Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Szóval ha tuti megy jó áron akkor a fenix, ha nem, akkor egyelőre itthon a strike 500 vezet (itthon elég drágán találtam egyelőre akkut és töltőt, főként a nem gagyi kategóriából).

A Strike USB töltős, bármilyen mobiltöltővel lehet használni (én is azt használom, semmi gond nincs vele). Martonnak igaza van hogy az 500-nak nem sokkal több fénye van, legalábbis a második fokozata ennek elvileg megfelel a 300-nak és alig halványabb. Az 500-nak az az előnye hogy tudod ezen a második fokozaton használni és úgy egy órával hosszabb ideig tart az aksi mint a 300-nál (Cree XM-L vs. X-PG).

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Én a helyedben olyan pilácsot keresnék, amibe szabvány li-ion akkut lehet tenni. Nálam szempont volt, gyárilag 3xAAA akkuval megy, ami egy vicc kategória volt. Kapott helyette 18650-es akkukat, két lámpám van, vettem 6 akkut, és nem kell paráznom, h lemerülnek. Azt sajnálom, h 2mm kellene ahhoz, h beleférjen a 26850-es akku, ami azért kapacitásban elég durván jobb a 18650-nél.

Igen, belevettem a számításba, ezért elsősorban 18650-es lámpákat kerestem. Tele a hócipőm az AA/AAA állományommal, az egyenetlen és kiszámíthatatlan önkisüléssel/bizonytalan töltöttségi szinttel, főleg az 'okos' eszközökkel használva (pl vakuk).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Próbáltam új duracell elemekkel is, azzal is hamar horpad a fénye. Túl erős a led ilyen pici áramforrásokhoz.

A 300as annyira nem szimpi, az 500as vetített képe is még elmegy, de ettől gyengébben nem tűnik jónak.

Amivel futok még egy kört, az a Fenix BC30. 500lumen 5 órán át (gyakorlatban inkább 4, vagy csak a nagyobb akkuval 5), kormányra rakható távoli gombról 1800lumen boost módban (turbóban 1200). A lényeg, a Fenixekre jellemző korrekt (Dual Beam, az egy ledesek is szépen adják elő) vetített kép. Ha nem vámolják meg, 31K töltővel 2db akkuval, kb a strike árában van. (Ha esetleg vámolnák, akkor reméljük majd a csomagra írt 30$+13$ alapján fogják). Illetve írtam a fenix shopnak, és megvárom tényleg berakják-e akciós csomagba a nagyon jó 3200as gyári akkujukat töltővel a BC30-al. BT20as csomag van, árban jó, de van pár előnye a 30asnak.
Szóval ha tuti megy jó áron akkor a fenix, ha nem, akkor egyelőre itthon a strike 500 vezet (itthon elég drágán találtam egyelőre akkut és töltőt, főként a nem gagyi kategóriából).

Én a helyedben olyan pilácsot keresnék, amibe szabvány li-ion akkut lehet tenni. Nálam szempont volt, gyárilag 3xAAA akkuval megy, ami egy vicc kategória volt. Kapott helyette 18650-es akkukat, két lámpám van, vettem 6 akkut, és nem kell paráznom, h lemerülnek. Azt sajnálom, h 2mm kellene ahhoz, h beleférjen a 26850-es akku, ami azért kapacitásban elég durván jobb a 18650-nél.

ncc1701 módosította - 2014. október 14. - 08:32

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Nézd meg a 300as BBB lámpát is ! Formára pont olyan, mint az 500as de olcsóbb nála. Erre gondolok: http://bringabutik.h...mpa-fekete.html

Rendszeresen járunk éjszakai tekerésre, van 300as és 500as is a csapatban. Szóval, én elsőre azt hittem ugyan olyan a 2 lámpa, mivel nem nagyon látszott a különbség a fényük között. Többen is néztük, alig volt különbség.

A különbözeten esetleg vehetsz egy 2. aksit, így már biztosan jó sokáig fogsz tudni világítani. Nem is vészesen drága a pótaksi: http://bringabutik.h...-lampakhoz.html

Az AAA aksid lehet, hogy már régi és elgyengült. Próbáld ki újakkal !

Próbáltam új duracell elemekkel is, azzal is hamar horpad a fénye. Túl erős a led ilyen pici áramforrásokhoz.

A 300as annyira nem szimpi, az 500as vetített képe is még elmegy, de ettől gyengébben nem tűnik jónak.

Amivel futok még egy kört, az a Fenix BC30. 500lumen 5 órán át (gyakorlatban inkább 4, vagy csak a nagyobb akkuval 5), kormányra rakható távoli gombról 1800lumen boost módban (turbóban 1200). A lényeg, a Fenixekre jellemző korrekt (Dual Beam, az egy ledesek is szépen adják elő) vetített kép. Ha nem vámolják meg, 31K töltővel 2db akkuval, kb a strike árában van. (Ha esetleg vámolnák, akkor reméljük majd a csomagra írt 30$+13$ alapján fogják). Illetve írtam a fenix shopnak, és megvárom tényleg berakják-e akciós csomagba a nagyon jó 3200as gyári akkujukat töltővel a BC30-al. BT20as csomag van, árban jó, de van pár előnye a 30asnak.

