Csak elvi kötekedés: akku kevesebbet bír a hidegben, úgyhogy korrekt eredményt én inkább aktív hűtéssel, szobahőmérsékleten várnék.
Ez nem is elvi, csak nem gondoltam rá így egyből.
A Li-ion akku kb felét, harmadát képes leadni "0" celziusz alatt, legalább is az enyém
a megszokott 6 óra + helyett alig bírt többet 2 óránál, amikor valamelyik korábbi télen próbáltam.
Végül úgy értem haza vele, hogy legkisebb fényű állásra kapcsoltam a középső fény csóvát.
(Nálam három külön fény zóna van külön akkuról járatva.
Egy középen, és kettő a bal és jobb oldalon, hogy szélesen bevilágíthassa az utat, ha mind felkapcsolom.)
Télen, miután rájöttem, hogy hidegben jóval kevesebb az energia mint szokott,
a három világító zónából csak egy led kört kapcsoltam be, azt is takarékos fogyasztásra, miközben hazafelé vettem az irányt.
Működött egy ideig, aztán az akku védelem lekapcsolt.
Átcseréltem az egyik szélső ledet kiszolgáló kamera akkut a középső fénycsóva megtáplálásához.
Egy ideig az is működött, aztán az is lekapcsolt.
Végül a harmadik akku csomaggal értem haza, de az is csak alig pislákolt már.
Végül a kettő óra normálisan megszokott fényerő után már szinte csak elöl-hátul épp csak látszani volt elég a fény, kb még egy órán keresztül.
Szóval télen nem szabad megbízni ezekben, hogy majd bírják, ahogy megszoktuk, mert megvezet a nyáron tapasztalt időtartam.
Legfeljebb, ha valahogy a ruha alá be lehet tenni az akkuját, akkor a fejlámpát meg lehet táplálni vele normális időtartamra, de nyilván a a kormányra szerelt lámpánál a bringához nem célszerű így hozzá madzagozni magunkat, mert ha netán valaki elesik, akkor nem lehet külön elrepülni puha talajfogással a géptől, a vezeték miatt.
Szóval télen ez nagyon is gyakorlatias probléma, jól gondoltad.