Éppen ma vettem fél marékkal ezekbõl mert tényleg jók ide. De legalább 4 akku az kell sorban.Balu1! Még egy kérdésem lenne. Pontosan milyen típusú multifuse biztit használtál? Nem vagyok elektronikai szaki -még
-, nem szeretnék rosszat venni.
Egyébként három fokozathoz sorosan kell kötni egy 900 mA-es, egy 400mA-es és egy 170mA-es multifuse-t.
A három állásu kapcsolót (ami középsõ állásban nem zár sehova, egyébként meg balra-jobbra zár) annak a középsõ kivezetését össze kötöd a 0,170-es multifuse szabad végével, ahova majd a fõ ki-be kapcsoló és a tápfesz jön..
A három állásu kapcs. egyik végét a 0,170-es másik végére kell kötni, oda amelyik a 0,400-as vége is jön.
A kapcsoló megmaradt szálsõ kivezetését a 0,400-as és a 0,900-as multifuse közös pontjára kell kötni.
A led egyik kivezetését a 0,900-as multifuse szabad végére kötöd és az akku csoporton zárod a kört.
Valami kicsi belsõ ellenállásu Amper mérõt kellene használnod ellenõrzéshez.
Rövid vastag vezetékkel digi multimétert 10A-es állásban.
Amikor bekapcsolod a kört akkor az áram elõször felugrik másfél Amperre is de kb 6-8 másodpercen belül vissza áll 1A alá, illetve a beiktatott multifuse áram értéke szerinti állásba.
Talán megtaláltad valahol itt korábban feltett skiccemet a bekötésrõl.
Ott még ellenállást használtam, na de mindíg tanul az ember valamit.
Valaki itt adta az ötletet. Akkor meg is jegyeztem, igazán jó ötlet volt,
szóval elismerésem annak aki ezt ajánlotta. Ki is volt..?:chin:
Még amit feltétlen meg kell jól építeni, a led hõelvezetése.
Addig nem is érdemes méregetni mert csak megsül a led, fõleg 1 A környékén.
A legelsõt kicsit nekem is sikerült elhalványítani. kicsi volt a hõvezetõ keresztmetszete 1A mellett.
Azt soha nem szabad elfelejteni, hogy a led eléggé hõérzékeny, vagyis ha nem vezetjük el a hõt akkor sérülhet.