Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

http://www.ebay.co.u...=STRK:MEBIDX:IT

ez kellett. A boltban adtak, 250 vagy mennyi forintért. Nagyon tetszetős cuccok voltak még, kb. úgy néztek ki a polcok, mint egy aliexpressz-bazár, árakban is kb. ugyanott voltak

Ez a "boltban adtak" , ez hol történt ? Hol van ez a bolt ?

Marci

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Szerintem menj el a Józsefvárosi piac fedett oldalára, ahova költöztek az árúsok.

Vidd magaddal az adaptert és mutasd meg a kiskínainak, hogy ehhez konnektorba dugható villa kellene.

Közben mutatod a két ujjaddal, hogy valamit a falba akarsz duni, ami a kezedben lévő adfapterrel kapcsolatos.

Abból már kilogikázza mire van szükséged. Láttam már ott ilyesmit valamikor, biztosan most is lesz.

...vagy fotózd le telefonnal és úgy mutasd neki, hogy ez kell.

Azt persze tényleg nem tudom, közel laksz-e, ill. mihez képest és merre van neked a közel.

http://www.ebay.co.u...=STRK:MEBIDX:IT

ez kellett. A boltban adtak, 250 vagy mennyi forintért. Nagyon tetszetős cuccok voltak még, kb. úgy néztek ki a polcok, mint egy aliexpressz-bazár, árakban is kb. ugyanott voltak

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Szerintem menj el a Józsefvárosi piac fedett oldalára, ahova költöztek az árúsok.

Vidd magaddal az adaptert és mutasd meg a kiskínainak, hogy ehhez konnektorba dugható villa kellene.

Közben mutatod a két ujjaddal, hogy valamit a falba akarsz duni, ami a kezedben lévő adfapterrel kapcsolatos.

Abból már kilogikázza mire van szükséged. Láttam már ott ilyesmit valamikor, biztosan most is lesz.

Szent Anna utcán viszont lesz-van-tartanak. Már, ha mindenképp a közelben, és nem 200 km-rel arréb akarok vásárolni. :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

használok kb 1 éve egy töltőt, amihez adtak adaptert:

20141110_113803_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

csak elhagytam, ...
milyen néven keressek ilyet idehaza? :)

...vagy fotózd le telefonnal és úgy mutasd neki, hogy ez kell.

Azt persze tényleg nem tudom, közel laksz-e, ill. mihez képest és merre van neked a közel.

Edited by Balu1, 2014. November 10. - 14:35.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

a 15 centit lesz*rom, a műanyag prizmát is oda tolom ahova akarom, meg ezt is, és egyébként sem látom, mi az értelme egy forgó keréknél ilyenről beszélni.

a felnin csak azért van, hogy növelje a láthatóságot, a küllőn lévő miatt tettem be, miután én sem találtam vállalható küllőprizmát sehol. mondjuk ez sem szép, de majd egyszer ragasztok ilyet szépen kivágott ívelt műanyag lapra, csak akkor már nem lesz extralite :)

szóval módosítok: pont annyira lehet belekötni, mint egy műa. prizmába, de akkor már nekem inkább ez. 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

http://www.ebay.co.u...U-/131307202126  no, adtak hozzá olyan adaptert, aminek az egyik vége a konnektorba megy, a másikra meg rá tudom dugni. A toltő csatlakozója ui. mint a linkben szereplőé.

Hmm...

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

használok kb 1 éve egy töltőt, amihez adtak adaptert:

20141110_113803_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

csak elhagytam, hogy rohadnék meg... sima EU szabvány a dugesz rajta, csak egy ilyen adapter volt hozzá:

http://itmedia.sk/it...74_1.jpg?nc=311 hogy a konnektorra rá is tudjam dugni (egyébként túl rövidke a csatlakozórész..)

milyen néven keressek ilyet idehaza? :)

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

prizma light kategóriában jelölném.

belekötni nem hiszem, hogy lehet..

De, lehet :) A kisbetűk szerint vagy messzebb kell lennie a felnitől (10-15 cm), vagy körgyürű alakúnak kell lennie, tehát hézagok nélkül körbe. A matrica - ha körbe lenne ragasztva - továbbá fehér kellene hogy legyen, nem sárga :) Told fel a szalagot 10 centire, akkor jó.

De ha nagyon szórakozni akarnak akkor a legegyszerűbb a papirok miatt büntetni, nincs olyan biciklis aki a mezben személyit/útlevelet hord (tisztelet? a kivételnek :)). Én lefényképeztem a mobillal, próba szerencse alapján.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

prizma light kategóriában jelölném.

nem szép, de legalább csúnya.

belekötni nem hiszem, hogy lehet..

prizma.jpg

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Maximum engem is megbűntetnek. Csengőm kb sosem lesz, hangosabbat fügyülök, és gyorsabban. :)

pfff mi ez az attitűd? Szégyelld Magad, de naggyon mélyen. :D

Én a szabadonfutóra szavazok.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Ezek a szabályok annyit változnak szinte folyamatosan, hogy nem lehet követni.

Maximum engem is megbűntetnek. Csengőm kb sosem lesz, hangosabbat fügyülök, és gyorsabban. :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Ezek a szabályok annyit változnak szinte folyamatosan, hogy nem lehet követni.

:) Első-hátsó prizmám sosem volt, jó fényű lámpa annál inkább, de az is csak sötétben van a bicajon, nappal nyilván nem hordom.

Benkó Barbit ezért büntették meg a dobikövi úton. Nappal !! nem volt lámpa a bringán és nem volt csengője.

Igaz, ez se ma történt, de ha olyan a kedvük, bármikor számon kérik mint kötelező tartozékot.

http://sportgeza.hu/...gajan_csengoje/

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

Egyszer remélem megérjük, hogy valami hozzáértő írja meg ezeket a jogszabályokat és nem olyanok, akik 1970-ben ültek utoljára Csepel biciklin.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Viszont ki lett bővítve két másik használhatóbb lehetőséggel: "A küllőprizmák helyett vagy mellett alkalmazható két oldalon fehér fényvisszaverő körgyűrű felület is a kerékpántok közvetlen közelében vagy az ENSZ–EGB 88. sz. előírásának megfelelő gumiabroncsokon."

Most rendeltem meg a 3 féle matricát. Küllő prizmákat le fogom kapni, felmatricázom a felniket, úgyis ilyen aero jellegűek. Majd vmi szép mintát kell kitalálnom. :) Első-hátsó prizmám sosem volt, jó fényű lámpa annál inkább, de az is csak sötétben van a bicajon, nappal nyilván nem hordom.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

Csöndben elrohantak. Bár borulás közben szemeztem az egyikkel és átfutott rajtam, hogy szép lesz ha ez még nekem is jön. Szerencsére nem óriási (idegesebb) öregek, hanem inkább olyan idei darabok voltak. Olyan félig nagyok, kb. mint egy kutya.

Azért mákotok volt, ez elsülhetett volna csúnyábban is. Én láttam már disznót átmenni 2 méteres farakáson, mint kés a vajon. Mondjuk az vadászaton volt, ami nyilván más sztori. Őrült egy dög tud lenni.

Mi csújogatni szoktunk :) ilyen helyeken, hogy időben észrevegyenek és inkább ne is találkozzunk.

Nekem a csúcs eddig egy szarvascsorda volt, ami előttem vonult át az úton. Az is izgi volt, mert amikor megijednek akkor beindul a csorda, de a vonulási irányt nem változtatják meg,  csak begyorsulnak. Szóval ha pont útban vagy akkor mész a levesbe. Szerencsére én jó 20-30 méterrel előtte meg tudtam állni és csak annyi maradt meg, hogy de gyönyörű állatok. :)

Edited by DannyL81, 2014. November 09. - 09:14.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

A küllő prizmával is vigyázni kell, milyen magasságban helyezkedik el.

Ezt külön idézem:

c) az  (1)  bekezdés f)  pontjában említett fényvisszaverők az  úttesthez 0,35 méternél közelebb, és az  úttesttől 0,90 méternél távolabb ne legyenek,"

Az f) pont a fehér első és piros hátsó fényvisszaverőre vonatkozik, nem a sárga küllőprizmára (annak 10-15 centire kell lennie a felnitől). Az utóbbinál baj lenne gyerekméreteknél és pl. 26-os montin ahol egy legballonosabb gumival (2,25" Nobby Nic) is a tengely közepe ~34,5 cm magasan van, tehát gyakorlatilag nem lehetne úgy rárakni prizmát hogy ne legyen közelebb (bármilyen kerékállásnál) mint 35 cm az úttesttől.

Viszont a 90 cm magasság már lehet probléma ha nagyobb kerékmérettel/vázzal jársz és pl. csak a fej/nyeregcsöveken van hely fényvisszaverőre (nálam pont belefér 17" vázzal). Ott legalább általános az előírás (fényvisszaverő), tehát lehet matrica is, ha nem háromszög alakú.

Aztán van egy olyan is hogy nem lehet 2 méternél magasabban, ami magasabb váz/embernél kizárja a sisakra szerelt lámpát (mármint a kötelező helyett).

Akkor úgy fordítom a kereket, h megfelelő magasságban legyen. :)

Csak úgy menne ha elfogadnának egy fixen felrögzített, vízszintesen a tengelytől előre és hátranyúló, több centi hosszú de csak pár mm "széles" "prizmát" :)

Viszont ki lett bővítve két másik használhatóbb lehetőséggel: "A küllőprizmák helyett vagy mellett alkalmazható két oldalon fehér fényvisszaverő körgyűrű felület is a kerékpántok közvetlen közelében vagy az ENSZ–EGB 88. sz. előírásának megfelelő gumiabroncsokon."

Érdekes módon ez ütközik azzal hogy a prizmának magasabban kell lennie (10-15 cm felnitől). Az utóbbi remélhetőleg ugyanazt fogja jelenteni mint pl. Hollandiában: pillanatokon belül minden új biciklit automatikusan fényvisszaverős külsőgumival forgalmaznak (és egy idő után a külső gumik nagy részét is), így elég hamar el fog terjedni és nagyjából el fog tünni az éktelen prizma.

Edited by Tekergek, 2014. November 09. - 06:27.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Csöndben elrohantak. Bár borulás közben szemeztem az egyikkel és átfutott rajtam, hogy szép lesz ha ez még nekem is jön. Szerencsére nem óriási (idegesebb) öregek, hanem inkább olyan idei darabok voltak. Olyan félig nagyok, kb. mint egy kutya.

• DannyL81 likes this
Marci

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

Mondjuk a disznó sem játék. Hogy reagálták le a vadak ezt a találkozót?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Na látod még jó, hogy nem a frissen betelepült medvékkel találkoztál az északi középhegységben mert azok lehet, neki álltak volna uzsonnázni.

https://www.google.h...e magyarország 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Eddig csak röhögtem Balu1-en, hogy medvéktől és farkasoktól tart kis hazánkban. De most szerdán itt a Budai hg-ben a Petneházi lovasklub melletti rétnél lámpás bringáztunk és belefutottunk egy vaddisznó csapatba. Azaz, ők futottak elénk ! Haver átrepült az egyiken, egyik srác csak eldőlt egytől, engem meg oldalról lepett meg az egyik. Beleütköztem és átborultam. A kerekem tropára ment, ugráltunk percekig a felnin és sokáig centíroztuk, hogy egyáltalán el tudjon valahogy fordulni a villában. (felnicsere)

Ez elég kivédhetetlen dolog volt bár úgy gondolom, nagyon ritkán történik ilyesmi. Mondhatnám, hogy vigyázzatok ! De mire, hogy ? Olyan hirtelen történt, hogy nem tudtunk mit csinálni. Max. ha ott maradunk és nézzük a tévét. :P

Marci