Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Szokták mondani, önkéntes szerv donorok.

Mondjuk a kicsi gyerek aki hátul ül, szegény az áldozat, mert őt a szülei viszik bele felelőtlenül.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Ne reménykedj. Naponta találkozom ilyenek tucatjával. Sőt nem ritkán látom, hogy eltekernek a rendőrök mellett, és rájuk se néznek. Pedig bevonhatnák őket is a közteher viselésbe, nem kis bevétel eshetne be.

Ennek a továbbfejlesztett változatát is lehet látni.. Gyermekülésben a 2-3 év körüli csemete hátul utazik, a kivilágítatlan-láthatatlan-lopakodó üzemmódú anyukával.

Sajnos ez előhozza belőlem a "látszódjámá!" féle tajparasztot.

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Kicsit off. Jöttem haza edzésről kocsival, elhagytam egy lassan menő rendőr autót (indexelt, h előzzek). Sötét, köd. És 3 bike ninja ment sorban, se első lámpa, se hátsó, se kukásmellény, se prizma. Remélem ez a mutatvány lesz nekik 30eft/fő.

Ne reménykedj. Naponta találkozom ilyenek tucatjával. Sőt nem ritkán látom, hogy eltekernek a rendőrök mellett, és rájuk se néznek. Pedig bevonhatnák őket is a közteher viselésbe, nem kis bevétel eshetne be.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Kicsit off. Jöttem haza edzésről kocsival, elhagytam egy lassan menő rendőr autót (indexelt, h előzzek). Sötét, köd. És 3 bike ninja ment sorban, se első lámpa, se hátsó, se kukásmellény, se prizma. Remélem ez a mutatvány lesz nekik 30eft/fő.

joezyka

joezyka

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Sziasztok!

Eléggé casual vagyok kerékpár témában, viszont szeretném picit feltúrbózni a biciklimet. Nem találtam jobb topicot erre, de remélem tudtok segíteni.

Arról lenne szó, hogy szeretnék LED-es villógót a küllőre, amit ha tekerek akkor folyamatos kört vagy hasonlóan mutat.

Találtam is ilyen kütyüt: http://vennivalo.hu/...1db_leddel.html A kérdésem, hogy ezek mennyire jók? időtállók, illetve, hogy elég-e belőle kerekenként 1 vagy több kéne? 

viszonylag sokat használjuk a biciklinket (bnőm azzal jár dolgozni minden nap) és így még jobban látszódna a sötétben a kerékpár. 

Lámpánk van elöl hátul + prizma, meg egyéb kiegészítők, szóval nem ez lenne az elsődleges láthatósági fény. 

A segítségeteket előre is köszönöm.

üdv,

Joezyka

"Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!"

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

ez az amit senki nem tud, és eddig az importőr képviselője sem adott értékelhető választ....az én értelmezésem pl, a termék kifutása +3év lenne.

mindenesetre nálunk több száz darabból (nem csak flea persze ) 3-4 garis volt, azt gond nélkül cserélték.

dekaban lattam meg hasonlo meretu aksis lampat.erdemes kimenni megnezni vagy nem is erdemes egy lapon emliteni a flea-vel?

regi/hibas agyvaltokat veszek.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ők építenek neked bármilyen aksit. Azt hiszem a Hozé lámpa 14,8V-on megy. (az enyém még nagyon atom most is :-)))

Vidd be az aksidat, vidd el a töltőd is és ők biztosan megoldják.

http://global-akku.a...tas-akkuszerviz

Marci

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Én annó nem vettem hozzá akksit, szóval nem tudom, hogy néz ki, de gondolom nem balancer töltő, hanem csak a sorba kötött pakk két végét tölti.

Ha bontható, én vennék bele jobb féle (Sanyo, Samsung, stb) 18650-es cellákat, 2000HUF/db-ért már kapni jókat, de biztos alatta is.

Ha volna hozzá alkalmas töltőd, amivel cellákra bontva újra lehetne tölteni őket, az lehet, hogy megjavítaná, ha csak elmásztak egymástól.

Ha cellahalál, akkor viszont elég lehet csak a rossz cellát kicserélni, lehetőleg olyanra mint a többi.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!

A Hozé féle lámpámhoz kezdenek meghalni az aksik. :-( 

A töltő az egyiknél azt mutatja fel van töltve, közbe nem működik vele a lámpa,

a másikat meg feltölti, de nagyon kevés ideig működik róla.

Tök hülye vagyok a témához, abszolút nem tudom, hogy milyen aksit

kellene hozzá vennem, hogy a régi töltővel működjön a dolog. :-(

Tudna valaki nekem konkrét megoldásokat ajánlani?

