Valahol meg van még az az írás a régiek között, gondolom én. Hol keressem? Már kiváncsivá tettél.en aztat nemtom, hogy akktiv-e
de pont a lampak korul remlik nekem egy balu nevu szemely
(bar lehet, hogy csak oregszem)
@conor akkor a teljesitmenye, mint a mostani akksinak hiszen csak egy 3.6V-os cella.
Még én itt nem írogattam emlékezetem szerint, akkor más lehetett.
A 3,6V-os cella nem feltétlen csak... mert ilyenbõl pl 5-10A/h-s 4 darab sorosan kötve, merülése közben 16V-tól 12V-ig merül.
Már csak egy feszültség stabilizátor kell és a halogén is mehet róla.
Egy darab ilyen cella már képes megtáplálni a ledeket, igaz nem hajtja ki a lelkét de nekem egy házilag összerakott ledsor van ami most kb 60%-on üzemel de este jól világít.jaaaaa
ez ilyen gyári cucc lesz, vagy házi tákolmány?
Nagyon sokan megnézik és mindenféle értékelõ megjegyzáseket is tesznek, király meg hú de jó fényed van Jedy Skywoker ufo, fel sem tudom sorolni mi mindent. Persze hallottam "atyaúristen" meg hasonlókat is a tök kivilágítatlan bringásoktól.
kb 10 órán kresztül világít nagy fényerõvel a számításaim alapján de még legalább annyit elmegy lassan halványulóan, ha nem tovább. Azért nem tudom pontosan mert még eddig sohasem tudtam teljesen lemeríteni.
Persze ez még kimerülõben is jobban világít mint a hagyományos bringalámpa.
Ezen kívül billenthetõ, vagyis mindíg oda világít ahova kell.
Így billentem bowdennel egy régi váltókar segítségével:
Ez a lenti fotón látható ledsor világít. Így hûtéssel és fényterelõvel együtt kellett felszerelnem, hogy ne vakítsa a szembejövõket és ne forrósodjon fel mert a ledek érzékenyek a hõre. Körábban már megsült egy régebbi ledsor mert fele ekkora volt a hûtése és az nem volt elég.
Errõl a Li-ion akku csomagról mûködik. Azért jóbb mint bármi más mert könnyû.
Így néz ki a bringán:
Itt egy kicsit magasra állítottam a fényét. Persze forgalomban lejjebb billentem.
A falon lehet látni valamennyit a fénysugár szélébõl.
persze ez csak egy házi tákolmány, na de ilyen is van.