Világít az még 3,2V alatt is de halványabban...elvileg 25 db ledem van benne..
3 db 1000mAh-s AAA-s aksiról hajtanám,ami ugye 3.6V
(az adatai szerint 3.2-3.6 között használ(andó)ható)
Az akkut cellánként 0,9-1 Voltig lehet meríteni.
Ez attól függ, hogy mennyire hajtod, amirõl itt elõbb írtam.Nem tom jó-e vagy kell elé ellenállás?szükség esetén meg tudom oldani a hûtést, vettem bordát, azt rá tom szerelni(pont akkora mint a terület a tetején:D!!!)
Ellenállás helyett sz.tem tegyél be a körbe sorosan egy multifuse 0,5-ös biztit (PTK), emelkedõ hõmrséklet hatására növekedõ ellenállást. Ez egy spéci dolog ami egy bizonyos érték fölött kezd gyorsan változni, ezzel beavatkozik az átfolyó áram értékébe. Ezzel nem engedi 600 mA fölé menni az áramot, ami ledenként ~24mA. Amikor csökken az akku töltöttsége akkor úgyis kisebb áram megy át a körben.
Legjobb megoldásnak vegyél 2700mA/órás akkut.kérlek végezz nekem egy rövid számítást....
max 2órát szeretném használni úgy, hogy jó fénye van, és nem baj ha nem merül le teljesen az aksi...
Ha mégsem akkor a jelenlegivel ha azt vennénk figyelembe, hogy a led merülõ akkuról is annyit fogyasztana mint teljesen feltöltött akku esetén akkor ledenként 20mA áram folyhatna át (az 25 lednél össz fél Amper), hogy 2 órán keresztül világítson.
De mivel az akku merülésével együtt csökken a led fogyasztása ezért még akár három v. több órát is világít a lámpád egyre gyengébben.
Még azt is hozzá kellene tennem, hogy az akkuk nem szeretik a 0,9-1Volt alatti kisütést ezért amikor annyira erõsen lecsökken a fényerõ akkor a lámpát az akku kímélése érdekében ne használd tovább.
Viszont ilyenkor már a fogyasztás is erõsen lecsökken, így szerintem annyit ki kell bírnia még halvány fénnyel is amíg haza érsz.
(hacsak nem többnapos túrára indultál).

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére