en mar irtam ide regebben, hogy en kb 4eft-bol csinaltam fejlampat!
most jelenleg 12v 7A/h akksi 12v 20W halogen lampa!
de gondolkodom 50W-on mert az jo! :-)
dani amit te irtal az a femhalogen! qurva draga!
mas vezerles kell hozza azert ilyen huzos!
az en cuccom ~2.5kg.
haton nem erzed meg annyira!!!
a sigma 5W 3.5h az kb ugye ~17Wh.
hmm az lehet fel kilo.
konnyebb nem nagyon mert ott azert meg nem tartunk!!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Started by
YOci
, 2002. March 19. 18:02
Posted 2003. March 24. - 00:18
Posted 2003. March 24. - 00:03
a sigma 20W+5Wosára fája fogam és remélhetõleg nemsokára tesztelhetem is élesben...
a 24óráson volt aki ilyennel nyomta és hát röviden szólva: fényár...
azért a 85 watt az kissé durva... pláne halogén lámpától, egy 100as sima izzó is tolja már azért a fényt :
halogénbõl 20-25Wos már bõven bika kategória..
az tény hogy ezeknek az aksiknak van súlya(talán az egy kiló túlzás bár nem mértem, de fél kiló tutira van viszont ennyit tutira megér egy jó kis éjszakai száguldás... (ja és a sigma 5Won 3,5 óra alatt szívja le az aksiját, aminek kb 5 óra a töltési ideje...)
a 24óráson volt aki ilyennel nyomta és hát röviden szólva: fényár...
azért a 85 watt az kissé durva... pláne halogén lámpától, egy 100as sima izzó is tolja már azért a fényt :
halogénbõl 20-25Wos már bõven bika kategória..
az tény hogy ezeknek az aksiknak van súlya(talán az egy kiló túlzás bár nem mértem, de fél kiló tutira van viszont ennyit tutira megér egy jó kis éjszakai száguldás... (ja és a sigma 5Won 3,5 óra alatt szívja le az aksiját, aminek kb 5 óra a töltési ideje...)
Posted 2003. March 22. - 22:23
vendég_vdani_*
Posted 2003. March 22. - 22:16
Ha arra a lámpára gondolsz aminek a kulacstartóba lehet rakni az aksiját akkor elmondom Neked, hogy az 1 kiló. Nagyon nehéz. Viszont 85W-s halogénnek megfelelõ fénye van!
VDaNi
VDaNi
Posted 2003. March 21. - 20:21
A méregdrága (10e Ft<) lámpák, gondolok itt a cateye dupla, ill. szimpla fényszórós, akkumulátoros lámpáit használta már valaki? Van tapasztalat?
Posted 2003. March 21. - 20:18
Posted 2003. March 21. - 19:54
én HL-EL100-ast használok, amely 3 db brutál fényû kék leddel van szerelve
ez a változat rendelkezik a bemért legnagyobb fényerõvel, de ezért cserébe viszonylag hamar éri el a látni-látszani határt
más kérdés, hogy a régi 1,5-3 óra üzemidõhöz képest a 20-30 óra is nagyon jó
persze elpislákol még 200 órát, de akkor már nem az igazi
ez a változat rendelkezik a bemért legnagyobb fényerõvel, de ezért cserébe viszonylag hamar éri el a látni-látszani határt
más kérdés, hogy a régi 1,5-3 óra üzemidõhöz képest a 20-30 óra is nagyon jó
persze elpislákol még 200 órát, de akkor már nem az igazi
Posted 2003. March 20. - 16:31
Tényleg kifejezetten jó fénye van a 3 ledes Cateyenak is, és baromi dizájnos!!! Én nagyon szerettem, de... vettem egy El-300-at, és bizony ahogy mondtam, van különbség; azért csak 2 leddel több világít!! ;D
Viszont a hátránya, hogy sokkal csúnyább, mint kistestvére, a Dani által említett 200-as! De kit érdekel, sötétben nem látszik!! ;D
Viszont a hátránya, hogy sokkal csúnyább, mint kistestvére, a Dani által említett 200-as! De kit érdekel, sötétben nem látszik!! ;D
vendég_vdani_*
Posted 2003. March 20. - 16:25
Sziasztok!
Cateye HL-EL200 lampiont használok.
Nagyon brutál fénye van. A fekete nyálkás aszfalt is kékesfehéres lesz elõttem. Mivel nagyon fókuszos fénye van ezért be lehet állítani nagyon jól. Eddig 1x estem lámpával. Akkor a lámpa teteje lejött+foncsorkiesett de lazán vissza lehetett rakni!
Terepen is naon jól világít csak ajánlani tudok!
VDaNi
Cateye HL-EL200 lampiont használok.