Nagyon hálás lennék mert, így elég érdekes elindul az "éjszakába",

hogy nem tudom meddig van világosság! :-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

blackburn flea elettartamgarancia mit jelent a gyakorlatban?

tesbike-on irogatnak jot is rosszat is.

hol erdemes ezt itthon megvenni ahol komolyan veszik a garit?

ha ez a gari csak varaslocsalogato akkor milyen hasonlo meretu/tudasu lampat javasoltok ami jobb valasztas lehet a flea-tol?

az lemaradt hogy csak elso lampa kell de ha parban nagyon jo aron adnak akkor szettet vennek.

ez az amit senki nem tud, és eddig az importőr képviselője sem adott értékelhető választ....az én értelmezésem pl, a termék kifutása +3év lenne.

mindenesetre nálunk több száz darabból (nem csak flea persze ) 3-4 garis volt, azt gond nélkül cserélték.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

blackburn flea elettartamgarancia mit jelent a gyakorlatban?

tesbike-on irogatnak jot is rosszat is.

hol erdemes ezt itthon megvenni ahol komolyan veszik a garit?

ha ez a gari csak varaslocsalogato akkor milyen hasonlo meretu/tudasu lampat javasoltok ami jobb valasztas lehet a flea-tol?

az lemaradt hogy csak elso lampa kell de ha parban nagyon jo aron adnak akkor szettet vennek.

ridelife módosította - 2014. november 18. - 15:17

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Egyébként egyszer jártam Debrecenben, kb 30 évvel ezelőtt, akkor is biciklivel.

Akkor még 3 sebességes agyváltós kempingem volt és itthonról azzal indultam 17 óra körül, a 31-33-ason mentem.

Volt a bringán 20 Wattos halogén is (ha jól emlékszem), de csak pár másodperces villantásnyi előre pillantásra és lekérni a fényt ha vakítanak, hogy végig bírja az éjszakát, a 3-5 Watt körüli folyamatosan működő izzóval és még a következő éjjelen is legyen kevés fénye, ha kell.

Igaz, volt akkor dinamós megoldás is rajta, de azt csak pillanatokra kapcsoltam be, azután szinte pánikszerűen ki kellett kapcsolni, olyan durván visszafogott, fékezett és fárasztott (1984 körül).

Debrecenbe 13 órára értem és ott be a strandra, a melegvízben pihentem 4 órán keresztül.

(Amikor a pénztáros néni megtudta Bp.-ről jövök, vállalta, hogy vigyáz a bicajra)

Amikor 5 óra körül tovább indultam a strand elől, akkor néztem mi szorult meg a bringán, mert alig tudtam lenyomni a pedált. Persze semmi csak a melegvíz kiszedte az erőmet és olyan érzés volt induláskor nyomni a pedált, mint a "beton". Még 50 km volt előttem. Mezősas környékén, talán kicsit később, kezdett rámsötétedni. Közben próbáltam átváltani a dörzsmeghajtású dinamóra, hogy a végén még maradjon állófény energiám, de az meg akkorát fékezett (a 300 km végefelé meglévő kondimhoz), hogy nem tudtam már menni vele bekapcsolva. Szinte elfogyott a szufla a 306. km-re, mikor odaértem.

Éjszaka 23 órakor értem Körösszakállra.  Akkor még csak sejtettem merre kell keresnem a Zólya utcát és a házat (mondták még itthon, a legszélső utca balra). Nem volt semmi világítás azon a részen, csak  egy nagyon gyengén pislákoló akkus lámpa fénye mellett tudtam még eleinte tájékozódni.

A lámpa talán gyertyányit világított még az akku töltése miatt, a végén már annyit sem.

Végül vaksötétben mentem és megpróbáltam fül után tájékozódni.

Az egyik részen ismerős női hangot hallottam. "Ági, te vagy az" ..kérdeztem.

Mire a válasz, "nem, én az anyukája vagyok" mondta a hang. Megérkeztem.

Alig hitték el, hogy tényleg odáig tekertem a kis kempinggel és nem valami teherautó platóján vittem a bringát. Nekem eszembe sem jutott volna ilyen változat.  :) Akkor még olyan bringám volt.

Azóta nagyon sokat tanultam (2003-tól) itt a fórumon is bringa ügyben és még szegény Natitól tanultam annak idején nagyon sok kerékpáros tapasztalatot és, hogy milyen bicajjal lehet jobban menni.

Ez régi lámpás, túrás történet, ami Debrecennel is kapcsolatos, sőt arról jutott eszembe, hogy akkor jártam először ott és eddig még utoljára is. :)

A lámpák meg azóta bőven kinőtték már azt az időszakot nem csak fényerőben, de fogyasztásban is kedvezőbben. Azóta itt vannak már a kedvezőbb, jól csapágyazott, gyakorlatilag mechanikus veszteség nélkül futó agydinamók, amivel nem csak menni lehet könnyebben de a leddel kombinálva használható fényerőt is lehet nyerni belőle. Viszont azóta elmúlt 30 év.

