Teljesen jó ez az öt ledes hátsó...
Edited by Balu1, 2016. March 08. - 07:40.
Teljesen jó ez az öt ledes hátsó...
Edited by Balu1, 2016. March 08. - 07:40.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Most nézem, hogy valamiért tényleg nem jött be az eredetin. Kössz a pontosítást.
Semmi gond, az URL végén maradt egy kis szemét (%A0), azt töröltem.
Érdekes, hogy az idézetben ez hiányzik
Most nézem, hogy valamiért tényleg nem jött be az eredetin. Kössz a pontosítást.
Kétszer ment el véletlenül, sorry.
A Kőbányai út 33.-hoz kellene eltalálni. A képeken látszik, amit ott látni fogsz.
A ledes üzlet előtt látszanak majd a led feliratok és világító színes reklámok.
A google linken nem jön be az utcakép, ezért inkább beillesztem képként is, ahol a led szalagot árulják.
Led szalagot én a növényes ablak vitrinhez vettem.
Még van néhány led elől is ami megvilágítja a közepe környékén is a növényeket.
Ide 4 méter szalag van beépítve.
Az így néz ki közelről, elég matt a felülete, nem lehet rajta keresztül jól látni a ledeket.
A szigetelése nagyon masszív és megbízhatóan beburkolja a led szalagot.
Erre szükség is van, mert közvetlenül hálózati feszültségről működik.
Az egyik végére ráhúztam a hozzá adott műanyag vég záró kupakot és át tekertem azt a részt vászon szigetelő szalaggal, mert időnként megspriccelem vízzel a növényeket.
A másik végénél, ahova a hálózati vezeték csatlakozik, ott is áttekertem vászon szigetelőszalaggal és azt a részt tettem felülre és a dugalj is felül van (a szekrény tetején), a növényházon kívül, a szobában.
A szalag másik vége is felül van, bent a növényház tetején, hogy minél kevésbé érje nedvesség még a szigeteléssel együtt is.
A szobai világítás a szekrényen tükröződik. Azok is ledek, de most a legkisebb fényerő állásban működnek. Természetes melegfehér a fénye, mint egy izzónak. Egyébként azok RGB ledes lámpák aminek a fénye 5 fokozatban állítható távvezérlővel.
Valakinek le akartam fotózni milyen led is van a szalagban és nem látszott a képen.
bekentem szilikonzsírral a felületét és átlátszóvá vált, amint a képen is látszik.
A Led szalagot én a kínai piac oldalában a led szakboltban vettem. A következő linken megtalálod és a térkép vázlatot és az üzlet google utca fotóját. A térképen körül lehet járni a környéket, nézelődve.
https://www.google.h...12!8i6656?hl=hu
Ugyanitt árulnak hozzá fém tartót, amibe bele lehet nyomni.
A végeinél én csak celluxal tekertem át, hogy ne jöjjön ki belőle, különben megáll benne elég stabilan.
Adnak a fém tartóhoz egy féldomború opál műanyag burkoló lécet, amit rá lehet pattintani a fémre, amikor benne van a led szalag, de az elég sokat vissza fog a fényből, így inkább nem tettem rá.
A led szalagokban használatos chipekről itt van egy átfogó oldal, ahol lehet tájékozódni a ledek tulajdonságairól : https://www.google.h...KHRcHAk0QsAQIPg
Szerintem nézz körül azon a helyen.
A kínai lánnyal kicsit nehéz beszélni, de azért valamennyi keveset ért magyarul, "cak kicit"..
Edited by Balu1, 2016. February 17. - 03:58.
Szilikonos szalagok be mattulnak idővel, nem hinném, hogy sima IP20-as led szalag gondot okozna, nincs ív-szikra képződés.
Itt szétnézhetsz, van nem szilikonos vízálló szalagjuk, emlékeim szerint: http://s-lightled.hu...lkxkaAgAg8P8HAQ
regi/hibas agyvaltokat veszek.
en is benne bizom.
igazabol talaltam par szerintem megfelelot ezeket este linkelni is fogom de jo lenne ha ranezne valaki okos is.
masik bibi hogy soha eletemben nem rendeltem ebay-rol.nem tudom mire kell odafigyelni.
festekekbol kiparolgo gyulekony anyagok miatt kell az ip68.
belmagassagom kicsi hogy magas armaturaju fenyforrast hasznaljak.
plusz a kinai ledszalag a legolcsobb ilyen vedelemmel.es szerelni is egyszerubb.
Kemény dió!
