Szilikonos szalagok be mattulnak idővel, nem hinném, hogy sima IP20-as led szalag gondot okozna, nincs ív-szikra képződés.
Itt szétnézhetsz, van nem szilikonos vízálló szalagjuk, emlékeim szerint: http://s-lightled.hu...lkxkaAgAg8P8HAQ
Szilikonos szalagok be mattulnak idővel, nem hinném, hogy sima IP20-as led szalag gondot okozna, nincs ív-szikra képződés.
Itt szétnézhetsz, van nem szilikonos vízálló szalagjuk, emlékeim szerint: http://s-lightled.hu...lkxkaAgAg8P8HAQ
regi/hibas agyvaltokat veszek.
en is benne bizom.
igazabol talaltam par szerintem megfelelot ezeket este linkelni is fogom de jo lenne ha ranezne valaki okos is.
masik bibi hogy soha eletemben nem rendeltem ebay-rol.nem tudom mire kell odafigyelni.
festekekbol kiparolgo gyulekony anyagok miatt kell az ip68.
belmagassagom kicsi hogy magas armaturaju fenyforrast hasznaljak.
plusz a kinai ledszalag a legolcsobb ilyen vedelemmel.es szerelni is egyszerubb.
Kemény dió!
Bízhatsz még Balu1-ben, ha betoppan, én feladom egyelőre. Viszont feltétlen dokumentáld kérlek a megoldást majd, kíváncsivá tettél.
festekekbol kiparolgo gyulekony anyagok miatt kell az ip68.
belmagassagom kicsi hogy magas armaturaju fenyforrast hasznaljak.
plusz a kinai ledszalag a legolcsobb ilyen vedelemmel.es szerelni is egyszerubb.
muhelyhez kell allando jelleggel.
elnezest ekezetek nincsenek a gepemen csak betukombinacioval es akkor 6 ora egy mondat megirasa nekem.
nem artana ha kisfeszultsegen menne es potival szabalyozhato.
Nem vagyok villanyszerelő, de sima műhelyvilágításnak nem túlzás az IP68? Egy kültéri akármilyen lámpa is csak IP64-es alapban. Egyébként muszáj a szalag? Valami hagyományos armatúra áthekkelése takarékossá nem megoldható? Ilyen esetekben az esztétikum ugye másodlagos...
Semmi gond az ékezetek hiányával, csak pont a kérdésed vált kétértelművé. :-)
muhelyhez kell allando jelleggel.
elnezest ekezetek nincsenek a gepemen csak betukombinacioval es akkor 6 ora egy mondat megirasa nekem.
nem artana ha kisfeszultsegen menne es potival szabalyozhato.
szuksegem lenne ip68-as daylight led szalagra.
tudja valaki idehaza hol lehet ilyet beszerezni?
leddiszkont nem rendelkezik csak szinesel ilyen vedelemmel.
lehet hogy ebay lesz belole ha ti sem tudtok alternativat.
off:nem bringara menne hanem egy 130cmx200cm alapteruletu szobat szeretnek vele bevilagitani annyira,
hogy festeni tudjak a fenyenel.
erre milyen kelvinu feny a legidealisabb?
napfenyt kellene imitalnia, ha jol tudom 5000kelvin koruli ertek felel meg leginkabb erre a celra.
Szövegértelmezési gondjaim vannak, így, az ékezetek hiányában:
Műterem/műhely világítását tervezed, vagy szobafestéshez kell ideiglenes világítást csinálnod a kecóban?
Edited by Rabbit, 2016. February 16. - 13:25.
szuksegem lenne ip68-as daylight led szalagra.
tudja valaki idehaza hol lehet ilyet beszerezni?
leddiszkont nem rendelkezik csak szinesel ilyen vedelemmel.
lehet hogy ebay lesz belole ha ti sem tudtok alternativat.
off:nem bringara menne hanem egy 130cmx200cm alapteruletu szobat szeretnek vele bevilagitani annyira,
hogy festeni tudjak a fenyenel.
erre milyen kelvinu feny a legidealisabb?
napfenyt kellene imitalnia, ha jol tudom 5000kelvin koruli ertek felel meg leginkabb erre a celra.
Így van a célnak megfelelő.
Máshova meg ahhoz megfelelővel indulsz. Ez így a jó.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Nekem ez munkába járásra kellett( városban, rövid szakaszokon vak sötétben,22-25 km/h)illetve mikor túrák alkalmával ránk sötétedik .
Fő szempontok voltak, hogy a tervezett menetekhez kellő fényerő , sokáig bírja az akksi, ami nem külső, kis méretű és akár zseblámpaként is funkcionáljon, valamint USB ről tölthető, vízálló, és tartós legyen. Szerintem ezeket tudja, így ezért döntöttem mellette.
90 es évek végén vettem egy Cateye Halogen-t ami még mindig bírja, csak túl nagy és hamar merül, így jelentősen gyengül a fényereje. A hátsót meg valahol elhagytam...
Éjszakai DH nem jellemző,de természetesen oda nem ennyivel indulnék el.
Így van.
Erre nem lehet többet mondani.
Szerintem általános, nem túl gyors kerékpározáshoz kellemesen használható.
Azért a nagy éjszakai erdei túrákra jól jöhet még valami "szúrósabb" (szűkebb és erős távoli) extra fény a sisakra, mellette.
Kemény DH csapatásokra meg kötelezően kell valami nagyon "kemény" fényforrás még plusz a sisakra.