MC Pite módosította - 2014. október 14. - 08:04

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Photon 1.25w-os pilácshoz tudtok kormányra vmi masszív, lehetőleg alu lámpa felfogatót?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ezek szerint neked van :). Myo Xp mindenképp megy a fejre mellé. Ez érdekelne hogy gyakorlatban mennyire bírja, mert (a Petzl kivételével) a gyakorlatban súlyosan alul múlják a papírformát. 24 óráson kb 1 kör alatt csökkent annyit az AAA akkus lámpám fénye (a kisebbik fokozaton!) hogy szemmel látható volt a csökkenés, harmadik körtől pedig csak lejtőn kapcsoltam be - sajnos ismerősök olcsó lámpái is hasonló problémákkal küzdenek, jól világít egy fél óráig, aztán vége.

Köszi!

Nézd meg a 300as BBB lámpát is ! Formára pont olyan, mint az 500as de olcsóbb nála. Erre gondolok: http://bringabutik.h...mpa-fekete.html

Rendszeresen járunk éjszakai tekerésre, van 300as és 500as is a csapatban. Szóval, én elsőre azt hittem ugyan olyan a 2 lámpa, mivel nem nagyon látszott a különbség a fényük között. Többen is néztük, alig volt különbség.

A különbözeten esetleg vehetsz egy 2. aksit, így már biztosan jó sokáig fogsz tudni világítani. Nem is vészesen drága a pótaksi: http://bringabutik.h...-lampakhoz.html

Az AAA aksid lehet, hogy már régi és elgyengült. Próbáld ki újakkal !

Marci

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Ezek szerint neked van :). Myo Xp mindenképp megy a fejre mellé. Ez érdekelne hogy gyakorlatban mennyire bírja, mert (a Petzl kivételével) a gyakorlatban súlyosan alul múlják a papírformát. 24 óráson kb 1 kör alatt csökkent annyit az AAA akkus lámpám fénye (a kisebbik fokozaton!) hogy szemmel látható volt a csökkenés, harmadik körtől pedig csak lejtőn kapcsoltam be - sajnos ismerősök olcsó lámpái is hasonló problémákkal küzdenek, jól világít egy fél óráig, aztán vége.

Köszi!

A BBB nekem bevált, de ha hosszú az éjszaka persze kapcsolgatom az erősségét. A gombja nehézkesen jár és kicsi, kesztyűben felejthető, nekem azért is mert fejjel lefelé a kormány alá raktam hogy tudjak támaszkodni. Így nem látni a kék (OK) vagy villogó pirost se (merül). Szabályozva van hogy mindig ugyanolyan erősen égjen (amikor pirosan kezd villogni a kijelző még van benne jó pár perc, talán negyed óra azon az erőn). Innen lefelé lehet kapcsolni ami után megint kék lesz a kijelző. Arra kell csak figyelni hogy ha már jelez és kikapcsolod utána a legerősebb fényerővel kapcsol be ahonnan tovább lehet kapcsolni (4 lépcsős + villogó), ha még alacsonyabb üzemmódban működne viszont a maxra már nem elég akkor előfordulhat hogy kikapcsol mielött tovább sikerül kapcsolni (télen egy picit kikapcsolva hagyni hogy magához térjen + kézzel melegítés segít :)). Ha már ég és teljesen lemerül akkor viszont visszavált egy nagyon alacsony helyzetjelző módba, az a pislákolás teljes sötétben alacsony sebességnél még épp elég hogy hazafelé ne essél bele a gödörbe. Az aksi kicsavarozásához egy érme kell, körömmel nem megy.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Annyira nem, ha csak nem egyfojtában a legnagyobb fénye kell (hol tudsz errefelé 40-50-nel lefelé menni több mint 1,5 óráig? Eggyel alacsonyabb fokon is jó fényes de már 2,5 órát bír, legalacsonyabb meg 8 óra és bőven elég könnyebb terepre, kanyarok miatt úgy is kell fejlámpa). Ha mégse elég lehet hozzá venni tartalék aksit (ami amúgy is hasznos ha elfelejtetted feltölteni az egyiket), nekem még sose sikerült mindkettőt egy éjszaka alatt lemeríteni.

Köszi!

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Valami legalább 500 lumenes kormánylámpát keresnék, idáig a BBB Strike 500 hasonlít rá, de attól tartok az akku elég karcsú

Annyira nem, ha csak nem egyfojtában a legnagyobb fénye kell (hol tudsz errefelé 40-50-nel lefelé menni több mint 1,5 óráig? Eggyel alacsonyabb fokon is jó fényes de már 2,5 órát bír, legalacsonyabb meg 8 óra és bőven elég könnyebb terepre, kanyarok miatt úgy is kell fejlámpa). Ha mégse elég lehet hozzá venni tartalék aksit (ami amúgy is hasznos ha elfelejtetted feltölteni az egyiket), nekem még sose sikerült mindkettőt egy éjszaka alatt lemeríteni.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Vettem egy profi kukászsák-kukásmellény szubsztitúciót, ilyethe:

http://www.ebay.com/...=STRK:MEBIDX:IT

A legpoénabb, hogy ngyon széles rajta a fényvisszaverő csík, nagyon jól látható a cucc, és valamiért 2kettőt2 csomagolt az eladó, pedig csak egyet vettem. Lassan rövidülnek ezek a napok,és én ilyen láthatósági hámot sehol sem láttam 1000 ft alatt boltban.

Elégedett lennék vele, de óriási méretű, pufizsakéban talán jobban passzentolna. Ez csak láthatóvá tesz, de a fényvisszaverő boka-karszalagokkal  kevés fóliával és a kötelező küllőprizmákkal tényleg elég nagy foltot kell égetnem az esti autós ideghártyájára.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

valahol a régiek között van lámpa projekt topic, kettő is, azokban némi keresgéléssel én is találtam pár infófoszlányt :)

Pár helyen találtam említést róla, reméltem van valami bemutató féle is róla...

Így egyelőre nem nagyon tudom miket hasonlítsak mihez, vagy hogy kb mennyi az annyi - lehetőség szerint huszonx-ből jó lenne ha megállna.

MC Pite módosította - 2014. október 09. - 15:45

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Üdv!

Valami legalább 500 lumenes kormánylámpát keresnék, idáig a BBB Strike 500 hasonlít rá, de attól tartok az akku elég karcsú (van most cree ledes lámpám brutál fénnyel, de AAA akukkal használható csak, iszonyat gyorsan merülnek).

Hozé lámpáról merre találok infót, esetleg összehasonlítást?

valahol a régiek között van lámpa projekt topic, kettő is, azokban némi keresgéléssel én is találtam pár infófoszlányt :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Üdv!

Valami legalább 500 lumenes kormánylámpát keresnék, idáig a BBB Strike 500 hasonlít rá, de attól tartok az akku elég karcsú (van most cree ledes lámpám brutál fénnyel, de AAA akukkal használható csak, iszonyat gyorsan merülnek).

Hozé lámpáról merre találok infót, esetleg összehasonlítást?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Nem terepre mennék, hanem országútra, sötét bringautakra.

Nem szeretnék dx-es, ebay-es kínai lámpákat.

Olyan tippeket szeretnék mint amilyet lentebb gaboca1 adott

Havernak ilyen van, lehet kapni kormánytartót is hozzá: http://hobbyrendeles...ee_led-es_lampa

Nagyon erős és fókuszálható, így kicsit összébb húzod a fényét és akkor országúton sem fogod megvakítani a szembe jövőket. Az aksi is viszonylag jól bírja.

Kínai ez is de ha élőben látod, tetszeni fog. Ezért a pénzért szerintem jó vétel. Ilyen erős lámpát nagy márkától ennyiért nem kapsz. Még a kis Blackburn-nél is sokkal jobb a fénye. És mondom, több haver is használ ilyet, szóval nem lutrit veszel, kipróbált és jól működő a cucc.

Marci

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Nem kell félni a kínai ledes lámpáktól. Három félét használok 3-4 éve terepen-országúton, ősztől tavaszig minimum napi 1-2 órát (tavasztól őszig alkalom szerűen), de használtam egész éjszakákat is minden gond nélkül. És a 3 együtt nincs 10 ezer aksival együtt se. És simán lehet akármelyikkel egyedül is éjszaka terepezni.

Én is féltem a kinai gagyitól, ezért van 3 és kölünböző :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

http://www.youtube.c...h?v=kF8k2pZrJoE

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

10000 forintból túl sokat ne várj.

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

Pontosítsd, lécci ! Országúton vagy terepen mennél a városon kívül ?

Így elsőre a 10ezer elég kevésnek tűnik, terepre biztosan.  Esetleg eBayen kapsz ennyiért olyan lámpákat, amik jó fényt adnak.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Sziasztok!

10.000 Ft-ból szeretnék olyan első lámpát venni, amivel már városon kívül is lehet tekerni (értsd nem csak látszani szeretnék vele hanem látni is!) és nem is csak virágszagolgatós tempóban.

Mit ajánlanátok?

Köszi :)

Pontosítsd, lécci ! Országúton vagy terepen mennél a városon kívül ?

Így elsőre a 10ezer elég kevésnek tűnik, terepre biztosan.  Esetleg eBayen kapsz ennyiért olyan lámpákat, amik jó fényt adnak.

Marci

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok!

10.000 Ft-ból szeretnék olyan első lámpát venni, amivel már városon kívül is lehet tekerni (értsd nem csak látszani szeretnék vele hanem látni is!) és nem is csak virágszagolgatós tempóban.

Mit ajánlanátok?

Köszi :)

Szia!

Én most vettem egy ilyet meglepődtem mekkora fényereje van.

http://ebike.hu/term...usb-elso-lampa/