Bízhatsz még Balu1-ben, ha betoppan, én feladom egyelőre. Viszont feltétlen dokumentáld kérlek a megoldást majd, kíváncsivá tettél.
festekekbol kiparolgo gyulekony anyagok miatt kell az ip68.
belmagassagom kicsi hogy magas armaturaju fenyforrast hasznaljak.
plusz a kinai ledszalag a legolcsobb ilyen vedelemmel.es szerelni is egyszerubb.
muhelyhez kell allando jelleggel.
elnezest ekezetek nincsenek a gepemen csak betukombinacioval es akkor 6 ora egy mondat megirasa nekem.
nem artana ha kisfeszultsegen menne es potival szabalyozhato.
Nem vagyok villanyszerelő, de sima műhelyvilágításnak nem túlzás az IP68? Egy kültéri akármilyen lámpa is csak IP64-es alapban. Egyébként muszáj a szalag? Valami hagyományos armatúra áthekkelése takarékossá nem megoldható? Ilyen esetekben az esztétikum ugye másodlagos...
Semmi gond az ékezetek hiányával, csak pont a kérdésed vált kétértelművé. :-)
muhelyhez kell allando jelleggel.
elnezest ekezetek nincsenek a gepemen csak betukombinacioval es akkor 6 ora egy mondat megirasa nekem.
nem artana ha kisfeszultsegen menne es potival szabalyozhato.
szuksegem lenne ip68-as daylight led szalagra.
tudja valaki idehaza hol lehet ilyet beszerezni?
leddiszkont nem rendelkezik csak szinesel ilyen vedelemmel.
lehet hogy ebay lesz belole ha ti sem tudtok alternativat.
off:nem bringara menne hanem egy 130cmx200cm alapteruletu szobat szeretnek vele bevilagitani annyira,
hogy festeni tudjak a fenyenel.
erre milyen kelvinu feny a legidealisabb?
napfenyt kellene imitalnia, ha jol tudom 5000kelvin koruli ertek felel meg leginkabb erre a celra.
Szövegértelmezési gondjaim vannak, így, az ékezetek hiányában:
Műterem/műhely világítását tervezed, vagy szobafestéshez kell ideiglenes világítást csinálnod a kecóban?
Edited by Rabbit, 2016. February 16. - 13:25.
szuksegem lenne ip68-as daylight led szalagra.
tudja valaki idehaza hol lehet ilyet beszerezni?
leddiszkont nem rendelkezik csak szinesel ilyen vedelemmel.
lehet hogy ebay lesz belole ha ti sem tudtok alternativat.
off:nem bringara menne hanem egy 130cmx200cm alapteruletu szobat szeretnek vele bevilagitani annyira,
hogy festeni tudjak a fenyenel.
erre milyen kelvinu feny a legidealisabb?
napfenyt kellene imitalnia, ha jol tudom 5000kelvin koruli ertek felel meg leginkabb erre a celra.
Így van a célnak megfelelő.
Máshova meg ahhoz megfelelővel indulsz. Ez így a jó.
Nekem ez munkába járásra kellett( városban, rövid szakaszokon vak sötétben,22-25 km/h)illetve mikor túrák alkalmával ránk sötétedik .
Fő szempontok voltak, hogy a tervezett menetekhez kellő fényerő , sokáig bírja az akksi, ami nem külső, kis méretű és akár zseblámpaként is funkcionáljon, valamint USB ről tölthető, vízálló, és tartós legyen. Szerintem ezeket tudja, így ezért döntöttem mellette.
90 es évek végén vettem egy Cateye Halogen-t ami még mindig bírja, csak túl nagy és hamar merül, így jelentősen gyengül a fényereje. A hátsót meg valahol elhagytam...
Éjszakai DH nem jellemző,de természetesen oda nem ennyivel indulnék el.
Így van.
Erre nem lehet többet mondani.
Szerintem általános, nem túl gyors kerékpározáshoz kellemesen használható.
Azért a nagy éjszakai erdei túrákra jól jöhet még valami "szúrósabb" (szűkebb és erős távoli) extra fény a sisakra, mellette.
Kemény DH csapatásokra meg kötelezően kell valami nagyon "kemény" fényforrás még plusz a sisakra.
De a Cateye nem is ígért ennél többet. Ezt ingázáshoz javasolják, nem éjszakai DH-ra. De ezzel már nyugodtan rád sötétedhet az erdőben is, gond nélkül haladsz tovább.
Itt bizony meg kell fizetni a nevet, kínából ennyiért nagyon komoly fényű lámpát kapnál. De nem ezt kereste a sporttárs, nem azt ajánlottam neki.