De a Cateye nem is ígért ennél többet. Ezt ingázáshoz javasolják, nem éjszakai DH-ra. De ezzel már nyugodtan rád sötétedhet az erdőben is, gond nélkül haladsz tovább.
Itt bizony meg kell fizetni a nevet, kínából ennyiért nagyon komoly fényű lámpát kapnál. De nem ezt kereste a sporttárs, nem azt ajánlottam neki.
Ennek a "Cateye Volt300"-nak ilyen a fénye a teszt szerint:
"A Cateye Volt300 felszerelése a neves japán gyártó híréhez méltóan egyszerű és biztos, a 35 mm kormányátmérővel is kompatibilis FlexTight™ használatával szerszámra sem lesz szükségünk. A kis tömegnek köszönhetően még rázós utakon sem hajlamos az elmozdulásra. A kezelés a lámpatest tetején elhelyezett, megvilágított nyomógomb segítségével történik, akár kesztyűben, sötétben is könnyen be- és kikapcsolható. A Volt300 vízálló, karbantartásmentes, opcionális sisakkonzol is kapható, amellyel a fejvédőre is fel tudjuk szerelni.
A Volt300 leparkoláskor a kormányról egy mozdulattal leszerelhető, a nadrág vagy kabátzsebben sem foglal sok helyet. Még egy figyelmesség a japán tervezők részéről: a Volt300 emlékszik az utoljára használt üzemmódra, bekapcsoláskor ez jelentkezik először."
"300 Lumen fényteljesítmény
Li-ion akkumulátor, 3.7V-2200mAh kapacitás
USB-csatlakozóról tölthető
Kb. 3 óra üzemidő maximális teljesítmény mellett,
akár 60 óra láthatóságot biztosító villogó üzemmódban."
Szerintem általános, nem túl gyors kerékpározáshoz kellemesen használható.
Azért a nagy éjszakai erdei túrákra jól jöhet még valami "szúrósabb" (szűkebb és erős távoli) extra fény a sisakra, mellette.
Kemény DH csapatásokra meg kötelezően kell valami nagyon "kemény" fényforrás még plusz a sisakra.
Köszönöm a tippeket!
Azóta megvettem a Cateye -t , ami valóban jó vételnek tűnik 14.000 ért. Menetben még sajnos nem sikerült tesztelnem, de a fényereje elég meggyőző és hát Cateye, szóval minőséginek és tartósnak tűnik.
http://www.bringabut...lheto-akku.html
Hátulra meg szerintem az utolsó darab Blackburn-t hoztam el ugyanonnan, mert már nincs az oldalon. Biztos van jobb is , de régóta tetszett ez a lámpa. Egy barátomnak 4.0 - ája van, de az kétszer annyiba kerül. Nekem ez 2.900 volt.
http://https://www.b...tml#.VqNYEPnhDs
Na látod, erről beszéltem.
már le szerettem volna rövidíteni,de attól tartok,h nem tudom vízmentesen lezárni a spagót. úgy látszik,nincs mit tenni. majd le lesz vágva,és reménykedek,h nem ázik be.
a két ünnep közt levágtam a fölös spagókat. tegnap kipróbáltam,és úgy néz ki működik. mért mindent az órám.
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A
Minek akarod menet közben tölteni ? Ki vágyik ilyen baromságra ? Ki talál ki ilyet ???
Azt én írtam az egy óra alatt kimerülő akkus lámpához. Egyébként ha az USB csatlakozó elérhető menet közben is, akkor nem is kell töltögetni út közben, csak összedugni induláskor a powerbankkal az usb-ről tölthetőt és amíg abban van energia, addig nem merül le a lámpa sem.
Ezt az akció kameránál próbáltam és ott bevált Az a saját akkuról kb két-három órányit működik elvileg, a gyakorlatban viszont jóval hamarabb lemerül, különösen hidegben. A powerbankot rádugva viszont nem tudom lemeríteni azzal sem ha tele veszem folyamatosan a 64 gigás kártyát ami majdnem 7 órányi anyagot jelent. Erre a megoldásra gondoltam a kiskapacitású akkus USB-s lámpánál is.
Ha elérhető az USB csatlakozó valamelyiknél menet közben is, annál nem nagyon lehet üzemidő korlát az akku miatt.
Ezek elég jónak tűnnek. Valaki használja is valamelyiket? Ezeknél megoldható a használat közbeni külső akkuról való töltés, vagy csak leszerelés után lehetséges?
Minek akarod menet közben tölteni ? Ki vágyik ilyen baromságra ? Ki talál ki ilyet ???
Nem kell tölteni, mert tök sokáig bírja az aksi. Ha meg merülni kezd azt jelzi de akkor is még órákig mész vele és feltöltöd otthon a meleg szobádban. (itt most a Cateye-ról beszélek végig) Amúgy ha félnél a lemerüléstől 3-4 ezer Ft-al többért van 2 aksis kiadás is ha jól emlékszem. Bitte: http://bringabutik.h...-akku-akku.html
Igen, olyat ajánlok amit ismerek. A haverom használja de volt egy ideig nálam is. Aki látta, azt mondta nagyon szép fénye van.
Éjszakai terepbringázásra nekem jóval erősebb lámpám van de ez nem is arra lett kitalálva és nem is arra keresed. De ha úgy adódna a helyzet, simán mehetsz vele a rád sötétedett erdőben.
Edited by marton, 2016. January 04. - 01:44.