Nagyon brutál fénye van. A fekete nyálkás aszfalt is kékesfehéres lesz elõttem. Mivel nagyon fókuszos fénye van ezért be lehet állítani nagyon jól. Eddig 1x estem lámpával. Akkor a lámpa teteje lejött+foncsorkiesett de lazán vissza lehetett rakni!
Terepen is naon jól világít csak ajánlani tudok!
VDaNi
Posted 2003. March 20. - 12:37
Posted 2003. March 20. - 10:34
nekem ni-cadmiumos volt Pana 4 db 3,5 évig bírta mosthamákat kínzok de ezekkel sincs semmi gond!!!
csak malac orra legyen a környéken
csak malac orra legyen a környéken
Posted 2003. March 20. - 10:08
Az akku tényleg praktiku dolog! Nem kell mindig új elemet venni, ráadásul ha csökken a fényerõ, bedobod tölteni. Igaz csak a Li-ion -ost lehet gondnélkül töltögetni, mert a ni-es ugye tönkremegy. Habár én kb. egy éve használok 4db Ni-es nem túl márkás akksit és semmi gond vele, birja a gyûrõdést! Ajánlom mindenkinek!
All for nature!
All for nature!
Posted 2003. March 19. - 15:30
Posted 2003. March 19. - 15:24
Én akkut ajánlok, az enyém 1800 mAh-s, kifejezetten jól bírja a gyûrõdést!!!
és környezetkímélõbb is sokkal!!!
Posted 2003. March 19. - 15:21
Csavesz mindenki!
Eredetileg az ára 8000 pénz, de nagyon változó, minden boltban más és más! Az én tudomásom szerint jelenleg a legolcsóbb a Pro Bikeban, ott 6900 Ft-ért vesztegetik már egy ideje, én is ott vettem (felutaztam érte Gyöngyösrõl Pestre)!
Eredetileg az ára 8000 pénz, de nagyon változó, minden boltban más és más! Az én tudomásom szerint jelenleg a legolcsóbb a Pro Bikeban, ott 6900 Ft-ért vesztegetik már egy ideje, én is ott vettem (felutaztam érte Gyöngyösrõl Pestre)!
Posted 2003. March 19. - 13:22
Posted 2003. March 19. - 12:48
Az AUTHOR boltban vettem még novemberben, és akkor volt 8300,-Ft az ára elemek nélkül.
Azóta már nálunk is kapható! ;D ;D ;D
8500,-Ft körüli áron van.
Még elemet nem cseréltem benne.
Szerintem minden jobb bicajos boltban beszerezhetõ.
Azóta már nálunk is kapható! ;D ;D ;D
8500,-Ft körüli áron van.
Még elemet nem cseréltem benne.
Szerintem minden jobb bicajos boltban beszerezhetõ.
Posted 2003. March 19. - 12:41
Lovas_Gabi!
Neked is Hl-EL300-s pilácsod van?Holvetted és menniért?
Ja,te miskolci vagy...Szóval inkább mennyi volt az ára?
Neked is Hl-EL300-s pilácsod van?Holvetted és menniért?
Ja,te miskolci vagy...Szóval inkább mennyi volt az ára?
Posted 2003. March 19. - 11:37
Isukim!
Ez így van. elemcsere. Egyébként tudod milyen sok az a 30 óra? azért sok függ az elem minõségétõl is!
És mindezt úgy, hogy nem csak látszol, hanem látsz is. Ez a pilács egész jól használható. én tavaly novemberben vettem, és még azóta nem cseréltem elemet.
Ez így van. elemcsere. Egyébként tudod milyen sok az a 30 óra? azért sok függ az elem minõségétõl is!
És mindezt úgy, hogy nem csak látszol, hanem látsz is. Ez a pilács egész jól használható. én tavaly novemberben vettem, és még azóta nem cseréltem elemet.
Posted 2003. March 19. - 10:54
Ha jól tudom, 3-féle dinamó van:
1.abroncsra ható
2.küllõ- és
3.agydinamó.
A küllödinamót FER gyártja (esetleg ez a fantázianeve...),agydinamót pedig simánjó...
Egyébként a gyerekkori élményembõl adódóan az abroncsos dinamó lassit...Legjobb akkor használni,ha lemész vele pölö Istenhegyi úton...
ppüsi!
4db elemmel az elsõ 30 óra a vakitás,az utáni 80-110 óra a sima világitás?Tehát ha azt akarom,h ismét vakitson,ki kell cserélnem az elemet?
1.abroncsra ható
2.küllõ- és
3.agydinamó.
A küllödinamót FER gyártja (esetleg ez a fantázianeve...),agydinamót pedig simánjó...
Egyébként a gyerekkori élményembõl adódóan az abroncsos dinamó lassit...Legjobb akkor használni,ha lemész vele pölö Istenhegyi úton...
ppüsi!
4db elemmel az elsõ 30 óra a vakitás,az utáni 80-110 óra a sima világitás?Tehát ha azt akarom,h ismét vakitson,ki kell cserélnem az elemet?