CP: 6W-os agydinamóról sajnos nem tudok.
Esetleg valaki mááás??
rezlemez
majd hutoborda de meg csak jatszom
majd egy kozos lapot kap.
1mm-s 60sn40pb
bar elnezve cree pdf-t 200+ fokig birja jol forrasztaskor
szep gorbek vannak hozza...
Jó az a cin sz'tem. Végülis jó gyantás forrasztó ón..
Lényeg, hogy gyorsan kell forrasztani.
Ha egybõl nem sikerül, max. két-három másodperc alatt, akkor inkább hagyni kell vissza hûlni
(fújással hûteni) és azután minden mozdulatot pontosan megtervezve lehet megismételni.
Ha netán a cin összefut a hûtõfelülettel, azt fûrészlappal, lombfûrésszel (vékony szál) vagy háromszögü reszelõvel óvatosan el lehet távolítani.
Ledet próbálgatni a legjobb ha felforrasztod 1-1,5 mm vastag vörösréz lemezre, valahogy így:

A bekötési pontokat valami lakkal le lehet szigetelni, nehogy egy elszabadult fémdarab zárlatot okozzon.
A lemez két végét kifúrom és csavarral bárhova fel tudom szorítani, miután az alján a cin cseppet síkba lereszeltem az alján. Ha a bekötési pont magasra sikerül, azt is finoman meg lehet reszelni.
Az lényeges, hogy hõvezetõ krémet mindíg alá kell tenni.
Az ilyen:
Ilyen forrasztási segédanyagokat használok:
Itt Bp.-n a VIII.ker. József körút egyik sarkon, (pontosan nem tudom a számot) a vegyszer boltban vettem
az Üllõi és Baross utca között.
Vissza térve a rézlappal szerelt ledre..
Aztán az alját síkba csiszolom. Ott csak azért van cin mert könnyebb úgy fel forrasztani a ledre mert jobban felveszi a hõt a pákáról az óncsepp.
Szóval úgy forrasztom, hogy a becinezett hûtõfelületü led fölé tartom az elõre (mindkét oldalon) becinezett vörösréz lemezt és ott a levegõben tartva felforrósítom pákával. Amikor jól olvad a cin akkor rábillentem a led középsõ sávjára, rányomom minden oldalát egyenletesen, hogy felfeküdjön és egy-két sec után elveszem a pákát de a fogóval tarttom és fújom szájjal, hogy gyorsan vissza hûljön. Egyébként sokáig maradna forró és az nem tesz jót, amint láttad is a görbén.
A lemezt fogóval tartom, de teszek a fogóba egy kartonpapír darabot hõszigetelõnek,
különben vissza hûtené melegítés közben a forrasztandó felületet.
Itt látsz még képeket:
http://kep.tar.hu/balu-1/50479732#2