Akkoriban már folyamatosan tervezgettem, hogy valamit majd ki lehet hozni ezekből az akkor még kerékpárral kapcsolatban főleg elméletben tárgyalgatott hatékony fénykeltő megoldásokból, mint a Xenon plazma ív és a led fénye (a xenont már filmesek korábban, régóta használták). Végül tényleg lett belőlük "nagy durranás" bringán is.

A led már túlhaladta keményen azóta a Xenon ívlámpát is, nem csak fényben (mert úgy még közel hasonlóak újkorában) de élettartamban főleg.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ja, így már érthető.

Megfordult a fejemben, hogy érdemes lenne nekem is ott körülnéznem, akkor nyert értelmet amit írtál :

"Már, ha mindenképp a közelben, és nem 200 km-rel arréb akarok vásárolni. [:)]"

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Szerintem ez elég egyértelmű: "az oldalsó (borostyánsárga színű) fényvisszaverő (küllőprizmát) távolsága a kerékabroncstól 0,10–0,15 méter legyen".

na tessék. akkor most kereshetek másik rendeletet, amit utálok. duzzog.

• Tekergek kedveli ezt

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Ha nem ilyen valóságtól és értelemtől elrugaszkodott fogalmazásúak lennének a jogszabályok, akkor biztos több lenne bennem a hajlandóság a pozitív hozzáállásra :) Az okát értem, meg persze, meg kell határozni a részleteket is, de akkor miért nem lehet úgy fogalmazni, hogy pl. "a felni belső peremétől 10 és 15 cm között legyen"?

Szerintem ez elég egyértelmű: "az oldalsó (borostyánsárga színű) fényvisszaverő (küllőprizmát) távolsága a kerékabroncstól 0,10–0,15 méter legyen".

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

(...) Haver átrepült az egyiken, egyik srác csak eldőlt egytől, (...)

Én először azt hittem, hogy a röhögéstől dőlt el :D

Amúgy én ezekből a matricákból raktam sárgát/pirosat a felnire, a prizmákat meg leszedtem. Lehet, hogy nem szabályos, de akkora fényvisszaverő terület keletkezett, hogy aki ezt nem látja meg, az elütné a kerekes székest is, akiről ma szó volt a tényekben (egyenes út, kivilágított motoros szék, fényvisszaverő mellény)

RelakS módosította - 2014. november 11. - 19:23

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
Ha nem ilyen valóságtól és értelemtől elrugaszkodott fogalmazásúak lennének a jogszabályok, akkor biztos több lenne bennem a hajlandóság a pozitív hozzáállásra :) Az okát értem, meg persze, meg kell határozni a részleteket is, de akkor miért nem lehet úgy fogalmazni, hogy pl. "a felni belső peremétől 10 és 15 cm között legyen"?

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

a 15 centit lesz*rom, a műanyag prizmát is oda tolom ahova akarom, meg ezt is, és egyébként sem látom, mi az értelme egy forgó keréknél ilyenről beszélni.

Gondolom arról van szó hogy nem mindig (elég gyorsan) forog a kerék és ilyenkor a körkörös mindig látszik, a tengelyen elhelyezett 2-ből az egyik lehet takarásban (villa stb.) a maradék meg túl alacsonyan hogy pl. egy autós rálásson/visszaverje a fényt.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

A virtuális netes boltban.. ezek szerint már fel is adták a hétfői napon.

"úgy néztek ki a polcok" már mint a netes oldalon látható képekre gondolsz, mert erről itt nem derül ki, hogy fizikailag elérhető boltól lenne szó, ahova belehet sétálni.

https://www.google.h...df6fec47544b9a9

Szent Anna utca 39-41, 

http://elektronikadebrecen.hu/

Ja, civcity. De csak azért, mert itt lakom :D Bementem, megmutattam a kis akksitöltőt, ők meg mutatták, mire van szükségem. Mondtam, hogy kész mázli, hogy nem 4 hét a "kiszolgálási idő". 2 percet sem voltam a boltban

Vejne módosította - 2014. november 11. - 06:43

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

A virtuális netes boltban.. ezek szerint már fel is adták a hétfői napon.

"úgy néztek ki a polcok" már mint a netes oldalon látható képekre gondolsz, mert erről itt nem derül ki, hogy fizikailag elérhető boltól lenne szó, ahova belehet sétálni.

Balu1 módosította - 2014. november 11. - 04:52