Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8746 replies to this topic

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

Lumicycle Explorer 2013-am van, ez itt a 2014-es modell már. A LED panelt utólag cseréltem ki benne, tehát fényerőre ugyanaz. Ha minőséget, életre szóló lámpát szeretnél, akkor ez az. De egyébként mint írtam, bármilyen 3 XM-L2 U2 LED-es lámpa tudja ezt a fényerőt, más kérdés mennyi ideig (amíg túl nem melegszik a gagyi hűtés miatt).

Milyen a belseje? Nekem 8k-s kínai van, de látszik belül, hogy miért 8k. Egy alu lapra vannak ragasztva a ledek. Ez a lap egy kb 2mm széles gyűrűn fekszik fel a ház peremén mint hőleadó felület. Ha felfekszik. Ennél azért gondolom komolyabbak ezek a lámpák. Vezérlés gondolom dettó. Több funkció, esetleg programozható is. Drágák még ettől eltekintve is. Az én épített, de be nem fejezett lámpám megeszi reggelire a kínait. 800000000lumen, na persze. Az enyém tud kb 1200lument, a kínaira meg hazudnak 3500lument. A kínai lumen más?:) Persze ez is bőven sok. Városban meg nem is lehet használni.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Van egy link,milyen lámpád van pontosan?,köszi

Lumicycle Explorer 2013-am van, ez itt a 2014-es modell már. A LED panelt utólag cseréltem ki benne, tehát fényerőre ugyanaz. Ha minőséget, életre szóló lámpát szeretnél, akkor ez az. De egyébként mint írtam, bármilyen 3 XM-L2 U2 LED-es lámpa tudja ezt a fényerőt, más kérdés mennyi ideig (amíg túl nem melegszik a gagyi hűtés miatt).

gtitdi

gtitdi

fórumtag

• fórumtag
  • 62 posts
Van egy link,milyen lámpád van pontosan?,köszi

26" gepida asgard pro-rock shox xc32-deore-Schwalbe

https://www.dropbox....30 18.57.53.jpg

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

hát azért nem rossz kis lámpa,lehet ezért drága :D :

Először csak arra lettem figyelmes, mintha sokkal jobban látnék a sisaklámpámmal mint az autóm tompítottjával, de az utóbbi időben sok autó ment el mellettem. A halogén autólámpákat a Lumicycle Explorer is durván lenyomja. Illetve más hasonló 3 LED-es is ezt tenné vele. Kb. dupla fényintenzitás, dupla fényfoltméret. Két ilyen lámpám van, együttvéve erősebb mint a legerősebb Lupine, viszont sokkal flexibilisebb a kettő. Aszfalton bőven elég egy is, ha szembe jönnek amúgy le le kell venni a legkisebb fényerőre és félrefordítani. Terepen jó a kettő egyszerre éjszakai száguldozáshoz. Viszont egyre inkább a fejlámpa dominál nálam.

gtitdi

gtitdi

fórumtag

• fórumtag
  • 62 posts

Szedd szét a tartót és a 2 műanyag érintő felületet csiszold meg durva pl. 80P csiszolópapírral és jó lesz. Gopro konzol is elmozdult nálam folyamatosan, ez megoldotta

(nagyon) köszi a tippet

gtitdi

gtitdi

fórumtag

• fórumtag
  • 62 posts

Egy ilyet elfogadnék, de még a félár is rengeteg lenne érte.

hát azért nem rossz kis lámpa,lehet ezért drága :D :

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

van valakinek tippje hogyan oldjam meg ezt a lebiccenő problémát?   (pillanat ragasztó kivételével)

Szedd szét a tartót és a 2 műanyag érintő felületet csiszold meg durva pl. 80P csiszolópapírral és jó lesz. Gopro konzol is elmozdult nálam folyamatosan, ez megoldotta

• gtitdi likes this

gtitdi

gtitdi

fórumtag

• fórumtag
  • 62 posts

na közben látom jól kiveséztétek a témát. :wacko:

más:

hátul idáig ilyen lámpám volt,nagyon tetszik csak nagyon zavart,bármit csináltam(akárhogy húztam meg) egy idő múlva a járdázások miatt,lefele biccent és akkor már sem az oldalsó laser-ek sem a hátsó világítás nem világított optimálisan.

ja a lámpa:

http://www.ebay.com/...=item4ace36892f

most rendeltem egy másikat ,mert a "régit" egy pályát tévesztett foci labda sajnos durván meg károsította.

van valakinek tippje hogyan oldjam meg ezt a lebiccenő problémát?   (pillanat ragasztó kivételével)

amúgy míg megérkezik a kinai laseres lámpa,addig a deacathlonba vettem egy ilyet,azt kell,hogy mondjam nagyon elégedett vagyok a minőségével,az árával,és a fényerejével is.(nem is szívesen nézek bele)   van 2 szinű(piros-zöld) led is a plexi mögött,ami a töltést és a feltöltést jelzi

http://www.decathlon...a-fekete-1.html

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Nekünk 3.-ik éve megy a két Photon teljesen hibátlanul, volt utánzat is azok gyorsan tönkre mentek.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

..ugyanezt (vagy koppintását) 8-10$ körül láttam ebayen, picit rosszul esett. Arra is kíváncsi lennék, mi a diffi.

Szerintem leginkább annyi, hogy a felirat egyiken eredeti lehetett, a másikon utánzat.

PHOTON_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

A kínaiaknál működik a legnagyobb utánzat készítő és címke hamisító "vállalkozás"-sok sora.

És tegyük hozzá, hogy ha akarják, akkor hozzák a minőséget is.

Nekem, és az asszonynak max 2 éves photon 1.25w-os pilácsaimk vannak. Nem panaszkodom rá, számomra teljesen megfelel, itthon volt 13-14eft/db anno. Ezekhez 3 hónap utánajárással beszereztem egy toldót, amivel már 18650-es akkuval megy, szóval akkuval már 20e/db-nál tartunk.

Na, ugyanezt (vagy koppintását) 8-10$ körül láttam ebayen, picit rosszul esett. Arra is kíváncsi lennék, mi a diffi.

Edited by ncc1701, 2014. May 31. - 11:56.

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 posts
Jelenlegi Trelock ls 592-es lámpám helyett tudnátok ajánlani valamit,ami kicsit erősebb,automata és állófényt is tud.
Köszi szépen.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Egy 50$-os ebayes kínait is betehettek volna mellé viszonyításképpen.

Szerintem akkora hatalmas különbség nem lehet a CREE XM-L T6-os leddel működő lámpák fénye között. (mostanában többnyire ezekkel szerelik őket) Az tud 910 lument 3 A mellett, bármibe is építik be, persze ha meghajtják maxon gyári adatlap szerint.

Egyébként miért ne hajtanák meg, amikor csak egy beépített "egyen-fazonú" modulon múlik a táplálás és a fokozatok és villogó funkció. Az meg náluk igazán csak részlet kérdés. Azt másik hamisító f*ssa tömegével, de a lényeg, hogy működnek!

A márkázást (jelölést) meg igény szerint teszik rá. Ez persze nem zárja ki azt, hogy lehet éppen a felirata szerinti eredeti is.

A kínaiaknál működik a legnagyobb utánzat készítő és címke hamisító "vállalkozás"-sok sora.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Lehet, de egyetértek, hogy nem tettek. A kínai termékeket messziről kerülöm, elvből is.

Lehet a sajátod is ugyanazon a soros készül, csak más rajta a matrica. Ezért lettem volna rá kíváncsi, bár számomra nem kérdés, alap, h inkább vennék egy ebayest 5eft-ért, mint egy akármilyen csoda lámpát 150e-ért.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Akkor ne nagyon kutakodj hol is készülhettek ezek a lámpák és a sajátod is, lehet keserű lesz az eredmény...

A sajátom UK. Már így is elég keserű az eredménye a kínai térhódításnak.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Lehet, de egyetértek, hogy nem tettek. A kínai termékeket messziről kerülöm, elvből is.

Akkor ne nagyon kutakodj hol is készülhettek ezek a lámpák és a sajátod is, lehet keserű lesz az eredmény...

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Kiegészítésként egy átfogó lámpa teszt. Különböző lámpák Lumen és Lux értékeit mérik azonos körülmények között, az utóbbin van a hangsúly, mert így már összehasonlíthatóak. Az oldal alsó részében van egy videó, ami bemutatja a berendezést, amellyel a Lumen értéket mérik. Sajnos a Lumicycle lámpám hiányzik a listáról, pedig ez is egy kiváló darab. :)

Egy 50$-os ebayes kínait is betehettek volna mellé viszonyításképpen.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Egy ilyet elfogadnék, de még a félár is rengeteg lenne érte.

Edited by freddyke, 2014. May 30. - 01:01.

• gtitdi likes this

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Ez a srác tényleg jól összeszedte.