg ezeket a gombokat, miert nem duplan kell benyomni a bekapcsolashoz, vagy lenne rajta egy lezaro gomb me'g.
Edited by blash, 2020. November 01. - 14:15.
Posted 2020. October 15. - 18:53
Sziasztok! 2 böngésznivaló:
-40 Lámpa tesztje a road.cc oldalán
(Tesztfotók összehasonlítása: 1-1 lámpa kijelölhető összehasonlításra, majd jobbra - balra húzogatható elválasztóval lehet a 2 képet váltani...)
és Singletrackworld.com: "What lights for the road bike?"
- Balu1 and ZolkoW like this
Posted 2020. October 01. - 13:43
..ja mint első fénynek való lenne, na igen. Tényleg nem.
Edited by Balu1, 2020. October 01. - 13:44.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2020. October 01. - 13:04
Ilyent én is vettem és tényleg jó fénye van annak is, de a fény elosztása nem épp kerékpár első kombinált fénynek való, ami több zónában biztosít jó látást előttünk közelebbre és távolabbra is.
A másik, amit ajánlottam,
aminél a gyorsulásmérős féklámpa megoldás is működik,
az épp kerékpárra optimális.
Azy talán itt sokan ismerik, hogy én elég kényes vagyok a jó lámpa szempontjából, ahol nem is a hatalmas fényerő a fontos, inkább a jó fény elosztás.
Ezek mellett egy szúrófényű fejlámpa még szerintem erdőben terepen fontos lehet, mert az oda világít ahova nézünk.
ilyet nem is írtam.
- Rabbit likes this
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2020. October 01. - 12:52
A másik, amit ajánlottam,
aminél a gyorsulásmérős féklámpa megoldás is működik,
az épp kerékpárra optimális.
Azy talán itt sokan ismerik, hogy én elég kényes vagyok a jó lámpa szempontjából, ahol nem is a hatalmas fényerő a fontos, inkább a jó fény elosztás.
Ezek mellett egy szúrófényű fejlámpa még szerintem erdőben terepen fontos lehet, mert az oda világít ahova nézünk.
Posted 2020. October 01. - 09:02
ha már a ki_milyen_lámpát_vett_az_aldiban/lidlben résznél tartunk: én vettem egyet a 2300 forintos zseblámpából (29. oldal, jobb alsó sarok vagy itt direktben). úgy voltam vele, ha nagyon gagyi, visszaviszem, de meglepően jó, kíváncsi vagyok, meddig fogja bírni.
Edited by Kisherceg, 2020. October 01. - 09:03.
- ultio likes this
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2020. October 01. - 08:10
Épp ma láttam az Aldiban azt a lámpát amiről itt írtam korábban, 5499,-Ft áron.
le is fotóztam, de most nem tudom, hova lehetne feltölteni, melyik képfeltöltő oldal működik még.
Én pedig meg is vettem. Szerintem tökéletes!
Erdőben, terepen is lehet használni, persze ésszel. De nem is hiszem, hogy éjszaka kell pr-t beállítani .
A rögzítése stabil, egyáltalán nem mozog. Van a bilincsen egy kis gumi kidudorodás, emiatt stabil, illetve emiatt nem lehet túlhúzni se. A fényerő mérője, szabályozója nagyon jól működik.
Városban a min. fényerő is bőven elég.
A hátsó lámpa is pöpec, az is stabil és jól működik a mozgásérzékelője, amit az Aldi féklámpának hív. Végül is igaz. De erősebb mozgásra kapcsolja fel a 4 plusz lefed, tehát erőteljes gyorsításra is pl. De ez csak jó.
Nagyon erős a fénye az egy lednek is, messziről látszik.
Type C kábel jár hozzá és 3 év garancia. A töltöttség jelzője nagyon bő egy óra max fényerős használat után max töltöttséget mutat.
Nagyon ajánlom megvételre, ha újra kapható lesz.
- Balu1 likes this
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
Posted 2020. September 30. - 19:42
Posted 2020. September 30. - 08:25
hátha valaki kedvet érez tesztelésre:
https://www.planetx....essories/lights
Tudom, tőlük nem olyan olcsó a posta, 15 GBP, de mehet mellé pár zokni... (még nem jöttem rá, melyik fajta zoknit szabad megvenni tőlük, régen rengeteg faja zoknijuk volt, aztán elkurvultak ebben is, túl vastagok azok is, amit nyárinak vettem, meg volt, ami vállalhatatlanul "szőrös" szövésű... meg sikerült jót is vennem, de fogalmam sincs, mitől függ)
Posted 2020. September 30. - 03:58
le is fotóztam, de most nem tudom, hova lehetne feltölteni, melyik képfeltöltő oldal működik még.
- ultio likes this
Posted 2020. September 29. - 23:49
Első lámpa vásárlás előtt állok és segítséget kérnék.
Olyan lámpát keresek ami jól rögzíthető a kormányra.Feltétel még hogy kontakthibáktól mentes legyen.Városban illetve néha egyáltalán nem kivilágított helyen is használnám.Ár max 5-6e.
Ez biztosan elég erős és kb 6e Ft körül van: https://bringabutik....en-usb-toltheto
Ha meg jót akarsz és egy valóban maradandó lámpát vennél, akkor csak hozzácsapnék még 3e pénzt és beruháznék egy ilyenre: https://bringabutik....-elso-lampa-usb
Ez szerintem egy komoly minőségi ugrás a sok nevenincs kínai fos mellett. Ennek egy korábbi változatával járok legalább 6 éve, minden nap bringával közlekedem és folyamatosan villogtatom, sötét helyen világítok vele, kicsit lassabban még a vaksötét erdőben is nyugodtan használhatod. Kb 1,5 havonta kell tölteni. A rögzítése meg kb tökéletes.
- Kisherceg and Rabbit like this
Posted 2020. September 29. - 19:01
Megint linkelem a Lumintopot, ennek mezei kínai szorítós tartója van, de eddig még nem volt gondom vele. https://www.banggood...-p-1526312.html
Tehát ilyet külön is tudsz venni, és ezt a lámpát simán elbírja sz*r terepen is.
A Lumintop lámpa nekem is bevált.
Posted 2020. September 29. - 16:45
Tennék fel képet a fényéről, azt használom távoli fénynek az erdőben, de nem tudok most is használható ingyenes képtárhelyet.
Próbáltam minden más fényt lekapcsolni és önmagában is jól használható, de csak kerékpárúton, mert terepre túl keskeny a fénye.
Ahhoz is tartozott gyorsulás érzékelős fékezésre erős fényre kapcsoló hátsó lámpa.
Mivel egyre közeledik a sötét időszak, biztosan lesz még olyan később.. esetleg talán a Lidlben is, mert többször láttam már egyik árúját a másiknál.
Edited by Balu1, 2020. September 29. - 16:51.
Posted 2020. September 29. - 15:53
Köszi a segítséget ZolkoW,de a büdzsé max 6eft lenne.Valami más az Aldi-s lámpán kívül ami használható?
Posted 2020. September 28. - 20:43
Van most a z Aldi/Lidl (nem tudom, melyik) féle szett 5500-ért, az a múltkori alapján megvehető, nagy fényerőre ne számíts, de alig kivilágított helyeken el lehet bóklászni vele. 30-cal töksötétben tekerni már kevés.
(hátsó lámpával együtt ennyi, és most féklámpa funkciósat adnak hozzá)
Kérdezted a rögzítést, szerintem nagy megfejtések itt nem kellenek, de a gumipántosnál azért van jobb. Megint linkelem a Lumintopot, ennek mezei kínai szorítós tartója van, de eddig még nem volt gondom vele. https://www.banggood...-p-1526312.html
Olyan lámpát keresek ami jól rögzíthető a kormányra.Feltétel még hogy kontakthibáktól mentes legyen.Városban illetve néha egyáltalán nem kivilágított helyen is használnám.Ár max 5-6e.
Posted 2020. September 28. - 20:34
Posted 2020. September 26. - 18:21
Posted 2020. September 21. - 14:10
Segítséget kérnék.Első lámpám bekapcsolás után kb 1 percig alacsony fényerővel világít mintha nagyon gyenge lenne az elem,utána viszont rendes fényerőt bocsát ki magából.Mi lehet a probléma vele?
Posted 2020. February 12. - 15:36
Ehhez adtak egy gyorsulás érzékelős hátsó lámpát is, ami fékezésnél nagyobb fényre kapcsol.
Egy a baja, nagyon kicsi a fény pont mérete a közepén. Igaz, elég erős, vagyis jól látható. Próbáltam éjszka az erdőben kicsit mögé menni, jól látszik normál üzemben is távolabbról.
Viszont ez a nagyobb felületű nekem még jobban tetszik. Lehet, ez csak egyéni nézőpont.
Az meg nem hiszem, hogy bármi hátrányt kellene jelentsen, ha több helyen forgalmazzák.
Egyébként is, hátsó lámpából inkább kettőt érdemes bekapcsolni, ha az egyik kimerül, esetleg kikapcsol egy zökkenőnél (volt már olyan, igaz nem ezekkel), akkor ott a másik, az még világít.